15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Saltdeigsideer med en oppskrift på store og små – 7 flott håndverksinspirasjon

Sikkert alle lekte med saltdeig minst en gang som barn som et alternativ til å modellere leire. Hvis det er tilfellet med deg også, vet du hvor gøy det er. Hvis barnet ditt har nådd en håndverksalder nå eller du er på utkikk etter noe å gjøre i løpet av ettermiddagens spill, er denne typen hjemmelaget modellleire fantastisk egnet. Og det beste er at de ferdige tallene til og med kan lagres etterpå. Vi har satt sammen noen gode saltdeigsideer som du kan prøve. For at du skal lykkes, trenger du imidlertid også en passende oppskrift på saltdeig.

Saltdeig ideer eple-anheng-gave-idé-tavle-maling-barn-voksne

Hva kan du lage av saltdeig?

Salt deig ideer lage instruksjoner-oppskrift-deig-gjør-det-selv-sauer

Du bør vite at deigen eller de laget figurene også kan stivne under åpen himmel. Siden saltdeigen tørker i flere dager uten baking og spesielt barn vanligvis ikke har slik tålmodighet, foretrekker mange å bruke den gode gamle ovnen, der det bare tar noen minutter. Men nå kommer vi til den enkle oppskriften og de påfølgende saltdeigsideene.

Saltdeigoppskrift og ideer – hvordan lage saltdeig?

Saltdeig ideer due-tinker-fred-gave-anheng-hvit

For instruksjoner og ideer for saltdeig trenger du:

  • 2 kopper mel (eller 1 1/2 kopper mel og 1/2 kopp potetstivelse for en jevnere røre)
  • 1 kopp vann
  • 1 kopp salt
  • 1 ts vegetabilsk olje

Alle produktene blandes sammen, først blandes de tørre ingrediensene, deretter tilsettes vannet, eltes og til slutt arbeides i oljen. Siden deigen er veldig elastisk, kan du også bruke en mikser eller en kjøkkenmaskin til dette. Når du forbereder deigen til barna, kan du tilby dem å elte saltdeigen. De minste kommer garantert til å ha det like gøy. Hvis det hele blir for klebrig, er det nødvendig med litt mel og salt, hvis deigen sprekker igjen og er for tørr, kan du tilsette litt mer olje. Og du kan komme i gang med saltdeigsideene.

Tinker juletrepynt med barn – 46 ideer fra saltdeig

Lag juletrepynt med barn av saltdeig

Håndverk med saltdeig til påske – fremkall kreative påskedekorasjoner med barn

salte deig ideer skytsengel-gave-fotball-vinge-presis-arbeid

Den bakes på 50 grader. Tiden avhenger da av tykkelsen på figurene. Generelt kan du stole på det faktum at hver halve tomme må stekes i en time. Så hvis deigen er en centimeter tykk, bør figurene stå i ovnen i 2 timer. Ovnen bør åpnes regelmessig for å la fuktigheten som fordamper slippe ut.

Lag farget saltdeig

Saltdeig-ideer-fargelegging-lakk-mat-farging-regnbue-gul-grønn-lilla

Du kan også farge den ferdige deigen med matfarging for de forskjellige saltdeigideene. Farger til påskeegg er også godt egnet. Bare prøv riktig mengde selv. Jo mer farge du legger i, desto sterkere blir deigfargen. Igjen, bruk mindre farge for et blekere utseende.

Saltdeig-ideer-pensel-maling-akvarell-gran-inspirasjon

På den annen side ville det være lettere og muligens morsommere for barna å male de bakte og avkjølte saltdeigfigurene. Hvis du vil male saltdeig, kan du bruke akvareller, akrylmaling og plakatmaling. Vann bør spares med akvareller. Dette løser opp saltet i deigen, noe som kan ødelegge figurene. Figurene er spesielt holdbare hvis du også maler saltdeigen etter maling. Bare bruk klar lakk til dette.

Saltdeig ideer for barn og voksne – vakre anheng

Salt-deig-ideer-anheng-anledning-påske-jul-valentinsdag-hjerter-stjerner

Slike anheng er spesielt enkle å lage. Deigen rulles rett og slett ut så tykk du vil, og deretter kuttes den enten ut med fri hånd eller med kakeskiver. Du kan designe anheng til enhver anledning. Passende motiver til påskebuketten eller juletreet er veldig populære. Men personlige anheng er også godt egnet hvis du vil lage en spesiell gave. Du kan skrape de fortsatt myke deigformene og skrive på dem, eller du kan skrive på dem med maling etter steking.

