15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Legge trappeteppet på trinnene – 3 varianter og designideer

trapp teppe tips ideer varianter innredning gulv trinn

Trappetepper har ikke bare en dekorativ funksjon. Selv om de kan dekke stygge trappebelegg, forbedrer de også gangkomforten og demper samtidig støtestøyen, som raskt oppstår i de tomme trappene og virker ubehagelig og ubehagelig. Det er imidlertid forskjellige måter du kan legge tepper på trapper. Og slik at du også kan vurdere dem alle og avveie fordeler og ulemper, har vi satt sammen de forskjellige alternativene for trappeteppet for deg. Sammen med designideene på bildene blir det lettere for deg å finne det perfekte teppet for trapper og å designe en koselig trapp.

Teppe for trapper

trapp teppe teppegulv idé komfort hjemlig trappemønster

Dette er trinn som er helt teppebelagte. Trappens faktiske materiale kan ikke sees. Dette gjør denne varianten veldig praktisk, spesielt når det gjelder gammel eller skjemmende kledning av trapper som du ikke vil bytte ut, men som vil gjemme seg billig. Tepper ser spesielt bra ut på smalere trapper og trapper og har andre fordeler i tillegg til deres visuelle utseende.

trappeteppe moderne stueinnredning ideer tekstiltrapper

Siden trappeteppet legges kontinuerlig, unngås også farlige snublefare. Det er ingen bretter eller kanter å bli fanget på. Atmosfæren forbedres også umiddelbart. Siden trapperom og trapperom ofte ser nakne og kalde ut, kan dette motvirkes med et teppe. Og siden hele trinnene er dekket med teppet, er kosen desto større.

trapp teppe grønn inspirasjon moderne hus tre rekkverk

Selvfølgelig kan du også la noen av trinnene på teppet være synlige. Du bestemmer selv! Dette ble også gjort i dette eksemplet. For eksempel har teppet i dette eksemplet blitt skjøvet til høyre. Treet kan igjen sees til venstre. Det grønne trappeteppet kommer til sin rett på det mørke treverket. Fargen gjør trappeområdet mye mer livlig og hjemmekoselig.

Legge trappetepper – trappeløpere for en blanding av materialer

trapper teppe løper edel tre rekkverk antikk gammel bygning parkett

Du kan la det originale dekket av trinnene være synlig hvis du liker det optisk, fordi løpere vanligvis bare dekker 80 prosent av trinnene. Dette er spesielt et godt alternativ hvis du bare leter etter en sklisikker løsning som ser elegant ut samtidig. Et trapperom ser automatisk mer elegant og klassisk ut. For at trappetepperløperen ikke skal skli på trappetrinnene, brukes trappestenger, som kan være laget av både metall og tre. Dette skaper også et kontinuerlig deksel som også forhindrer snubling.

trapp teppe løper trapp staver tre idé stripe mønster trinn teppe

Sammenlignet med tepper eller trappematter, som er limt, har løperen en annen stor fordel. Trappstolpene kan enkelt fjernes slik at løperen lett kan rengjøres når som helst. Og siden det også slites ut over tid eller kanskje bare blir kjedelig, kan det enkelt byttes ut.

teppe trapper trappeløpere uten teppestenger parkett glans mørk

Men hvis teppestengene er for mye for deg, trenger du ikke nødvendigvis å bruke noen. Hvis du bestemmer deg for en løper, kan den også ganske enkelt limes til trinnene. Men da må du huske på at løperen vil være vanskelig å fjerne senere, at den må rengjøres på stedet og at fjerning av trinnoverflaten muligens kan bli skadet.

trappeteppe grønn svart trinn form løper rekkverk klassiker

Med løperen kan du på en fantastisk måte understreke innredningsstilen din og utstyre gangen med flotte mønstre og farger. Hva med for eksempel et fargerikt kilim -teppe som ikke bare forbedrer stua, men også det kjedelige trappområdet? Det trenger ikke alltid å være nøytralt og subtilt! Den grønne løperen på de mørke trinnene kommer virkelig til sin rett.

trapper teppe løper mønster subtile farger veggpanel edel

Og hvis du ikke liker det fargerikt, bare bruk et mer nøytralt mønster og lag et blikkfang, slik det ble gjort i dette eksemplet. For selv med et enkelt mønster lages det raskt et blikkfang, men det er for eksempel ikke så påtrengende som en sterk farge. Bare tenk på hva du forventer av trappeteppet når det gjelder utseende.

Legg trinnmatter i stedet for hele trappetepper

teppe trapper trinnmatter idé limer bare sklisikre

Trappetrinnmatter er det tredje alternativet du kan bruke til å lage et sklisikkert og visuelt attraktivt underlag på trinnene. Mattene tar minst mulig plass på teppetrappene, noe som ofte gjør dem til en favoritt hvis trappene ikke er nye og vakre. I dette tilfellet tjener trappeteppet hovedsakelig nyttige formål fremfor estetiske.

teppetrapper DIY gulvbeskyttelsesdesign innendørs

Noen tør imidlertid ikke, for det sterke limet som mattene festes som teppetepper er ekstremt vanskelig og noen ganger til og med umulig å fjerne hvis du vil bli kvitt mattene en dag. Som et alternativ kan trinnmatter derfor også brukes uten å klistre. Trappeteppet uten å stikke er mer skånsomt mot tre.

teppetrapper innebygde tretrapper glassrekkverk moderne møbler

Hvis bruk av trappetepper i form av trinnmatter allerede er inkludert i konstruksjonen av trappene, kan disse også legges inn i trinnene selv. Deretter opprettes en flat overflate samtidig og en turfare forhindres. Mattene kan ikke bare ha forskjellige former. Det er også varianter som bare dekker slitebanen og de som omslutter trinnet. Du må selv bestemme hvilken som appellerer til deg mer.

teppe trapper matter strip steintrapper kle seg

Fra klassiske teppemønstre til ensfargede dype tepper i et stort utvalg farger, alt er inkludert her, slik at den perfekte designen for enhver møbleringsstil raskt kan bli funnet. Ta deg tid med valget, slik at du kan glede deg over teppet ditt for trapper lenge og ikke vil ha noe nytt etter kort tid.

Previous Post
Crossfit -trening – Tren fornuftig og forbedre din generelle kondisjon
Next Post
Lag bokmerker selv med gode ideer og instruksjoner