15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fuglesilhuett på vinduet gjør glassruter fugtsikre

Fuglesilhuett -vindu-glass-fugletett-vindus-dekorasjon-barn

Fugler oppfatter miljøet og verden fundamentalt annerledes enn mennesker. Mange menneskeskapte gjenstander blokkerer veien. Spesielt i byen, men ikke bare der, er det forskjellige hindringer for flygende skapninger: kabler, ledninger, vindturbiner, tau og gjerder. Noen av dem kan også gjenkjennes umiddelbart under flyging. På den annen side er transparente og reflekterende glassruter usynlige for fuglene, og det er ikke uvanlig at de kolliderer med dem. Dette fører vanligvis til alvorlige skader eller umiddelbar død hvis nakken er ødelagt. Fuglesilhuett eller et hvilket som helst annet mønster i vindusruten fungerer som et enkelt tiltak som gjør glassruter fugtsikre og alle kan implementere det.

Glassrutene og fuglene

Fuglesilhuett -vindu-glass-fuglesikre-ideer

Selv om folk alltid har brukt glass til vinduene sine, har moderne arkitektur de siste årene gjort det mulig å bygge dem nesten helt av glass. Den såkalte glassarkitekturen og vinduene i stort format ser ekstremt attraktive ut for arkitekter, byggherrer og huseiere, og er et spesielt høydepunkt. Deres gjennomsiktighet og refleksjoner kan imidlertid sette ville fugler i fare, fordi de knapt oppfatter glassoverflaten og derfor ikke gjør det anerkjenner det som en hindring. Gjeldende studier viser at den vanligste dødsårsaken blant fugler i Europa er en fuglestreik på glassoverflater.

Fuglesilhouett -vindu-glass-fugletett-glass-dekorasjon

Glass alene er ikke bare usynlig, det reflekterer også. Gjennomsiktige, rene vinduer kan være et hinder selv for mennesker. For eksempel, med mange vinterhager og balkonger eller med moderne næringsbygg, kjenner du problemet når de rammeløse glassdørene ikke blir gjenkjent i tide og du plutselig går mot dem. Etter at deres habitat er ødelagt og fremdeles forvirret av veitrafikk, faller ofte mange flygende fugler i denne fellen. I tillegg reflekterer vinduene under visse lysforhold omgivelsene foran dem som trær, busker og himmelen. Fugler kjenner ikke refleksjonen som sådan og flyr rett mot det sterke lyset.

Det er flere måter å gjøre glassruter fugletette på

Fuglesilhouett -vindu-glass-fuglesikkert-vindusdekorasjon

  • Skitne vinduer – Den enkleste måten å redusere fugleslag på glassoverflater er sannsynligvis å rengjøre dem sjelden. Støvet på vinduene reduserer refleksjonene og får dem til å se mer ut som ekte overflater. På denne måten er de også gjenkjennelige som hindringer for fuglene.
  • Personvern og solbeskyttelse – markiser, parasoller og alle dekorative elementer som skygger for den reflekterende overflaten reduserer risikoen for fugleslag.
  • Gardiner, gardiner og persienner, etc. – De forhindrer ikke refleksjonene, men de får glassrutene til å virke mindre gjennomsiktige og kan redusere problemene litt.
  • Flueskjermer – eksternt festede skjermer gir effektiv beskyttelse mot fugleslag.
  • Fuglemater, meiseboller, fôringssteder og lignende som tiltrekker seg fuglene må aldri festes direkte til glassrutene. Ubevisst kan det føre til fare for de levende vesener som du faktisk vil hjelpe.
  • Vindusdekorasjoner av alle slag, men på utsiden av vinduet – dekorative materialer som f.eks. Selvklebende folier, limbånd, glassmalerier og barnemaling kan implementeres kreativt av barn og fugler for godt.

