15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Granitt vaske Ulemper og fordeler – Et praktisk og godt designet valg for kjøkkenet ditt

lixuric vaske i granitt med et design som matcher kjøkkenet med rustikke elementer i retrostil

Hvis kjøkkenvasken din trenger en renovering, vil noen viktige fakta om ulempene i vasken i granitt og fordelene deres være nyttig informasjon. I dette tilfellet kan du ikke bare gjøre det riktige valget, men også lære viktige ting om stell av vasken i granitt. I motsetning til benkeplater og kjøkkenvask er denne typen vasker laget av funksjonelle materialer og ikke utelukkende av stein. I stedet inneholder de en blanding av minst to forskjellige materialer. Granittkompositten inneholder vanligvis granittsteinstøv og akrylharpiks blandet til en form. På grunn av denne unike produksjonsprosessen er vasker laget av komposittmaterialer mer robuste, holdbare og elegante enn rustfritt stål, keramikk og støpejern.

Hvilke ulemper og fordeler med vask av granitt er viktig?

rengjøring og vedlikehold av mørk granitt synker den svarte fargen passer for alle kjøkkenområder og benkeplater

Granitt er det vanligste materialet som brukes i komposittvasker. Imidlertid er det også vasker laget av komposittmaterialer, for eksempel kvarts. Denne artikkelen handler om vasker i granitt, men mye av informasjonen gjelder også kvartsvasker. Granittvasken lages ved å blande fin granittsand med en akrylharpiks som bindemiddel. De fleste produsenter bruker en blanding av 80% granittpartikler og 20% ​​bindemiddel. Denne prosessen skaper et materiale som har mange av de samme egenskapene som granitt, men som er mer holdbart, lettere å vedlikeholde og rimeligere.

dobbel vask av granitt og kvarts som komposisjon og undermonterbar vask med benkeplate i tre

En av ulempene med granittvasken som bør nevnes på dette tidspunktet er materialets hardhet. Selv om dette kan sees på som en fordel på mange måter, gjør den harde overflaten av granitten glassene mer utsatt for brudd. Selv om å slippe et glass i en vask i rustfritt stål sjelden kan forårsake skade, er det sannsynligvis lettere å gå i stykker i en kjøkkenvask i granitt. En annen viktig faktor som kan flytte utvalget i motsatt retning er pris. Vasker i granitt er vanligvis billigere enn de som er laget av solid stein, men de koster mer enn keramikk og rustfritt stål. Selv om vasker i granitt er litt dyrere, kan du fortsatt betrakte dem som en ideell langsiktig investering.

Fordeler med kjøkkenvasken i granitt

forskjellige overflater som en granittvask ulemper og fordeler og fakta verdt å vite om materialene

Styrken og sammensetningen av materialene krever mye trykk, og det er den høye trykkspenningen som gir en granittvask dens holdbarhet. I tillegg tilbyr vasker i granitt alle fordelene med slike benkeplater, som motstand mot varme, riper, bulker og frihet fra porer. Som en ekstra bonus trenger disse heller ikke å forsegles. Ingen forebyggende vedlikehold er nødvendig for at vasken skal fungere skikkelig.

rød granittvask med metallhylle i moderne design

Materialets ensartethet er en bedre sammensetning for de fleste forbrukere som foretrekker denne konsistensen i motsetning til variasjonene i benkeplater. I stedet for flere nyanser får du en jevn farge over hele overflaten. Som nevnt ovenfor kan du også se på rimelighetene som en av ulempene eller fordelene med granittvasken. Så denne typen kjøkkenvasker gir nesten ubegrensede muligheter. Når det gjelder de forskjellige formene, størrelsene og formene, kan du finne en rekke forskjellige typer granittvasker på markedet. Så hvis du leter etter et unikt materiale, kan du ikke gå galt med denne komposisjonen.

