15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Benkeplate i rustfritt stål for kjøkkenet – fordeler og ulemper

Benkeplate i rustfritt stål hvit-kjøkken-murstein-vegg-stort-kjøkken-øy-hengende lamper

Vil du pusse opp kjøkkenet ditt og leter du etter en ny kjøkkenbenk? Siden det er et bredt spekter av materialer og modeller å velge mellom, må du gjøre undersøkelser før du tar en beslutning. I dag oppsummerer vi fordeler og ulemper med Benkeplate i rustfritt stål sammen, gi deg tips om riktig pleie og presenter noen flotte modeller for kjøkkenet.

Benkeplate i rustfritt stål – design en praktisk kjøkkenøy

Benkeplate i børstet rustfritt stål-vask-mørk brun-kjøkken-kjøkken øy

Rustfritt stål er et foretrukket materiale for profesjonelle kjøkken på de fleste restauranter. Årsaken ligger i de flotte egenskapene – den er nesten uforgjengelig. I det siste har rustfritt stål for benkeplater blitt mer og mer populært i kjøkkenutstyr i hjemmet, og du kan allerede nyte fordelene med materialet komfortabelt hjemme.

Fordeler med benkeplaten i rustfritt stål

Benkeplate i rustfritt stål, kjøkken, innebygd massivt tre, kjøkkenskap, gass kokeplater

Som eier av en benkeplate i rustfritt stål kan du skryte av mange fordeler. For det første er kjøkkenbenkene laget av dette materialet holdbare og motstandsdyktige mot nesten alle ytre påvirkninger. De er motstandsdyktige mot varme, vann og flekker. Rustfritt stål har en porefri overflate, så ingen væsker eller stoffer kan trenge inn i den.

Benkeplate i rustfritt stål sørger for hygiene under bruk

Vask i kjøkkenbenken i rustfritt stål-tilberedning av mat-spaghetti

Benkeplaten i rustfritt stål er ekstremt hygienisk for matlaging hvis den rengjøres regelmessig. Mugg og alle bakterier som er utbredt i husholdningen, har ingen sjanse mot overflaten i rustfritt stål. På denne måten tar du vare på helsen til barna og familien din.

Overflater i rustfritt stål kan ikke misfarges

Kjøkkenbenk i rustfritt stål kjøkken-vakker-kjøkken-bar-stoler-reflekterende overflater

Overflatene i rustfritt stål blir ikke flekkete – du trenger ikke å bekymre deg for misfarging fra oljer, syrer, vin, tomatsauser eller matfargestoffer. Dette er grunnen til at slike benkeplater er perfekte for familier med små barn som ofte “hjelper” foreldrene med matlaging. Alt kan raskt tørkes av overflaten og ingen spor av smuss gjenstår.

Benkeplate i rustfritt stål – varmebestandig

benkeplate i rustfritt stål avrundet-ubehandlet murstein-vegg-hvit-kjøkken-skap

Du kan plassere varme panner og gryter på benkeplaten i rustfritt stål – det blir ingen skade. Området under er oppvarmet, men varmen går ikke langs benkeplaten. I tillegg holder overflaten seg kjølig i de varme sommermånedene – en annen fordel.

Benkeplate i rustfritt stål er kuttet i størrelse

rustfritt stål-benkeplate-vask-innebygde hvitevarer-kjøkkenskap-tre

Kjøkkenøyer med benkeplater i rustfritt stål er skreddersydd for kundens behov for å passe perfekt i det tilsvarende kjøkkenet. Resultatet er en elegant og skreddersydd benkeplate som passer dine behov. En populær variant er designet med innebygd vask. Dette gjør rengjøringen enklere fordi det ofte ikke er noen kant mellom vasken og benkeplaten.

Optisk illusjon for et større kjøkken med rustfritt stål

rustfritt stål-benkeplate-overflate-gass-komfyr-topp-lysekrone-landlig stil

Med en benkeplate i rustfritt stål reflekteres de forskjellige flatene på kjøkkenet ditt, noe som skaper en optisk illusjon og får rommet til å se mye større og lysere ut. For å få denne bunnlinjen, rådfør deg med en designspesialist som kan vise deg de beste resultatene. Passende belysning er av sentral betydning for denne optikken.

Benkeplate i rustfritt stål til det lille kjøkkenet

rustfritt stål-benkeplate-lite-kjøkken-hvitt-grå-barkrakker-tre

Denne benkeplaten passer til og med på mindre kjøkkenområder. Det kan også tjene som spisestue for å spare plass. Dette krever en L-formet benkeplate med en utstående del og et par barstoler.

Moderne kjøkken i hvitt og grått

rustfri stål-benkeplate-kjøkken-moderne-design-hvit-grå-tre gulv-barstoler

Rustfritt stål har et flott utseende som er perfekt for moderne kjøkken. Hvis du er ute etter et skinnende moderne interiør, er benkeplaten i rustfritt stål det beste valget. For en leilighet i minimalistisk stil kan materialet kombineres med svart eller hvitt for å skape en smakfull design.

