15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Velge et L -formet kjøkken – tips for planlegging og nyttige elementer

Blått L-formet kjøkken i skandinavisk stil med patchwor-fliser som bakvegg

Det L-formede kjøkkenet er uten tvil en av de mest populære designene når det gjelder innredning av dette viktige boarealet. Og det er ikke rart, for det sparer ikke bare plass, men er spesielt praktisk og praktisk å bruke. Alle skap og dermed også hvitevarer og kjøkkenutstyr ligger tett og kan nås raskt. Hvis du har valgt det L-formede kjøkkenet, har du et stort utvalg av design med forskjellige tilleggselementer. Vi har noen tips til deg og vil vise deg hvordan du kan planlegge det L-formede kjøkkenet slik at du ikke går glipp av noe til slutt.

To versjoner av kjøkkenet i L-form

L-formet kjøkken med gule fronter og moderne design

Et L-formet innebygd kjøkken kan installeres en gang langs to vegger. Et slikt hjørnekjøkken er den varianten som er mest utbredt, da det er spesielt plassbesparende og også egnet for mindre kjøkken. Lengden på de to kjøkkenenhetene kan selvfølgelig variere. Hvis det er spesielt designet for rommet ditt, kan til og med upraktiske nisjer og elementer som stikker ut fra veggen, for eksempel skorsteiner og støtter, integreres i kjøkkenet. Med flate vegger kan derimot praktfullt modulære kjøkkensystemer brukes, som du ikke bare får ønsket stil med, men også den perfekte kombinasjonen av skap og skuffer i henhold til dine behov.

Minimalistisk L-formet kjøkken i hvit farge med innebygd høyskap og benk

Hvis rommet er større, kan en av de to radene stikke inn i rommet og dermed fungere som en romdeler. Dette er spesielt nyttig når det er et kjøkken med åpen planløsning og stue og har stue med sittegruppe. Denne visuelle separasjonen av rommene skaper en viss struktur og gir samtidig kjøkkenet den nødvendige lagringsplassen.

Fordeler med de L-formede kjøkkenene

Moderne L-formet kjøkken med øy- og steinutseende

Arbeid i et L-formet kjøkken er spesielt hyggelig, da det forkorter arbeidsmåten. Hvis du skulle overføre samme lengde til bare en benkeplate i stedet, ville du selvfølgelig måtte tilbakelegge en lengre avstand fra den ene enden til den andre. Siden de L-formede kjøkkenene er svært plassbesparende, er de også egnet for mindre rom. Selv vinduer eller dører kan integreres i denne typen kjøkken og er ikke en forstyrrende faktor. Siden hjørnekjøkken også er veldig populære og utbredt, er elektriske apparater også rettet mot dem. Et praktisk L-formet kjøkken med elektriske apparater er derfor ikke noe problem.

Ulemper med det L-formede kjøkkenet

Smalt kjøkken i minimalistisk stil med skråtak og bjelker

I prinsippet er det ingenting negativt å si om funksjonaliteten til det L-formede kjøkkenet, forutsatt at det selvfølgelig er riktig planlagt og installert. Bare i langstrakte rom kan de vise seg å være optisk uegnet, da de får det allerede lange rommet til å se enda lenger ut. Du kan imidlertid motvirke dette med en passende motpart. Det betyr at du for eksempel bør sette opp et skap, vitrineskap, hylle eller noe lignende på motsatt vegg. Et lite spisebord er også egnet.

Hjørnet på hjørnekjøkkenet

Gjør hjørneskapet praktisk med roterende elementer for gryter og panner

En stor utfordring når du planlegger et L-formet kjøkken er hjørnet. Sånn var det i hvert fall inntil for noen år siden. Hjørnet ble enten ikke brukt godt eller bare delvis. I tillegg fører ledig plass helt bakerst i hjørnet ofte til rot. Det som er bak er også vanskelig å nå, noe som også kan gjøre det vanskelig å jobbe på kjøkkenet. Men nå er det praktiske systemer og svingbare elementer som kan bygges inn i akkurat dette skapet for å bruke det L-formede døde hjørnet på kjøkkenet. Dette bringer ikke bare orden i skapet, men gjør også alt kokekar mye lettere tilgjengelig.