Saltdeig ideer med håndavtrykk

Saltdeig-ideer-håndavtrykk-barn-pappa-mødre-dag-gave-idé

Slike håndavtrykk er også fantastiske gaveideer med saltdeig. Baby fotavtrykk er også veldig populære. Du kan lage dem som et minne om deg selv eller som en godbit for en slektning. Morsdag eller farsdag, for eksempel, er flotte anledninger. Bare kjevle ut deigen i hvilken som helst form og størrelse. Så det trenger ikke å være rundt. En firkant ser også fin ut. Trykk deretter inn hånden eller foten. Etter baking kan du bruke maling for å gjøre avtrykket litt mer merkbart.

salt deig håndtrykk juletrepynt julenissen

Mal hånddekket av saltdeigen: Snømenn

Lag saltdeig håndavtrykk Vinterdekorasjoner til barnerom, lag snømenn

Lag med saltdeig – ideer til en vase

Saltdeig-ideer-diy-vase-blomster-glass-flaske-deig-ruller

Denne vasen er også gjort mye lettere enn du kanskje tror. Alt du trenger for å lage slike ideer med saltdeig er selvfølgelig deigen og en glassflaske. Kjevle ut deigen, legg flasken på toppen og pakk den med deigen. Med den overflødige delen kan du deretter lage vakre blomster eller andre motiver og dekorere vasen med dem. Etter det er det bare å bake saltdeigen.

Originale boller som ideer laget av saltdeig

salt deig-ideer-skrell-frukt-enkle-forslag-lage-retter-selv

Hvis du vil lage noe spesielt enkelt av saltdeig, er slike boller også gode ideer om saltdeig. Fremfor alt er deres uregelmessige form veldig tiltalende og har en rustikk stil. Du får formen ved å bruke ferdige, ildfaste boller. Sett dem opp ned. Legg deretter den utrullede deigen på toppen. Den kan rulles ut uregelmessig her. Du kan plassere forskjellige ting mellom bollen og håndverksdeigen for å lage spesifikke mønstre. Dette kan være et blad, men også en snørebånd og lignende. Trykk deretter lett på deigen slik at den kan ta form.

Smykker laget av saltdeig – kreative ideer å etterligne

saltdeig-ideer-smykker-perler-fargerike-farger-kjede-armbånd

Barn vil også ha det gøy å lage halskjeder av hjemmelagde perler. Deigen farget på forhånd med matfarging ser flott ut her, men den kan selvfølgelig også farges etterpå. Baller av hvilken som helst størrelse dannes av små biter deig, som deretter legges på kebabspyd. Slik får de hullene som tråden senere skal tres gjennom. De trenger ikke nødvendigvis å være sfæriske former. Flate steiner er også godt egnet. Stek perlene med spydene. Legg dem på brannsikre glass eller andre gjenstander for baking. Hvis perlene ganske enkelt plasseres på en overflate, får de en flat side.

Lag detaljerte figurer selv

salt deig-ideer-figurer-stimulering-klovn-3d-modellering

Hvis du er ute etter mer detaljerte ideer om saltdeig, kan du også tørre å jobbe med slike 3D -figurer. Om engler, klovner, feer eller dyr spiller ingen rolle. Deigenes elastisitet muliggjør selv små elementer, så det er ingen grenser. Tall som disse er garantert en fin gaveidé, bare for at de er hjemmelagde. Bare eksperimentere. Saltdeigprosjekter er ikke bare morsomme for barn.

Tinkermat som ideer om saltdeig

Salt deig-ideer-mat-donuts-maleri-akrylmaling-pensel

Ulike matvarer er også gode alternativer for barn. Du kan deretter leke fantastisk med det senere. Så hvis de minste har sitt eget lekekjøkken, kan du utstyre dem med det. Om slike smultringer, brød, kaker, frukt eller til og med retter spiller ingen rolle. Det er best å la barna selv bestemme hva de trenger. Du kan deretter hjelpe med tips for implementering.

