15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Spiselige blomster til kaker, salater og cocktailer – hvilke typer?

spiselige blomster salat-sunt-ernæring-helbredende kraft

Alle vet at urter og noen andre planter er spiselige. Men det mange ikke vet eller bare glemmer, er at noen vakre blomster er en del av det. Du kan ikke bare finne mange av dem i økologiske butikker eller på en villeng, men du kan til og med samle dem fra hagen. Du vil også bli overrasket over de kjente artene spiselige blomster telle som du ikke ville ha gjettet og hvor mange du allerede kan ha i hagen din. I dag viser vi deg et lite utvalg av disse blomstene. Du kan finne spiselige blomster avhengig av blomstringstiden. De passer ikke bare til salater, men også til kaker – til pynt eller som sirup og gelé. Spiselige blomster plukkes best fra ubefruktede plener og hager. Ville planter samles også best bort fra veier for å unngå bilforurensning.

Spiselige blomster – føllfoten

spiselige blomster coltsfoot-tussilago-farfara-gul-ernæring-idé

Det er spiselige blomster som du kan finne allerede på våren. Coltsfoot (Tussilago farfara) er en av disse tidlige blomstringene og dukker opp allerede i mars. Du kan kjenne den igjen ved at blomsten minner veldig om løvetannen. De har også en mild smak. Imidlertid er de mindre enn løvetannens. En annen forskjell kan sees på stilkene, som hos hylleskinn har et skjellende ytre. Bladene er formet som en hestesko, som er årsaken til navnet.

Løvetann som spiselige blomster

spiselige blomster løvetann-taraxacum-officinale-blader-bitre blomster

Men løvetannen (Taraxacum officinale) er også spiselig. Dette gjelder både blomstene og bladene. Hvis du vil ha spiselige blomster som virkelig kan finnes overalt, har du gjort det riktige valget med løvetann. Det er best å høste den fra mai til juni og tilberede en salat med de litt bitre bladene og gelé, sirup eller honning med blomstene. Du gjør også noe bra for helsen din. Begge deler av planten har en vanndrivende og blodrensende effekt.

Tusenfryd

spiselige blomster gaensebluemchen-bellis-perennis-hvit-blueten-gul-mild

Andre spiselige blomster som kan bli funnet raskt og gjenkjent av alle er tusenfrydene (Bellis perennis) med sin milde, nøtteaktige smak. Deres helbredende egenskaper er ekstremt varierte og for det meste ukjente. Smertelindringen, både psykisk og fysisk, er bare en egenskap. I tillegg til dette er smertestillende og krampelindrende egenskaper, noe som gjør dem spesielt populære for menstruasjonssmerter, samt en hemostatisk og hemostatisk effekt. Det hjelper med revmatisme, gikt, nyre- og blærestein, tarmbetennelse, forstoppelse, hudbetennelse og muskelsmerter. Selv med enkle forkjølelser og hoste, er disse blomstene ekte hjelpere å spise.

Begonias

spiselige blomster begonia-spraglete-varianter-hageplanter

Ville du trodd at begonier (begonia) kan brukes som spiselige blomster? Og om! De har en behagelig, syrlig smak og kan brukes til å lage salater. En annen applikasjon er i kombinasjon med søt kremfløte. En idé som absolutt bør prøves ut!

Borage

spiselige blomster-borage-borrago-officinalis-blå-blomst

Borage (Borrago officinalis) har små blå blomster som kan brukes like allsidig som spiselige blomster. De egner seg ikke bare som pynt til kaker, men kan også kandiseres eller brukes til salaten. Hvis du liker å drikke sitronade, er det bare å legge til blomstene eller fryse dem i isbiter og deretter avkjøle drikken på den måten.

Kylling

spiselige blomster-chickweed-stellaria-media-hvit

Kyllingen (Stellaria media) som spiselige blomster egner seg til konsum i alle plantedelene, fra stammen til bladene til de hvite, stjerneformede blomstene. Enten som en salat eller i supper – chickweed hjelper mot vår tretthet, metabolske sykdommer og ulike hudproblemer.

Flammeblomst

spiselige blomster-flamme-blomst-phlox-paniculata-tilberede-mat-krydder

Andre spiselige blomster som du kan oppnå et fargerikt blikkfang i hver tallerken er flammeblomstene (Phlox paniculata). Dette gjelder både solide salater og søte fruktsalater. De vakre blomstene kan også kandiseres eller brukes til å dekorere slagskåler, sitronader og desserter.

syrin

spiselige blomster-syrin-syringa-søt-smak-syrin

Mange vet sannsynligvis allerede at syrinblomster er spiselige. Du kan lage forskjellige søte produkter av blomstene i syrin (Syringa), inkludert honning, sirup, gelé eller blomstersukker. I kombinasjon med blomstene får eddik og olje en spesielt original aroma og kandiserte blomster er en ekstravagant godteritype.

Spiselige blomster – daylily

spiselige blomster-dag-lilje-hemerocallis-appelsin-plante-hage

Dagliljen (Hemerocallis) mangler sjelden i den private hagen, da blomstene og blomsterfargene er veldig store og slående. Disse kan også spises super. Igjen er de spiselige blomster som du kan bruke som ingrediens i salater. Men du kan prøve å steke blomstene.

