15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sokkeldeksel til kjøkkenet: hvilken farge eller utseende skal du velge?

Sokkeldeksel for kjøkken -stein i rustfritt stål-fliser-svart-sprutbeskyttelse

En Sokkel til kjøkkenet er prikken over i’et for et vellykket kjøkkendesign. Det gir det utstyrte kjøkkenet prikken over i’en og kobler det også visuelt med gulvet. Gulvlisten forhindrer smuss og støv fra å samle seg under kjøkkenet og skjuler også den stygge utsikten over gulvet. Men hvilket gulvlister bør du velge for kjøkkenet ditt??

Sokkel til kjøkkenet – praktisk og dekorativt

Grunnplate for kjøkken grå-understell-vegger-vegger-eik-hvit-flislagt speil

Med en sokkel til kjøkkenet ser rommet alltid ryddig og mye mer innbydende ut. Av denne grunn bør du ikke klare deg uten dette nyttige tilbehøret. Slike strimler er tilgjengelige i mange forskjellige modellvarianter og kan også lett fjernes når som helst.

Fest sokkelen til kjøkkenet

sokkel-kjøkken-rustfritt stål-øy-hvit-grå-kjøkken enhet

Bare de monterte sokkelpanelene gir et nytt kjøkken et harmonisk utseende. Samlingen krever neppe noen manuelle ferdigheter. Mesteparten av tiden har gulvlistene allerede blitt kuttet til riktig lengde og høyde. Hvis dette tilbehøret mangler, kan du også kjøpe stripene individuelt fra møbelbutikker, jernvareforretninger, kjøkkenstudioer eller online.

Høyde på sokkel for kjøkken

Sokkelbekledning for kjøkkenaluminium-grå-trefronter-lys-oransje-sprutbeskyttelse

Hvert kjøkkenskap har vanligvis sokkelføtter. I tillegg til standard basehøyde på 15 cm, er det også andre basehøyder som 10 cm, 17 cm, 20 og 22 cm. En lav sokkel har fordelen at du har mer lagringsplass i kroppen.

Utformingen av kjøkkenbordet

sokkel-kjøkken-lys-blå-uniform-utseende-glass-sprut-beskyttelse-blomst-motiv

Sokkelpanelet bør selvfølgelig først og fremst skreddersys for kjøkkenet ditt. Utvalget av forskjellige materialer og dekorer er selvfølgelig veldig stort. Når du designer det, må du huske på at gulvlisten ikke bare skal matche kjøkkenmøblene, men også gulvet.

Bunnpanel i karosserifarge

sokkel-kjøkken-grå-slakt-farge-matt-svart-fronter

Gulvlisten skaper en visuelt jevn kjøkkenfront og er vanligvis laget av samme materiale som kjøkkenmøblene. Men du kan også eksperimentere med fargene. Den grå kjøkkenkroppen og det matchende gulvlisten i eksemplet ovenfor viser virkelig de mattsorte kjøkkenfronter av høy kvalitet.

Bunnpanel i svart

Sokkel deksel for kjøkken svart-bak vegg-valnøtt utseende

Det er knapt noen annen farge som skaper så mye dybde som svart. Med et svart sokkelpanel og et mørkt gulvbelegg er lyse baseenheter spesielt effektive. For en enda bedre effekt, bør veggdesignet også holdes mørkt.

Bunnpanel i rustfritt stål

Sokkeldeksel for kjøkken rustfritt stål-aluminium-look-trefronter-hvit-benkeplate-sprutbeskyttelse

Hvis du har en ovn og kjøleskap i rustfritt stål, vil det være en god idé om du kan finne rustfritt stål igjen et sted på kjøkkenet ditt. Hva med et sokkelpanel i rustfritt stål til et kjøkken? Det skinnende materialet kombinerer også vakkert med et svart, hvitt eller grått kjøkken.

Kjøkkenmøbler og gulvlister laget av samme tre

sokkel-kjøkken-fronter-tre-lys-hvitt-gulv-sildebensmønster

Enten eik, ask, bøk eller valnøtt, med et varmt utseende, forvandler tre kjøkkenet til et koselig sted. Kjøkkenmøbler og gulvlister passer perfekt når begge er laget av samme tre.

