15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bevare roser – tre måter å bevare blomster på

Bevare roser. Tips og triks

Enten som en hyggelig takk gest, ved spesielle anledninger eller bare som en dekorasjon på spisebordet – blomstene sikrer romantikk i hverdagen. Spesielt blomsterdronningen – rosen – nyter stor popularitet som en absolutt klassiker og er til stede i nesten alle arrangementer. Men så vakre som de delikate rosenbladene ser ut, er de dessverre veldig følsomme og begynner å visne etter noen dager. Senest når den vakre buketten må kastes, stiller mange seg selv spørsmålet: Hvordan kan jeg få rosene til å vare evig? Vi tilbyr deg tre enkle metoder som du kan bruke til å bevare rosene!

Første metode: konserver roser med glyserin

Bevare roser for å bevare glyserin

Den første metoden har allerede blitt presentert i mange YouTube -videoer – nemlig at rosene er slitesterke med glyserin. For at sluttresultatet skal bli tilfredsstillende, er det imidlertid noen viktige punkter du bør huske på når det gjelder bevaring. Vi forklarer metoden i detalj.

Hvis du vil bevare roser, kan du gjøre dette med glyserin – det er et miljøvennlig alternativ til silikagel og har den avgjørende fordelen at blomstene ser friske ut etter konserveringen. En viktig forutsetning for suksess er at rosene er ferske, helst fra din egen hage. Snittblomster som allerede har ligget i vasen i en dag i butikken kan bare i begrenset grad bevares med glyserin. Dette er fordi cellene på stammen stenger ved grensesnittene og glyserinet ikke kan absorberes ordentlig.

Bevare roser lenge Instruksjonstips

Så få ferske roser fra din egen hage, klipp stilkene diagonalt og la blomstene tørke på et mørkt og varmt sted i en halv time. Bland deretter lunkent vann og glyserin 2: 1 i en bolle. Vanntemperaturen skal være mellom 37-38 grader Celsius. Klipp stilkene til rosene igjen – den optimale stengelengden er 20 cm. Fjern forsiktig alle blader som kan komme i kontakt med glyserinet (som en forholdsregel kan du ganske enkelt fjerne alle rosenblad). Fordel glyserinblandingen jevnt i flere murkrukker og legg bare en blomst i hver krukke. La rosene trekke i vannet i minst 24 timer (rundt 72 timer er optimalt). Etter at du har fjernet blomstene fra glyserin-vannløsningen, trenger du aldri å komme i kontakt med vann igjen. Direkte sollys er også et absolutt nei-nei. Holdbarheten til rosene kan variere mellom 2-3 uker (hvis rosene ikke er ferske) og 2-3 måneder (friske roser).

Bevar rosene med stearinlysvoks – kul idé for Halloween -dekorasjon med bevarte blomster

Bevare roser for å bevare stearinvoks

For det neste prosjektet trenger du stearinlysvoks (for eksempel en granulatblanding av stearin, helle parafin og trekke parafin), en tom og ren boks, gryte, ispinner og, om ønskelig, svart voksmaling (du trenger disse bare hvis du vil lage skumle blomster til Halloween).

Og slik kan du bevare rosene med stearinvoks:

Roser bevarer stearinlysvoks, smelter parafin

Sett ovnen på middels varme, fyll en kjele med vann opp til midten og varm opp. Fyll deretter en boks med voksgranulatet og legg den i midten av gryten. Hvert granulat har et annet smeltepunkt, som er mellom 53 og 66 grader. Avhengig av hvor mange roser du vil bevare, kan du vente på at granulatene smelter og deretter tilsette mer voks.

Bevar roser, tilsett svart voksmaling

Rør forsiktig voksen med en iskrem. Voksen er klissete, så vi anbefaler at du bruker rimelige bokser og ispinner som du enkelt kan kaste etterpå og ikke trenger å rengjøre. Det neste trinnet er valgfritt: tilsett 2-3 dråper svart voksmaling til voksen. På denne måten er endene på rosenbladene farget svart og rosen får et gotisk utseende, perfekt for Halloween. Ellers vil rosene forbli lyse røde.

Bevare roser Lag Halloween -dekorasjoner selv

Dypp nå rosen i stearinvoksen og la den tørke i en ølflaske. Du kan legge papir under flasken for å være på den sikre siden, slik at de svarte dråpene ikke faller på benken og skader den. Etter at rosen har tørket, dypper du den i voksen igjen. Velg roser med tykke stengler som er solide og tåler større vekt. La de ferdige rosene tørke og legg dem på serviettene på bordet til Halloween. Røde roser ser kunstig utdatert ut og legger til siste finpuss på den skumle dekorasjonen.

Bevare roser: La blomstene tørke

Blomster tørrbutikk vintage dekorasjon

Alle kjenner metoden: en enkelt blomst plasseres mellom to ark hvitt papir og presses mellom flere tykke bøker. Blomsten blir værende i minst 10 dager, hver 2. dag erstattes hvite papirark med nye. På slutten kan du se frem til pressede blomster med friske farger. Men metoden har en stor ulempe – buketter kan ikke bevares. Så hvis du vil bevare den vakre rosebuketten, kan du henge den opp ned. Dette er viktig:

Tips for oppbevaring av tørre roser

Ta først buketten opp av vannet, klipp stilkene diagonalt og tørk dem med kjøkkenpapir. Fjern forsiktig døde blader og blomster. Heng buketten opp ned i et mørkt, varmt, men godt ventilert rom. Vær forsiktig så du ikke skader stilkene når du henger dem opp. Spray rosenbladene med hårspray – det vil sikre at fargen beholdes. La buketten tørke i en uke i opptil 10 dager. I mellomtiden må du teste igjen og igjen om blomstene er helt tørre.

Tørre blomster med silikagelBevare roser med silikagel

Den siste instruksjonen er hvordan du tørker blomster med silikagel. Bare fyll en dyp og så lang som mulig rektangulær mikrobølgebolle halvveis med silikagel, ordne de enkelte blomstene i en avstand på 1 cm fra hverandre, og dekk deretter til med silikagel. La det tørke i noen dager, fjern deretter forsiktig blomstene og rist forsiktig slik at gelen faller.

Bevare roser La blomstene tørke

Hvordan tørke buketten Instruksjoner Tips for å beholde

Roser tørker for å henge veggbilder

Previous Post
Bærekraftige pakkereiser: hvordan fungerer det?
Next Post
5 lavkarbo -kakeoppskrifter som dessert og som mellommåltid