Planlegger et L-formet kjøkken

Svart kjøkken med glassskap og steinvegg

Fordi det L-formede kjøkkenet er så allsidig og kan brukes, er det også litt vanskeligere å planlegge. Det er flere ting du bør huske på når du planlegger turen. Dette inkluderer størrelsen på rommet, nødvendig lagringsplass, arbeidsmåter, vinduer, dører og formen på rommet. Kjøkkenplanleggere er den perfekte hjelperen i slike situasjoner, fordi de kan representere rommet ditt og tilpasse de L-formede kjøkkenskapene med hvitevarer. Dette er spesielt gunstig for de som mangler fantasi. 3D-planleggere tillater også en tredimensjonal visning, som du bedre kan forestille deg hva som er planlagt.

Idee til et L-formet kjøkken med skråtak med hyller i stedet for veggenheter

  • Et lite L-formet kjøkken drar nytte av lyse farger. Disse får rommet til å se lysere ut. Dette er spesielt viktig hvis du planlegger et stort antall over- og underskap og derfor vil dekke nesten hele rommet. Det er derfor best å velge kjøkkenfronter i lyse farger som hvit, beige, lyseblå, lysegul og lignende. Svært mørke fronter, derimot, bør unngås eller skal bare brukes som en aksent.
  • Stilen spiller ingen rolle. Du kan designe et kjøkken i landlig stil, hvis du planlegger en L-form, eller du kan implementere et L-formet kjøkken på en moderne måte og velge for eksempel den minimalistiske høyglanset finishen. Ikke glem at et L-formet, høyglanset kjøkken også krever spesiell forsiktighet og overflatene må tørkes ofte, ettersom fingeravtrykk kan sees raskt.
  • Prøv å bruke hver ledige plass når du planlegger et L-formet kjøkken. Lagringsplassen kan aldri bli for mye. Gjennom årene vil flere og flere hvitevarer og retter gradvis samle seg, og derfor er enhver ledig plass en kjærkommen ting.
  • Avhengig av hvilket utseende du liker best, kan du bruke åpne hyller i stedet for overskapene, eller du kan la veggen stå helt fri. Dette er spesielt mulig hvis du planlegger et L-formet kjøkken med skråtak og ikke ønsker å få bygget et kundespesifikt kjøkken. Det L-formede kjøkkenet uten veggskap er en god løsning, forutsatt at du har nok lagringsplass eller du kan kompensere for det med andre skap og elementer.

Praktiske elementer for kjøkkenet i L-form

Idee for utformingen av de døde hjørnene i L-formede kjøkken

I tillegg til de to kjøkkenenhetene i et L-formet kjøkken, har du noen få andre elementer tilgjengelig, akkurat som du kan integrere visse elementer i denne typen kjøkken for å gjøre arbeidet ditt enda enklere eller bare for å få et mer interessant utseende. Vi har listet opp noen ideer for deg nedenfor.

L-formet kjøkken med øy

T -banefliser i et kjøkken i industriell stil med øy

Knapt noen husmor drømmer ikke om det – kjøkkenøya. Den har flere fordeler og kan ha forskjellige funksjoner. På den ene siden tilbyr den selvfølgelig mye ekstra lagringsplass. Men øya ser også veldig bra ut visuelt foran et hjørnekjøkken. Den ekstra arbeidsflaten som øya gir deg, kan kombineres med en vask som du ønsker, eller du kan velge en kokeøy og integrere komfyrtoppen der. Begge variantene, i tillegg til et enkelt arbeidsområde med god lagringsplass, er veldig populære. Hvilket som viser seg å være det beste for deg, avhenger av dine ønsker. Hvorvidt et L-formet kjøkken med en kokeøy er egnet, avhenger av om du har mulighet til å installere en avtrekkshette midt i rommet over kjøkkenøya. Øya kan også brukes i form av en teller ved ganske enkelt å legge til noen få avføring.

