15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Karnevalspill for barn – 12 morsomme ideer for godt humør på karnevalet

karneval fest ideer karneval spill barn

På karnevalet kan barna leke av hjertens lyst og gli inn i rollen som rollemodeller for en dag. Selv den vakreste karnevalskostymen eller den mest fargerike masken kan imidlertid ikke garantere den gode stemningen på karnevalsfesten. Et godt forberedt støtteprogram sikrer at dette er tilfelle. Dette kan inneholde mange morsomme karnevalspill for barn som garantert vil beholde de minste. Planlegger du en karnevalsfest hjemme eller trenger du bare noen ideer til barnekarneval på skolen / barnehagen, så har du kommet til rett sted. Vi har samlet de mest populære karnevalspillene for barn som sikrer et høyt moro.

Karnevalspill for barn i alle aldre

karnevalspill barn morsomme karnevalsideer

Karnevalstiden er tiden for overflod og mas. Hver februar er gatene fylt med mange festmenn, hver påkledd på en mer interessant og iøynefallende måte. Samtidig arrangerer barnehager, barneskoler eller familier flotte karnevalsfester, som barna venter spent på. Hva en karnevalsfest for små liker så godt, er ikke bare forkledningen, men også de morsomme spillene som spilles på den.

karneval spill ideer barn karneval pirat

Karnevalspill skiller seg vanligvis ikke så mye fra de typiske barnelekene for barnas fødselsdager og fester. For å matche anledningen har de imidlertid vanligvis en spesiell karnevalsreferanse, noe som understrekes av dekorasjonen og kostymene. Du trenger ikke noe spesielt utstyr eller timer med forberedelse. De fleste karnevalspill bruker gjenstander som finnes i nesten alle husholdninger. Noen få ballonger, morsom musikk, deilig fingermat og fargerikt festtilbehør er alt du trenger.

Leter du også etter ideer for å gjøre karnevalsfesten uforglemmelig, så sett godt humør med morsomme karnevalspill. Spillene vi valgte går definitivt bra. Og det gjelder både skole- og barnehagebarn.

Karnevalspill om musikk

karnevalspill barn barn karneval ideer fest

Når musikk spiller inn, er moro garantert. Musikkspill på barnekarneval er den perfekte muligheten til å redusere energien som er samlet inn og å bevege kroppen litt mer. Og fordi bare dans ikke er like morsomt som å spille, blir karnevalspillene på musikk ansett som den gylne middelvei. Her er noen gode forslag!

Tur til Jerusalem i karnevalsvariant

Reise til Jerusalem, eller rett og slett stoledansen, er et populært spill for barn som kan brukes ved mange forskjellige anledninger. Du kan selvsagt leke det med barna på Mardi Gras, men det blir mer tematisk når det blir omgjort til en Mardi Gras -variant.

Hva du trenger: Musikk, festtilbehør, f.eks. B. masker, klovnese, hatter etc. (litt færre enn antall spillere)

Spesielle funksjoner: fra 3 spillere, helst over 10

Plasser først bordet (helst rundt / ovalt) i midten av rommet og legg det valgte karnevalstilbehøret på det. Varene bør definitivt være en færre enn spillerne. Nå spilles musikk og barna kretser rundt bordet til musikken stopper. Deretter bør hvert barn ta en maske eller en klovnese og ta den på. De som ikke har maske / nese elimineres. Spillet varer til en vinner gjenstår.

karneval spill musikk dans stopp dans morsom

Slutt med dansen

Som navnet antyder, bør deltakerne i dette spillet fryse til et bestemt tidspunkt. Dette fører til veldig morsomme positurer og selvfølgelig mange smilende ansikter.

Hva du trenger: musikk, dansegulv

Spesielle funksjoner: 5 – 10 spillere (jo flere, morsommere)

Du slår på morsom musikk og deltakerne danser til den. Hvis du stopper musikken om et øyeblikk, må barna forbli forstenet og ingen får bevege seg. Alle som vingler etter musikkstoppet blir eliminert for neste runde. Den siste spilleren igjen vinner spillet.

spill barna mardi gras karnevalsdans

Avis dans

Hva du trenger: musikk, avis

Spesielle funksjoner: jevnt antall spillere

Et lag består av 2 spillere hver. Du sprer et dobbeltsideappslag av avisen på gulvet foran hvert lag. Slå nå på musikken, og hvert lag må danse effektivt på avisen uten å gå over kanten. Hvis det skjer, blir laget eliminert. I de neste rundene brettes avisen en gang i midten. Så dansegulvet blir mindre og mindre og dansende – hardere. Vinneren er laget som holder seg på det lille dansegulvet sist.

Spill med ballonger

ballonger karneval dekorasjon spill ideer

Karneval kan være fargerikt, så ballonger er definitivt en del av festen. Du kan ikke bare lage en fargerik karnevalsdekorasjon av den, men også organisere mange morsomme spill. Her er noen av dem:

Ballongdans

De klassiske karnevalspillene for barn bør ikke mangle fra en god karnevalsfest. Ballongdansen er et populært spill i alle aldre fordi det er veldig enkelt å spille.

