15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kjøkkenvegger opp til tak skaper mer lagringsplass på kjøkkenet

stilig kjøkken høye veggskap messing håndtak

Når kjøkkenet er lite, er det ofte ikke nok lagringsplass for alle kjøkkenutstyr og kjøkkenutstyr. Deretter begynner du å stuve alt annet på benkeplaten, og så vil arbeidsområdet til slutt bli knappt. Så hvis du vil skape mer orden på kjøkkenet, bør du fortsatt tenke på nok kjøkkenskap når du planlegger. En mulig måte å maksimere tilgjengelig plass på er å bruke kjøkkenveggskap i takhøyde. Du kan finne ut i artikkelen hvilke fordeler og ulemper høyskapene har for kjøkkenet og hvilke varianter som faktisk er tilgjengelige.

Kjøkkenskap fra gulv til tak som den ideelle oppbevaringsløsningen

praktiske kjøkkenskap rom-høyglans uten håndtak

Veggenhetene er en typisk avgjørelse for innredning av kjøkkenet fordi de er praktiske og gir god oversikt. Der oppbevares hovedsakelig servise, dagligvarer og mindre brukte kjøkkenutstyr. Hvis du bare har et lite kjøkken, er det bare fornuftig å bruke hele høyden på rommet og planlegge veggenheter opp til taket. Ofte er det imidlertid en avstand på rundt 40-50 centimeter mellom veggskapene og taket, som vanligvis forblir ubrukt.

kjøkkenvindu kjøkken overskap glass oversikt over vitriner

Ofte er årsaken til dette det faktum at denne høyden er funnet upraktisk fordi den er utenfor rekkevidde. Men hvis ikke mellomrommet mellom skapet og taket blir brukt, vil det samle seg støv der du ikke vil legge merke til. Dette har en negativ effekt på luftkvaliteten i rommet og bør tørkes regelmessig.

høyt glass kjøkken moderne hvite veggenheter tak

Det er her kjøkkenveggene fra gulv til tak dukker opp, og forvandler det ellers ubrukelige rommet til et praktisk oppbevaringsrom. Denne løsningen kan til og med være fordelaktig på større kjøkken, spesielt hvis du er en lidenskapelig hobbykokk og trenger mer plass på kjøkkenet.

Kjøkkenvegger i to rekker i stedet for høye veggenheter

to rader kjøkkenvegger, hvitt, lyst kjøkken

Det er to varianter for veggskap i takhøyde: Enten bestill høye veggskap med flere hyller, eller bare heng en andre rad over den første. Vi finner veggenhetene i rader med to tydeligere arrangert fordi de er lettere å bruke og skaper en ny følelse av plass.

praktisk kjøkken kjøkken veggenheter tak to rader

I tillegg til den praktiske funksjonen, kan kjøkkenvegger fra gulv til tak også påvirke utseendet på hele rommet. Forskjellige dørhåndtak kan brukes til dette, og interessante fargeaksenter kan oppnås.

håndtakløse kjøkkenskap hvite fronter moderne

Du kan fortsatt oppnå en god optisk effekt hvis du velger to rader med veggenheter, mens den nedre blir satt litt tilbake og muligens en annen farge. På denne måten er skapene på denne raden enda lettere å nå og er derfor perfekte for de mest brukte elementene og maten.

kjøkkenskap fra gulv til tak viser vakkert interiørdesign

Hvis du vil sette kjøkkenveggene i rampelyset, er kombinasjonen av vitriner og lukkede skap en passende løsning. Glassdørene til utstillingsvinduene gir et perspektiv og gjør det lettere å finne de riktige redskapene. Disse bør imidlertid alltid være ryddige, ellers vil rommet virke overfylt.

