15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å designe en hjemmekino -stue – ideer og tips for en optimal kinoopplevelse

Når det gjelder luksuriøse design for en hjemmekino -stue, er det ofte flere spørsmål enn svar. Høyprofilerte kinoer er vanligvis plassert i hjemmene til de rike eller kjendiser. Designere kan nødig dele sine prosjekter på grunn av kundenes ønske om personvern. Et raskt søk på internett gir mye inspirasjon, men sjelden rådene som trengs for å gjenskape et hjemmekino av lignende kaliber. Så hvis du er klar til å engasjere deg i det eller bare vurdere muligheten for et slikt prosjekt, her er noen inspirerende ideer og nyttige tips.

Planlegging av hjemmekino stue

moderne design med fargede bilder på veggen og grå hjemmekinosofa

Underholdningsrom og hjemmekinoer har vist seg ekstremt populære i det siste takket være lykkefaktoren og det faktum at de lar deg skape en unik opplevelse i hjemmet ditt. Men hvis du tenker på å sette opp eller oppgradere en hjemmekino -stue, er det første du må gjøre å utdanne deg selv og planlegge. Denne guiden hjelper deg med å sikre at plassen du ender med har tonnevis med underholdning for familiemedlemmer og gjester. Og fordi slike teknologier utvikler seg med ekstraordinære hastigheter, kan det være vanskelig å holde styr på alt. Skreddersydde design er laget til høye standarder uten å spare penger. Fra å renovere gamle hjemmekinoer til å designe nye, er det noen få ting du kan bruke som referansepunkt i alle stadier av designprosessen.

hvit hjemmekino stue med skråtak og subwoofer i taket

Før du bestemmer deg for en hjemmekino -stue som passer perfekt inn i hjemmet ditt, må du vurdere plasseringen av det underholdningsområdet. De to viktigste faktorene for et slikt underholdningsrom er også lys og lyd. Du trenger et rom hvor du har så mye kontroll som mulig over disse faktorene. Av denne grunn er det ofte slike ideer for kjellerrom, stuer eller familierom eller for et ekstra soverom i øverste etasje.

koselig hjemmekino -stue med komfortable møbler og en bred flatskjerm på veggen

Rommet må derfor være på et rolig sted som er frittstående. Dette vil ikke forstyrre normal bruk av huset når du underholder deg selv eller dine gjester. Selv om det ikke er strengt nødvendig å ha romideene dine på disse spesifikke stedene, er det andre områder i hjemmet ditt som trenger mer tilpasning. På denne måten kan du sikre riktig belysning og lydkontroll, for eksempel gjennom hjemmekinohøyttalere.

Leter du etter inspirasjon til ditt eget prosjekt

Fargerike lenestoler i hjemmekino -stua med moderne belysning og TV

Et av de første trinnene i et vellykket designprosjekt er å forske. Hvis du ikke har mange års erfaring, kan det være lurt å gjøre full bruk av internett til forskjellige priser før du begynner. Du bør forstå potensialet i rommet ditt før du begynner å planlegge. Grundig forskning vil hjelpe deg å være realistisk om forventningene du har til designet ditt. Dette er også en bedre måte å planlegge budsjettet du kan trenge for prosjektet.

teppebelagt stue med stor skjerm og en lang sofa i grått

Dette kan også gi deg noen gode ideer som du kanskje ikke har tenkt på. Når du starter forskningen din, kan ting virke skremmende. Ideene fokuserer hovedsakelig på interiørdesign i en bredere forstand. Å sette opp en hjemmekino -stue kan være litt mer enn å designe et drømmekjøkken. Derfor bør du begrense valget ditt til noen få varianter som vil inspirere deg til de neste trinnene.

uvanlig design av hjemmekino -stue som en hule med komfortable sitteplasser og fargede puter

En kjellerstue for hjemmekino er en god idé fordi den er isolert og mørk. Dette gjør det lettere å kontrollere lydeffekten og belysningen. Å implementere en idé som dette er også morsomt, ettersom du har frihet til å handle mot ethvert tema med resten av hjemmet ditt. Du kan unngå feil ved å observere noen viktige punkter. Først og fremst må du planlegge størrelsen på skjermen til hjemmekino -projektoren eller TV -en på forhånd. Sannsynligvis er den største grunnen til at TV -er blir returnert enten for stor til å passe på en tildelt plass eller upassende liten for romstørrelsen. For å bestemme den beste TV -skjermstørrelsen, er det første du må vurdere, plassen der du skal plassere TV -en. Mål tilgjengelig bredde, høyde og seteavstand fra skjermen du planlegger å installere.

