15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Montering av kjøkkenkraner foran et vindu – Hvordan velger du riktig blandebatteri og vaskekran

kjøkkenkran foran vindusvask design svart vindusramme gårdsplass

Som et av de mest brukte områdene i hjemmet ditt, trenger kjøkkenområdet ditt den riktige kjøkkenkranen foran vinduet, slik at du kan utnytte plassen optimalt. En kran foran vinduet definerer også hovedfunksjonen til en kjøkkenbenk og er ofte en viktig visuell funksjon. Derfor er plasseringen av dreneringshullet, kjøkkenvasken og kranene kritiske. På denne måten oppfyller du ikke bare den nødvendige funksjonaliteten til matlagingsområdet, men sørger også for at dine estetiske krav er oppfylt. Dette er ofte ikke en lett beslutning, og denne guiden er vår guide for å hjelpe deg. Vi prøver å gi deg nyttige tips om valg av kraner og hvordan du bestemmer riktig plassering, stil og funksjoner.

Mer lys med kjøkkeninnredning foran vinduet

kjøkkenkran gammel messing metall produksjonsmateriale vintage rustikk skinnende vannstråle rustfritt stål utsikt over storbyen

Med en kjøkkenkran foran vinduet kan du lage et sted å lage mat som også gir flott utsikt. Dette gjør at du kan utnytte den tilgjengelige plassen fullt ut og ventilere kokeplassen uten problemer. Du kan velge mellom mange modeller og for eksempel velge en lavtrykksblandebatteri, en veggmontert blandebatteri i rustfritt stål, en 1-greps blandebatteri eller en uttrekkbar vaskemaskin med dusjhode.

kjøkkenkran foran vindu engreps blandebatteri dusjbue vask kjøkkenbenk

Det er også viktig å sjekke alle aspekter av størrelsen på vinduet ditt før du bestiller eller får et installert. Først av alt må du ta opp dimensjonene når det gjelder funksjonalitet. Mange produsenter tilbyr et stort utvalg av beslag i rustfritt stål som sikrer at ingenting kommer i veien for å åpne eller lukke vinduet.

kjøkkenkran foran vindu engreps blandebatteri dusj bue vask tre benkeplate design i kjøkkenutstyr

Designene og konstruksjonsteknikkene overlater også lite å være ønsket. Uansett om du velger et kjøkkenkran foran vinduet med en enhetstilkobling eller en flyttbar løsning, kan du bruke disse kjøkkenverktøyene til å sikre at ingenting kommer i veien for blandebatteriet.

Rekkevidde og høyde på kjøkkenkranen foran vinduet

kjøkkenkran foran vinduet enhåndsblandeblander slange fleksibel asparges vask av utsikt

Sørg deretter for at kranen er plassert i forhold til vasken, slik at avstanden og proporsjonene er godt balansert. En stor kjøkkenkran foran et vindu ville sett bedre ut enn en liten vask, mens en liten kran i en stor kjøkkenvask kan være rar og upraktisk. Av denne grunn blir høyden og rekkevidden ofte oversett dimensjoner, men de er veldig viktige.

høyde

kjøkkenkran foran vindu ettgreps blandebatteri kjøkkenvask dobbel funksjon vase blomster

Du kan finne høyden på kjøkkenkranen foran vinduet i forskjellige utførelser, eller du kan justere den selv. Fremfor alt må du sørge for at du velger en innredning som er høy nok til å ha plass til kjøkkenutstyret. Jo høyere tut, jo lettere er det å plassere store gryter eller andre kokekar under for fylling eller rengjøring. For eksempel, hvis du har en bred vinduskarme, kan det hende at en stor, lavtrykkskran ikke passer.

