15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Setter opp skandinavisk mat – 50+ stilige ideer og inspirasjoner!

Skandinavisk kjøkkeninnredning ideer dekorere ideer moderne leilighet trebord design

Å lage mat, spise, føle seg bra – kjøkkenet er hjertet i hver leilighet og et sted hvor hele familien kan komme sammen. Et skandinavisk kjøkken er enkelt, innbydende og enkelt – og likevel utstråler det en fantastisk eleganse og komfort på samme tid. De klare formene, vennlige fargene og det lyse treverket skaper en unik atmosfære. Enten med rustikke detaljer, en sjarmerende herregårdstil eller et moderne design med et snev av minimalisme – den skandinaviske livsstilen kan kombineres med mange andre og er aldri kjedelig. Hvordan du kan lage kjøkkenet ditt individuelt etter dine egne ønsker og mange møbleringsideer finner du i vår artikkel!

Sett opp skandinavisk mat

Kjøkken Skandinavisk stil moderne trestol trebord kjøkkendekorasjonsideer

Den skandinaviske livsstilen kommer fra 50 -tallet og kommer fra de nordiske landene Sverige, Danmark, Finland og Norge. Dens kjennetegn er minimalisme, funksjonalitet og formalitet. Alvar Alto og Arne Jacobsen, som er blant de viktigste designerne på 1900 -tallet i Danmark, regnes som grunnleggerne av stilen. Enkelt er vakkert – dette er den beste måten å beskrive livsstilen på. Et skandinavisk kjøkken er preget av enkle former og en klar, grei design. Du vil forgjeves lete etter iøynefallende dekorasjoner og utsmykkede utsmykninger. Spesiell vekt legges på de naturlige materialene som varmer rommet og som samtidig gir det en spesiell sjarm. Innenlandske tresorter som bjørk, aske, gran eller furu brukes oftest og er noen ganger glassete hvite, noen ganger rå eller naturlige med et synlig korn.

De riktige fargene for ditt skandinaviske kjøkken

Kjøkken i skandinavisk stil retro satt opp retro kjøleskap veggfliser mosaikk levende trender

Valget av farger for et skandinavisk kjøkken er mer mangfoldig enn du kanskje tror. En klassiker er selvfølgelig de delikate pastellnyansene, som man liker å kombinere med mer beherskete naturlige farger og materialer, for eksempel marmor. Fra krem ​​til hvitt – de lyse fargene som reflekterer lyset i alle hjørner får rommet til å skinne og skape en rolig og tidløs atmosfære. Hvis du vil ha et kjøkken i klassisk skandinavisk design, så har du helt rett med fargen hvit. Det utvider rommet, solen reflekteres best og har en positiv innflytelse på humøret ditt. Fargerikt mønstrede tepper eller puter, som er dekorert med motiver fra naturen, krydrer designet litt og ser flott ut.

Skandinavisk kjøkken svart marmor topp tregulv rustikk stil

Det tradisjonelle og rene hvite utseendet er ikke noe for deg? Hvis du vil ha et unikt, men virkelig vakkert og elegant skandinavisk kjøkken som skiller seg ut fra mengden, kan du dekorere det med mørkere farger. Selv om svart er ganske utypisk for denne livsstilen, kan du bruke det til å sette fantastiske, sterke kontraster. En svart kjøkkenkrok, et skap eller en fascinerende kjøkkenøy kan fantastisk danne et fokuspunkt i et ellers nøytralt rom. Hvis svart er litt for mye for deg, kan du prøve mørkere gråtoner eller en dypblå i stedet. I dette tilfellet kan den typiske nordlige hyggen enkelt skapes med riktig tilbehør, for eksempel et ullteppe eller trebord.

Egnede materialer for et skandinavisk kjøkken

lite kjøkken i skandinavisk stil satt opp trebord treklut våningshusstil

I den skandinaviske livsstilen er organiske og bærekraftige materialer virkelig viktige. I tillegg til mange lyse og naturlige farger som hvit, svart, grå og brun, spiller den riktige materialblandingen også en stor rolle. Også her fungerer den nordiske naturen som inspirasjon, og det er derfor ikke rart at tre er et av de mest populære naturmaterialene for et skandinavisk kjøkken. Fra ubehandlet eik til gjenvunnet tre, det er mange tresorter som passer for dette. Selv fine, lakkerte overflater ser unike og utmerkede ut hvis du kombinerer dem riktig. Imidlertid har andre materialer også spilt inn de siste årene. Steiner som granitt eller marmor kan fantastisk kombineres med tre. Resultatet kan være elegant og luksuriøst samt rustikt og minimalistisk skandinavisk kjøkken.

