15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

De 10 vanligste designfeilene på kjøkkenet: Du bør unngå det når du designer kjøkkenet!

Kjøkkenet eller kokeplassen er hjertet i hvert hus eller leilighet. Så det å lage mat er veldig morsomt, det skal ikke bare være stilig, men også funksjonelt. Uhyggelige hyller, flaskehalser, utilstrekkelig lagringsplass eller en feilplassert kjøkkenøy kan gjøre prosesser på kjøkkenet mye vanskeligere. Vi ser nærmere på de 20 vanligste designfeilene på kjøkkenet og forklarer hva du bør vurdere når du planlegger kjøkkenet ditt.

De vanligste designfeilene på kjøkkenet: 1. Velge feil kjøkkenform

Innredning feil på kjøkkenet feil kutt unngå flaskehalser

Feilen: Den første feilen blir ofte gjort i planleggingsfasen, nemlig at rommet er feilbedømt. Et tomt kjøkken ser mer romslig ut enn et utstyrt. Mange kan ikke forestille seg fra en skisse hvor mye plass kjøkkenskap og kjøkkenutstyr vil ta. Dette resulterer ofte i flaskehalser som bare oppdages når systemet er i bruk.

Oppsettstips: En 3D kjøkkenplanlegger kan hjelpe deg med å få en bedre ide. Når det tilgjengelige boarealet er begrenset, er god planlegging alt i alt og slutt på kjøkkendesign. Hvis rommet er smalt, er det bedre å klare seg uten kjøkkenøya. I stedet er det kjøkkenet med to linjer. Den er plassert på to motstående vegger. På denne måten kan flaskehalser unngås og hele familien kan lage mat sammen.

Et hjørnekjøkken er også et alternativ. Den kan enkelt kombineres med et sete. Selv på det lille kjøkkenet bør du planlegge minst ett sete. Tross alt, uten en matlagingspartner, ville matlaging bare være halvparten så hyggelig.

Møbleringsfeil på det store kjøkkenet: 2. Plasser komfyren, vasken og kjøleskapet feil

Unngå oppsettingsfeil på kjøkkenet. Plasser apparater feil

Feilen: Å sette opp et lite kjøkken kan vise seg å være en stor utfordring. Imidlertid kan det gjøres mange feil når du designer et stort kjøkken. Hvis komfyren, kjøkkenvasken og kjøleskapet er for langt fra hverandre, må amatørkokken gå over hele kjøkkenet for å nå dem. Dette gjør prosessen ekstremt vanskelig.

Oppsettstips: Kjøkkenet, kjøkkenvasken og kjøleskapet skal ikke være mer enn 2 meter fra hverandre.

Møbleringsfeil på det lille kjøkkenet: 3. Plasser komfyren, vasken og kjøleskapet for nært hverandre

Møbleringsfeil på kjøkkenet Ordne apparater feil for nær hverandre

Feilen: Mens kjøkkenutstyret er for langt fra hverandre på det store kjøkkenet, har sitterne på et lite kjøkken en tendens til å plassere apparatene så tett som mulig. Også en feil, for selv med begrenset plass bør du ha plass til gryter, boller, panner, etc. mellom kjøkkenvasken og komfyren, samt kjøkkenvasken og kjøleskapet.

Oppsettstips: De tre viktigste kjøkkenapparater bør danne en tenkt trekant. Minste avstand mellom kjøleskap, kjøkkenvask og komfyr bør være 0,6 meter. Dette gir nok plass, ikke bare for installasjonsplass, men også for krydderskuffer, samt lagringsplass for bestikk og tilbehør.

Vanlige møbleringsfeil på kjøkkenet: 4. Åpne hyller og glassvinduer er virkelige kaosmakere

Møbleringsfeil på kjøkkenet åpne hyller og glassskap

Feilen: I blader ser designerkjøkkenene elegante og funksjonelle ut med åpne hyller. For mange vitriner og hyller er ganske upraktiske hjemme. De tilbyr lagringsplass, men de kan også skape ekte kaos. I tillegg til servise, blir kaketilbehør og husholdningsartikler midlertidig plassert på det til hyllene eller utstillingsvinduene er fulle. Selv stygge kjøkkenutstyr, som faktisk ikke har plass der, ender altfor ofte på hyllen.

Oppsettstips: De åpne hyllene er ikke en ekstra lagringsplass, men et dekorativt designelement som får kjøkkenet til å se mer åpent ut. Et stilig servise sett kan plasseres på toppen. De tilbyr også nok plass til krydder i plantepotter eller andre dekorative elementer.

Vanlige møbleringsfeil på kjøkkenet: 5. Når kaos også hersker på benkeplaten

Møbleringsfeil på kjøkkenet overbelastet benkeplate

Feilen: Kjøkkenhåndklær, tilbehør, små hvitevarer og kjøkkenutstyr: det er god plass på benkeplaten. Men å ha alt for hånden til enhver tid har sin pris. Konsekvensene kan allerede sees etter en uke: uorden og kaos hindrer oss i å raskt finne alt vi trenger.

Oppsettstips: Bare én ting kan hjelpe mot rot: rydde opp jevnlig. De som oppbevarer kjøkkenutstyret og små apparater i skapet gjør det riktig. Fordi vi bare kan bruke juicemaskinen, sandwichmaskinen, kjøkkenvekten og eggkjelen en gang om dagen.

