15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bakveggen på kjøkkenet i tre i stedet for flislagte speil – 20 ideer og tips

Kjøkkenets bakvegg laget av treinnredning-hvit-kjøkkenfronter-kjøkken øy-elegant-kjøkken

Tre på kjøkkenet skaper en naturlig atmosfære og er egnet for både moderne og rustikke møbler. Materialet brukes vanligvis til kjøkkenfronter eller benkeplater, men det kan fortsatt tjene som sprutbeskyttelse. I artikkelen presenterer vi Bakveggen i kjøkkenet er laget av tre som et alternativ til flislagt speil og tilbyr nyttige tips og vakre designideer for kjøkkenet.

Kjøkkenets bakvegg av tre som alternativ til flislagt speil

Kjøkkenets bakvegg av tre, benkeplate-keramisk platetopp flislagt benkeplate i speilglass

Inntil for noen år siden var fliser den vanlige veggbekledningen for kjøkkenets bakvegg. I dag er det imidlertid mange flere estetiske alternativer som bakpaneler laget av glass, metall, aluminium og tre. Treverket som et naturmateriale gir en koselig følelse og imponerer med utseendet. Mange husholdninger kvier seg imidlertid for å installere en kjøkkenvegg i tre som sprutvakt.

Kjøkken splashback laget av tre for en naturlig følelse av hjemme

Bakveggen på kjøkkenet er laget av trehussetak, hvitt tak, tregulv og spisestue

Tre som gulvbelegg, veggbekledning eller materiale for møbler er alltid trendy og sikrer komfort i ditt eget hjem. Spesielt for hus i landlig stil er en kjøkkenvegg i tre laget en smakfull innredningside for kjøkkenet.

Hvilket tre som skal brukes til kjøkkenet splashback?

Bakveggen i kjøkkenet er laget av tre, naturlig-atmosfære-hylle-kopp-hvit-underskap

Nesten alle tresorter kan brukes til bakveggen, avhengig av ønsket utseende og valgt design. Vanligvis brukes trepaneler laget av valnøtt, bjørk, eik eller bøk, samt tregulv eller trepaneler. Mulighetene er mange, og det er ønskelig å matche utseendet med møbler og gulv.

Riktig forbehandling – maling av kjøkkenets bakvegg av tre

Kjøkkenets bakvegg laget av tre kjøkken-hvit-brun-elegant-hengende lys-kjøkkenøy

Ved første øyekast fremstår kjøkkenets bakvegg av tre som en upassende idé for kjøkkenet, ettersom materialet vanligvis ikke er vann- og flekkbestandig. For å oppfylle sitt formål som spraybeskyttelse, bør treet behandles med spesielle lakker og oljer. En overflate med klar lakk er for eksempel enkel å rengjøre og kan beskytte overflaten mot sprut av fett.

Fordeler med kjøkkenskvett av tre

kjøkken bakvegg-tre-glass-plate-keramisk koketopp-håndtaksløs-veggmonterte skap

En ferdigbehandlet kjøkkenvegg bak av trepaneler har en leddfri overflate og anses derfor å være lett å ta vare på. Tre er også et naturlig materiale som gir hvert interiør en spesiell teft. Tresorten kan også fargekoordineres med kjøkkeninnredningen for å fullføre den.

Kombiner kjøkkenvegg og veggdekorasjon

kjøkken bakvegg-tre-tre dekor-honningkake-sekskanter-svart-kjøkkenskap

Ulike figurer kan kuttes og bearbeides fra kryssfiner for å lage vakre veggdekorasjoner for kjøkkenet. Med sekskantede trepaneler, for eksempel, kan det lages en bikake som kan fungere som sprutbeskyttelse for koketoppen og vasken.

Veggpaneler av tre som kjøkkenvegg bak

Kjøkken bakvegg-tre-moderne-sildbein-bandasje-grå-hvit-veggmonterte skap

Hvis du vil imponere med kjøkkenet ditt, kan du velge en bakvegg av trepaneler. Med et sildebensforband i grått og hvitt, for eksempel, får du en elegant kjøkkenvegg som vil tiltrekke alles oppmerksomhet.

Kombiner estetikk og funksjonalitet med et kjøkkenskvett av tre

kjøkken bakvegg-tre-kjøkken-skandinavisk stil-kjøkken-øy-bar-stoler-blå-vegg

Hvis du vil kombinere komfort og effektivitet på ditt eget kjøkken, så har du rett med trekjøkkenet splashback. Selv om det tar litt mer tid for rengjøring og pleie enn glass eller rustfritt stål, vil det også sikre en naturlig atmosfære og en følelse av velvære.

