15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

20 dekorasjonsideer med blomster og stueplanter til hjemmet ditt

Dekorasjonsideer med blomster stue-struts-salongbord-spisebord-vinduskarmen

Sikkert du liker blomster og grønne planter som du ordner etter den klassiske metoden: arrangert individuelt eller i grupper i interiøret, utenfor kan du til og med lage et grønt hjørne og vinterhagen er en ekte drøm! I dag vil vi gi deg noen inspirerende Dekorasjonsideer med blomster og husplanter show som vil bringe et individuelt og moderne preg på interiøret ditt.

deco-ideer-stueplanter-moderne-stue

De fleste stueplanter er dekorative hele året, men det er noen som blomstrer spektakulært i visse årstider, for eksempel syklamen og julestjernen. Noen flerårige blomster plantet i beholdere, for eksempel tulipaner, hyasinter, krysantemum, gerbera, er også veldig egnet for interessante blomsterkomposisjoner, de kan også gi mye farge og friskhet til interiøret ditt. En rask måte å lage et effektivt blomsterarrangement på er gjennom snittblomstene. De bringer farge, aroma og en romantisk tone inn i hjemmet ditt.

Dekorasjonsideer med blomster – hvordan ordne dem?

dekorasjon-ideer-stueplanter-vertikal-hage-vegg

Hvis du har noen få enkelte planter, kan du lage en så interessant sammensetning. Plantene kan ordnes i en sammensetning av tre eller fem. Hvis arrangementet inneholder mer enn fem planter, anbefales det å skjule blomsterbeholderne. Arrangementet av de samme plantene i de samme beholderne i en rett linje er veldig imponerende hvis det matcher interiøret i rommet.

Dekorasjonsideer med blomster i forskjellige beholdere

dekorasjon-ideer-blomster-terrasse-betong-blokker-hage

Hvis du har en stor gruppe planter å ordne, er det lurt å gjemme krukkene bak et spesielt valgt dekorativt brett. Et annet alternativ er å plante plantene i betong- eller mursteinbeholdere.

Og hvordan liker du ideen om å designe en skillevegg prydet med vakre grønne planter? Eller du kan ordne en grønn vegg ute i hagen din. Alt du trenger å gjøre er å velge de riktige plantene og ordne dem godt. Denne veggen vil være et flott blikkfang, men den vil også gi deg mye friskhet og naturlig energi.

blomster som flyter i vannet

Dekorasjonsideer med blomster - flytende lys - glassskål

Blomstene som flyter i vannet ser alltid søte ut. De er egnet for å dekorere interiøret på en festlig begivenhet eller når vi har det travelt med å finne på noe spektakulært for dekorasjonen vår.

Tillandsia – rotløse planter

tillandsia-planter-rotløs-speil-ramme-innebygd

De fleste plantene er epifytter, noe som betyr at de i deres naturlige habitat vokser på tregreiner og steiner, festet av spesielle røtter. Epifytplantene tilføres fuktighet og næringsstoffer gjennom bladene direkte fra atmosfæren. De fleste representanter for denne planteslekten viser vakre, spektakulære blomster, som ofte ledsages av levende, iøynefallende farger. Epifytplantene trenger nesten ingen pottejord for å vokse, de kan vokse i et lite underlag i et sidearrangement. Vi kan henge dem i taket eller på en vegg, de vil klare seg bra der også. Et annet interessant alternativ er å ordne dem på en gren eller et tre som ligner deres naturlige miljø, så dette er perfekt for deres vekst.

Plantevalg

tips til dekorasjon-ideer-stueplanter

Når du velger planter, er det første du bør vurdere romtemperaturen, den bør ikke være under 12-15 grader. Stedplantene liker verken lave temperaturer eller store temperatursvingninger, som varme om dagen og kalde om natten. De hater luftstrømmer og klimaanlegg. Ikke la plantene stå på vinduskarmen eller over en radiator, da oppvarming kan være skadelig for dem. De fleste planter foretrekker godt opplyste rom utenfor direkte sollys. Planter med fargerike blader trenger mer lys enn andre. Dette gjelder også blomstrende plantearter. I tillegg kan effekten av sammensetningen av planter forsterkes med passende belysning, det er spesielle lamper som brukes som en ekstra lyskilde i mørkt interiør. For kjøkkenet og badet, der temperaturer og fuktighet er svært varierende, må du velge planter som tåler disse forholdene.

Utvalg av blomsterbeholdere

dekorasjon-ideer-stueplanter-håndflate-vegg-malerier

Avhengig av dine individuelle preferanser, samt plasseringen og måten plantene er arrangert på, kan enkle, moderne eller rustikke beholdere brukes, men også de laget av plast eller keramikk. Dyrking av planter i plantesubstratet muliggjør også bruk av gjennomsiktige glassbeholdere.

Plantepleie

deco-ideer-innendørs-planter-solrik-plass-fenstr

Vanningen av plantene plantet i jord må være proporsjonal med temperaturen: når det er kjølig, må man vanne mindre mindre, når det er varmt – oftere. Jordens overflate, som kan virke tørr, er ikke et kriterium for at planten trenger vann. Det er bedre å sjekke pottejorden på en dybde på 5-7 cm i potten og bestemme gjeldende tilstand av jordfuktighet før du vanner planten. Det anbefales å gjødsle plantene en gang hver to eller tre uker. De fleste stueplanter elsker høyere luftfuktighet, så sørg for at de får nok fuktighet fra bladene også.

hvert boareal er vakrere med grønne planter

dekorasjon-ideer-blomster-stueplanter-stue-tremøbler

Klipp blomster i glassvaser

dekorasjon-ideer-kutt-blomster-roser-enkelt-blomster-glass-vaser

Forskjønne glassflasker med pastellfarger

dekorasjon-ideer-kutt-blomster-pastell-farger-flasker

liten urtehage på kjøkkenet

deco-ideer-kjøkken-urter-planter

utnytte det vertikale rommet på balkongen optimalt

dekorasjon ideer med blomster vertikal hage balkong bambusmatter

dekorasjon-ideer-blomster-potte-planter-tre-konstruksjon-vegg

dekorasjon-ideer-blomsterpotter-vertikal-espalier

Dekorasjonsideer med blomster - løkplanter - påskeliljer - hyasinter - bolle

Dekorasjonsideer med blomster-hyasint-arrangement-sidebord

Dekorasjonsideer med blomster, eggekopp, glasskakestativ, snittblomster

dekorasjon-ideer-stueplanter-saftige-arrangement

Previous Post
Nedhengt tak med indirekte belysning som dekorasjon
Next Post
Billige karnevalskostymer for hele familien – 23 ideer