15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Håndverk fra Ertsfjellene: leker, figurer og dekorasjoner med en umiskjennelig sjarm

Med sin lekne sjarm har håndlagde leker, figurer og tre- og tekstilverk fra Ertsfjellene trosset mange andre innredningstrender gjennom årene. Kunst og håndverk fra Ertsfjellene har ikke bare gjort selve regionen kjent, men også innbyggerne med sitt ekstraordinære håndverk på tvers av grensene.

Håndverk fra malmfjellene: utskjæringer og figurer

Håndverk fra malmfjellene Dekorative figurer av tre til jul

Til Folkekunst fra Ertsfjellene inkluderer flere håndverksteknikker som er typiske for regionen. Dekkdreining muliggjør produksjon av et stort antall dekorative stykker, hvor hver del behandles individuelt. Chip sticking krever mye dyktighet, styrke og følsomhet, som håndverkerne fra regionen utvikler gjennom årene. I Ertsfjellene ser det ut til at utskjæring og håndverk løper i blodet. Så det er ikke overraskende at carving er en fritidsaktivitet og leves ut i mange klubber. Dermed forblir skikkene i folks åndelige minne og blir videreført fra en generasjon til en annen.

Motorsagskjæring er en uvanlig variant av utskjæring. Det krever mye dyktighet og fantasi her. Hvis begge er tilgjengelige, lages detaljerte, ofte meterhøye figurer fra trestammer som bruker forskjellige motorsager.

Håndverk fra Erzgebirge: Julepyramiden

Julepyramide som en del av folkekunst fra Ertsfjellene

Så snart adventstiden begynner, føler folk seg i esker og pappesker. Det er ikke uvanlig at en julepyramide dukker opp. Fordi det ikke bare er i julemalmfjellene at julepyramidene skinner, glitrer og roterer, drevet av varmen fra lysene. Trefigurer laget med tålmodighet og kjærlighet finnes på de roterende platene. Noen ganger er pyramidene til og med flere etasjer. Disse karuselllignende store pyramidene, som er satt opp i nesten hver by i Ertsfjellene, er spesielt imponerende. Så det er ikke overraskende at dens glød også forskjønner et stort antall nasjonale og internasjonale julemarkeder. Mange steder varsler skyvingen av pyramidene starten på julen.

Folkekunst fra Ertsfjellene: engel og gruvearbeider

Julepynt fra Erzgebirge -engelen og gruvearbeideren av tre

Erzgebirge har en lang gruvedriftstradisjon. Så det er ikke overraskende at denne arven også finnes i Erzgebirge kunst og håndverk. Miner- og engelfigurer representerer gruvearbeidernes forbindelse til lys og Guds velsignelse for familie og arbeid. I løpet av hele juletiden dekorerer duoen mange rom og vinduer i Ertsfjell -regionen. Tidligere kunne familieforholdene gjenkjennes fra figurene. En gruvearbeider ble plassert i vinduet for hver gutt og en engel for hver jente.

Håndverk fra Erzgebirge -regionen: Røykere

Røkelsesrøyker laget av tre fra Erzgebirge -regionen

Den viktigste tiden for røykere begynner ved jul. Innvendig er den lille “Raachermanneln” av tre hule, slik at et røkelseslys kan plasseres i dem og tennes. I løpet av veldig kort tid puffer hannen ut av munnen og sprer i dag ikke bare duften av røkelse gjennom rommet. Tidligere skildret figurene ofte okkupasjoner fra Ertsfjellene. Røykere er ikke lenger like tradisjonelle i dag. Det er ikke uvanlig å finne rockestjerner eller datanerd og til og med tegneseriehelter blant dem.

Dekorative figurer med en spesiell sjarm: Nøtteknekker

Nøtteknekker som en dekorativ figur fra regionen

I andre halvdel av 1800 -tallet ble den første malmfjellnøtteknekkeren laget i Seifen. Han fikk verdensomspennende berømmelse gjennom julehistorien “Nøtteknekker og musekonge” av E.T.A. Hoffmann. Men Pjotr ​​Iljitsj Tsjaikovskijs ballett “Nøtteknekkeren” bidro også til hans berømmelse. Ikke bare tidligere representerte nøtteknekkerne konger, skogbrukere, husarer og gendarmes. I nøtteknekkermuseet i Neuhausen kan du beundre utallige nøtteknekker, inkludert verdens største nøtteknekker.

Erzgebirge folkekunst: Schwibbogen er sanne klassikere

Schwibbogen som pynt til jul fra Erzgebirge

Schwibbogen har en utrolig lang tradisjon i Erzgebirge folkekunst. Den eldste Schwibbogen smidd av jern er fra 1740. Lysbuens motiv skildrer en paradis scene mellom Adam og Eva. Himmelen stiger over dem med lys og engler. I tidligere tider var antallet Schwibbogen sjeldent. De fleste buene kom fra Johanngeorgenstadt. På midten av 1900 -tallet opplevde Schwibbogen en skikkelig boom. Plutselig var den tilgjengelig i en rekke størrelser, motiver og materialer. Med sine stort sett gruvedriftsmotiver har den blitt en eksporthit i Ertsfjellene. I førjulstiden lar han ikke bare Ertsfjellvinduene skinne.

Previous Post
Topp sminke trender for 2021 inspirert av filmfestivalen i Cannes 2021!
Next Post
Husflid med 2 år gamle barn: Sommer -DIY -prosjekter som oppmuntrer kreativiteten til barnehagen