Saltdeig ideer til våren

Saltdeig vårideer i instruksjoner i vintage stil

Velkommen vår med en sjarmerende dekorasjon! Vi viser deg hvordan du kan lage stilige anheng med saltdeig, kakeskærer og selvlagde klistremerker. Disse merkelappene kan dekorere flasker med hjemmelagde juicer, kurer eller syltetøy eller avrunde emballasjen til en gave. Men de kan også være perfekt iscenesatt sammen med friske blomster. De vakre anhengene klipper også en fin figur med vintage hjemmetilbehør laget av gammelt sølv. Hvis du ønsker det, kan du selvfølgelig lage klistremerket selv og dekorere det med sesongmotiver.

Lag anheng av saltdeig selv: håndarbeidsinstruksjoner

Lag saltdeig vårideer til morsdagsgaver selv

Lag anheng av saltdeig selv: DIY vårdekorasjoner

Saltdeig vårideer tinker instruksjoner for anheng til morsdag

Malen for klistremerker

Saltdeig vårideer til gaver til morsdagsmalen å skrive ut

Lag med saltdeig om våren – enhjørninger til barnehagen

Saltdeig ideer til barnebursdag enhjørning lager håndverk instruksjoner

Har du informasjonskapsler for kaker med hestehode hjemme? Deretter kan du overraske barna med en fargerik dekorasjon til skrivebordet eller veggen. Disse søte enhjørningene er det perfekte tilskuddet til innredningen på jenterommet. Du trenger saltdeig, garn i forskjellige farger, små glassperler, en skarp kniv og en tannpirker eller, enda bedre, en pensel. Skjær først ut saltdeigkakene, bruk deretter baksiden av børsten eller tannpirken til å lage hull for hestens manke og øye.

Lag med saltdeig: forskjellige varianter for enhjørningspynt

Lag saltdeig med barn og lag enhjørning selv

La kreativiteten gå fri og prøv forskjellige varianter. Kombiner enhjørningene og lim dem på veggen eller lag en krans som du kan bruke til å forskjønne jenterommet. Denne kunsthåndverksideen er også den perfekte fritidsaktiviteten for barn mellom 6 og 10 år og er også flott som et DIY -prosjekt for barnas bursdagsfester.

Håndverksideer for småbarn: Idéer med saltdeig til morsdag

Saltdeig ideer Morsdag blomsterbolle lag deg selv Instruksjoner for småbarn

Overrask moren din med en hjemmelaget gave til morsdag. Kjærlig utformede gaver vil garantert få et smil på ansiktet hennes. For eksempel kan du bruke saltdeig til å lage en dekorativ blomstformet bolle selv. Denne håndarbeidsideen er til og med egnet for småbarn som ønsker å gi mor en godbit for en spesiell anledning. Uansett trenger du hjelp fra en voksen som baker deigen i ovnen. Slik er blomsterskålen laget: Klipp ut en blomst med blomsterform, bøy kronbladene litt oppover og la deigen tørke i ovnen ved en temperatur på 70-80 grader Celsius. Mal den ferdige bollen som du vil.

Saltdeig -ideer til farsdag for barn i barnehagen

Saltdeig ideer Farsdag lag deg instruksjoner

Ikke bare morsdag, men også farsdag kommer snart til våren. Lag morsomme smultringformede nøkkelringer. Skjær først smultringen, tørk saltdeigen i ovnen, og mal den deretter. Dryss deretter den ferdige smultringen med sprinkler før fargen har tørket helt ut. Slik holder sprinklene seg til smultringen. Nå gjenstår det bare å knytte et snor rundt smultringen.

Lag med saltdeig til påske

tinker med saltdeig lag og mal ditt eget påskeegg om våren

Påsken nærmer seg også. Hvis du har småbarn, planlegger du kanskje en påskeeggjakt. Vi tilbyr deg en idé om fargerike anheng laget av saltdeig. Disse påskeeggene egner seg som pynt i huset og i hagen. Du kan også sette saltdeigskiltene på plenen i hagen og skjule viktige tips under for barna som leter etter påskeegg.

Lag påskepynt selv av saltdeig

Husflid med saltdeig til påske Lag og mal påskeeggskilt selv

Tinker med saltdeig til påske: ideer for småbarn

Lag gaver av saltdeig til påske, pakk inn påskeegg til barn

Du har ingen egne barn, men vil du overraske nevøene dine i påsken? Deretter kan du lage dine egne påskeegg av saltdeig og gjemme små dekorative figurer inni. Slik kan du lage en fantasifull gave. Du trenger: saltdeig som du må farge i muntre farger, gaveposer og plastegg for å fylle. Vi har vist deg flere alternativer nedenfor som du kan fylle plasteggene med. la deg inspirere!