Område

kjøkkenkran foran vindu mørk farge materiale kvalitet kjøkken bakvegg beige fliser hvit vask

Denne like viktige og ofte undervurderte målingen er knyttet til den horisontale avstanden fra tappekranen til tilkoblingspunktet med vasken eller benkeplaten. Det handler med andre ord om hvor langt kjøkkenkranen strekker seg ned i vasken foran vinduet. Dette området bestemmer hvor stor kranen i kranen din kan være i vasken. Du må også koordinere dette aspektet med størrelsen på vasken, slik at vannstrålen ikke faller for langt bakover eller fremover i kjøkkenvasken.

kjøkkenkran foran vindu enkeltgreps blandebue vaske flislagt kjøkken bakvegg epler

En kjøkkenkran foran vinduet som kan trekkes ut eller en kran med en slange vil bidra til å unngå feil. Imidlertid vil du sannsynligvis ønske at kranen din er riktig orientert mens tuten er på riktig sted. Selv om du har en servant med dobbel funksjon, bør du på forhånd sørge for at kjøkkenkranen for montering foran et vindu gir et rimelig område. Som en tommelfingerregel bør vannføringen treffe avløpet, ikke vasken, mens kranen er på. Det er best å måle avstanden fra tapphullene til midten av avløpet for å få de riktige målingene.

Avstand til vinduet eller bakveggen på kjøkkenet

kjøkkenkran foran vindu enkeltgreps blandebatteri dusjbue vask benkeplate rustfritt stål dobbel vask kjøkkenvask håndkle

Hvis du ikke er sikker på om avstanden til kjøkkenkranen foran vinduet er tilstrekkelig, kan du velge en passende 1-greps blandebatteri som roterer fremover. La oss si at du kjøper en kran som har et enkelt håndtak som styrer temperaturen ved å vri den. Du tar dette med deg hjem og installerer det. Hvis du slår på vannet, må du imidlertid finne ut at håndtaket treffer vinduet eller bakveggen nedenfor før du slår det helt på.

kjøkkenkran gammel messing metall produksjonsmateriale vintage rustikk skinnende vannstråle rustfritt stål svart servant

I så fall, sjekk produktspesifikasjonene for å se om det er noen anbefalinger for bakplaten. Sørg også for at det er nok plass mellom vinduet eller kjøkkenets bakvegg og blandebatteriet for den anbefalte målingen. Ellers kan du også velge en 1-greps vaskemaskin hvis håndtak bare kan flyttes fremover.

kjøkkenkran som kan tas av foran vindusvasken kran vegg kran lysbue vask ovn

Når du installerer en kjøkkenkran foran et vindu, kan du støte på termer som refererer til avstanden fra midten av ett hull til det lengste på den andre siden. Noen utbredte og moderne vasker med beslag i rustfritt stål er utstyrt med fleksible vannrør. Disse gir litt ekstra kontroll.

Kvaliteten og materialet teller

kjøkkenkran gammel messing metall produksjonsmateriale vintage kaktus og sukkulenter marmor vinduskarmen

Tidligere inkluderte materialet som ble brukt til å lage kraner enkelt metall. Hovedideen i denne forbindelse var å garantere levetiden og avvisningen av lekkasjer. Messing har tradisjonelt blitt ansett som det beste metallet for dette formålet. Imidlertid setter de fleste materialer minimale mengder bly i vannet, og forskrifter begrenser i dag disse ingrediensene.

kjøkkenkran foran vindu lys farge tremateriale uten kjøkken bakvegg metallvask

Noen selskaper bruker plast, noe som blir sett på som et tegn på dårlig kvalitet. For å produsere en virkelig blyfri kran, finner andre produsenter forskjellige måter å oppfylle disse standardene på. Det er best å holde deg oppdatert om dette og gjøre undersøkelser før du foretar et kjøp. Et dårligere produkt kan koste deg mye penger, tid og nerver i det lange løp.

kjøkkenkran foran vindusvask tappekran veggkran bue vask blomst

De fleste designere foreslår at du koordinerer kjøkkenkranen foran vinduet med resten av fasiliteter og utstyr. Hvis alle kjøkkenutstyrene dine er laget av rustfritt stål, ville denne typen servantbatteri være det riktige valget for dem. Noen foretrekker nøyaktig samme finish på alle bad og kjøkken, mens andre favoriserer fargerike og saftig kombinasjoner. Det er best å stole på din egen smak for å kunne installere en komfortabel og pen kjøkkenkran foran et vindu.

Previous Post
Karnevalsdekorasjoner for hjemmet – flotte karnevalsideer å lage selv
Next Post
5 hjemmelagde gaveideer som virkelig er nyttige