Fordelene og ulempene med kjøkkenskap fra gulv til tak

Som alt annet har kjøkkenveggene også sine fordeler og ulemper opp til taket. I det følgende vil vi oppsummere argumentene for og imot.

kjøkken veggenheter takoppbevaringsløsning

fordeler

Den største fordelen med gulv-til-tak-skap for kjøkkenet kan være ekstra lagringsplass beskrive. De helt små kjøkkenene, som vanligvis har lite lagringsplass, har størst fordel av dette. Med radene på to blir det vanligvis doblet og lagringsplassproblemet er løst.

minimalistiske kjøkkenvegger grå

Jo flere kjøkkenskap du har tilgjengelig, jo mer bedre oversikt du får når du leter etter noe. Et viktig krav for dette er imidlertid at skapene er godt organisert og ryddig.

Kjøkkenveggskapene opp til taket skape en ny romfølelse og endre hele utseendet på rommet. Slik ser kjøkkenet helt ut, og du kan fortsatt leke med lys og farger for å sette flotte aksenter.

kjøkkenvegger to rader med lagringsplass praktisk design

ulempe

Den typiske takhøyden er mellom 2,50 og 2,60 meter, hva en dårlig tilgjengelighet det øvre kjøkkenskapet snakker. Du trenger vanligvis hjelp, for eksempel en stige eller en trapp, for å få gjenstandene ut av de svært høye hyllene. Det samme problemet oppstår når du rengjør de øvre delene av skapet.

Et veldig lite kjøkken kan ha kjøkkenskap fra gulv til tak virker overfylt. Fargevalget og utformingen av skapene spiller fortsatt en avgjørende rolle her og kan i stor grad påvirke estetikken i rommet. I tillegg bør du selvfølgelig ha en for to rader med veggenheter høyere pris regne ut.

Hvordan kommer du til de høye kjøkkenveggene?

kjøkkenskap fra gulv til tak svart biblioteksjef foran

Hvis du velger kjøkkenvegger opp til taket, bør du på en eller annen måte takle problemet med dårlig tilgjengelighet. Du bør definitivt vurdere et hjelpemiddel for å nå overskapene, ellers vil den ekstra lagringsplassen forbli ubrukt.

høy kjøkkenskap forlengelsesstige praktisk løsning

Glidestigene på skinner som vi kjenner fra biblioteker gir en kul innredningside for denne saken. Med den kan du til og med nå de aller øverste skapene og rydde opp eller rydde dem opp. I tillegg ser en bibliotekstige fantastisk ut på kjøkkenet og setter absolutt en flott aksent. Et alternativ til dette er de vanlige trinnstigene som du finner i en maskinvarebutikk.

Håndtaksløse kjøkkenvegger for det moderne kjøkkenet

moderne kjøkken mørke fronter håndtaksløse romhøye

Kjøkkenskap uten håndtak regnes som den moderne løsningen for kjøkkenet. De er rene, stilige og lykkes med å sette designen på kjøkkenet i rampelyset. Hvis disse når opp til taket, blir høyden på rommet understreket og hele rommet får en moderne teft. Området over kjøleskapet kan også gi ekstra lagringsplass på kjøkkenet, som vist i eksemplet ovenfor. For dette bør imidlertid veggskapene skreddersys slik at de passer perfekt inn i ledig plass.

kjøkken pastellfarger blå kjøkken overskap, to rader, håndterlige

Hvis du vil presentere kjøkkenskapene på en moderne måte opp til taket, kan du velge et romdesign med farger. Fargede kjøkkenfronter har en veldig stemningsfull effekt og setter lekne aksenter på hvert kjøkken. For at rommet ikke skal se for kjedelig ut, kan fargekombinasjoner av forskjellige nyanser av samme farge brukes.

håndtaksløse kjøkkenskap i takhøy hvitglans

Ofte oppstår spørsmålet, hva kan du egentlig lagre i de veldig høye overskapene på kjøkkenet? Det er best for varer som sjelden brukes. Eksempler på dette er festlig porselen, duker og kjøkkenutstyr for visse høytider, samt mindre brukte små kjøkkenapparater.

Previous Post
45 ideer for spisestue design med de høyeste designstandardene
Next Post
Tinkervindubilder med barn om sommeren: 3 enkle ideer med instruksjoner!