15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Monstera -bladet som dekorasjon og trend innen interiørdesign og på fester

monstera blad minimalistisk-dekorasjon-idé-glass-vase

Hvis du leter etter en enkel, men stilig dekorasjon, er Monstera -bladet det riktige valget. Fordi ikke bare selve planten ser ekstremt attraktiv ut i alle rom. De enkelte bladene lager også en fantastisk dekorasjon og pynter i økende grad bordet i en vase eller et veggmaleri og lignende i form av et motiv. Så, som du kan se, er planten veldig allsidig. Hvor nøyaktig du kan bruke Monstera -bladet til å implementere noen flotte dekorasjonsideer, finner du ut i denne artikkelen. Lag tropisk teft selv i en byleilighet og gjør hjemmet ditt enda mer koselig.

Monstera deliciosa

monstera blad trend-plante-design-skandinavisk-interiør

Monstera deliciosa, også kjent som vindusbladet, er et eksotisk eksemplar som imponerer med sine overdimensjonerte og “monstrøse” blader. Disse har i utgangspunktet en hjerteform og får sin karakteristiske, revne form når de vokser. Siden det er veldig lett å ta vare på, kan hvem som helst velge det som et husplante og bruke bladene til ethvert dekorativt formål. I vasen får bladene også røtter i løpet av få dager og dermed avleggere for en ny plante. Forøvrig vil bladene holde seg i vasen i seks til åtte uker.

Bruk Monstera blad som pynt

monstera blad inspirasjon-dekorasjon-ideer-enkle-stilige tips

Som allerede nevnt, er dekorasjon med Monstera -bladet for tiden en stor trend. Fremfor alt får moderne og urbane fasiliteter, som ideelt sett fortsatt er lyse, imponerende aksenter i naturlig grønt med disse bladene. Hvis du ikke har det med levende planter og deler av planter, har du også andre alternativer for å bruke den tropiske prøven. Ta en titt nedenfor for å se hvilke muligheter det er.

Monstera -bladet i vasen

vase av monstera blad-glass-grønt dekorere

Dekorer med en subtil bukett med grønne blader. Det som kan høres kjedelig ut i begynnelsen, viser seg å være en stilig idé som tiltrekker alles oppmerksomhet. Bladene kan plasseres individuelt eller som en bukett i en gjennomsiktig eller ugjennomsiktig vas og deretter dekorere ikke bare bord, men også peishyllen eller hyllene.

Vindusbladplanten som veggmaleri

Monstera-blad-veggmaleri-dekorasjon-blader-eksotisk-idé

Veggmalerier er ikke mindre populære og pryder hovedsakelig lyse vegger. Monstera -bladet kan være både farget og svart og hvitt. Begge ser attraktive ut takket være bladets interessante form og struktur. Forresten, størrelsen på bildet spiller ingen rolle og avhenger bare av effekten du vil oppnå. I det store formatet kan større, bare vegger dekoreres fantastisk, mens mindre veggmalerier også ganske enkelt kan stå på en skjenk.

monstera-blad-vegg-dekorasjon-bilde-gjør-det-selv-akvarell-papir-lerret

Du kan lage slike veggmalerier selv. Selvfølgelig er det nødvendig med et Monstera -blad for dette hvis det er mulig. Du kan ganske enkelt bruke dette som et stempel ved først å male det med hvilken som helst farge og deretter trykke det på den valgte overflaten. Ikke bare enkelt papir er egnet, men også et lerret eller tekstiler. En blanding av akvarellfarger i forskjellige grønne nyanser er veldig attraktiv.

Veggdekorasjon av tre

monstera-blad-tre-dekorasjon-vegg-design-smykker-gravering

Eller hva med, i stedet for et bilde, bare design veggen med en dekorasjon av tre, som også har formen av et blad. Du kan lage slike dekorasjoner individuelt og til og med få dem merket. Resultatet er enklere enn de fargede bildene, men ikke mindre tiltalende og trendy, så du kan ikke gå galt med tre som materiale.

Bakgrunn med blader

monstera-blad-trend-tapet-aksent-vegg-hall-stue-soverom

Det virker veldig tropisk og som om du er omgitt av Monstera -planten når du velger tapet med bladmotiver for en aksentvegg. Enten i stuen, soverommet, den enkle gangen eller på kjøkkenet – atmosfæren som skapes på denne måten er unik. På grunn av det store antallet motiver er det imidlertid tilrådelig å designe bare en aksentvegg eller høyst to vegger. Ellers kan det fort bli for mye av det gode.

monstera-blad-fargerikt-tapet-blader-moderne-interiør-design

De er tilgjengelige i forskjellige versjoner: med få og mange, store og mindre blader eller i kombinasjon med blader fra andre eksotiske planter. Det trenger ikke nødvendigvis å være monokrom heller. Eksemplet ovenfor med noen få andre nyanser er ikke mindre tiltalende og til og med krydder det minimalistiske interiøret litt. Finn en tiltalende modell for ditt anlegg!

Motiver av Monstera -planten på dekorative og sofaputer

monstera-blad-pute-sofa-pute-dekorere-print-tropisk

Puter med trykk er ikke mindre imponerende og fremhever perfekt en enkel, lys sofa, men også stoler eller senger. Monstera -bladet er selvfølgelig veldig velkommen igjen som motiv og kan kombineres med et matchende veggmaleri eller tapet i samme rom. Kombinasjoner av Monstera -bladet og andre eksotiske blader ser også veldig fine ut på sofaen.

Teppe som dekorasjon

monstera-blad-teppe-møblering-tilbehør-grønt-sitteplasser-innendørs-planter

Hvis du fortsatt har en liten sittegruppe som virker for kjedelig og bar for deg, eller hvis du vil markere sittegruppen med sofaen på en spesiell måte, kan du velge et teppe i form av et monstera -blad. Selvfølgelig trenger du riktig størrelse avhengig av område. Motivet ser også veldig attraktivt ut som et badteppe eller foran sengen, og kan gjøre til og med et enkelt bad mye mer tiltalende.

Dekorasjoner til fester

monstera-blad-krans-fest-hage-grønt-gull-diy

Et stort utvalg av dekorasjoner kan lages av bladet Monstera. En festkrans, som sett ovenfor, er bare ett av et uendelig antall eksempler. Den er egnet for både innendørs og utendørs bruk og kan brukes til forskjellige anledninger som fester. Bladene ser interessante ut selv som coasters, og kan til og med redesignes med spraymaling for ethvert formål. Så det er opp til deg å få den nødvendige mengden blader fra Monstera -husplanten.

Monstera blad til bryllupet

Monstera-blad-bord-dekorasjoner-arrangementer-bukett-bryllup

Ved et bryllup kan Monstera -bladet brukes på mange måter og dermed få den perfekte dekorative funksjonen. Dekorer stolstøttene med den eller bruk den som en dalbane. La dem henge fritt fra taket eller langs en vegg og legg den sentrale borddekorasjonen på dem. Du kan også designe selve tallerkenen med navneskiltet med blader. Fantasien kjenner ingen grenser.

Monstera-blad-forslag-bryllup-brude-bukett-tallerken-design-eksotisk

Den unike bladformen kan til og med dekorere brudebuketten eller blomsteroppsettet på bordene og ta på seg forskjellige roller. Ideen passer for forskjellige bryllupsstiler, fordi den kan brukes både grønt og i tørket tilstand og dermed alltid gi et snev av det eksotiske.

Previous Post
Et TV -tavle skaper en moderne teft i stua
Next Post
Gravplanting om høsten – ideer for passende dekorasjon med blomster