Rustfritt stål kan kombineres på hvilken som helst måte

rustfritt stål-benkeplate-vask-gul-kjøkken-skap-hengende lamper

Dette metallet har en nøytral farge og kan brukes på ethvert kjøkken, uavhengig av de eksisterende fargene på møblene. Selv på kjøkken med klassisk design er benkeplater i rustfritt stål et passende tillegg.

Ulempene med benkeplater i rustfritt stål 

rustfritt stål-benkeplate-kjøkken-kjøkken veggmonterte skap-øy-kjøkkenhette

Som med alt, er det også ulemper her. Når du kjøper en benkeplate i rustfritt stål, vil den i utgangspunktet være blank og ripefri. Men du bør være oppmerksom og forberede deg på at overflaten vil bli riper i løpet av denne tiden. Likevel ser ikke riper på benkeplaten ut i det hele tatt, og du blir vant til dem over tid. De kombinerer og får et naturlig utseende etter hvert.

Arbeid forsiktig for å unngå bulker

rustfritt stål-benkeplate-klassisk-kjøkken-rustfritt stål-gass komfyr-avtrekkshette

Etter en viss tid kan du forvente bulker på benkeplaten i rustfritt stål. For å unngå dette problemet er det viktig å ansette en spesialist på installasjon av benkeplater som har nok erfaring med rustfritt stål. Metallet er vanligvis plassert på toppen av tre for å holde sjansen for bulker til et minimum.

Benkeplate i børstet rustfritt stål

rustfritt stål-benkeplate-børstet-kjøkken-øy-reflekterende-kanter-lagringsplass

Denne børstede designen er mindre skinnende, så forvent mindre riper på den. Ideen til de reflekterende kantene ser fin ut og trekker oppmerksomheten til den lille kjøkkenøya.

Det kalde utseendet til rustfritt stål

rustfritt stål-benkeplate-hvit-lakkert-kjøkken-elegant-håndtak-kjøkken-skap

Noen mennesker liker ikke metallets kalde utseende og foretrekker tremøbler til kjøkkenet. Spesielt folk med yrker som leger, sykepleiere eller kjøkkenpersonell som hver dag jobber i rom med arbeidsbord laget av stål, velger oftere benkeplater laget av et annet materiale til sitt eget kjøkken.

Benkeplate i rustfritt stål – ingen flekker eller fingeravtrykk

benkeplate i rustfritt stål-svart-hvit-vask-hyller-vegglamper

Som nevnt ovenfor vil disse benkeplatene ikke flekke, men fingeravtrykk blir igjen etter hver berøring. Små smuler er også lettere å se på den blanke overflaten. Når du velger en benkeplate laget av dette materialet for hjemmet ditt, må du vite at det bør tørkes mer regelmessig enn andre overflater.

Benkeplate i rustfritt stål til utekjøkkenet

benkeplate i rustfritt stål-utendørs-kjøkken-grill-hageområde

Kokeøyer i rustfritt stål er fortsatt egnet for utendørs kjøkken. Det er viktig å gi et tak fordi overflaten blir varmere under solen og reflekterer solens stråler.

Kjøkkenøy med interessant design

rustfritt stål-benkeplate-betong-kombinasjon-vask-kjøkken-øy-salat

Rustfritt stål kan brukes alene til benkeplaten eller kombineres med andre materialer. Den mest populære kombinasjonen er med tre, men denne varianten vist med betong er like vakker. Spør en profesjonell om andre alternativer for å hjelpe deg med å velge det som er riktig for deg.

Riktig rengjøring av benkeplater i rustfritt stål på kjøkkenet

rustfritt stål-benkeplate-servant-kjøkken-øy-spisestue-rustikt-bord

Når du rengjør overflater i rustfritt stål, bør du ikke bruke slipende rengjøringsmidler fordi det er fare for misfarging eller permanent skade på dem. En klut og varmt vann er den sikreste måten å rengjøre rustfritt stål på. Slik forsvinner fingeravtrykk og flekker. Overflaten i rustfritt stål kan også rengjøres med husholdningsrengjøringsmidler som inneholder ammoniakk. Riper kan behandles med blekende tannkrem, men denne metoden fungerer bare hvis de er veldig små.

Benkeplate i rustfritt stål for hjemmet

rustfritt stål-benkeplate-kjøkken-skuffer-tregulv-stort-kjøkken-øy

En benkeplate i rustfritt stål til ditt eget kjøkken er ikke for alle. Likevel ser materialets egenskaper imponerende ut, uavhengig av ulempene. Så hvis du setter pris på et elegant utseende, holdbarhet og hygieniske fordeler, så er benkeplaten i rustfritt stål akkurat den rette for deg.

Previous Post
Et moderne TV -stativ i bjørketre ligner en blomstervase
Next Post
Gjør-det-selv veggdekorasjoner av tre-8 kreative ideer