Fugl silhuett

fugl-silhuett-vindu-glass-fugl-trygt-motiv-ideer

Individuelt festet rovfuglsilhuett i form av vindusdekorasjoner eller klistremerker er et enkelt og veldig vanlig tiltak mot fugleslag. Imidlertid er bare et klistremerke på vinduet stort sett ineffektivt. En fuglesilhuett blir ofte ikke anerkjent som en fiende i seg selv, men som et rent flyhinder, siden den faktisk ikke beveger seg. Fuglene vil rett og slett fly mot ruten like ved enkeltmotivet. Hvis du vil gjøre glasset fugtsikkert, er en fuglesilhuett i seg selv ikke til noen nytte. Du må sette mønstre på vinduet. For at dette tiltaket skal være virkelig effektivt, bør avstanden mellom de enkelte motivene ikke overstige ti centimeter, uavhengig av design og form.

fugl-silhuett-vindu-glass-fugl-trygt-mønster-motiv-diy

Silhuetter som er limt til vindusruten fra innsiden, har vanligvis en dårlig effekt utenfra. På grunn av refleksjonene er klistremerkene ikke engang merkbare utenfra. Hvis disse er limt på utsiden av ruten, er de mye mer synlige.

Fuglesilhuett med solkrem

fugl-silhuett-vindu-glass-fuglesikker-klistremerke-lag-deg selv

Det faktum at fugler (men ikke alle fuglearter) kan se i UV -området brukes ofte. Det er spesielle hjelpemidler i handelen, samt spesialglass som reflekterer solens kortbølgede stråler og dermed gjør glassoverflaten veldig lett å se for fugler. Å spraye en vannløselig solkrem med høy solbeskyttelsesfaktor burde faktisk være nok. Du kan bruke en fuglesilhuett som mal og lage et usynlig mønster på glassruten. Imidlertid er effektiviteten til denne metoden kontroversiell fordi ikke alle fugler kan oppfatte det ultrafiolette området.

Gjør-det-selv fuglesilhuett-korte instruksjoner

fugl-silhuett-vindu-glass-fugl-safe-vindu-dekorasjon-folie

Mesteparten av tiden må glassrutene sikres senere. Mønstrede limfilmer, som du også kan designe selv, er perfekte for dette. Mønsteret eller motivet kan velges fritt. Men det er fornuftig å velge en fuglesilhuett og dermed inkludere målet med vindusdekorasjonen. Vi viser deg snart hvordan du lager et vakkert motiv selv.

fugl-silhuett-vindu-glass-fugl-trygt-mal-trykk

Du kan bruke en mal for fuglesilhuetten og skrive den ut i hvilken som helst størrelse. Eventuelt kan du multiplisere det samme motivet, men bare i forskjellige størrelser. Hvis du vil, kan du male en fugl selv. Det er viktig å gjøre det så enkelt som mulig, slik at en ren og tydelig gjenkjennelig fuglesilhuett til slutt oppnås.

fugl-silhuett-vindu-glass-fugl-bevis-mal-svelge

Klipp nå ut de valgte motivene med saks, som senere skal fungere som maler. De utskårne fuglesilhouettene overføres på tykt papir eller, best av alt, på selvklebende folie hvis disse deretter festes på utsiden av vindusrutene. Det ser absolutt vakkert ut når de små og store fuglesilhouettene kombineres på noen måte du liker. Resultatet er en fin kombinasjon og til slutt – et vindusbilde som ikke bare skaper god stemning, men også gjør glassruten fugtsikker.

fugl-silhuett-vindu-glass-fugl-safe-idé-ravner

Hvis du har laget flere fugler, vil det sikkert være kreativt å strekke en strek på vindusglasset og lime det på det. Washi tape eller farget tape brukes ofte til dette. Hvis du velger klebrig film i forskjellige farger for fuglesilhouettene, opprettes en søt, tidløs vindusdekorasjon, som også lages super raskt og også er ideell som et kreativt DIY -prosjekt for litt eldre barn.

Fugler kan reddes med riktig vindusdekorasjon

fugl-silhuett-vindu-glass-fuglesikkert-origami-papir

De velkjente svarte raptorsilhouettene har praktisk talt ingen effekt. Men du kan beskytte dyrene med veldig enkle midler. En farget dekorasjon som du har laget selv og påført vinduet utenfra fungerer vanligvis veldig bra, slik at fuglene gjenkjenner glasset og unngår det.

fugl silhuett vindu glass fugtsikker origami mal

Previous Post
Brygg ditt eget øl – Hvordan lage din egen favorittdrink med humlesmak
Next Post
Lag kreative påskeemballasje av stoff, papir og poser og pakk vakkert påskegaver