15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Liming av fliser til fliser – En omfattende guide for flislegging av fliser

altmuligmann med fliser i hånden på badet smilende

Før du begynner å legge fliser på fliser, er det noen viktige ting du bør vurdere. Hvis du planlegger å redesigne et område, må du bestemme deg for den beste metoden. Mange tror at liming av fliser til fliser er måten å gjøre dette på. Imidlertid er det noen få faktorer du bør vurdere før du bruker denne teknikken. Slik at du kan orientere deg bedre, har vi satt sammen de viktigste fordelene og ulempene først. I tillegg viser vi deg i guiden vår hvordan du kan installere fliser riktig på fliser med noen få enkle trinn.

Legge fliser på fliser – nyttige tips

kjøkkenoppussing fliseskåret veggflis laminatgulvvindu

Flislegging over gamle fliser er vanligvis en mye enklere og billigere løsning enn å rive de eksisterende flisene og legge gulvet eller veggen på nytt. En like viktig fordel med dette er det faktum at denne metoden også kan spare deg for mye tid. Du trenger ikke å investere mannstimer i å trekke opp de eksisterende flisene, noe som betyr at flisarbeidet kan gjøres mye raskere. Denne tilnærmingen er billig og kan spare deg for mye penger.

flislagt bad med retro installasjon dusjkran

Når du limer fliser til fliser, trenger du ikke bekymre deg for kostnadene ved å ansette personale for å fjerne gamle vegger eller benkeplater. Hvis du gjør dette selv, trenger du ikke tenke på å leie tunge strippemaskiner, som stort sett kreves for å fjerne flisene.

Fliser på fliser ulemper

installere fliser utenfor drenering av vann

Imidlertid har det også noen ulemper å legge fliser på denne måten. Dette inkluderer gulvhøyde, noe som kan bli et problem ettersom gulvet kan bli for høyt. Dette kan da blokkere dører eller skap som matcher det gamle gulvet før flislegging. Når du legger gulv, kan det være en stor stigning fra utsiden inn på badet ditt, noe som kan skape fare for ulykker.

Bruk et vater for å fjerne ujevnheter på flisgulvet

Du må også ta nøyaktige målinger før du bruker metoden på dette flisbelegget. Å fjerne dører og justere dørene til riktig høyde på det nylig flislagte gulvet kan eliminere dette problemet. Alternativt kan du løfte flisen på baderomsdøren slik at begge overflatene er i flukt med den sammenrullede flisen.

installasjonsfliser på gulvet med hansker

Det er veldig viktig å kontrollere de eksisterende flisene for å sikre at de fester seg godt til underlaget. Fliser som fester seg godt, høres ikke hule ut når de bankes. Den beste måten å sjekke dette på er å trykke på baksiden av en skrutrekker for å lage en liten støy. Hvis flislagt område er fritt for hule lyder opp til 95%, kan du legge fliser på fliser der.

Bruk en gummihamer for å presse inn fliser etter mørtling

Men hvis stedet høres hult ut, må du trekke materialet ut og bytte det ut før du starter de nye flisene. I tillegg, hvis ditt eksisterende gulv også er ujevnt, vil det nye flislagte gulvet også. Av denne grunn må du kontrollere at den eksisterende overflaten er plan før du fortsetter med flislegging.

Instruksjoner for montering av fliser på fliser

Legg fliser på gulvet med forsiktighet

Hvis flisene dine er datert og ser litt glatte ut, kan det virkelig ødelegge atmosfæren i hjemmet ditt. De fleste frykter at det skal flislegges, ettersom det ofte betyr å fjerne alle de gamle flisene først. Dette trenger imidlertid ikke alltid å være tilfelle. Så i stedet for å fjerne de gamle flisene, kan du ofte oppgradere dem med fliser på fliser.

lite bad kompakt med speil og fliser

Dette betyr i hovedsak å legge et nytt flislag over det gamle. Ikke bekymre deg hvis du ikke er sikker på hvordan du fliser over gamle fliser. I denne artikkelen skal vi ta det trinnvis. Men hvis du er usikker på om du vil takle prosjektet selv, kan du i stedet ansette en profesjonell fliser.