Gulv og gulv passer perfekt sammen

Sokkel for kjøkken valnøtt-tre-hvit-front-marmor-benkeplate

Et mørkt tregulv på kjøkkenet skaper den perfekte kontrasten til de hvite kjøkkenfrontene og benkeplaten i marmor. Kombinert med et gulvlister i samme farge, skaper det et spesielt mer komplett og tiltalende inntrykk.

høyere base med mønster 

sokkel-kjøkken-øy-fot-fliser-diamant-mønster-gulv-lignende

Et spesielt vakkert element for den moderne kjøkken-stuen er en frittstående kjøkkenøy. Det skaper en visuell adskillelse mellom matlagingsområdet og stuen og gir samtidig god plass og muligens også lagringsplass. Du kan gi denne sentrale kjøkkenøya et helt spesielt utseende med en dekorativ base.

Skjørtespeil

sokkel-kjøkken-speil-parkett-eik-grå-vegg-design-marmor-optikk

Et gulvlister med speilutseende ville være den perfekte runde finishen for ditt nye gulvbelegg på kjøkkenet. Det forstørrer kjøkkenet visuelt og får det til å se lettere ut. Sokkelpanelet kan også kombineres med en kjøkkenvegg bak i et speil – et flott alternativ til glass eller trykt glass.

trendy bunnplater laget av speil

Sokkel for kjøkken -speil-svart-front-hvit-benkeplate

Trendy speilsokkelpaneler setter en effektiv aksent under hvert kjøkken og lar dem flyte i luften. Hvis du har bestemt deg for et svart kjøkken, er denne detaljen ideell. Speil reflekterer lyset, noe som får rommet til å se lysere og mye mer innbydende ut.

Speil reflekterer lyset 

sokkel-kjøkken-speil-svart-fronter-grå-parkettgulv

Speilelementer er veldig populære innen interiørdesign fordi de skaper vakre optiske effekter og ser veldig dekorative ut. Speilflater er også veldig enkle å rengjøre fordi de har de samme verdifulle egenskapene som glass.

Planlegger kjøkkenbelysningen

sokkel-kjøkken-led-stripe-grå-høyglans-front-øy

Belysningen må planlegges like nøye som de andre aspektene på kjøkkenet. For få eller feil plasserte lyskilder kan føre til gjenskinn, skygger og utilstrekkelig belysning. I tillegg til en optimalt opplyst arbeidsplass, er lette aksenter også viktige.

Innfelt lys i gulvlisten

sokkel-kjøkken-led-innfelt-lys-hvite fronter-høyglans-svart-benkeplate

Med sokkelbelysning på kjøkkenet kan du skape en stemningsfull atmosfære. Det er et stort utvalg av farger, former og lampetyper. Du kan integrere individuelle halogen-, energisparende eller LED-lamper i kjøkkenbasen eller velge indirekte belysning med LED-strips.

Fargede lys

sokkel-kjøkken-ledet-innfelt-lys-blå-trefronter

Med spennende fargeendringer er du klar for neste fest! RGB -striper eller blå LED -innfelte lamper skaper fantastiske effekter på ditt eget kjøkken. Så du forblir ganske fleksibel med fargene.

Led strips 

lister-kjøkken-led-aluminium-lister-lister-svart-fronter

Et skikkelig blikkfang for ditt nye gulvbelegg på kjøkkenet! LED -stripene er tilgjengelige i forskjellige design, farger og lysintensitet: for liming eller skruing, varmhvit eller kaldhvit, hvit eller med fargeendring, etc. Takket være moderne LED -teknologi er energibehovet spesielt lavt.

jevn diffus lysfordeling i basisområdet

sokkel-kjøkken-led-strip-hvit-kjøkken-marmor-look benkeplate

Montering av innfelte lamper krever manuell ferdighet, mens selvklebende LED-strimler er veldig enkle å påføre. Disse er også billigere enn individuelle halogen- eller LED -lamper. Avhengig av lengde og design, kan en enkel LED -stripe inkludert strømforsyningsenhet, kabel og fjernkontroll koste mindre enn 30 euro.

indirekte belysning får kjøkken til å skinne

sokkel-kjøkken-led-strip-hvit-kjøkken-flyte-lyst gulvbord

En LED -lyslist på kjøkkensokkelen skaper atmosfærisk permanent lys i løpet av dagen og ekstra belysning for orientering om kvelden. Som indirekte belysning forvandler de hvert kjøkken til et koselig rom.