Hva du trenger: ballonger, musikk

Spesielle funksjoner: jevnt antall spillere

Barna danner par sammen og møter partneren sin. Gi hvert par en oppblåst ballong for å kile mellom magen, pannen eller ryggen. Hendene spiller ikke med. Du slår på musikken og parene må danse vilt uten at ballongen faller på gulvet. Hvis dette likevel skjer, blir paret eliminert. Det siste paret med ballongen i luften vinner kampen.

karnevalspill ballonger tråkke i hagen

Spark ballonger

Et av de mest populære spillene for Carnival er spillet “sparker i ballongene”. Foruten høy musikk er det mye spreng og latter.

Hva du trenger: ballonger, hyssing, musikk

Spesielle funksjoner: fra 3 spillere

I dette spillet får hvert barn en oppblåst ballong som du knytter til beinet. Når du slår på musikken, må barna danse og prøve å knuse de andre spillernes ballonger mens de beskytter sine egne. Hvis ballongen brister, er du ute av konkurransen. Vinneren er den som forsvarte ballongen sin til slutt.

morsomme karnevalspill barnideer ballonger

Å kle seg med en ballong

Karnevalspill med ballonger er morsomt og mye moro for barn. Det neste spillet er fremdeles kjent som ballongkongen og gir også mange smilende ansikter.

Hva du trenger: to ballonger, to store pyjamasbukser, to lange jakker

Spesielle funksjoner: spillere fra 6 år

To barn leker mot hverandre. De står ved siden av hverandre med en avstand på ca. 1 meter. De gir deretter hvert barn en oppblåst ballong, i tillegg til bukser og en jakke. Når du roper “Gå!” Spillerne må svinge ballongen i luften og ta på seg klærne ved å holde ballongen i luften hele tiden. Den som kler seg først uten at ballongen hans berører bakken, vinner runden. Det er så mange runder som kan spilles før den endelige vinneren blir bestemt.

Deilig moro på karnevalet: Karnevalspill med mat

karnevalspill klassisk sjokoladekyss spisingskonkurranse

En konkurranse om å spise sjokoladekyss er et must på Mardi Gras. Men hvis det ikke er favorittgodiset ditt, kan du selvfølgelig også vurdere andre matspill med karnevaltema.

Konkurranse om å spise sjokoladekyss

Hva du trenger: store sjokoladekyss / skumkyss for alle spillere

De andre spillerne sitter ved bordet og legger hendene på ryggen. Legg deretter et sjokoladekyss på bordet foran hver spiller. Når du roper “Gå!” Begynner alle barna å spise godteriet foran dem bare for munnen. Den som sluker sjokoladekysset først vinner spillet.

spise gjettespill karneval barn karneval fest

Råd om å spise

Hva du trenger: en klut for å knytte øynene, små bitt å gjette (f.eks. Frukt og grønnsaker i biter, brød, skinke, ost, ketchup, majones, etc.)

Spesielle funksjoner: spillere fra 4 år

Bind øynene til et barn og gi det en skje med noe å spise. Deretter bør du smake på hva den har spist. Hvert barn samler poeng til de gjør en feil. Den som har flere poeng enn de andre på slutten av spillet er vinneren.

Tips: Finn ut på forhånd om eventuelle allergier barna kan ha.

karnevalspill barn eplefiske morsomt karneval

Eple fiske

Karnevalspill for barn kan også teste ferdighetene sine. Et godt eksempel er eplefiske, som ofte spilles på barnebursdagsselskap.

Det du trenger: Epler (så små som mulig), vann, bolle / stort basseng

Fyll bollen med vann og tilsett et eple i hver bolle. Forbered like mange boller som antall spillere. Hvert barn skal prøve å fiske sitt eget eple ut av bollen med munnen. Hold hendene låst på ryggen under spillet. Den første vinner.

Morsomme og tematiske spill for karneval

karnevalspill barn kle seg ut sammen

Kle deg ut sammen

Hvis du ønsker å gjøre karnevalsfesten enda mer interessant i år, kan du be gjestene dine komme forkledd og om nødvendig ta med forkledd materiale. På denne måten kan morsomme karnevalskostymer for barna lages av eksisterende klær og tilbehør.

Tikkende bombe

Dette spillet passer for enhver anledning, da det er veldig spennende. Så hvis du trenger karnevalspill som er veldig spennende, så har du definitivt rett med denne.

Det du trenger: skoboks, kjøkkenklokke

Spesielle funksjoner: fra 4 spillere

Still vekkerklokken f.eks. B. i 3 minutter og legg den i en skoeske. Nå blir “bomben” videreført i tur og orden, med hvert barn som bestemmer selv når de skal gi skoesken videre. Når alarmen går, elimineres barnet med “pakken” i hånden. Den siste igjen vinner.

morsomme karnevalspill barnekostymer karneval

Alle fuglene flyr høyt i karnevalsvarianten

Kjenner du allerede det populære barnespillet “Alle fugler flyr høyt”, der barna løfter armene i været når spillmesteren sier et flygende dyr? Det kan imidlertid endres litt slik at spillet har en karnevalsreferanse.

Hva du trenger: musikk, dansegulv

Spesielle funksjoner: fra 10 spillere, som alle må være forkledd

Barna danser over rommet. Plutselig stopper du musikken og roper en kommando, for eksempel “Alle pirater hopper på ett bein!” Nå er det bare de som er forkledd som en pirat som får hoppe. En annen kommando kalles i neste runde. Den som ikke følger ordren, bør sette seg ned.

Previous Post
Birkenstock -sandaler som en stilig skotrend i sommer
Next Post
De beste leggings for enhver treningssituasjon – du bør ta hensyn til dette!