Unngå vanlige feil

Lydisolering i et stramt underholdningsrom med flott design

Rombelysning påvirker definitivt seeropplevelsen til TV- og videoprojektorer. De fleste TV-er fungerer godt i halvbelyste rom, men mørkere er alltid bedre, spesielt med videoprojektorer. Plasser aldri TV -en mot en vegg over vinduet. Hvis du har gardiner for å dekke vinduene, må du kontrollere at de ikke kan slippe lys inn i rommet når de er stengt. Du kan også få liv i dekorasjonsideene dine basert på budsjettet ditt. Akustikken i rommet ditt har også en betydelig innvirkning på den oppfattede lydkvaliteten. Så hvis du vurderer akustikken for romstrukturen din, kan du hjelpe til med å inneholde støy og begrense inntrengning av utvendig støy. Slik lager du et rom som fanger opp lyd i stedet for å reflektere eller overføre den. Veien til eksepsjonell lyd er hvordan du dekker området fra topp til bunn.

diskrete møbler for hjemmekino i stuen med integrert flatskjerm og to seter på teppebelagte gulv

Lysstyringen er et av de vanskeligste aspektene ved utformingen av hjemmekino -stua. Det er mer enn bare tilgjengelige lysbrytere og fancy belysningsarmaturer. De fleste designere trenger hjelp fra en erfaren elektriker for å justere ledningene. Pålitelige nettverk, intelligent belysning, dimmere og kontrollsystemer bidrar alle til den totale kinoopplevelsen. Fra fiberoptiske stjernetak til vegglys og dimmere gir en perfekt opplyst hjemmekino -stue magisk underholdning. Å bestemme seg for riktig fargeskjema for ditt tilpassede design kan også virke skremmende. Mange designere holder seg til mørkere farger som svart eller marineblått, men det er ikke de eneste alternativene. Ved å velge riktig fargetype kan du også bruke lysere farger så lenge de ikke reflekterer. Så fra å male taket til å få de beste malinger å dekke veggene med, er det avgjørende å velge de riktige nyanser.

Tak og veggbekledning for hjemmekino stuer

Nyt en konsert på en storskjerm i en hjemmekino -stue med akustisk veggbekledning

Et hjemmekinoanlegg er mye mer komplisert enn å bare investere penger i høyttalere. Det er mange faktorer du må vurdere. Fra typer gulvflater, til lydabsorbering, til hvor møbler er plassert for optimal ytelse, kan listen virke uendelig. Akustiske fliser, lydisolering og takbelegg er viktige faktorer for et optimalt kinorom. Å velge den perfekte overflaten for hjemmekinoanlegget er ikke alltid lett. Gå til en kino, og du vil se at takene er festet med glassfiber, omtrent som himlingene du ser på mange arbeidsplasser.

lyst rom med skjerm og hjemmekino -projektor over en komfortabel sofa i taket

Heldigvis er bruk av slike systemer den mest kostnadseffektive metoden for å dekke et uferdig tak. De fleste hus i dag har gipsvegger, mens eldre hus har gipsvegger. De to materialene har forferdelig akustikk. For å fikse problemet kan du inkludere rimelige, lette paneler som er tilgjengelige i de fleste maskinvarebutikker. Du kan deretter dekke disse med tynne tepper som ligner det du finner på veggene i kinoer. Av akustiske årsaker bør gulvet i hjemmekinoen ikke være laget av betong, tre, fliser eller linoleum. Hvis mulig, bruk et mykt teppe.