Mørk granittvask for mer stil på kjøkkenet

vakker kombinasjon av tre og granittvask med sølvkran lett å rengjøre

I motsetning til naturlig granitt er vasker i granitt veldig ensartet i fargen, men beholder sjarmen til naturlig granitt. Som du kan se i de følgende eksemplene, har den mørke granittvasken et fint “sandaktig” utseende som passer godt til mange dekorasjoner. De fleste komposittvasker har også en litt strukturert, matt finish.

moderne kjøkkendesign med en lys granittvask og mintfarget kjøkkenbenk med metallsil for drenering

Produsenter kan selvfølgelig bedre kombinere farger og konsistens og tilbyr derfor en rekke alternativer. For eksempel er en Blanco granittvask for øyeblikket tilgjengelig i åtte forskjellige farger, mens en Franko granittvask kan ha praktiske former. I tillegg er vasker i granitt utrolig robuste og gir utmerket motstand mot støt og riper. Materialets jevnhet betyr også at det ikke kan flake av like lett som naturstein.

grå kjøkkenvask av granitt med røde epler som kontrast og lysegrå kjøkkenbenk

Bortsett fra de fakta som vi har beskrevet ulempene med granittvasken, har materialet også en utmerket varmebestandig kvalitet. De fleste produsenter vurderer produktene sine til litt over 276 ° C. Imidlertid kan små chips og sprekker noen ganger vises i tilfelle sterk påvirkning. Du kan imidlertid behandle disse med et epoksyharpikslim når du reparerer vasken i granitt. Stoffet er laget for å matche vasken ved å farge det i samme farge.

Vask i granitt til hvert kjøkken

pen installasjon av en granittvask med en hylle for oppvask

Skjønnhet er enda bedre når den er permanent. En kvalitetsgranittvask kan ikke bare være ripebestandig og lett å ta vare på, men også fungere som en vakker juvel på kjøkkenet ditt. Du kan alltid være stolt over å demonstrere din egen stil, håndverk og perfekte funksjonalitet med den. Kjør fingrene over den finkornede, forseglede overflaten, og du vet at du berører noe spesielt. Den er laget for dagens sofistikerte kjøkken. Materialet er tilgjengelig i mange klassiske farger. Du kan farge-matche og kombinere disse med hvert design.

granittvask i hvitt med ekstra kjøkkenbord for å kutte for enkel betjening

I løpet av levetiden må en typisk kjøkkenvask tåle herjingen av stålull, liter avløpsrens, millioner av varme sprut av fett og milliarder av bakterier. Alt dette er gode grunner til å investere i en granittvask. Dette kan vanligvis bestå av opptil 80% kvarts, som er den vanskeligste komponenten i granitt. Materialet er limt med akrylharpiks av høy kvalitet, noe som gjør vasken utrolig robust. I tillegg krever slike granittvasker ikke kjemiske rengjøringsmidler, noe som også kan bidra til å redusere mengden kjemikalier som kommer inn i vannforsyningen.

grå marmor benkeplate med benk vask av granitt og kran av inox installert som vask foran vinduet

Livet på familiekjøkkenet kommer i alle former og størrelser. Heldigvis finnes det granitt med utviklet desinfeksjonsteknologi. Resultatet er enda færre ulemper i vasken i granitt og et kjøkken som alltid ser bra ut og forblir hygienisk, uansett hvor travelt det er. For eksempel er sterkt redusert bakterievekst også en av fordelene. Den unike granittbehandlingen reduserer dette betydelig og gjør rengjøring av granittvasken enklere og mer effektiv. Disse vaskene er også slitesterke, tåler flekker, flass og er varmebestandige opp til 280 ° C. Levetiden garanteres også av kvartssand, som er brent med fargede partikler ved 600 ° C. Dette sikrer en jevn farge som er permanent lysfast.

Installer granittvask

Sammensetning av granittvask med benkeplate i tre

Det er ikke noe uvanlig vanskelig ved å installere en kjøkkenvask i granitt, men husk at denne er mye tyngre enn en av rustfritt stål og kan kreve ekstra strukturell støtte under benkeplaten din. Hvis du er usikker på om kjøkkenbenken din kan støtte den ekstra vekten av en sammensatt vask, bør du vurdere å bruke en kunnskapsrik entreprenør.

blanco granittvask kombinerer ulemper og fordeler i antrasittfarge med en fargerik kjøkkenvegg