Innredningsfeil på kjøkkenet: 6. Kjøkkenskap i sterke farger

Møbleringsfeil på kjøkkenet sterke farger på kjøkkenfrontene

Feilen: Farger spiller også en stor rolle på kjøkkenet og kan påvirke stemningen, få rommet til å virke større og lysere eller gi interiøret mer karakter. Men før du når en sterk fargepalett i årets trendfarge når du designer, tenk deg om igjen. For det som er fasjonabelt i dag vil allerede se utdatert ut om noen år. Det er heller ikke praktisk hvis du senere vil bytte en skapdør, vil du mest sannsynlig ikke lenger kunne finne fronter i trendfargen.

Oppsettstips:  Slik at du kan nyte kjøkkenlandskapet ditt i årene som kommer, er det bedre å velge en nøytral fargepalett som du kan krydre med de riktige dekorasjonene.

Møbleringsfeil på kjøkkenet: 7. Spar på feil sted

Innredningsfeil på kjøkkenet Kjøp billig kjøkkenbakpanel

Feilen: Flertallet av kjøkkeneierne investerer i kjøkkenskap av høy kvalitet og sparer på benkeplaten. Egentlig en stor feil, fordi benkeplaten må følge mye med. Billige materialer kan bli skadet av varme eller skarpe gjenstander. Og erstatningen er ikke bare en dyr, men også en kjedelig oppgave.

Oppsettstips: En solid, ripebestandig og varmebestandig benkeplate er et absolutt must på det moderne kjøkkenet. Keramikk, kvartskompositt og granitt er holdbare og kuttresistente materialer. Selvfølgelig avhenger det av riktig omsorg. Massivt tre viser seg også å være et godt alternativ hvis det er forseglet.

Møbleringsfeil på kjøkkenet: 8. Ingen belysningskonsept

Møbleringsfeil på kjøkkenet mangel på belysning

Feilen: Det moderne kjøkkenet har for lengst sluttet å bare lage mat. Det har blitt kommunikasjonssenteret for leiligheten og huset og huser ikke bare matlagingsområdet, men også sittegruppen. Her tilberedes maten sammen med partneren, vin drikkes med venner eller bare nytes en kopp kaffe om ettermiddagen. For å oppfylle de mange kravene, er kjøkkenlandskapet delt inn i flere områder. Og de må alle være godt opplyst. Selvfølgelig er en pendellampe i taket ikke nok. Et belysningskonsept er derfor et absolutt must.

Oppsettstips: Når du har en plan for kjøkkenlandskapet, kan du skrive ut skissen og få råd fra en profesjonell. Ikke glem å merke alle stikkontakter på skissen. Du kan lage et belysningskonsept basert på romorienteringen og de romlige forholdene, samt skissen. Direkte og indirekte lyskilder fordeles i rommet på en slik måte at de ikke kaster skygger eller blender.

Møbleringsfeil på kjøkkenet: 9. Planlegg en kjøkkenøy til tross for plassmangel

Møbleringsfeil på kjøkkenet bygger en matlagingsøy

Feilen: Når den er plassert riktig i rommet, kan en kjøkkenøye øke hastigheten og lette arbeidsprosessene på kjøkkenet. Men hvis du ikke vurderer ledig plass riktig, risikerer du å skape flaskehalser. Kjøkkenøya er malplassert på det lille og smale kjøkkenet og oppfattes mer som et hinder.

Oppsettstips: For at hobbykokken skal kunne jobbe komfortabelt på kjøkkenet, må en rimelig avstand mellom kjøkkenøya og kjøkkenenheten inngå i planleggingen. Vanligvis er dette 1,5 meter. Dimensjonene på kjøkkenøya kan også variere avhengig av dine egne behov. De minste variantene er for eksempel utstyrt med hjul og kan skyves frem og tilbake. Med dimensjonene 60 cm lengde og 40 cm bredde tilbyr de en ekstra støtteflate for gryter og boller. De store kokeøyene er utstyrt med komfyr og oppvaskmaskin og tilbyr tilstrekkelig arbeidsplass. Selv på et stort kjøkken bør du imidlertid sørge for at matlagingsøya ikke blir for stor. Den optimale lengden er 2,5 meter, den optimale bredden – 1,5 meter.

Møbleringsfeil på kjøkkenet: 10. Ingen pantry

Feilen: Lagringsplass i kjøkkenskapene er bra, et pantry er bedre. Hvis du klarer deg uten et slikt skap når du planlegger kjøkkenet ditt, må du utstyre kjøkkenskapene dine med forskjellige skapholdere og fremdeles ikke ha alt utstyret på ett sted.

Oppsettstips: Hvis det er nok plass på kjøkkenet til et pantry, planlegg det. Et skap for små kjøkkenutstyr, for eksempel med en rulledør som i USA, sikrer mer orden på kjøkkenet. Rulledørene er superpraktiske for små kjøkken, for selv når de er åpne, kommer de ikke i veien og tar ingen plass.

Previous Post
Topp sminke trender for 2021 inspirert av filmfestivalen i Cannes 2021!
Next Post
Husflid med 2 år gamle barn: Sommer -DIY -prosjekter som oppmuntrer kreativiteten til barnehagen