15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dekorer peiskonsollen – 30 ideer og forslag for enhver smak

peisekonsoll dekorere antikk-soverom-loslitt-elegant-romantisk

Selv uten en skikkelig brann under, er peiskonsoller flotte iøynefallende hjemme! De er ferdige og kan kjøpes som et sett, eller du kan bygge dem selv. Men bare vakker dekorasjon gjør den komplett og setter tonen. I dag skal vi vise deg noen av de hyggeligste ideene om hvordan du bruker din Dekorer peiskonsollen kan for hver sesong!

Dekorer antikk peiskonsoll

peis konsoll dekorere antikke tre lys stue

Det er forskjellige peisbraketter i forskjellige størrelser, stiler og laget av forskjellige materialer. Enten det er rett, moderne eller romantisk innredet, er en peiskonsoll en god idé på soverommet og i stua. Klassisk peisbekledning er laget av gips av paris eller tre av høy kvalitet. Alle konsoller må festes til veggen med skruer.

Dekorer peisekonsollen – koselig og romantisk

peisekonsoll dekorere hvit-smal-stearinlys-ball-lys kjede-blå

En peiskonsoll på 60 cm eller 70 cm bred er smal og tar ikke mye plass. En 90 eller 100 cm bred peisramme har en ganske firkantet form og er på ingen måte dårligere enn en klassisk peis.

Match peisbraketten til resten av innredningsstilen

peisekonsoll dekorere moderne-lys-stue-grå

Peisen omgir i barokk- og landstedstil ser virkelig vakker og romantisk ut. Peiskonsollen bør imidlertid koordineres med resten av innredningsstilen. Men stilinkonsistens er mulig, og en smal peiskonsoll i hvitt tilpasser seg godt til nesten hvilken som helst stil.

Peiskonsoll på soverommet

peis-konsoll-dekorere-soverom-lys-hvit

Overbevis deg selv om at en peiskonsoll også kan se moderne ut. Stearinlys, lysestaker og lykter forsterker den koselige atmosfæren og er et populært dekorativt element som også skal representere peisen.

Legg lys på bjørkestokker

peisekonsoll dekorere lys-bjørkstokker-vintage-hvit

Kombiner flere like store søylelys og hold en linje for å lage et symmetrisk arrangement. Eller sorter lysene etter høyde. Stearinlys plassert på bjørkestammer i forskjellige høyder danner et interessant ensemble. Hvis du vil gi det hele litt stabilitet, kan du feste lysene til bjørkestammene med varmt lim.

Dekorer peisekonsollen i et shabby chic utseende

peis-konsoll-dekorere-grå-loslitt-bøker-esker

Ordne favorittbøkene dine under peiskonsollen! For å lage et enhetlig helhetsbilde kan du lage bokomslag i en bestemt fargepalett. Hvit, lysegrå og rose er perfekte for det romantiske shabby chic -utseendet.

Tømmerstokker i peisen

peis-konsoll-dekorere-tre-lagring-stue-vintage

Åpningen av peiskonsollen kan også fylles med ekte ved. Stokk tømmerstokkene i forskjellige størrelser oppå hverandre – dette skaper en peislignende effekt.

Peisbrakett med speilvendt overflate

peiskonsoll dekorere speil-overflate-romantiske-vaser-blomster

En peisramme av gips eller tre er et visuelt høydepunkt i hver stue. Speilede peiselementer skaper fantastiske effekter og reflekterer lyset. Ordne blomster i glassvaser for å fullføre dette utseendet.

Speil skaper optiske illusjoner

peiskonsoll dekorere hvite-moderne-speil-stearinlys

Den speilvendte bakveggen i peisen gir levende lys en spesiell sjarm og ser veldig attraktiv ut. Dette får flammene til å se enda mer levende ut. Hvis du ikke vil sette ild under peisen i ekte tre, kan du også bruke LED -lys.

Peisbrakett hvit, innvendig svart

peisekonsoll dekorere stue-skandinavisk-svart-farge-interiør

En natt uten stjerner, innsiden av en hule, svart mørke: svart svelger hver lysstråle. Hvis bakveggen på peiskonsollen er malt svart, kan det skape inntrykk av uendelig dybde.

Dekorer peiskonsollen med kurver

peis-konsoll-dekorere-kurv-puter-tre-lagring

I tillegg til ved, er kurver eller sjøgresskurver en fin måte å dekorere området under peisekonsollen på. Du kan fortsatt lagre puter eller sengetepper i kurvene.

Innendørs planter som dekorasjon for peiskonsollen

peiskonsoll dekorere plante-bregner-orkideer

Krukkeplanter er også ideelt plassert under peiskonsollen. Lek med kontraster – en mørk grønn bregne passer godt til en lys bakvegg, mens hvite orkideer ser spesielt gode ut mot en svart bakgrunn.

Koselig sittegruppe foran peiskonsollen

peis-konsoll-dekorere-koselig-hjørne-fe lys-ball-led-lys lanterner

Plassen foran peisekonsollen er forhåndsbestemt for et koselig sitteområde. Legg puter og pelsverk på gulvet og gjør deg komfortabel. Tenk deg å nyte en god rødvin foran en ny peis.

dekorativt veggspeil

peiskonsoll dekorere moderne soverom veggspeil

Veggen og området over og under peisen er også perfekt for dekorasjoner av alle slag. Store speil med utsmykkede rammer, som ikke bare tjener et dekorativt formål, men også visuelt forstørrer rommet, er populære.