Folk pleier ofte å være forvirret om hva de skal installere på kjøkkenet sitt. Noen ganger forblir det tomt. Vel, det er på tide å dra nytte av plassen ved å installere matchende vasker på rett sted. Vi vedder på at hvis du unngår granittvasken, vil du få en bedre kjøkkenopplevelse. Det er mange nye design for vasker i granitt som passer for alle kjøkkenområder. De fleste designere vil anbefale enhver huseier å bruke en granittstein som kjøkkenbenk. Hovedårsaken til bruk av granitt som benkeplate er dens levetid fordi kvaliteten på materialet er høy for kjøkken i de fleste tilfeller.

doble vasker i granitt med kjøkkenbenk i grått og skap i treutseende

Kjøkkenet er et travelt rom i et hus eller en leilighet, og benkeplaten er den vanligste overflaten. Så den må kunne brukes permanent. Kombinasjonen med et så rustfritt kjøkken og den originale vasken i granitt kutter en fin figur på benkeplaten. Det er så mange farger og mønsteralternativer laget av det praktiske materialet. De kan være mørkere for å understreke kjøkkenfargen.

Rengjøring og vedlikehold av granittvasken

Vedlikehold granittvasker med riktige vaskemidler uten skuresvamp for bedre vedlikehold og rengjøring

I motsetning til massiv granitt er kompositten ikke-porøs, noe som gjør rengjøring og vedlikehold enklere. De fleste flekker og skitt kan fjernes med milde vaskemidler og myke skureputer eller mikrofiberkluter. Bedre å ikke bruke stålull og stålbørster når du rengjør vasken i granitt. Tørk av kjøkkenvasken i granitt etter hver bruk for å forhindre flekker eller oppbygging på den. Mange kjøkkenvasker i granitt har også nytte av sporadisk bruk av mineralolje. Dette er spesielt nyttig for mørke gradienter når dype svarte og brune skal beholdes.

rengjør kjøkkenvasken med passende hjemmemedisiner eller vaskemidler

Selv om komposittvasker er relativt enkle å vedlikeholde, kan noen rengjøringsmidler skade overflaten av komposittgranittvasker. Av denne grunn må du alltid lese produsentens pleie- og rengjøringsinstruksjoner som følger med vasken. På grunn av tykkelsen og tettheten til de fleste vasker i granitt, har de naturlige lydabsorberende egenskaper og er veldig stille. Siden de ikke er laget av et enkelt materiale, ser komposittvasker veldig luksuriøse ut uten å betale hele kostnaden for en kran laget helt av luksuriøse materialer.

Dette vil holde granittvasken ren

hvit granittvask dobbel installasjon med kjøkkenbenk

Litt daglig vedlikehold er alt som trengs for at vasken din skal se bra ut som ny. Av denne grunn, vennligst unngå noen granittvasker som:

  • Slipemidler eller pulver – disse kan ripe opp overflaten
  • Kraftige alkaliske væsker – dvs. sterk ammoniakk eller kaustisk brus
  • Kjemiske avløpsrensere som krever at vasken er fylt med vann

Det er best å bruke en vanlig børste og såpevann for enkel daglig pleie. Børst den skitne overflaten med sirkulære bevegelser og skyll den grundig. Prøv å tørke vasken etter rengjøring for å unngå opphopning fra hardt vann. Bruk aldri slipemidler eller pads. Dette kan sløve og klø overflaten, noe som gjør den mer utsatt for flekker.

Håndterer tunge flekker og rust

kjøkkenøy med vask i understell av granitt og høy kran som installasjon

De fleste flekker er et resultat av vannbaserte mineraler som en ulempe med granittvask og unngås vanligvis ved å følge den daglige pleierutinen som er anbefalt ovenfor. Stabilt smuss kan fjernes med en rekke ikke-slipende vaskemidler, flytende såpe, eddik (for kalkavleiringer) eller en blekemiddel. Rustflekker er et resultat av jernpartikler fra utsiden (f.eks. Vann, kokekar osv.) Og kan rengjøres med rengjøringsmidler som inneholder oksalsyre. Skyll imidlertid alltid grundig etter bruk av et rengjøringsmiddel.

Previous Post
45 ideer for spisestue design med de høyeste designstandardene
Next Post
Tinkervindubilder med barn om sommeren: 3 enkle ideer med instruksjoner!