15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag isbjørndrakt selv – 12 ideer for barn og voksne

Isbjørndrakt, barneklær, hattvest

Med isbjørndrakt er du garantert midtpunktet for neste karneval. Denne ideen er ideell for kvinner, menn og barn og er superenkel å implementere. Du trenger myke klær i hvitt og matchende maske eller sminke. Sjekk ut ideene våre nedenfor og bli inspirert.

Isbjørn -kostyme – flott idé for store og små

Isbjørn kostyme familie eskimo pingvin barn

Isbjørndrakten er også perfekt for familier. Du kan vises som en bjørnefamilie eller kle deg ut etter mottoet “isbjørn, pingvin, eskimoer og co”. På denne måten vil barna også lære hvorfor isbjørner ikke spiser pingviner.

Sett sammen isbjørnedrakt selv

Isbjørn-kostyme selv-montere-antrekk-kvinner

Isbjørner har myk hvit pels og svarte munnkurv. Du kan bruke disse egenskapene som en veiledning hvis du vil sette sammen isbjørnedrakt selv. En lue med ører, en plysjkåpe og hvite pelskanter over støvlene kunne passe med det.

Et plysj isbjørneteppe med hode som kappe

isbjørn-kostyme-fusk-pels-plysj-egg-bjørn-pels-med-hode-konvertering

En isbjørnpels ser ikke bare bra ut i barnehagen. Det plysjete isbjørnteppet med hode kan også brukes som kappe. Bjørnens hode skal på en eller annen måte forbli festet på barnets hode slik at det ikke sklir konstant.

Isbjørn kostymelue

Isbjørn kostymelue heklehatt nese

Hvis du ikke vil bruke masker i ansiktet, kan du ganske enkelt skaffe deg en isbjørnhatt. Det ser veldig fint ut og holder deg varm. En god følgesvenn for karnevalsparaden.

Bjørn nese på ansiktsmaske å tegne

isbjørn-drakt-maske-munnbeskytter-grov støvbeskyttelses-maling

Hvis du ikke er i humør for et forseggjort kostyme, men ikke vil stå der som en karnevalsgrouch, kan du ganske enkelt lage noen få isbjørntilbehør. For eksempel bjørnenes nese fra en beskyttelsesmaske eller myke bjørne poter.

Bjørnen poter 

Isbjørnkostyme-pelshansker-potefilt-sying

Selv syvifter eller nybegynnere i å sy kan sy slike fingerløse hansker av hvit fuskepels. Det viktigste er å gjenskape isbjørnens poteputer. Visste du forresten at isbjørn har svart hud?

Lag poter av plysj tøfler

isbjørn-kostyme-gjør-det-selv-pot-plysj-tøfler

En interessant idé ville være å klippe et par billige hvite plysjtøfler slik at de kan brukes som hansker. Sålen skal ikke være for tykk, og den skal være lett å bøye.

Isbjørnens ører

isbjørn-drakt-ører-hodebånd-plysj-hvitt

Isbjørnørene blir raskt tatt på og i kombinasjon med et matchende antrekk i hvitt, er karnevalskostymen på kort tid. Ørene kan festes til et pannebånd eller hårklips.

Plysj ører på hårklips

isbjørn-kostyme-tilbehør-ører-plysj-hvite hårklipp

Til håndverk trenger du mykt plysjstoff, nål, saks og hårklips. Tegn en oval sirkel på et stykke papir som mal og klipp ut malen. Overfør malen til stoffet og skjær ut fire ganger. Du kan også bruke et annet stoff på innsiden av ørene.

Hodebånd med hvite pomponger som bjørnører

isbjørn-kostyme-hårtilbehør-barn-jente-pomponger-hvit

Legg to ovaler på høyre side sammen og sy dem sammen. En liten åpning er igjen nederst på hvert øre for sving. Vri nå hvert av de to ørene gjennom snuåpningen slik at plysjet er på utsiden igjen. Brett utsiden av hvert øre mot hverandre og sy sammen, og lag en liten brett i auricleen.

