15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Enchanted rose in a glass symboliserer evig kjærlighet: DIY dekorasjonsideer

lag rose i glasset selv dekorasjon vakre dyrdisneyfigurer

En historie så gammel som tid – kjærlighetshistorien i eventyret “Beauty and the Beast” rørte foreldre og barn. I motsetning til andre historier der prinsen og prinsessen forelsker seg på grunn av sitt ytre utseende, handler dette om et gradvis dyrket forhold basert på gjensidig tillit. Hovedpersonene er heller ikke aristokrater, og ved første øyekast har de ingenting til felles. Desto mer – det kan ikke være snakk om følelser i begynnelsen – de to blir bedre kjent med hverandre over tid og får frem det beste i partneren. Det kunne ikke vært mer romantisk – det er ikke rart at flere og flere par velger forlovelser og bryllup med dekorasjoner i stil med Disney -filmen med samme navn. Som et symbol på deres evige kjærlighet er rosen alltid tilstede i glasset. I artikkelen vil du finne ut hvilken betydning det faktisk har, hvordan du kan lage en slik konservert rose selv og effektivt iscenesette den.

Enchanted rose in a glass – historien i et eventyr

rose glass vakre dyret eventyrbetydning

Rosen i glasset spiller en avgjørende rolle i eventyret “Beauty and the Beast”. I følge historien bor en vakker prins på sitt store slott. En dag banker en tigger på og ber ham om ly. Som et tegn på sin takknemlighet vil hun da gi ham en rose. Men prinsen er ikke enig og sender kvinnen bort. Før hun drar, gir hun ham rosen uansett og forvandler seg deretter til en trollkvinne. Kvinnen legger en forbannelse over ham – fra nå av skulle han leve som et stygt dyr. Hvis han finner en kvinne som deretter elsker ham for den han er, før rosen visner, vil han bli forvandlet tilbake til en prins. Hvis han ikke finner en kvinne som er interessert i ham, vil han forbli et dyr for alltid.

Rose i glasset – betydningen av symbolet

rose in the glass disney film eventyrinspirasjon

Den fortryllede rosen er en avgjørende del av eventyret – når han møter trollkvinnen, symboliserer den friske rosen hans naivitet og skjønnheten som unge ofte oppfatter som gitt. Etter at den har blitt forvandlet til et dyr, begynner rosen langsomt å visne – og på denne måten regnes det som et tegn på ubestandighet. Først etter at folk blir eldre og får erfaring, begynner de å sette pris på fortiden. Rosen holdes under en bjelkeburk – et tegn på frykt for å bli eldre og forsøk på å bremse aldringsprosessen. Samtidig tikker den biologiske klokken (rosenbladene faller og dyret føles som i et fengsel i kroppen hans).

Rose i en glasskjede av lys som var fortryllet av å bevare

Det er bare en måte å redde deg selv fra all denne frykten – kjærlighet og familie demper frykten for død og aldring. Noen som elsker deg for den du er – som ikke vil ha et slikt forhold? Når Belle oppdager rosen på slottet, blir hun kjent med partnerens frykt for første gang – han er så følsom for det. Dyret selv går på en oppdagelsesreise ved å ofre alt for sin elskede – til og med dets ønsker. Konklusjon: Evig kjærlighet kan bare eksistere hvis folk jobber aktivt med forholdet og er villige til å inngå kompromisser.

lag bryllupsborddekorasjoner i roseglass selv

Til slutt står rosen i glasset for evig kjærlighet gjennom kompromisser, den magiske helbredende kraften til et ekte partnerskap, den positive påvirkningen av et engasjert forhold og for håpet om at stor kjærlighet er rett rundt hjørnet. Ikke rart at folk alltid er fascinert av dette symbolet – men spesielt siden Disney -filmen i 1991 forårsaket en sensasjon, nyter den enkle røde rosen stor popularitet.

Rose i et glass – ved hvilke anledninger kan en “fortryllet” blomst gis??

rose glass bord dekorasjon bursdag idé

En “fortryllet” rose i et glass er definitivt en edel gave ved spesielle anledninger – for eksempel i USA blir en slik rose brakt som forlovelsesgave fra den fremtidige ektemannen. Ofte er til og med ringen gjemt i klokkekrukken. Rosen brukes deretter som en rekvisitt i mange fotoshoots – sammen med vintage lysestaker skaper den en romantisk atmosfære på kort tid.