Fotovegg med svart -hvite familiebilder over peiskonsollen

peis-konsoll-dekorere-fe lys-tre-bokstaver-foto-vegg

En peiskonsoll tilbyr et flott visningsområde for minner, bilder og bilder. Alternativt kan du designe et fint bildegalleri. De svart -hvite familiebildene utstråler en vintage stil og de ulikt formede bilderammene gir variasjon i arrangementet. Når du ordner bildene, start fra midten av konsollen og vær oppmerksom på symmetri.

En fargerik vegg får frem den hvite peiskonsollen spesielt godt

peiskonsoll dekorere smal-hvit-tapet-lilla

Hvis du har en peiskonsoll i hvitt, kan du enten velge et ton-i-ton-utseende eller legge til fargerike aksenter med et dekorativt veggdesign. Det burde ikke nødvendigvis være et komplisert mønster. Et vanlig tapet med struktur ser subtil og interessant ut på samme tid.

Mal peisekonsollen en dristig farge

peis-konsoll-dekorere-tre-gul-tavle-maling-brann

I motsetning til veggen når det gjelder farge, gjør hver peisbrakett alene en forskjell. Lysende og strålende, den gule fargen symboliserer sollys og gir deg umiddelbart et godt humør. Men grønt, rødt og lilla ser også pent ut.

Eksperimenter med tavlemaling

peisekonsoll dekorere tavlemaling-barnelek

En annen kul idé for peiskonsollen er bruk av tavlemaling! Spesielt hvis du har barn. Sammen med dem kan du lage de mest fantastiske krittbilder og kunst.

Få vintage til å se ut selv

peis-konsoll-dekorere-vintage-grå-shabby-effekt-farge

Hvis du har kjøpt en ny peiskonsoll, men ønsker å gi den et antikt utseende, er det en rekke fargeteknikker å velge mellom. Du kan finne ut mer om det brukte utseendet her.

Bygg din egen peiskonsoll i tre og mal den kreativt

peis-konsoll-dekorere-jul-maling-murverk-effekt

Hvis du er litt teknisk dyktig og har riktige verktøy og materialer tilgjengelig, er det også mulig å bygge en falsk peis selv. Materialer som isopor, papp eller MDF kan også brukes her. Den ferdige peisen kan også males kreativt.

Lag din egen peiskonsoll med en mal på veggen

peis-konsoll-gjør-det-selv-sjablong-maling-svart-rødt-papir-blomster-

En peis i rommet er alltid et fokuspunkt som tiltrekker seg oppmerksomhet. En peis surround kan også være kreativt iscenesatt med maling og sjablonger. Sett sammen en enkel vegghylle som kaminhylle og pynt som du ønsker.

Vis frem peisrammen med washi -tape

peis-konsoll-dekorere-jul-rød-washi-tape-gjør-det-selv-hylle

Spesielt i leide leiligheter er det vanligvis ingen mulighet for å bygge en ekte peis. Hvis du fortsatt vil ha en skorsteinseffekt i stuen din, kan du også prøve denne kule DIY -ideen!

Vegghylle som kaminhylle

peis-konsoll-dekorere-jul-washi-tape-lage-selv

Du vet allerede hvor allsidig washi -tape kan være, men dette prosjektet åpner for helt nye muligheter. Brukte materialer og verktøy: vegghylle, washi -tape i to farger, tavlemalingsplate, kritt, malertape, blyant, papir, saks, linjal og vater.

Konseptet

peis-konsoll-vegg-dekorasjon-gjør-det-selv-washi-tape-rød

Tegn peisen til drømmene dine på papir. Fest krittbrettet på veggen – i midten av peisen. Med malertape kan du gjenskape designet ditt. Fest linjalen vertikalt til veggen og bruk den som en guide for å plassere byråkratiet. Dette vil sikre at linjene dine er rette.

Sørg for at linjene dine er rette

peis-konsoll-vegg-dekorasjon-washi-tape-rød-hvit-prikket

Bytt ut malertape med washi -tape for å lage den ytre strukturen på peiskonsollen. Fyll deretter ut emnene. Mål hvert element og speil disse målingene på den andre siden. Monter vegghylle og krittbrett på veggen. Og ferdig!

Sesongdekorasjon – vår

peis-konsoll-dekorere-hvit-smal-moderne-ball-lett kjede

Peiskonsollen kan pusses opp raskt. Om våren er blomster, selje kranser og fuglfigurer en fin dekorasjonside. Gå for pastellfarger som rose og mynte for et friskt preg.

Dekorasjon av peiskonsollen – sommer

peis-konsoll-dekorere-blå-sommer-maritim

Om sommeren kan du pynte peiskonsollen med maritime dekorasjoner. Måker, seilbåter, skjell og antikke oljelamper passer perfekt. Craft fans kan også lage en dekorativ krans av drivved.

høst

peis-konsoll-dekorere-høst-eple-kurv-eriken

Til høsten kan du dekorere med gjenstander fra naturen. Ordne kvister, kjegler, epler i kurver og store boller. Erics ser også bra ut på peishyllen.

jul

peis-konsoll-dekorere-hvit-skandinavisk-jul

Peiskonsollen er et skikkelig blikkfang om vinteren og i juletider. Hengende sokker, adventskalendere og annet juletilbehør skaper en hyggelig atmosfære. Eventyrlys og stearinlys bør ikke mangle her heller.

Previous Post
50 eksempler på profesjonelt utformede kjøkken med øy
Next Post
Lag Fluffy Slime selv – 3 oppskriftsideer med kunstsnø og svamp i enhjørningsfarger