15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Invester i fint servise og bestikk – tips om porselen og sølv

edelt servise porselen-sett-hvit-gull kant-moderne-kantet

Porselen er helt klart klassikeren blant materialene til middagsgudstjenesten. Hvert kvalitets- og edelt servise -sett av porselen er en verdifull gave og gis fortsatt i dag for bryllup. Enten det er i hvitt eller med utsmykkede dekorasjoner og gullfelger, får et bord dukker av ekte porselen fram rettene bedre og regnes som kronen på hvert bord. Porselenstallerkener i kunstnerisk design er ofte så vakre at de til og med kan henges på veggen som dekorasjon. Hvis du har bestemt deg for å investere i fint servise og bestikk, er det verdt å lese artikkelen vår i dag. Vi svarer på noen spørsmål for å hjelpe deg med å velge.

Edelt servise – hvilken stil passer meg?

fint Kina-moderne-hvitt-blomster-dekor-former-gourmet

Klassisk eller moderne? Hvit eller fargerik? Edelt servise og bestikk kjøpes ikke hver dag, så du bør først avklare hvilken stil, hvilket mønster og hvilke fargetoner som ville være best for ditt festlige spisebord. Nedenfor presenterer vi deg for noen flotte utseende som kan hjelpe deg med å velge.

Edelt servise i vintage- og landstedstil

edelt servise porselen-50-tallet-hvit-blomsterdekor-bølget kant

Edelt servise i vintage -utseende har en spesiell sjarm som ingen kan motstå. Detaljbehandling og dekorasjoner som en bølget kant og relieffdekorasjon er typiske trekk ved settene fra 50-, 60- og 70 -tallet. Tidløst vakker og romantisk, de minner om den kjærlige tiden da du ble invitert til bestemors søndagsmiddag. Hvis du vil unne deg et snev av romantikk og tidløshet i vår tid, kan du overraske gjestene dine med servise i porselen i vintage- eller landstedstil.

Moderne porselen servise i kantete former

edelt servise-porselen-hvitt-moderne-kantet-former

Geometriske servise sett i kantede eller buede former skaper en vellykket kombinasjon av eleganse og ekstravaganse og har allerede blitt standarden. Med moderne servise -sett i porselen, leker du med former fremfor farger. Og selv om det knapt er noen grenser for mønstrene, er vanlig hvit alltid på moten og kan aldri se malplassert ut ved festlige anledninger.

Fint porselen servise – hvitt eller farget?

Edelt servise porselen-sett-hvitt-fargerikt-mønster

Du kan ikke gå galt med klassiske farger og tidløse mønstre. Det rene hvite porselen fanger med sitt svært reduserte formspråk og gir ethvert arrangement eleganse. For de som liker det enkelt og elegant, er klassisk hvitt porselen akkurat tingen. Men hvis du vil ha en bordkultur med luksuriøst buede pryddekor og i lyse farger, må du velge nøye. Du må være sikker på at du vil like dette utseendet på servise -settet ditt i mange år fremover.

For de som ikke vil ha den helt hvit, tilbyr vi 3 forslag til tidløse mønstre:

  • Porselensfat i blått og hvitt

Med porselen er de fine blå mønstrene absolutte klassikere og kjent under mange navn som løkmønster, evig blomstermønster, indisk blå og blå saks. Den tradisjonelle blå og hvite porseleninnredningen er inspirert av motiver og teknikker fra Fjernøsten, og er alltid oppdatert. Kombinasjonen av blått og hvitt kan også se moderne ut, utstråle en fantastisk friskhet og skape den perfekte kystfølelsen på bordet.

  • Servise i porselen med gullkant

En fin gullkant på klassisk hvitt porselen gir et snev av luksus til bordet og ser veldig sofistikert ut. De som liker det mer luksuriøst, kan ta en titt på Rosenthal Versace -kolleksjonen som vi tilfeldigvis er på www.alberding.com har funnet. Innredningen av serviset av porselen av høy kvalitet skinner med symbolikk, mye gull og skaper en bro mellom fortiden og det ultramoderne.

  • Porselenretter med frukt og blomsterdekorasjoner 

Fargerike retter med frukt og blomsterdekorasjoner er bare tingen hvis du liker friske farger og landlig sjarm. Selv tidlig på morgenen kan det gjøre deg i godt humør. Jo ferskere farger, jo mer aktivert føler du deg!

Porselen servise satt for hvor mange mennesker?

edelt servise-porselen-gull-rosa-blå-bølget kant-vintage-stil-romantikk

Jo flere mennesker som bor i husholdningen, og jo oftere du har gjester, jo flere retter trenger du. For eksempel er serviset for 6 eller 8 personer ideelle for daglig bruk og en husmann for 2 personer. Men hvis du bestemmer deg for et tidløst, enkelt servise som er evig og av høy kvalitet og bare vil bli tatt ut ved spesielle anledninger, så er det best å holde et øye med fremtiden og kjøpe en tjeneste for minst 12 personer.

Søknadstips for porselensretter

fin porselen-hvit-moderne-pleie-oppvaskmaskin

Knapt annet materiale lagrer varme like bærekraftig som porselen. Dette gjør den spesielt egnet for servering av varme retter. Men kan porselenretter brukes i mikrobølgeovnen eller i ovnen? Ja, porselen er 100 prosent mikrobølgeovn hvis det ikke har en gullkant eller annet metallisk belegg. Generelt kan porselen av høy kvalitet også settes i ovnen uten problemer, fordi det regnes som brannsikkert. Det du imidlertid bør unngå er termisk sjokk, dvs. den raske endringen i temperaturen på et materiale, for eksempel en tallerken fra kjøleskapet og i den forvarmede ovnen. Når det gjelder porselen av dårlig kvalitet, kan oppvasken sprekke og til og med bryte helt sammen.

Edelt sølvbestikk – den perfekte følgesvennen for porselen

edelt servise-bestikk-porselen-gull-kant-dekor-sølv-bestikk

Når du velger bestikk, vær oppmerksom på kvaliteten på det bearbeidede materialet. Materialene av høy kvalitet inkluderer sølv og rustfritt stål. Bestikk i sølv imponerer med sin tidløse sjarm og harmonerer perfekt med din nye porselenstjeneste. Det understreker karismaen til det “hvite gullet” og forbedrer bordet visuelt. Forskjellen mellom ekte sølv og sølvbelagt bestikk er vanskelig å se ved første øyekast, men frimerket gir informasjon om graden av sølv. 925 sterling sølv er av høyeste kvalitet, mens tall mellom 120 og 180 angir tykkelsen på det påførte sølvlaget i gram.

Previous Post
Topp sminke trender for 2021 inspirert av filmfestivalen i Cannes 2021!
Next Post
Husflid med 2 år gamle barn: Sommer -DIY -prosjekter som oppmuntrer kreativiteten til barnehagen