Enkel og funksjonell: møbler til det skandinaviske kjøkkenet

lite skandinavisk kjøkken satt opp rustikt trebord hvit kjøkkenøy

Hva ville et skandinavisk kjøkken vært uten de riktige møblene? Møblene utgjør en stor del av interiøret og må gjenspeile rommets stil perfekt. Omdreiningspunktet for hvert besøk er spisebordet, og derfor spiller det alltid en spesiell rolle. Store modeller av massivt tre er perfekte for dette, men du trenger ikke nødvendigvis å dekke dem. Med litt hjemmetilbehør som et vakkert trebrett, en vase i pastellfarger eller en delikat linduk, vil du fantastisk understreke den enkle, skandinaviske livsstilen.

Kjøkken i skandinavisk stil, moderne oppsett av bordbordslampe i tre

Vil du gjøre ditt skandinaviske kjøkken litt mer moderne? Da har du flaks, fordi den nordiske designen kan kombineres perfekt med andre livsstiler, for eksempel industriell. Store hengelamper over spisebordet, massive jernstoler eller geometriske fliser i pastellfarger gir en spennende blanding. Funksjonaliteten til møblene i det skandinaviske kjøkkenet spiller også en viktig rolle. Åpne hyller og skap som ikke gjemmer redskapene, men bruker dem som en del av dekorasjonen, er spesielt populære. Daglige ting, som krydder, kaffe og andre matvarer, blir ekte iøynefallende med vakre bokser eller esker, og du kan få tilgang til dem når som helst. Hvorfor ikke sette panner og gryter i scenen og henge dem på veggen med et rutenett? Dette er ikke bare veldig praktisk, men gir også kjøkkenet ditt livlighet og et helt spesielt personlig preg. I tillegg bringer servise i en lys farge på en åpen hylle fargesprut inn i rommet.

Skandinavisk kjøkken dekorere ideer lamper tremøbler leilighet rustikk innredning

Et ryddig og rent kjøkken er veldig viktig for skandinaverne. Av denne grunn bør du ikke undervurdere lagringsplassen. En liten serveringsvogn eller en benk med integrert lagringsplass er ideell for smart å gjemme store gryter eller forskjellige kjøkkenutstyr.

Skandinavisk landskjøkken satt opp design i gårdshusstil, moderne kobberlys

De lyse fargene på det skandinaviske kjøkkenet utnytter de naturlige lysforholdene optimalt og lar deg være litt mer kreativ med aksentene. Alle objekter må være funksjonelle og estetiske på samme tid – form følger funksjon. Organiske former som er basert på naturen er derfor best egnet for dette. Du kan oppnå en utmerket effekt med hengende lamper av metall eller tre. Jordiske nyanser som kobber er ikke bare veldig trendy for øyeblikket, de gir også enda mer varme og kos.

Skandinavisk kjøkkendekorasjonsideer treskap marmorkjøkken topp trender

Omfattende benkeplater eller kjøkkenskvett av hvit marmor skaper en elegant og luksuriøs følelse uten at det går ut over enkelheten i den skandinaviske livsstilen.

Dekorasjonsideer for det perfekte skandinaviske kjøkkenet

Skandinavisk kjøkkeninnredning moderne dekor ideer belysning aksenter levende trender

Siden den skandinaviske livsstilen står for minimalisme og funksjonalitet, bør du ikke overdrive det med dekorasjonen. Også her er naturen i forgrunnen – kjøkkeninnretninger laget av tre, et teppe med striper eller kjøkkenhåndklær med nordiske mønstre finnes på ditt skandinaviske kjøkken. Gjenstander laget av tre, for eksempel lysestaker, boller eller treplater, gir rommet det nordiske preget det trenger. Dekorer spisebordet med en vakker, høy glassvase. Med noen få friske engblomster ser det ekstremt innbydende ut, og du tar med deg den urørte naturen inn i rommet.

Landhus kjøkken Skandinavisk stil trebord veggfliser leilighetsinnredning ideer

Ulike tekstiler er et must for hvert skandinavisk kjøkken. Disse gir den ellers enkle innredningen komfort og varme. Med mønsteret kan du også velge naturlige materialer som pels. Imidlertid bør du begrense deg til enklere og klare former som rhombuser eller striper. Disse kan skrives ut på puter, tepper, kjøkkenhåndklær eller til og med gardiner.

Skandinavisk kjøkken – tre eller fliser til vegger og gulv

Kjøkken i skandinavisk stil satt opp trebordsteppe i kobber gulvlamper

Det første du tenker på når du tenker på det perfekte gulvet for ditt skandinaviske kjøkken, bør være de naturlige materialene som tre eller stein. Disse sikrer en spesiell visuell dynamikk sammenlignet med den ellers minimalistiske og enkle designen. Men i tillegg til trebekledning til vegger eller tregulv, har fliser nylig gjort et stort comeback, og de ignorerer selvfølgelig ikke den skandinaviske livsstilen. Er du lei av klassiske hvite fliser? Med individuelle speilfliser får du et helt spesielt og unikt veggdekke. Sammen med et lyst tregulv kan din individuelle stil vektlegges og en frisk og innbydende atmosfære skapes.

