15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag din egen tørkebukett – tips og arrangementer

Lag din egen tørre bukett oransje-gul-varme farger

Hvis du synes det er synd å lage ferske buketter av hageblomstene fordi de dør raskt, har du et annet flott alternativ. Du kan også ha en drømmende Lag din egen tørkebukett og på denne måten ikke bare nyte dine egne blomster lenger, men også beholde dem hele vinteren. Du trenger bare noen få materialer for å lage dem. I dag ønsker vi å gi deg inspirasjon og vise deg hvilke blomster som passer for dette formålet.

Lag din egen tørkebukett – samle planter

Lag din egen tørre bukettbøtte-metall-rustikk-arrangement

Dessverre er ikke alle planter egnet for å lage din egen tørre bukett. Disse, som er egnede, kan også samles med jevne mellomrom og tilberedes til buketten. For dette formålet tørkes blomstene. I prinsippet er dette teknikken du kan bevare tørkebuketten med.

Lag din egen tørkebukett – som planter og blomster?

tørr bukett-gjør-det-selv-stor-fargerik-farger-tørket

Det er best å bruke kvister, gress, grener, kongler eller blader, men også ører, frukt, blomsterplater og mais på kolben når du lager tørkebuketten selv. Det er flotte tørkede blomster som du kan plante i hagen og deretter bruke den til tørkingsbuketten. Egnede blomster er hortensiaer, lavendel, roser, tistler, solsikker, hyller, damekappe, kornblomst, lupin, kongeblomst, gypsophila, stacie og celosa.

Hortensia tørr bukett

Lag din egen tørre bukett idé-hage-blomster-høst

Hortensiaer er veldig populære fordi blomstene ikke bare er fantastiske å tørke uten å miste kronbladene, de er også frodige og gir buketten tekstur. Du kan lage en slik tørkebukett selv ved bare å bruke hortensiaer eller kombinere dem med andre detaljer. Tørkede hortensiaer ser også veldig vakre ut som en krans.

Samle blomster og planter

Lag dine egne tørre bukettmaterialer-blomster-gul-garn-saks

Så rart det kan virke, bør blomster og planter ikke samles når som helst på dagen. Det er en tidsperiode som er best egnet, og som er mellom kl. 11 og 15. På dette tidspunktet kan du anta at dugg allerede har fordampet, det vil si at det ikke er noen irriterende fuktighet som kan være vanskeligere å tørke inne og ødelegge blomstene.

Romantisk bukett

tørr bukett-gjør-deg-lilla-elegant-øm-arrangement-diy

Hvis du samler blomster for å lage din egen tørre bukett, bør de også høstes kort tid før blomstringstiden. De utvikler seg litt videre, selv om de er avskåret og ser deretter friskere ut når de er tørre. Oppbevar blomster og planter som du ikke kommer til å bruke snart på et tørt sted for senere bruk.

Tørk skikkelig

tørr bukett-gjør-det-selv-tinker-idé-blå-nyanser-kalde-farger

Det er best å la blomstene og plantene du vil bruke til din egen tørkebukett tørke i luften. Væskene i plantene trekkes ut av dem. De beholder sitt naturlige utseende når de henger opp ned. Blomster, spesielt, har et flatt utseende på bordet. Velg et mørkt rom for å tørke. Ventilasjonen skal være god i den.

Tørketid

tørr bukett-lag-selv-roser-rosa-romantisk-glass-vase

Avhengig av blomsten eller planten kan tørking ta mellom to og åtte uker før du lager buketten selv. Hvis du ikke er sikker, kan du enkelt sjekke det ved å berøre blomstene med fingrene. Hvis disse er riktig tørket, rasler de. Dette er imidlertid ikke tilfelle selv med den minste fuktigheten. Når blomstene er klare, spray dem med litt mer hårspray. På denne måten bevarer du plantens form og farge.

Tørk gress og blader

tørr bukett-lag-selv-roser-gull-hvete-natur-tinker

Hvis du vil lage tørkebuketten selv, vil du også legge til hvete, gress eller blader. Du kan tørke disse i samme rom som blomstene. Dette gjør ingen forskjell. Disse blir imidlertid ikke hengt opp som blomstene, men rett og slett satt oppreist i en beholder. Ikke fyll beholderen med vann!

Lengden på blomster

lag-din-egen-tørr-bukett-rød-blomst-eng-blomster

Du bør kunne estimere lengden på stilkene på forhånd. Så før du begynner å samle, tenk på hva slags arrangement og hvilket fartøy du vil bruke. For å være sikker, klipp av lange stilker. Du kan når som helst forkorte det senere. Hvis du lager tørkebuketten selv og finner ut senere at noen blomster er for korte, kan du utvide dem med wire om nødvendig.