L-formet kjøkken med benk

Frittstående kjøkkenkrok som romdeler i et L-formet kjøkken

I stedet for en øy kan en L-formet benk også velges som et element på kjøkkenet. Dette er da et godt valg fordi en av de to linjene fungerer som en romdeler. Husk imidlertid at en relativt stor arbeidsflate og lagringsplass vil gå tapt, spesielt når disken er i bruk. Ikke desto mindre er det iøynefallende, og noen kan holde deg med selskap mens du forbereder og lager mat.

L-formet kjøkken med hjørnesink

Hjørnevasker er veldig populære og praktiske på et hjørnekjøkken

Hjørnevasken er uten tvil et blikkfang, ettersom det heller er en sjeldenhet. Slik at vasken kan brukes komfortabelt og optimalt i dette området, har det fremre hjørnet vanligvis ikke en rett vinkel. Men det finnes også slike varianter. Selv om utvalget av normale vasker er langt større, betyr det ikke at du ikke har et valg mellom et stort utvalg av hjørneservanter. Det finnes modeller med praktiske dreneringsbader og overflater, integrerte skjærebrett og et utvalg forskjellige materialer som Silgranit, keramikk eller rustfritt stål.

Komfyrtopp i hjørnet

Komfyr og stekeovn som idé for bruk av hjørnet på kjøkkenet i L-form

Komfyrtoppene som er integrert i hjørnet er ikke mindre populære. Hvis du ikke tror det, vil du bli forelsket i denne typen inndeling senest så snart du har stått på et slikt kjøkken. Du har nok armrom på begge sider og god plass rundt komfyren til å sette opp olje, eddik og andre krydder som du vil ha nær deg uten først å måtte finne dem i skapet.

Ideer til hjørnekjøkkenet i L-form

Åpent hjørnekjøkken i stuen med spiseplass og indirekte belysning

Selv om L-formen er en klassiker og har blitt brukt i flere tiår, forblir L-formede kjøkken moderne, praktiske og vakre å se på. Og det ser ikke ut til å endre seg de neste årene heller. Nedenfor har vi noen stilige, moderne og også klassiske ideer for det L-formede kjøkkenet som kan gjøre planleggingen enklere for deg.

Lite L-formet kjøkken i hvitt med indirekte belysning

Rustikt tregulv på et hvitt kjøkken med stort vindu og benk på kjøkkenøya

Romslig kjøkkendesign av mørkt tre og hvite elementer

Høye veggenheter i vanlige hvite og 3D -paneler som flislagte flater

Hvitt L-formet kjøkken med hvitevarer i rustfritt stål

Romantisk vintage kjøkken laget av hvitt tre i L-form

Moderne hvitt kjøkken med L-formede kjøkkenenheter og innebygd kjøleskap

Mørkeblått kjøkken med gull accenter og hvit benkeplate

Kjøkkenenheter i treutseende og hvite veggenheter i et åpent kjøkken

Idee til et lite kjøkken med høye vitriner og innebygd stige

Hjørnekjøkken er plassbesparende og praktiske og gir god lagringsplass

Hvitt landlig L-formet kjøkken i et lite rom

Åpent kjøkkendesign med et lite spisebord og treutseende

L-formet kjøkken med et moderne utseende i en nisje og liten benk

Landskjøkken i hvitt og L-form med stor kjøkkenøy

Previous Post
45 ideer for spisestue design med de høyeste designstandardene
Next Post
Tinkervindubilder med barn om sommeren: 3 enkle ideer med instruksjoner!