Skandinavisk landskjøkken

Skandinavisk land kjøkken kjøkken bordbord dekorasjon ideer flis veggdesign

Å designe et skandinavisk kjøkken i landlig stil betyr å redusere interiøret og designet til det viktigste. Alle nordiske kjøkken lever av den enkle elegansen som kommer fra de rette linjene. De solide naturmaterialene som stein, tre eller marmor sikrer komfort og hygge i rommet takket være strukturen. For å sikre at kjøkkenet på det skandinaviske landstedet er vakkert presentert, anbefaler vi at du designer miljøet deretter. Hvis møblene dine allerede er behersket og enkle, kan et rustikt gulv og veggdesign fange atmosfæren du ønsker. Også her kan du bruke moderne kjøkkenutstyr uten å risikere et stilbrudd. Tvert imot – elementer av rustfritt stål eller krom ser til og med ganske bra ut i det totale bildet.

Sett opp et lite skandinavisk kjøkken

lite kjøkken Skandinavisk moderne designideer rundt trebord

Har du en liten leilighet og vil dra full nytte av hver centimeter? Da er skandinavisk mat akkurat det du trenger! Siden minimalisme, organisasjon og økonomi er en integrert del av den nordiske livsstilen, ser det spesielt elegant og vakkert ut selv i ganske små rom.

Skandinavisk kjøkken satt opp trebord våningshus stil leilighet satt opp

Skandinavisk kjøkkendekorasjonsideer bilde trestol kjøkkenskap hvite trender

moderne skandinavisk kjøkken satt opp blå trestol marmorgulv tregulv

Skandinavisk kjøkken moderne rød stol trebord farge aksenter kjøkken dekorere ideer

Landhus kjøkken satt opp Skandinaviske ideer kjøkken øy tre kjøkkenskap hvit

Skandinavisk landsted kjøkkeninnredning hvit kjøkken øy veggfliser mosaikk kjøkkendekorasjonsideer

Landstedskjøkken i skandinavisk innredning. Trebord. Rustikk innredning. Levende trender

lite skandinavisk kjøkken treskap kjøkken minimalistisk innredning

lite kjøkken Skandinavisk moderne møbler trebord tre stol kjøkken dekorasjon ideer sykkel

lite kjøkken satt opp skandinavisk herregård i trehusdesign

Skandinavisk kjøkken moderne design flat innredning minimalistisk levende trender

Kjøkken i skandinavisk stil satt opp mørkeblått kjøkkenskap trebord tregulv

Skandinavisk kjøkken satt opp trestol grå kjøkkensett mosaikkfliser

Skandinavisk livsstil kjøkken satt opp ideer lite kjøkken mesonette leilighet

skandinavisk kjøkken satt opp ideer hvitt kjøkken kjøkken bakvegg

Kjøkken Skandinavisk moderne hvitt Levende trender minimalistisk

Skandinavisk landskjøkken, tregulv, landstedstil, moderne livestrender

Skandinavisk livsstil Innredning av kjøkkenet Levende trender minimalistisk

Skandinavisk kjøkken moderne innredning svart trebord i kjøkkenskap

Kjøkken i skandinavisk stil satt opp minimalistisk trevegg

Skandinavisk kjøkken rustikt trebord kjøkken dekorere ideer levende trender

Skandinavisk livsstil kjøkken svart våningshus stil moderne trebord dekorasjon ideer

Skandinavisk kjøkken, landstil, trebordfliser, hvite

Skandinavisk kjøkken pastellfarger lyseblå trebordfliser vegg

Kjøkken Pastellfarger i skandinavisk stil kjøkkenskap treblå trender

Skandinavisk kjøkkenbelysning kjøkken bakvegg marmor kjøkkenplate

Skandinavisk kjøkkenstil med kjøkkeninnredning i hvitt tre, kjøkkenøyer, dekorere ideer

Kjøkken skandinavisk moderne dekorasjon trebrett fliser kjøkkenideer

Skandinavisk kjøkken tremøbler kjøkken dekorere ideer hvite møbler levende trender

Kjøkken i skandinavisk stil blanding av stiler landsted kjøkken retro trebord

Kjøkken Skandinavisk stil trebord Holzstuchl kjøkkenbelysning dekorasjonsideer

Kjøkken Skandinavisk stil trebord våningshus stil dekorasjon ideer levende trender

Kjøkken i mørkhvit kjøkken i skandinavisk stil satte opp en minimalistisk leilighet

Landstedstil kjøkken Skandinavisk innredning trehylle teppe mosaikkfliser levende trender

Kjøkken i skandinavisk stil hvit farge trebord leilighet minimalistisk interiør

Kjøkken Skandinavisk moderne minimalistisk innredning Treskap Kjøkken trender

Previous Post
45 ideer for spisestue design med de høyeste designstandardene
Next Post
Tinkervindubilder med barn om sommeren: 3 enkle ideer med instruksjoner!