15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Heng et bilde over sofaen – det handler ikke bare om riktig høyde!

Ordne bilder over sofaen, hvilken høyde er optimal

Hvis du vil bringe et friskt pust til stueinnredningen, er moderne veggmalerier alltid en god idé. Veggen bak sofaen er spesielt egnet for en spesiell design. Et unikt kunstverk eller et bildegalleri over sofaen kan bli midtpunktet i rommet og på en fantastisk måte utfylle de eksisterende møblene. For at alt skal se harmonisk ut, bør du imidlertid være oppmerksom på noen få ting. Hvor høyt et bilde skal henge over sofaen og hvilken avstand mellom bildene som anbefales når man henger i grupper, finner du ut i dagens artikkel.

Hvor høyt skal et bilde henge over sofaen??

Heng bildet over sofaen i riktig høyde og avstand fra sofaen

Som regel bør undersiden av rammen henge 15 til 20 cm over sofaens bakside. Du kan selvsagt avvike litt fra denne regelen for å finne ut hvilken høyde som er perfekt for hjemmet ditt. Unngå imidlertid å plassere bildet mer enn noen få centimeter over anbefalt høyde. Hvis du henger kunstverket ditt for høyt, vil det se ut som om det flyter bort fra sofaen i stedet for å være optisk festet til det.

Hvor stort skal bildet være?

Legg merke til avstanden og høyden på bildet over sofaen

Sofaen og veggmaleriene som henger over den skal utfylle hverandre for å oppnå et ensartet utseende. For å skape visuell balanse bør veggmaleriet (eller gruppen) være minst 2/3 av sofaens lengde. Bildene skal ikke være bredere enn sofaen, ellers blir sofaen visuelt overveldet og ikke iscenesatt.

Har du en XXL sofa? For å oppnå den nødvendige størrelsen er det best å sette sammen en gallerivegg. Avstanden mellom de enkelte rammene bør være 5 til 10 cm. Bruk malertape for å holde mellomrommet mellom rammene jevnt. Rammer som er for langt fra hverandre virker usammenhengende og kaotisk plassert.

Skriv ut bildet i tilpasset format

Hvor høyt skal et bilde henge over sofaen?

EN Galleriutskrift tilbyr rikelig med rom for individuell romdesign. Kunsttrykket vil bli laget i formatet du ønsker og i størrelsen du angir. Hvis du vil henge et enkelt bilde over sofaen, er en bredde på 100 cm eller mer ideell. Bildeformatet 120 x 80 cm ville være ideelt over en 3-seters sofa. Alternativt kan du lage en collage fra flere bilder i forskjellige størrelser og plassere det mest uttrykksfulle bildet i midten av gruppen. Lag sjablonger av papp og legg dem på gulvet i ønsket arrangement på forhånd. Slik finner du ut hvilke bildestørrelser du trenger for collagen din.

Velg digital utskrift på akrylglass, matt eller blank

Hvis ønsket motiv skrives ut på akrylglass, oppstår også spørsmålet: matt eller blank? Matt akrylglass er subtil og reservert – glanset akrylglass skinner med en krystallklar finish.

Digital utskrift med blankt akrylglass er perfekt for fargerike bilder som Carnival i Rio eller sommer på Santorini. De levende fargene er understreket og inntrykket av dybde forsterkes. Landskap, skylines eller makrobilder av blomster, insekter og lignende – alt kan og bør ha nytte av den blanke overflaten. Den forbedrede fargeglansen og dybdeskarpheten får betrakteren til å føle seg som en del av kunsten, som om objektet var nær nok til å berøre.

Noen bilder må imidlertid presenteres med begrenset klarhet. Matt akrylglass er spesielt egnet for farger med lav kontrast, pastellbilder eller svart-hvitt-bilder med høy andel svart. Dybdeskarphet, fargeglans og kontraster forblir like sterke under matt akrylglass. Blanke overflater kan også fange opp refleksjoner fra et vindu eller takvindu, noe som kan påvirke selve bildet. Matt akrylglass absorberer lyset og forhindrer irriterende refleksjoner, uansett synsvinkel.

Heng bildet over sofaen, noter høyden

Previous Post
Moderne i midten av århundret: 5 ideer for å bringe retrostil i hjemmet ditt
Next Post
Kombiner lange bluser: slik er klassikeren designet for enhver anledning!