Lavendel tørr bukett

tørr bukett-gjør-det-selv-frokostblandinger-lavendel-vintage-slips

Bruk også lavendel når du lager en tørkebukett selv. Med disse små blomstene blir blomsteroppsettet spesielt romantisk og sympatisk. Siden det er en krydderplante, er tørking også veldig enkelt her. Lavendel kan kombineres med ethvert annet element.

Bind opp tørkebuketten

Lag-din-egen-lag-din-egen-roser-tørr-inspirasjon-dekorasjon

Du kan enkelt knytte tørkebuketten. Ta først tak i tråd, tråd og blomster, og forbered saks, kniv og lim. Tenk først på midten av buketten, dvs. hvilke blomster du vil ha som sentrum. Deretter jobber du deg gradvis utover. For øvrig gjelder dette alle typer blomsterbukett og ikke bare hvis du lager en tørr bukett selv.

Fullfør tørkebuketten

Gjør-det-selv-lag-din-egen-gave-idé-blomst-blomster-rosa

Når du har valgt midtpunktet, kan du legge til andre elementer rundt det. Disse inkluderer andre blomster, men også bær, frukt, gress, kvister og så videre. Når du er fornøyd med arrangementet, vikler du stilkene med wire og skjærer dem til en lengde nederst. Siden ledningen ikke ser veldig attraktiv ut, pakk den inn med hyssing eller et fint bånd. Og du er ferdig med å lage tørkebuketten selv!

Lag et rustikt arrangement selv

Gjør-det-selv-lag-din-egen-krukke-lavendel-bue-dekorasjon

Siden arrangementet er en ganske dekorativ tørkebukett, kan du også matche denne fargen til interiøret. Den varer veldig, veldig lenge, så du kan dekorere ethvert rom permanent med den. Hvis du lager den tørre buketten selv, er du velkommen til å velge noen elementer, knytte dem sammen og legge dem i en beholder, du kan også legge friske blomster til denne buketten med jevne mellomrom.

En tørkebukett til gulvvasen

tørr bukett-gjør-det-selv-gulv-vase-vintage-fjær-jordtoner

Den store gulvvasen er veldig populær for å vise tørkebuketten. Men slik at dette også kan komme til sin rett på bakken nedenfor, må du lage en stor tørkebukett selv. Bruk høyt gress og lange grener. Ikke-vegetabilske elementer som fjær er også veldig egnet.

En blanding av blomster

Lag-din-egen-tørr-bukett-rustikk-vase-antikke-bær-stimulering

Ikke bare i hagen kan du finne mange flotte blomster for å lage din egen tørre bukett. En spasertur gjennom villmarken kan også brukes til å samle. En bukett med tørkede vill- og hageplanter ser veldig pen ut. Velg deretter også riktig vase.

En bukett roser

Lag-din-egen-tørr-bukett-rosa-roser-vintage-blomsterpotte

Roser er en klassiker, ikke bare for vanlige buketter og hagen. De er også veldig populære for å lage din egen tørkebukett, fordi de utstråler en romantisk vintage flar. Enten de er kombinert med andre blomster eller ikke, er rosene et godt valg for alle slags arrangementer.

Enkel idé

tørr bukett-gjør-det-selv-grønn-nøytral-klein-strauss

Buketten trenger ikke å være frodig for å se pen ut. Du er velkommen til å lage en liten, delikat tørkebukett selv og fordele flere av dem i rommet. Et arrangement med tørkede blomster og gress er også en god idé å gi bort. Mottakeren vil glede seg over det mye lenger enn med en frisk bukett og vil tenke på deg hver gang du ser på den.

Tørr bukett laget av frokostblandinger

Gjør-det-selv-lag-din-egen-frokostblanding-hvete-enkel-idé

Som allerede nevnt, kan du også bruke frokostblandinger til å lage en tørkebukett selv. Kombiner flere typer som rug, hvete og bygg for å lage en interessant blanding. Kunstige blomster kan også legges til den tørre buketten hvis du ikke har hatt tid til å tørke blomster og fortsatt vil legge til noen fargede aksenter.

Rustikk stil

Gjør-det-selv-lag-din-egen-hortensia-vase-tre-skive-rød-grønn

Tørkingsbuketten er egnet som dekorasjon for enhver møbleringsstil. Det hele ser rustikt ut med en gammel vase eller et annet antikt kar, så vel som hvis du plasserer arrangementet på en treskive, slik det ble gjort i dette eksemplet. Tørkede hortensiaer ble brukt igjen.

Previous Post
Effektiv fettsuging på mage, ben og hofter
Next Post
Bygg et pepperkakehus av shortbread cookies – klassikeren med en forskjell uten baking