Forventende foreldre får ofte en slik rose i gave – det symboliserer håpet det nye livet bringer med seg. I tillegg pynter rosen ofte på festbordet når du feirer et barns bursdag. Rosen er også egnet som gave til en ny leilighet eller et nytt hus – den forsterker ethvert interiør og blir et blikkfang i alle rom.

Lag en rose i et glass selv – ett design, mange muligheter

rose glass selv instruksjoner

Den “fortryllede” rosen er så populær i engelsktalende land at mange produsenter tilbyr en. Blomsten i luksusstørrelse selges av ForeverRose – blomstene bevares og kan dermed vare i flere år til de visner og alle rosenbladene faller av. Men blomsterhandlerne i London, som forresten for øyeblikket selger blomsteroppsettet sitt i Dubai veldig vellykket, kan også få godt betalt for dette. Billige – men heller ikke sammenlignbare i kvalitet – alternativer er for eksempel tilgjengelige fra Amazon. Hvis du vil ha noe unikt, kan du finne det på Etsy, eller du kan til og med lage en rose i et glass selv.

Lag et arrangement med plastblomst selv

lag roseglass selv tips ideer

Det er to varianter å velge mellom – tinker med en frisk eller en kunstig blomst. Hvis en kunstig blomst brukes, er følgende materialer nødvendige: en glassklokke, en kunstig rose, rosenblad i stoff som spredningsdekorasjon, treunderlegg og batteridrevne fe-lys med hvitt eller gult lys. Du trenger fortsatt: et lim for tre og plast, eller helst en varm limpistol, en drill.

skru på rose glass instruksjoner dekorasjon

Instruksjoner: Bor forsiktig et lite hull i treskøyten / platen med boret, sett den kunstige rosen inni og fest den med den varme limpistolen. Spred stoffets roseblader på tallerkenen, pakk feelysene rundt rosen og dekk til med glassklokken. Fullstendig! Denne håndverksideen gir flere fordeler: den er ekstremt enkel og godt egnet selv for nybegynnere, arrangementet varer lenge og er billig. Den eneste ulempen er den kunstige blomsten – selv om dette ser bra ut på avstand, vil gjestene umiddelbart kjenne igjen på bordet at blomsten er laget av stoff og plast. Derfor er dette arrangementet egnet som en dekorasjon for vinduskarmen eller peishyllen, der familie og venner kan beundre det lenge.

Ordne rosen i glasset – frisk blomst som borddekorasjon

rose glass selv instruksjoner

Alle som planlegger en fest og trenger borddekorasjoner kan velge en frisk rose. I dette tilfellet trengs følgende materialer: fersk rød rose, gullbelagt tallerken eller en hvit tallerken og gullspraymaling fra håndverksbutikken, bjellkrukke, fiskesnøre, varm limpistol eller lim for glass og plast. Instruksjoner: Dryss først flere rosenblad på tallerkenen, pakk deretter fiskesnoren forsiktig rundt blomsterstammen, rett under blomsten. Bruk den varme limpistolen til å feste enden av ledningen til toppen av innsiden av bjelkebeholderen slik at rosen henger på den. Siden strengen er gjennomsiktig, ser blomsten ut som den flyter i luften – akkurat som i filmen “Beauty and the Beast”. Fordeler – veldig effektiv borddekorasjon som garantert vil tiltrekke seg øynene. Ulemper: Så snart rosen visner, må den byttes ut. Perfekt som dekorasjon for en forlovelsesfest.

Bevar rosen i glasset – på denne måten vil blomsten vare lenger

rose glass engasjement ide festlig dekorasjon

Den tredje varianten er å bruke en fersk rose til arrangementet og deretter bevare det – eller du kan bevare rosen i begynnelsen. Slik kan du få blomsten til å vare lenger: Fjern først bladene forsiktig nederst på stilken, og klipp deretter av blomsterstammen på skrå. Berør blomsten forsiktig – den skal være tørr. Hvis du fortsatt kjenner vanndråper, la blomsten tørke i en halv time eller tørk dråpene forsiktig av rosenbladene med kjøkkenpapir. Fyll deretter en krukke med et lokk til midten med salt, stikk rosen med stilken ned (ligner en vase) og tilsett forsiktig salt til blomsten er helt dekket. Lukk glasset med lokket og la det stå til side i tre uker. Ta deretter ut blomsten og spray den med hårspray. Denne konserveringsprosessen er ikke bare ekstremt enkel og trygg, den garanterer at blomstens farge og glans bevares. Til sammenligning blekner rosene som er tørket i det fri ofte.