Tinker med saltdeig i påsken: hva du skal fylle plasteggene med?

Lag gaver av saltdeig selv til påske for barn å skjule ideer

Saltdeig håndavtrykk påske

Saltdeig håndtrykk Påske påskeegg instruksjoner

Skjær ut påskeegg fra saltdeig og mal

Påskeegg fra saltdeig lager selv ideer og instruksjoner

Saltdeig ideer til barnas bursdagsfest

Gaver laget av saltdeig lager ideer for småbarn

Planlegger du en bursdagsfest for barn og leter du etter ideer som barna kan holde opptatt med? En kul idé er å leke med bursdagsbarnets gaver rett ut av esken. Så hvis du kjøper transportleker, kan du lage veier eller en motorvei selv av saltdeig. En annen variant er å designe en piratøy.

Lag gaver av saltdeig selv – Pirate Island

Lag gaver av saltdeig selv, tinker pirate island

Til denne piratøya trenger du gylne sjokolademynter, Lego piratfigurer, et piratflagg som du kan lage selv av svart papir og en tannpirker, gammel smykkekjede og en ringboks laget av fløyel som du kan feste med paljetter. Du trenger også et blått kakestativ. Farg saltdeigen svart og dekorér øya med skjell og sjøstein som du samlet i løpet av din siste ferie. Ordne de andre dekorative elementene, og gaven er klar!

Lag med saltdeig om sommeren

tinker med saltdeig om sommeren lag selv anheng med blåskjell

Hva skal du gjøre med barna på varme sommerettermiddager? Spesielt når det er for varmt å leke i hagen, er det en mulighet til å prøve nye håndarbeidsinstruksjoner. For eksempel kan du lage vindklokker til terrassen eller munter dekorasjoner til barnerommet selv.

Saltdeig ideer for sommeren: håndverksideer for småbarn

Tinker og maler med saltdeig ideer sommer med barn

Saltdeigsideer for høsten: håndavtrykk i form av et gresskar

Saltdeig ideer barna lager høstgresskar selv med håndavtrykk

Til høsten kan du la kreativiteten gå fri. Vi tilbyr deg flere ideer om hvordan du kan lage kreative dekorasjoner av farget saltdeig. Den første ideen er å lage et håndavtrykk av barnet på en tallerken med appelsinsaltdeig. Skjær deretter tallerkenen i en gresskarform, la den tørke i ovnen, og dekorer den deretter med en piperenser. Fullstendig! Du kan finne flere kule DIY -ideer for høsten i fotogalleriet nedenfor.

Høstdekorasjon “Orchard” med frukt laget av saltdeig

Gaver laget av saltdeig håndverk med barn i fruktbarnehagen

Saltdeig -eplene er dekorert med ekte blader

Lag gaver av saltdeigfrukt selv

Saltdeigsideer for barn om høsten: DIY høstblader

Saltdeig ideer høst høstløv gjør deg selv

Saltdeig ideer til høsten: lag din egen dekorasjon

Saltdeig ideer høst Lag instruksjoner for høstblader selv med kakeskærer

Saltdeig ideer barn høst: dekorasjon med naturskatter

Saltdeig ideer høst Barn lager håndverk med naturmaterialer på barneskolen

Lag høstpynt selv av saltdeig

Lag ideer om saltdeig til høst selv

Saltdeig ideer for hagen: hagedekorasjoner gjort enkelt

Saltdeig ideer hagesopp og små dekorative figurer i blomsterpotter

Saltdeig ideer til hagen: dør fra nissehuset

Saltdeig ideer hage elf husdør tinkering instruksjoner

Å lage skytsengler av saltdeig: Instruksjoner

Beskyttelsesengler fra saltdeig lager instruksjoner og raske håndarbeidsideer for barn på barneskolen

Lag skytsengler av saltdeig

Lag skyteengler av saltdeig selv og mal

Krans av stjerner laget av saltdeig

Saltdeig ideer Morsdagskrans av stjerner Lag ideer for barn på barneskolen

Dekorasjon til barnerommet: dyr laget av saltdeig

Lag saltdeigsdekorasjoner selv for barnerom med småbarn

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!