Nytt belegg over gamle fliser

Påfør mørtel og bruk en sparkel til å smøre mørtel på veggen som firkantede fliser

For å avgjøre om gulvet eller veggen din er en god kandidat for kledning, må du også vurdere tilstanden til de gamle flisene. Er de i relativt god stand eller har de brutt helt sammen over tid? Hvis flisene er strukturelt i god form og stort sett fortsatt intakte, er gulvet ditt et utmerket alternativ. På den annen side, hvis flisene dine stort sett er flisede, ødelagte, sprukne eller løse, er det best å fjerne dem helt. Hvis det kan virke som du er bekymret for de gamle flisene, er det gamle nivået nøkkelen til prosjektets strukturelle integritet.

gamle fliser med sprekker og slitasje revet av

Uansett om du vil flislegge fliser på fliser eller en vegg på nytt, trenger kledningen din først og fremst en stabil base. Hvis de gamle flisene er i dårlig stand, vil det nye belegget ikke feste seg ordentlig. Ved gulv kan begge fliselagene stige. Hvis det er omfattende flis og sprekker, kan det øverste flislaget til og med svekkes over tid på grunn av presset ved daglig bruk.

Hvorfor skal du flise på nytt?

moderne baderomsdesign med fliser i forskjellige farger

Hvis prosessen virker skremmende, må du ikke unngå å sette den sammen igjen. Av estetiske og praktiske årsaker er det viktig å holde flisene i toppform. Hvis keramikken eller andre materialer i hjemmet har en tendens til å sprekke, skrelle eller løsne, kan de ikke bare bli stygge, men også forårsake ytterligere skade. For eksempel kan dårlig flislegging av et badgulv eller vegger forårsake vannskade.

moderne design med fliser på badet beige brun dusjkabinett

Skadede fliser som bokstavelig talt løfter gulv eller vegger gir perfekt tilgang til fuktighet. Vann og damp fra dusjen din kan også lett gjemme seg bak disse flisene. Hvis dette skjer, vil fuktighet fortsette å bygge seg opp, noe som kompromitterer gipset bak flisen og drenerer. Det kan til og med føre til muggvekst. Så hvis du oppdager at flisene dine må repareres, bør dette ha høyeste prioritet.

Hvilke rom er egnet for å legge fliser på fliser?

blå tynne fliser til badvegg bruk stilig design

Kjøkkenet og badet er de desidert mest populære fliser i hjemmet ditt. I disse rommene går flisens estetikk og funksjonalitet perfekt sammen. Både kjøkken og bad er vanligvis utsatt for betydelige mengder fuktighet når du lager mat eller dusjer. Mens andre materialer som maling eller tre kan boble eller bøye seg på grunn av fuktabsorpsjon, er det mindre sannsynlig at fliser påvirkes. Selv om flisene dine fortsatt må vedlikeholdes, og avhengig av type, kan bli forseglet av og til, er de fortsatt det mest fuktavvisende alternativet.

Trinn 1: Velg riktig verktøy

verktøy og tilbehør for flislegging spatel gummi hammer mørtel

Det første trinnet i et slikt prosjekt er å samle verktøy og rekvisita. For å gjøre denne delen av prosessen enklere, har vi satt sammen en praktisk liste over de mest brukte verktøyene og utstyrene du trenger for din renovering. Når du har samlet alle disse rekvisitaene og alt annet enn dine prosjektspesifikke verktøy eller rekvisita, er du i gang.

Bruk laserverktøy og tilbehør til å legge fliser på kjøkkenet

  • Gummihammer eller trehammer
  • Nye fliser
  • fliselim
  • Sandpapir eller en elektrisk kvern
  • Støvsugere og vaskemidler
  • Flyt eller slikkepott
  • Avstandsstykker
  • mørtel
  • Vater

Trinn 2: reparere de gamle flisene

Bruk meisel og hammer til å rive av betong

Før du kan legge de nye flisene ned, må du først reparere eventuelle ødelagte gamle fliser. Så hvis en av blodplatene har fliset eller har gått av, må du fikse det. Ved første øyekast kan dette virke kontraintuitivt, da du vil ende opp med et helt nytt flisegulv som dekker det gamle. Men hvis du reparerer de gamle flisene og sørger for at de er satt riktig, vil du ha en solid base for det nye flislaget.

Bruk meisel og hammer for å rive av betong. Kast det gamle laget

Er det sprekker i de gamle flisene dine? Da må du reparere dem også eller til og med erstatte dem helt. Ellers vil ikke trykket fra folk som går på det nye flislaget bli jevnt fordelt. Til syvende og sist kan dette føre til at det nye flislaget også flasser av. Bortsett fra flising, bør du også feste løse fliser godt. Du kan enkelt finne løse fliser ved å banke på overflaten med en hammer. Hvis du hører en hul lyd, er det sannsynlig at denne flisen trenger mer lim.

