15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Landstedet stil i stua – fra klassisk til moderne

Landstedstil i stuen klassisk-hvitt-sofatrekk-tre-letthet

Koselig og nær naturen: Landstilen i stua tilbyr mye komfort med nostalgisk sjarm. Den lever av naturlige stoffer og lyse farger som formidler friskhet og letthet. Før du bringer den idylliske landsnaturen inn i din egen stue, bør du vite at det er flere forskjellige versjoner av herregårdsstilen, som kan implementeres etter smak og også godt kombineres med hverandre. Disse inkluderer de nordiske, franske, italienske og engelske landstedstilene. Alle hus på landet har en følelse av kos, men deres landlige karakter er forskjellig når det gjelder farge og mønstre. I dagens artikkel forklarer vi hvilke møbler og hjemmetilbehør som er typiske for hver stil.

Den klassiske landstedet i stua

Landstedstil i stuen klassisk-hvitt-krem-tregulv-pute-rosemønster

Landskarakteren er legemliggjort ved bruk av naturlige materialer og lyse farger. De typiske materialene som kjennetegner den lette og ukompliserte stilen er tre, stein, rotting, keramikk, bomull, lin og lær. Veggene er ofte utsmykket med rustikk tørketeknikk, tre- eller leirepanel. Tregulv, fliser eller natursteinplater brukes ofte som gulv.

Alle landstedstiler har felles tremøbler. Enten det er teak, eik, furu eller mahogni: tremøbler imponerer med sitt naturlige utseende, høye kvalitet og et tidløst design som kan integreres i ethvert boareal. Husmøbler tilbyr muligheten, Å forene motsetninger til en harmonisk helhet. Naturlig eller hvitkalket tre blandes ofte med hvitlakkede overflater og andre naturlige materialer som rotting. Disse kombinasjonene gir romstemningen en livlig karakter.

Nordisk landstedstil i stua – “Keep it simple”

Landstedstil i stua, nordisk-skandinavisk stil-hvit-koselig

Den nordiske country house -stilen er bekymringsløs og lett. Denne livsstilen gjenspeiler naturen i det fjerne nord og det harde været der. Her spiller former og materialer en større rolle enn farger. Fargen hvit, naturlig treverk, koselige hjemmetekstiler og vintage -dekorasjon – disse elementene utgjør den skandinaviske sjarmen på landstedet. Bruk av farger er stort sett begrenset til subtil himmelblå, kremhvit, pastellgrønn og rose.

Fransk landstil i stuen

landlig stil-stue-fransk-hjørne-sofa-metall-ryggstøtte-provence

Bor som i Provence: Den franske landstilen er en av de mest populære livsstilene i Tyskland. Smijernsmøbler og tilbehør som puter med lavendel og rosemotiver er de vakre følgesvennene til Provensalsk herregård ser ut. Romantiske recamieres med en vakkert buet ramme er spesielt egnet som sofaer og lenestoler. Det er umulig å forestille seg uten Toile-de-Jouy-mønstrene, som var en uunnværlig dekorasjon på 1700-tallet som tapet, møbeltrekk eller vakre gardiner.

Hvilke elementer har en italiensk landstedstil i stua?

landstil-stue-italiensk-terrakotta-gulvfliser-tre-veggpaneler-skråtak

Den italienske herregården formidler en varm toskansk atmosfære. Konstruksjonsmetoden i Italia kan gjenkjennes av de åpne takbjelkene og bjelkene eller upussede naturstein- og murvegger. Rustikke terrakottafliser er vanlige og harmonerer perfekt med mørke tremøbler. En av særegenhetene ved den italienske landstedet er preferansen for skog av høy kvalitet, spesielt eik. Hjemmetekstilene som brukes sparsomt er monokrome eller har et lyst mønster.

Engelsk landstedstil i stuen – lever som i en hytte -stil

engelsk-landlig stil-stue-hytte-massivtre-møbler-mørk-rød-jordfarget

Den engelsk-landlige atmosfæren til en hytte er preget av fine tremøbler, komfortable plakater, blomstermønstrede hjemmetekstiler og varme farger. En høy vingestol foran bokhyllen fra gulv til tak og en klassisk Chesterfield-sofa laget av mørkbrunt skinn foran peisen-for en idé! Sjekkmønsteret finnes også ofte i møblene og fungerer perfekt som møbeldeksel. Den engelske countrystilen kommer med mange dekorative elementer understreket, men skal aldri virke overbelastet.

Hvordan tolkes herregårdsstilen på en moderne måte i stua??

landlig stil-stue-moderne-led-tak-strimler-innfelte flekker

Den moderne formen for herregårdsstilen er påvirket av shabby chic og vintage -utseendet og kalles “New Country Style”. Møbler og tilbehør ser nostalgiske ut og viser kunstige tegn på bruk. I moderne landstedstil kombineres gammelt og nytt med hverandre: antikviteter møter moderne LED-teknologi, gamle møbler blir et blikkfang i alle fasiliteter takket være moderne aksenter.

Innredning i landstedstil betyr ikke å begrense deg til bare en herregårdstil. Det er flere landstilretninger enn forventet, og disse kan enkelt kombineres med hverandre. Enten det er fransk romantisk eller skandinavisk enkelt, kan landstilen bringe en viss landlig hygge inn i leiligheten din!

Previous Post
Moderne i midten av århundret: 5 ideer for å bringe retrostil i hjemmet ditt
Next Post
Kombiner lange bluser: slik er klassikeren designet for enhver anledning!