15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Luksuscamping i Sør -Korea – 5 -stjerners glampingsted med et snev av minimalisme

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort bungalower fjell skog fugl utsikt

Hvis du leter etter en eksotisk destinasjon for din neste glamping, kan denne sørkoreanske luksuscampingplassen midt i skogen være den perfekte ferien for dine behov. Med et minimalistisk konsept designet Atelier Chang en serie fargerike telt for SJCC Glamping Resort for å tilby turister en luksuscampingplass på et sypress-dekket fjell nær byen Suncheon. De 16 lyse husene er justert slik at du kan nyte utsikten over den vakre bukten i byen. Dette ligger på sørkysten, rundt 300 kilometer sør for Seoul.

En luksuriøs campingplass for den minimalistiske smaken

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort restaurant bygningen utsikt telt

Glampingteltene på luksuscampingplassen er beregnet på potensielle bobiler som ønsker å tilbringe ferien nær, men ikke for nær, naturen. Du kan spise på kjøkkenet eller i restauranten på stedet. Arkitekten ville at besøkende skulle føle at de bodde dypt inne i skogen og i direkte kontakt med det naturlige miljøet i stedet for å bli skilt fra det.

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort bungalower fjell skog

Mange andre reisemål er bygget utenfor selve naturreservatet og tilbyr derfor ikke den optimale campingopplevelsen. Av denne grunn har grunnleggeren av London og Zürich -arkitektene Atelier Chang, Soohyun Chang, valgt riktig sted for luksuscampingplassen.

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort fjell skog telt lime grønt

Designerne strukket et dobbelt lag med fuchsia, limegrønt og pastellblått stoff over stålrammer for å danne belgene. Disse er godt nok isolerte slik at gjestene kan bo i dem hele året.

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort fortau skog telt lime grønt

Temperaturene i regionen på den sørkoreanske luksuscampingplassen synker til minus 15 grader Celsius om vinteren. Om sommeren stiger de til 40 grader. De fasete og buede formene på konstruksjonene er designet for å tåle vind- og snømass. Hver kapsel er festet til et tredekk som stiger over stedet på stylter. På denne måten har arkitekten redusert virkningen på stedet til et minimum.

Interiøret i luksuscampingplassen SJCC

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort restaurant interiør

Innvendig tilbyr den 50 kvadratmeter store plantegningen nok plass til to senger i mellometasjen samt en åpen stue, kjøkken og bad. Klubbhuset og restauranten bruker de samme byggeteknikkene med stoff og stål. Disse har en sikksakkfasade laget av hvite stållameller som åpner utsikten over fjellet fra en terrasse.

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort restaurant interiør visning spisesal

Skallet til hver struktur koster omtrent 15 000 euro. Chang skapte allerede glampingtelt da hun ble kontaktet av selskapet for å designe et alternativt feriested. Dette bør appellere til yngre reisende. Så prosjektet burde være annerledes enn de vanlige konseptene og samtidig noe nytt for byen Suncheon.

Mer plass for ferierende

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort bygningen utsikt telt farger

Ifølge designeren er Suncheon en veldig vakker by. Dessverre kan dette ikke tilby nok overnatting for et lengre ferieopphold. På grunn av dette ble ideen mottatt som en flott idé om å starte noe som er et alternativt feriested.

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort restaurant

Populariteten til denne luksuscampingen og glamping generelt har fått fart de siste årene. Når reservatet til Flush Festival -besøkende var, har luksuscamping hovedsakelig begynt å sette sine røtter i gjestfrihetsindustrien.

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort restaurant siden

I 2014 opprettet ArchiWorkshop en gruppe orme- og smultringformede glampingtelt for en forlatt luksuscampingplass i Yang-Pyeong. Den sørkoreanske praksisen, som beviste suksessen til modellen deres, ble grunnlagt noen år senere i nærheten av Seoul.

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort bungalower fjell skog tak utsikt

Chang planlegger nå å ta med seg glampingmodellen sin til Storbritannia, hvor hotellleiere som Soho House allerede har gjort vellykkede angrep til luksuriøse landlige overnattingssteder.

luksus campingplass glamping sør korea arkitektur skog design resort resort restaurantbygning

Previous Post
Båloppskrifter – Enkel campinglaging og tilberedning av deilige måltider
Next Post
Lag søte påskekurver av kaffefiltre – raske instruksjoner