Pelspompe festet til hårbånd

isbjørn kostyme ører pomponger pels hårbånd

Hvis du foretrekker å spare deg for å sy, kan du vurdere mulige alternativer som pelspomponer (selvfølgelig av syntetisk pels) eller pomponger laget av garn.

Isbjørnens sminke fullfører karnevalskostymen

isbjørn kostyme sminke barnemaske

Isbjørndrakten er bare komplett med riktig sminke. Denne isbjørnsminken kan være klar på omtrent 10-15 minutter og litt øvelse. Du trenger vannbasert sminke i svart og hvitt, sminkesvamper, fine, tynne runde børster, mellomstore flatbørster, blenderbørster, øyenskygge i svart og grått, eventuelt også hvit mascara og hvit glitter.

Hva er nødvendig?

Isbjørn kostyme sminke-instruksjoner-påkrevd

Nøkkelen til god isbjørnesminke er i pelsen. Øv først penselstrøkene på armen. Bruk den tynne runde penselen med svart maling for å lage en “ødelagt” sikksakklinje. Børsten skal ikke være for våt. Deretter kan du lage hvite strøk på den med den flate penselen for å få linjene til å se mykere ut.

Smink pærebjørnmasken

isbjørn kostyme sminke instruksjoner maske

Bruk den flate siden av svampen til å lage formen på bjørnens hode og poter i hvitt. Bruk den grå øyenskyggen og blenderbørsten til å lage en fin nyanse – i midten av nesen, langs toppen av masken, i midten av ørene, i øyelokkens brett, på sidene av nesen, langs øvre vippekant, og i midten potene på kinnene.

Lag nyanser

isbjørn-drakt-sminke-instruksjoner-barn-voksne

Påfør blenderbørsten med svart øyenskygge i midten av ørene, i den nedre delen av nesen og langs den øvre og nedre vippekanten. Bland godt for å skape en fin tredimensjonal effekt. Bruk den tynne runde penselen og den svarte malingen for å male bjørnenesen. Den er preget av en trekantet form – flat på toppen, litt avrundet nederst. Mal også overleppen med den svarte malingen. Det skal se flatere ut. Skissere øynene med svart og flekker på linjene.

gi sminken prikken over i’en

isbjørn-drakt-sminke-ansikt-instruksjoner-gjør-det-selv

Tegn en svart sirkel midt på den hvite poten og fem mindre sirkler på toppen. Ikke glem klørne heller. Bruk penselstrøkene du øvde på i begynnelsen for å sminke pelsen rundt masken. Bruk flat pensel på litt mer hvit maling på underleppen og lag prikker rundt masken. Bruk hvit mascara på vippene og øyenbrynene og den hvite glitteren på pannen.

Tinker papp isbjørn maske med barn

isbjørn-drakt-maske-papir-tallerken-barn-tinker

5 til 6 år gamle barn kan lage denne isbjørnmasken med hjelp. Den er klar om 30 minutter! Masken kan også brukes på pannen.

isbjørn kostyme maske papir tallerken silkepapir

Du trenger: papirplate, lim, elastikk, hvit maling, et hvitt stykke papir, pensel, yoghurtpotte, svart tusj, saks, hvitt silkepapir, en svart pompon for nesen.

isbjørn-drakt-maske-papir-tallerken-barn-karneval-tinker

Den skjærer i øynene og en rund yoghurtkopp limes på. Deretter begynner du å lime biter av silkepapir til fundamentet. To ører kuttes fra et hvitt ark og festes eller stiftes på papirplaten. Et gummibånd er gjenget og knytt på sidene. Den svarte pomponen er limt til yoghurtkoppen og det er det!

isbjørn-drakt-papir-tallerken-maske-tinker-barn

Previous Post
Lag karnevalsdekorasjoner – 7 vakre DIY -ideer med ballonger
Next Post
Kattedrakt for jenter – enkle instruksjoner for et søtt kattedrakt for barn