15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Parkett eller laminat? Det virkelige trebelegget føles bare bra

Ekte tregulv -parkett -hvitoljet

Tre anses å være det økologiske byggematerialet med utmerkede strukturelle og estetiske egenskaper. De naturlige fordelene med tre inkluderer spesielt den positive energibalansen, hver stammes egenart og fuktregulering. Treutseendet har blitt kunstig gjengitt på gulvmarkedet i mange år. Treimitasjoner som laminat eller vinylgulv har blitt mer og mer autentiske de siste årene. I dag kan noen kopier knapt skilles optisk fra treoriginalen. På grunn av den visuelle klippingen av de kunstig opprettede gulvbelegg, glemmer bygningseiere ofte å inkludere gulvbeleggets naturlighet i kjøpsbeslutningen.

Utseendet er ikke alt

Parkett-ekte trebelegg-lys-moderne-hvitt

Selv om de ser slik ut, er ikke laminat og vinylgulv ekte tregulv og har derfor ikke sine naturlige egenskaper. Hvis du går over et ekte tregulv uten sko, vil du umiddelbart føle forskjellen. Treoverflaten føles varm og koselig – selv uten gulvvarme. Lengselen etter denne “autentisiteten og oppriktigheten” oppstår ofte bare hos bygningseiere når de har bodd i lokalene over lengre tid.

Tetnings- eller oljeparkett?

Parkett-eik-lysoljet-hvit

I lang tid var påføringen av et beskyttende lakklag den ubestridte overflatebehandlingen av parkett. Tetting med lakk beskytter treverket med en herdingsfilm mot fuktighet og mekaniske krefter, men direkte kontakt med treet forhindres. Denne holdbare og lettstelte overflatebehandlingen brukes fremdeles spesielt i utleieeiendommen.

parkett-lys-eik-hvit-kjøkken

Alle som tar en bevisst beslutning til fordel for et ekte tregulv, en kvalitetsparkett, er det riktige valget med en oksidativt oljet overflate. Med oljet parkett absorberes oljen i treverket og herdes i porene. Direkte kontakt med treet beholdes, parketten kan regulere fuktighet akkurat som i sin naturlige tilstand, den forblir åpen for diffusjon. Siden overflatebehandlingen med olje ikke danner en film, er det ingen statisk ladning som fremmer støvvirvler. I tillegg kan oljet parkett repareres på steder. Ved forseglet overflate må hele overflaten alltid slipes og forsegles igjen.

Designalternativer for oksidativt oljet parkett

parkett-lyst-spisestue-kjøkken

Påvist spesialister som de sveitsiske pionerene innen oksidativt oljede treoverflater, Graf parkett, vet hvordan du gir treverket nesten hvilken som helst farge med forskjellige behandlingsmetoder. Med kaustiske løsninger, flekker, såper og fargestoffer oppfyller de kundens ønsker – fra rått tre -utseende til alle fargenyanser.

ekte tregulv-parkett-grå

Previous Post
Moderne i midten av århundret: 5 ideer for å bringe retrostil i hjemmet ditt
Next Post
Kombiner lange bluser: slik er klassikeren designet for enhver anledning!