15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hva du skal gi for dåp som tante eller gudmor – tips og ideer

Så snart euforien om det nyfødte er over, kommer den neste fantastiske anledningen – babyen blir døpt. En spesiell dag som krever mye oppmerksomhet på alle måter, spesielt hvis du er en nær slektning eller gudmor eller gudfar. Pengegaver er fortsatt en populær gaveide, men som en spesiell person i barnets liv vil du sannsynligvis investere litt mer innsats og oppmerksomhet i dåpsgaven. Så hva gir du for en dåp som tante, onkel eller faddere? Vi har noen tips og ideer til deg!

Hva gir du for en dåp som tante – Er det noe konkret som trengs?

Hva du skal gi for en dåp som tante eller gudmor - diskuter det med foreldrene

Først og fremst kan du spørre foreldrene til barnet som blir døpt om det er noe spesifikt du trenger. På denne måten kan du være sikker på at dåpsgaven din faktisk blir brukt. Kanskje foreldrene allerede ville glede seg over et barnesete til bilen eller trenger noe viktig for babyen eller barnerommet. Fremfor alt bør dåpen fra gudmoren være noe spesielt og nyttig. Pengegaver er ikke spesielt personlige, men det er det foreldre foretrekker.Det er derfor verdt å diskutere dette med dem.

Gaveideer til jenter og gutter fra gudmødre og tanter

Ellers er det noen klassikere som ofte velges som gaver til dåp av gudmor og gudfar eller av tanten og som alltid blir godt mottatt. Noen av dem forblir til og med et minne for livet. Og nettopp fordi de er så populære, bør du også rådføre deg med de andre gjestene og slektningene. Det ville være synd hvis foreldrene fikk en bestemt idé to ganger. Hva gir du som dåp som tante eller gudmor? Vi lister opp noen ideer:

Dåpskjede som gave fra gudmoren til dåpen

Hva du skal gi for en dåp som tante - gi bort et dåpskjede med anheng eller andre smykker

På de beste stedene for dåpsgaver er det uten tvil dåpskjeden, som passer for både jenter og gutter. Så hvis du spør deg selv “hva gir du for dåp som tante eller gudmor”, får du en klassisk, vakker og kjærlig idé. Det er vakre prefabrikkerte modeller som du også kan legge til et ordtak, gratulerer eller kjærlige ord i form av en gravering. Enten det er med en skytsengel, dyrekretsen eller til og med et lite portrett – du kan få råd fra en gullsmed.

Hva du skal gi for en dåp som tante og gudmor - rosenkrans som matcher anledningen

Eller hva med en dåpsring på en kjede? Dette er en god idé hvis den klassiske dåpskjeden virker for jentete for deg og du leter etter dåpsgaver til gutter fra gudmødre eller tanter. Rosenkransen, for eksempel laget av fine perler, er også egnet som dåpsgave til gutter fra gudmoren eller tanten og passer til det kristne temaet.

Hva du skal gi for en dåp som tante – Gravert barnebestikk

Hva du skal gi for en dåp som tante - Gravert barnebestikk

Hvis barnet fremdeles er en baby, virker denne ideen litt for tidlig. I sannhet er denne gaveideen ekstremt populær, og når alt kommer til alt brukes bestikket regelmessig fra et bestemt tidspunkt. Med en ekstra gravering blir dåpsgaven fra gudmor eller tante noe helt spesielt og kan en dag til og med brukes av neste generasjon. Virkelig en gave for livet! En slik dåpsgave passer for gudmorens jente, men selvfølgelig også for gutter. Barneretter er også ideelle.

Fremtidsrettede verdigaver

Dåpsgaver til jenter fra gudmor til gutter - sparebok, pensjonsforsikring eller sparegris

De fleste foreldre og besteforeldre åpner en sparekonto for barna sine de første månedene og betaler dem regelmessig i visse summer som du kan bruke senere som voksen – det være seg for eksotiske ferier, den første bilen, for å sette opp den første egen leiligheten eller til og med for din egen eiendom. Hvorfor skulle du ikke som gudmor eller tante også bruke denne ideen? Hvis det virker for upersonlig for deg, kan du kombinere spareboken med en annen liten ting. Hvis du tenker på det sånn, høres det ut som en fornuftig idé hvis du fortsatt lurer på “hvilke gaver gir du til dåp som tante eller gudmor”, ikke sant??

Gi bort fremtidsrettede dåpsgaver som sparebøker med en leketøy

Spareboken bør selvfølgelig inneholde et visst innskudd. I fremtiden kan du enten regelmessig betale i små summer i form av en stående ordre eller gjøre dette ved andre anledninger, for eksempel en fødselsdag, skoleinnmelding, ungdomsinnvielse eller eksamen. En lignende idé som er et populært valg i disse dager, er privat pensjonsforsikring. Med dette gjør du også noe bra for babyen senere i livet. Du kan for eksempel gi denne dåpsgaven fra gudmor eller tante sammen med en fin plysj.

Hva du skal gi for dåp som tante – flere ideer:

Å plante epletrær som gaver fra gudmor til dåp med religiøs bakgrunn

  • en spesiell tannboks for melketennene
  • Dagbøker de første årene som en idé for dåpsgaver som gudmor
  • en vakker målestokk – spesielt laget av tre, metall eller annet edelt materiale
  • plant et epletre (hvis foreldrene eller besteforeldrene har en hage og ledig plass); muligens også ta suvenirbilder av plantene; du kan dekorere treet med små gaver
  • Dåpskors med dåpsmelding (vennligst diskuter ordtaket med pastoren i god tid)
  • Barnas bønneterninger
  • Barnebibelen
  • Dåpsalbum som du kan lage med fotografen eller med foreldrene
  • brodert pute, som du også kan brodere selv
  • pen pengekasse med navn, dåpsdato osv..

Hva bør være verdien av dåpsgaven fra gudmoren eller tanten??

Hvor mye skal dåpsgaven koste eller hvilken verdi skal pengegaven ha

Selvfølgelig er verdien ikke den viktigste og heller sekundære. Men som en nær slektning vil du bruke litt mer enn du ville gjort som en vanlig gjest. Og hvis foreldrene uttrykkelig ønsker seg en pengegave, oppstår naturligvis spørsmålet: hvor mye penger gir du for dåp som tante eller gudmor? Stort sett gir nære slektninger gaver til en verdi av rundt 100 euro. Selvfølgelig kan du også kombinere dåpsgaven som gudmor med en pengegave.

Vi håper at vi var i stand til å svare på spørsmålet ditt “hva gir du for dåp som tante eller hva gir du som gudmor for dåp” med våre ideer og ønsker deg en fantastisk dåp!

Previous Post
45 ideer for spisestue design med de høyeste designstandardene
Next Post
Tinkervindubilder med barn om sommeren: 3 enkle ideer med instruksjoner!