Andre faktorer for mer komfort

fargerikt design av et lite rom med lyseblått og lysebrunt som hjemmekino

Selv om du må ha muligheten til å slå på lysene før og etter at du har sett filmene, vil for mye lys under filmen forringe bildekvaliteten og redusere den generelle stemningen i rommet ditt. Et vindusfritt rom kan høres perfekt ut, men du vil mest sannsynlig fortsatt trenge litt lys mens du ser på filmen din. Det ideelle arrangementet er et dimbart lyselement. Spesialdesignede sitteplasser for hjemmekino -stuer er også en viktig faktor. De konservative alternativene er lenestoler eller en hjemmekino -sofa eller sofa som du kanskje allerede eier. Hvis du er så heldig å ha nok plass og å kunne installere to seterader, er til og med en høy trescene mulig. Dette lar deg løfte den andre raden. Bare dekk området med matchende teppe, så er du i gang.

smakfullt innredet kinorom med polstrede møbler og lydisolering samt integrert hjemmekinoanlegg

Videosystemet er kjernen i hjemmekinoen og hovedpoenget i din strukturelle plan. Likevel trenger du ikke å helle alle sparepengene dine i den nyeste elektroniske maskinvaren. En projektor er billigere enn en gigantisk flatskjerm LED -TV, og du kan enkelt få en stor skjerm på anstendige modeller. I tillegg kan du kjøpe enkle HD -projektorer eller velge dyre modeller. Hvis du bruker en projektor i stedet for en TV, trenger du en skjerm. Noen bruker mange penger på en spesiell skjerm, mens andre sparer ganske enkelt ved å bruke den nåværende gipsveggen.

minimalistisk kinorom med innebygd peis og seter i gråtoner

Det lille området til de vanlige stuer og deres individuelle akustikk er mer egnet for et lite system enn for et større. I tillegg er det bedre å ikke overvelde plassen. Når du kjøper høyttalere, bør du vurdere å kjøpe et surround -lydsystem i stedet for en stereohøyttaler. Det mest kjente formatet er 5.1 hjemmekino, som vanligvis består av fem minihøyttalere. Det er to på hver side av skjermen, midten og to bakre hjørner, pluss en større hjemmekino -subwoofer i hjørnet for å gjenskape lydene med lavere frekvens.

Sett opp hjemmekino trådløst

praktisk bruk av plass på loftet med murvegg og hjemmekinosofa

Vurder å sette opp et kontrollsystem som en universell fjernkontroll, en iPad, en iPhone eller et helt hjemmeautomatiseringssystem. På denne måten kan du kontrollere lys, lyd og alt annet du trenger med et tastetrykk. Det er flere hjemmekino -stueideer i kjelleren som kan inspirere deg. Små mellomrom som det på loftet er enkle, minimalistiske og funksjonelle. Det vil være mange alternativer, men ikke la deg overvelde. Hvis du ikke er så oppdatert teknisk, er det bedre å overlate automatisering og installasjon av lydkravene til profesjonelle. Til syvende og sist trenger du ikke bruke mer penger fordi du ikke kan få ting til å fungere sammen som de burde. Så søk hjelp om nødvendig.

luksuriøs stue med bardisk og separat underholdningsområde

Når de tekniske kravene allerede er oppfylt, er det på tide å ta vare på å dekorere området. Velg et emne og bare gå om det på din egen måte. Når det gjelder denne delen, er det ikke rett eller galt. Velg møbler som gjenspeiler din personlighet, og sett alt sammen som gjør hjertet ditt lykkelig. Husk at en slik plass først og fremst skal være et underholdningsområde. For eksempel, hvis du trenger en teller, kan du bygge en.

rustikk interiørdesign i kombinasjon med moderne innredningselementer i stua

Før du gjør noe annet, måler du ledig plass og rådfører deg med fagfolk for å finne ut hva du realistisk kan passe inn i hjemmekinoen. Det er ingen vits i å bestille flere møbler enn det kan passe inn. Det kreves tilstrekkelig plass mellom skjermen og sitteplasser, samt mellom høyttalerne og stolene. Alt finner sin ideelle posisjon, selv om det er et DIY -prosjekt.

Previous Post
Hvilke gardiner på badet? Disse løsningene er best for baderomsvinduet!
Next Post
Trendy grønn sofa: 18 interiørdesign ideer og tips om hva som følger med!