Rengjør trekjøkkenets bakvegg

kjøkken bakvegg-tre-gran tre-håndtaksløse-kjøkkenunderstell-skandinavisk stil

I likhet med kjøkkenbenkene i tre, krever bakveggene av dette materialet relativt mye vedlikehold for å se permanent vakre ut. Egnede rengjøringsmidler er milde og påføres med en svamp. Gjennomsiktige flekker bør rengjøres med en håndbørste, da de er vanskelige å fjerne bare med rengjøringsmiddel.

Beskytt kjøkkenet splashback laget av tre bak glass eller plexiglass

kjøkken-bak-vegg-tre-bak-glass-lett-rengjøring-skinnende-kjøkken-fronter

Liker du treutseendet, men ikke nok tid til riktig pleie? I dette tilfellet kan du gå på kompromiss ved å velge alternativer for tre og glass. Motstandsdyktig glass eller akrylglass kan installeres foran trepanelene, som kan rengjøres raskere og enklere. En annen variant presenterer bruk av andre materialer for kjøkkenets bakvegg, som tilbys i treutseende.

Montere trekjøkkenet i tre selv: Tips for montering

Kjøkken bakvegg-tre-treskrap-gjør-det-selv-fikser-lys-kjøkken-hvitt-skap

Hvis du har bestemt deg for å installere trekjøkkenet selv, bør du ta hensyn til noen få viktige punkter. Først og fremst bør treplaten eller gulvbordene kuttes i størrelse og males deretter. Treplaten festes enten direkte til veggen ved boring, eller ved hjelp av trelister på den øvre og nedre delen.

Bakveggen på kjøkkenet er laget av tre med glassplate for mer sikkerhet

Kjøkken bakvegg-tre-glass-plate-komfyr-sprutbeskyttelse-mørk-kjøkken-øy

Det er viktig å sikre at behandlet tre også er brannfarlig. Derfor utvises forsiktighet ved installasjon bak en koketopp. Det beste alternativet for dette området er å installere en glassplate som skal beskytte bakveggen bak kokeplatene.

Elegant kjøkkenspeil med trepanel

kjøkken bakvegg-tre-tre-paneler-moderne-vegg-design-tre-motiv-vask

Trepaneler brukes ofte som veggbekledning for innvendig og utvendig, for å designe det tilsvarende rommet med det vakre treutseendet. Her kan du se en designidee for kjøkkenet, som er en kjøkkenvegg bak av trepaneler. Den kombinerer vakkert med baseenhetene og kontrasterer med de hvite veggenhetene.

Bakveggen på kjøkkenet er laget av tre for å matche gulvet

kjøkken-bak-vegg-tre-gulv-match-vin-stativer-hvitt-kjøkken-skap

Som en av fordelene med kjøkkenkroken i tre, presenterte vi muligheten for å matche det med interiøret. En fin designidee er å bruke samme treslag til gulv og bakvegg.

Innred hele kjøkkenet med tre

kjøkken bakvegg-tre-sprutbeskyttelse-trepaneler-arbeid topp-kjøkkenskap

Med hele kjøkkenmøbler i tre sørger du for et spesielt romklima på kjøkkenet. Som regel gjør trepaneler mørkere i rommet, så du bør helst velge lysere toner eller tenke på passende belysning.

Bakveggen på kjøkkenet er laget av hvite trepaneler

Kjøkken bakvegg-tre-kryssfiner-hvit-malt-hvit-kjøkken-skap-vinduer

På den annen side trenger et kjøkken med hvite trepaneler ikke ekstra lys for dagen. Malte trepaneler som fremdeles er behandlet med tetningsvoks er enkle å rengjøre. I tillegg blir flekker sett umiddelbart på en hvit overflate og kan fjernes umiddelbart med rengjøringsmiddelet.

Designidee for et kjøkken laget av forskjellige materialer

Kjøkken bakvegg-tre-hvit-benkeplate-koketopp-avtrekkshette-rustfritt stål

Bakveggen på kjøkkenet i tre kombinerer vakkert med mer enn ett materiale. For eksempel anbefales ikke en sprutbeskyttelse av tre bak en gassovn, men heller en av rustfritt stål. Likevel ser begge materialene bra ut sammen.

Kjøkken bakvegg laget av tre for kjøkken i landlig stil

kjøkken bak-vegg-tre-tradisjonell-kjøkken-øy-anheng-lys-kjøkken-skap-hvit

En kjøkkenvegg av matchende tre er perfekt for kjøkken i landlig stil med rustikke møbler. Du kan ikke engang begrense deg til platetoppen, men kled veggene i hele kjøkkenområdet med tre.

Tre og marmor til kjøkkenet

Kjøkken bakvegg-tre-marmor-benkeplater-hvit-svart-kjøkken øy

Den brune fargen på treverket er pent koordinert med svart og hvitt. For eksempel, hvis du har benkeplater i marmor på kjøkkenet ditt, kan du legge til elegante fargetoner med en bakvegg av tre.

Previous Post
Nedhengt tak med indirekte belysning som dekorasjon
Next Post
Billige karnevalskostymer for hele familien – 23 ideer