Primroser

spiselig-blomster-primula-rosa-rød-bitter-smak

Hvis du vil spise primulaene (primula) som spiselige blomster eller deres blomster, bør du sørge for at de ikke har blitt behandlet med kjemikalier. Det er to faser å høste. I mars har de første blomstene en mildere smak, mens de følgende sterkere blomstene gir en bitter eller til og med skarp smak å spise. Dette fremmer avgiftning av kroppen.

Roser

spiselige blomster-roseblomst-blader-kandisert-sukker-protein-oppskrift

Tørkede rosenblader er veldig godt kjent som dekorasjon. I sin tur kan du få spiselige roser når du har tørket kronbladene. For eksempel, søt din te med rosesukker, som du lager i en blender av rosenblad og fint sukker. Som dekorasjon for desserter er de veldig godt egnet i kandisert form. For å gjøre dette, blir eggehviten slått til den er halvstiv og brukes til å belegge kronbladene. Etter det drysses de med sukker på papir og settes til side for å tørke i to dager.

ikke glem meg

spiselige blomster-glem-meg-ikke-myosotis-blå-blomster

Smaken på glem-meg-ikke (myosotis) blomstene er ikke spesielt sterk. Likevel kan blomstene brukes til å foredle salater, der de hovedsakelig fungerer som dekorasjon. Glem-meg-ikke som spiselige blomster har også visse helbredende krefter og kan av og til dekorere bordet.

Store og små stemorsblomster som spiselige blomster

spiselige blomster-stemorsblomster-violaceae-blå-tegning-dekorasjonsretter

Ikke bare de vokste stemorsblomstene (Violaceae) fra hagen, men også de små, ville variantene er spiselige blomster. Sistnevnte har til og med helbredende egenskaper som er antiinflammatoriske, blodrensende og antibakterielle. Blomstene gjør salater, supper og retter veldig fargerike.

Fioler er spiselige

spiselige blomster-fioler-kandisert-blomst-dekorasjon-dessert-kake

Du har kanskje ikke visst at fioler er spiselige. Fremstillingsmetoden er den samme som for rosene: du tørker enten blomstene eller sukker dem som beskrevet ovenfor. Fioler er en veldig fin dekorasjon for ulike desserter.

Frukttre blomstrer

spiselige blomster-vår-kirsebær-frukt-tre-dekorere-mat

Dra fordel av våren og dermed også frukttrærne. I prinsippet er ethvert frukttre du kan tenke deg egnet. De kan også brukes igjen som pynt i måltidet. Enten kirsebær, eple, plomme, kvede eller pæretre – du kan dekorere rettene på en fantastisk måte med blomstene fra hagen din.

Duftende pelargonium

spiselige blomster-duftende pelargonium-smak-sitron-mynte-rose

Det er viktig å kjøpe fra økologisk jordbruk igjen. Det interessante med duftende pelargonier som spiselige blomster er at de kan ha et stort utvalg av smaker. Det er typer som lukter og smaker sitron, men også de som minner om roser, mynte eller til og med sjokolademynte.

Villrose

spiselige blomster-villrose-rosa-hjerteformet-salat-søt

Du kan gjøre noe godt for hjertet ditt med ville roser som spiselige blomster. Kronbladene kan dekorere en salat og gi den en delikat og litt søt ettersmak. I tillegg gir rosen salaten et visst romantisk utseende med sine hjerteformede kronblad.

fløyelsblomst

goudsbloem, calendula

Du kan bruke ringblomst (calendula) over en lengre periode. Den blomstrer fra juli til sen høst. Den finnes også i de fleste hager på grunn av den vakre oransje fargen. Hvis du spiser spiselige ringblomster regelmessig, kan du styrke nervesystemet og også fremme fordøyelsen.

kamelia

spiselige blomster-kamelia-kamelia-japonica-øm-søt-hageplante

Hvis du vil legge spiselige blomster til rettene dine selv om vinteren, kan du gjøre det med vinterblomstrende kamelia (Camellia japonica). Det dyrkes stort sett som et husplante. Men den kan også overvintre i hagen, forutsatt at den får et beskyttet sted. Fordi den ikke tåler temperaturer kaldere enn -12 grader. Som hageplante forventes det imidlertid ikke blomstring før til våren.

Nedenfor er noen spiselige blomsterideer som du kan prøve. Enten de er på kaker eller i cocktailer, er de delikate blomstene ekte iøynefallende.

Blomsterdekorasjon på kaker

spiselig-blomstre-kake-dekorasjon-roser-fioler

Lilla blomster og stemorsblomster

Spiselig-blomstre-kake-syrin-fiolett-bringebær-kake

blomstene skiller seg best ut på hvit glasur

Spiselig-blomst-kake-hvit-glasur-dekorasjon

Spiselige blomster perfekt for sommerdrinker

spiselig-blomstre-sommer-drinker-isbiter

Spiselige blomster i isbiter

Spiselig-blomst-is-terning-rose-fiolett-drikke-dekorasjon

spiselige blomster-fioler-roser-frosne-is-terning-cocktailer

Spiselig blomst-is-terning-cocktailer-dekorasjon

Legge merke til

Legge merke til

Legge merke til

Previous Post
Kjøp vinterfrakk for menn – velg riktig frakk for menn
Next Post
Sy leseben – tips, instruksjoner og mønstre gratis