Planlegg belysningen på kjøkkenet nøye

sokkel-kjøkken-led-strips-kokeøy

Selvklebende LED-strips er veldig enkle å installere. Koble først lysstangen med kabelen og koble den til transformatoren. Fest deretter strimlene til ønsket sted. Legg kablene og andre elementer. Transformatoren er plassert bak bunnpanelet eller i underskapet. Sett støpselet i kontakten, slå på og du er ferdig!

god idé for små kjøkken

sokkel-kjøkken-skuff-oppbevaring-plass-lage-bakeformer

Med sokkelskuffer kan du bruke den verdifulle oppbevaringsplassen under kjøkkenet. Dimensjonene på skuffene bør ganske enkelt tilpasses de konvensjonelle skapdimensjonene. Du kan bruke hele skapets dybde til å stuve kjøkkenformer eller små kjøkkenutstyr.

Gulvlister skuffer

sokkel-kjøkken-skuff-kjæledyr-sugekopper

Sokkelskuffene har ikke samme høyde som konvensjonelle skuffer, men de er ypperlige for oppbevaring av småting som servietter eller kjøkkenhåndklær. Bare vær oppmerksom på høyden dimensjoner når du planlegger.

Vinlagring med en forskjell

sokkel-kjøkken-skuffer-vinoppbevaring-annerledes-lav

Smale linjer i rustfritt stål fungerer ofte som håndtak for skuffelistene. Ved første øyekast er de ikke engang synlige fordi de er festet direkte under konvensjonelle kjøkkenutdrag.

Flispeil og gulvlister matchet i farger

Sokkel-kjøkken-flislagt-speil-gul-kombinasjon-hvite-fronter-tregulv

Fargede kjøkkenvegger i kjøkkenet skaper også en interessant kontrast, og i kombinasjon med et farget gulvlister kan det i stor grad påvirke atmosfæren på kjøkkenet. Takket være de to solfylte gule aksentene har det hvite kjøkkenet en ekstraordinær karakter.

Krydre sokkelen selv med klebende film

grunnpanel-kjøkken-gjør-det-selv-krydder opp-folier-fargerikt

Visst, listen over ideer til renovering av kjøkken er lang og dyr. Sokkelpaneler kan hjelpe her! Gi kjøkkenet ditt et moderne og smakfullt utseende ved å krydre det gamle kjøkkenbordet.

fargerik aksent for hvitt kjøkken

bunnpanel-kjøkken-gjør-det-selv-krydder opp-farget-folier

Med selvklebende film og vasketape kan du gi det gamle gulvlisteret ditt et helt nytt preg. Det varer ikke så lenge, men det ser superfriskt ut.

Gulvlister i messing-look

sokkel-kjøkken-gull-optisk-klebemiddel-folie-hvitt-kjøkken

Limfolier er ideelle for håndverk, design og renovering! De er tilgjengelige i nesten alle tenkelige farger og i mange interessante dekorer. Dette lar deg også skjule eventuelle skader på sokkelplater som allerede er installert.

Krydre Ikea -kjøkkenet

sokkel-kjøkken-gjør-det-selv-krydder lim-film

Du kan også finne ut om behandlingsteknikkene som du kan bruke limfilmen profesjonelt og uten bobler på. Våtbehandling anbefales på glatte overflater. Dette gjør det lettere å behandle filmen og forhindrer at bobler kommer inn.

Skuff gjemt bak sokkelen

lister-kjøkken-gjør-det-selv-håndtak-lister-messing-gull-look

Hvis du leter etter rimelige renoveringsideer for kjøkkenet ditt, kan du vurdere å bytte skuffhåndtak. Dette hvite kjøkkenet med messingfargede aksenter ser for eksempel veldig stilig ut. Selvklebende folier finnes fremdeles i fargene kobber, gull og krom.

Previous Post
50 eksempler på profesjonelt utformede kjøkken med øy
Next Post
Lag Fluffy Slime selv – 3 oppskriftsideer med kunstsnø og svamp i enhjørningsfarger