Ordne den fortryllede rosen i glasset kreativt ved bordet

rose glass bryllup dekorasjon lage ideer selv

Ved festlige anledninger gir dekorasjonen med rose i glasset et lekent og romantisk preg på dekorasjonen. Men for optimal effekt kan den kombineres med andre pyntegjenstander inspirert av eventyret – for eksempel med en antikk bestefarsklokke og lysestaker, flere bøker og selvfølgelig en tekanne og en tekopp laget av porselen. Det gul -rød -blå fargevalget minner om Belle’s berømte gule ballkjole, den blå fargen – hennes hverdagsantrekk, den røde fargen – rosen. Hvis du vil la kreativiteten gå fri, kan du tenke på forskjellige varianter. Uansett har alle dekorasjoner en ting til felles – de får bordet til å se glamorøst, leken og romantisk ut. Flere sjarmerende dekorasjonsideer finner du i fotogalleriet!

Romantisk engasjement utendørs med temaet “Beauty and the Beast”

rose glass forlovelsesbord dekorasjon romantisk vintage

Ren romantikk venter gjestene på forlovelsesfesten på bildet ovenfor. Et festlig bord, kreativt dekorert med en antikk klokke og lysestake, danner den perfekte bakgrunnen for en fotografering med paret. Det sier seg selv at rosen i glasset spiller hovedrollen i arrangementet.Det er en hyggelig overraskelse som gjestene kan ta med seg.

Rose i et glass fungerer som en kake -topper og pynter bryllupskaken

rose glass kake dekorasjon lage din egen idé glass bjelle

En rose i et glass som en kakeoppskrift – denne ideen har fanget seg bak havet. Flere og flere par pynter bryllupskakene sine med ekte blomster. Spesielt egnet for et bryllup i vintage-stil.

Bryllupskake inspirert av Disney -filmen

rose glass kake dekorasjon vakkert dyr inspirert

Babyshower for en jente – dekorasjon inspirert av filmkarakteren Belle

rose glass bursdag barn te fest dekorasjon

Men puristiske møbler kan også bli dekorativt dekorert. I eksemplet vist ovenfor er alle viktige detaljer fra filmen tilstede – fargeskjemaet, tekannen og tekoppene, så vel som den vakre rosen (i dette tilfellet på et kakestativ) – men disse danner et subtilt ensemble med et flott effekt.

Søte dekorasjonsideer til baby showerrose glass baby bursdagsfest dekorasjon idé

Erfarne blomsterhandlere ordner blomsteroppsatser under ringekrukken

rose glass bell blomsterarrangementer selv lag bordpynt

Fairy lights legger siste hånd på det hjemmelagde arrangementet

rose glass bord dekorasjon lysestake barnebursdag

Prisen på en rose i et glass kan variere sterkt – avhengig av om rosen er ekte og hvor lenge den holder seg frisk

rose glass candy kjeks duk

Søt dekorasjonside til en bursdagsfest til den første bursdagen

rose in glass barnebursdagsselskap organisere dekorideer

Gul rose pynter sidebordet til en leilighet i Dubai – der er rosene i glasset en veldig populær gave

roseglass gul hotelldekorasjon

Antikt speil, gullbelagt lysestake og tekanne av porselen, sammen med rosen i glasset, gjør et vakkert arrangement

rose glass planter engasjement eventyr borddekorasjon

Den opplyste rosen er spesielt sjarmerende

DIY rose glass fe lys

En frisk blomst ser spesielt godt ut som et blikkfang på bryllupsbordet

rose glass perler krystallklokke bryllup

rose glass krystall lanterner glamour bryllup

rose glass kids birthday schoene beast disney

rose glass bryllup bord dekorasjon gull blå

rose glass enchants disney inspirerte bursdags eventyr

rose glass lys organisere teselskap baby shower

konservering av roseglassbukett

rose glass fortryllere lager ideer selv

rose glass dekorasjon idé godteri

rose glass dekorasjon idé bell jar arrangement blomster bryllup

rose glass bell enchants bevart juleborddekorasjoner

rose glass topper cake diy idé

rose glass bord dekorasjon selv lage trestamme toppers

Previous Post
Honning i stedet for sukker – er søtningsmiddelet virkelig et sunnere alternativ til bordsukker som sukkererstatning?
Next Post
Bygg et basseng i hagen eller i huset – 110 bilder av svømmebassenger