Trinn 3: Fordel de gamle flisene

Legg fliser på mørtel, lag rette linjer og mål dem

Nå som du har sikret hver flis og det ikke er mer flising, kan du til og med ta dem ut. For denne delen av prosessen, bruk en elektrisk slipemaskin for å utjevne eventuelle støt. Utjevning av disse flisene sikrer at feilene ikke blir båret med seg når de nye flisene legges.

Riv av flisgulvet med et sett med boremaskin

Tross alt vil du ikke at det nye gulvet skal være like ujevnt som det gamle. Selv om de gamle flisene er flate, gni dem ned med et stykke sandpapir. Gni du flisene dine med sandpapir, kan du grove dem. Når du sprer limet, vil det klebe bedre. Sluttresultatet er et fliselag som er solid og sikkert.

Trinn 4: Fjern smuss og støv

Rengjør fliser med en klut eller svamp etter fuging

Etter at du har pusset flisene, flyr mye støv rundt. Når du påfører limet, kan dette støvet lett bli fanget i mange år. Så du bør fjerne den før du begynner å legge. Den enkleste måten å fjerne dette støvet på er å bruke en støvsuger.

Påfør fugemasse ved hjelp av en sparkel. Bruk murbruk på fliser som flater ut leddene

Selv om det er mulig å fjerne støv med en kost, er en støvsuger langt mer effektiv. Hvis mørtelen i de gamle flisene er spesielt skitten, kan du fjerne den godt med et sterkt vaskemiddel. Etter at du har gnidd av det gamle smusset, tørk de gamle flisene med vann. Dette fjerner gjenværende rengjøringsmiddel og gjør det lettere å klebe.

Trinn 5: Legg flisene tørre på fliser først

små blå fliser revet område

Dette er et enkelt trinn som ikke bør hoppes over. Tørrlegging kan hjelpe deg med å finne det beste stedet for flisene dine før du holder dem på plass permanent. Alt du trenger å gjøre er å legge ut ditt foretrukne oppsett på toppen av de gamle flisene. På den måten vet du nøyaktig hvordan du skal spre flisene godt før du påfører limet og lar det tørke.

Trinn 6: Bruk flislim og mørtel

Bruk flislim og avstandsstykker for å fikse fliser

Nå som flisene dine er rørt opp, gned ned og rengjort, og du vet nøyaktig hvor du skal legge dem, er det på tide å påføre limet ditt. På dette trinnet bør du dekke baksiden av flisen som du planlegger å installere med limet. Flåten eller slikkepotten hjelper deg effektivt å dekke baksiden av flisen. Påfør også et lag lim på de gamle flisene. Smør deretter limet i en retning. Flisene dine fester seg bedre hvis limet smøres parallelt med linjer uten virvler i en retning.

Trinn 7: skyv flisene ned

Legge pannefliser med avstandsstykker i tre

Når du har påført limet jevnt, er det på tide å legge flisene på fliser. Sørg for at hver flis er riktig orientert før du legger den ned og skyver den på plass. Når du legger til nye fliser, brukes avstandsstykker i tre for å sikre at avstanden mellom hver flis er den samme. Når du er sikker på at flisen er på rett sted, trykker du godt for å plassere den.

Monter flisgulvet med en gummiklubbe og et stykke tre

Nå begynner ventespillet. Etter at du har lagt ut alle flisene dine, må du tålmodig vente på at de skal sette seg. Det kan ta 24 timer eller mer før limet er herdet. For å finne ut hvor lang tid det vil ta for limet ditt å sette seg, se instruksjonene på pakken. Det er bedre å ikke forhaste denne prosessen. Det er viktig at du lar flisene være i fred. Ellers kan det resultere i en ujevn beliggenhet.

Trinn 8: Lag ledd mellom flisene

grå og fargede små firkantede fliser med hvite fuger

Når limet er godt under flisene dine, kan du begynne å fugte. For å fugte inn, bruk tuppen av mørtelbrettet for å lage en rett linje mellom flisene. Når du får fugemassen på flisene, må du rydde dem opp med en gang. Ellers kan fugingen etterlate et permanent og skjemmende lag. En fuktig klut er alt du trenger for å rydde opp. Når mørtelen er satt, kan du vurdere prosjektet ditt som fullført. Nå kan du bare lene deg tilbake og slappe av og nyte de nye flisene.

Previous Post
Topp sminke trender for 2021 inspirert av filmfestivalen i Cannes 2021!
Next Post
Husflid med 2 år gamle barn: Sommer -DIY -prosjekter som oppmuntrer kreativiteten til barnehagen