15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Madrassguide: god søvn starter med riktig madrass

Madrassen er sjekket for kvalitet

Enten vårkjerne, kaldskummadrass, latex, skum eller vannseng: utvalget er mangfoldig. Men jo flere modeller det er, desto større er risikoen for å få feil Kjøp madrasser vil. Følgelig bør du informere deg selv ordentlig og grundig før du kjøper. I mange tilfeller kan madrasser ikke lenger returneres, så alt burde passe riktig med det første kjøpet.

Valget er veldig personlig og avhenger av den enkelte type

madrass-utvalg-personlige-preferanser-ryggrad

Først og fremst kan det på forhånd sies at det å velge riktig madrass er en svært personlig oppgave som ingen kan gjøre for deg. Akkurat som hver kropp er formet annerledes, så er behovene alle har for deres fremtidige madrass. Dette gjelder like mye for barnas madrasser som for voksne. Absolutt no-gos er madrasser som forårsaker følgende problemer:

– smerter i søvn

– Ingen bæreegenskaper

– For hardt eller for mykt

– Saggy

Den enkleste måten å gjenkjenne madrassen som passer deg best er at den ikke forårsaker smerter på lang sikt under søvn, og at den støtter kroppen på de stedene den trenger den om natten. Men selv om smerte ikke oppfattes spesifikt, kan madrassen være skyld i at du ikke slapper av om morgenen, men våkner sliten. Siden folk beveger seg under søvn, som de stort sett ikke legger merke til, kan dette resultere i et reelt problem. Eksperter anbefaler også at madrassen på ingen måte skal være for myk, men litt for hard, siden en prøve som er for myk har en tendens til å fikse kroppen om natten og fullstendig begrense bevegelsen.

Springkjerne- og kaldskummadrasser regulerer følelsen av varme

Frihet fra smerter i søvn

De såkalte vårkjernemadrasser eller pocketfjærkjernemadrasser, som har små fjærer sydd i poser inne i madrassen, har vært ganske fasjonable lenge. Denne typen madrasser er rent designmessig spesielt egnet for folk som pleier å svette fremfor å fryse om natten, fordi slike prøver vanligvis kan være fuktige forsvinne godt. Dette skyldes den høye andelen luft som er inne. Men selv om kopien du sikter til sier fantastisk “pocket spring core”, er det også betydelige kvalitetsforskjeller:

– Springmadrasser av høy kvalitet har flere fjærer

– Kvaliteten på selve fjærene varierer også

Madrasser med kaldt skum er betydelig billigere enn innermellens madrasser. Disse er de desidert billigste og har nå overhalet de en gang populære latexmadrassene. Man kan karakteriseres Madrass med kaldt skum basert på følgende egenskaper:

– Den er pustende og regulerer varmen

– Den har høy elastisitet

– Holdbarheten er utmerket i mange tilfeller

Madrasser med kaldt skum er vanligvis litt mindre luftgjennomtrengelige enn innermadrasser, men langt mer pustende enn visco- eller latexmadrasser og egner seg derfor veldig godt for de fleste.

madrass-seng-søvn-komfort-avslapning

Latex madrasser og Viscoma madrasser anses å være veldig myke

I motsetning til kaldskummadrasser som nettopp er omtalt, er latexmadrasser forskjellige i at de er betydelig mykere. Når det gjelder elastisiteten til en latexmadrass, kan det vanligvis med liten innsats bestemmes at det er veldig designet selektivt er. Lasttopper absorberes dermed i et smalere område og fordeles ikke like bredt. En av ulempene med latexmadrasser er deres relativt høye vekt, som imidlertid bare spiller inn under transport. Når de er på plass, gjør modeller av høy kvalitet også jobben sin pålitelig. En annen madrassvariant er Visco -modellen. For eksempel kan alle som har skoliose og er vant til ryggsmerter og slike problemer bli kvitt smerten med denne typen:

1. Viscomattresses kan tilpasse seg spesielt godt til kroppen

2. De deformeres i forskjellige grader avhengig av temperaturen

3. Vær oppmerksom på konsekvent varme temperaturer i soveområdet

Alle som er interessert i Viscomattresses må alltid huske på at materialet bare kan utnytte viskoelastisiteten fullt ut avhengig av romklimaet. Hvis det er kaldt på soverommet, er fleksibiliteten til viskattressen mindre god enn ved romtemperatur. Dette er en faktor som også bør tas i betraktning når du prøver madrassen, noe som er så viktig.

Vannsenger og boksfjærsenger gir den spesielle følelsen av å ligge

Struktur av kjernen i en madrass

Hvis du er ute etter en helt spesiell liggefølelse, vil du mest sannsynlig være fornøyd med vannsenger eller boxmadrasser. Tabellen nedenfor gir først informasjon om de mest elementære forskjellene:

Type Komfort Soveklima Holdbarhet Kostnader
Vannseng  Målrettet justerbar Regulerbar Ca 10 år Høy
Boxfjærseng  Avhengig av materialer God regulering   6-12 år Høy

Vannsengen har den avgjørende fordelen i forhold til boxfjærsengen at den er gjennom slipp inn fyllmengde vann kan justeres veldig spesifikt med hensyn til personlige komfortkrav. På grunn av sine egenskaper har en vannseng veldig god lindring av trykkpunkter og kan derfor optimere blodsirkulasjonen optimalt. Med boksfjærsen, derimot, avhenger liggekomforten av hvilke materialer som brukes. Boxfjærsen består av to deler:

1. Toppen, madrassen på toppen

2. Madrassen med pocketfjærkjerne i nedre eske

Soveklimaet i vannsengen kan reguleres veldig spesifikt av vanntemperaturen, men sirkulasjonen i boxfjærsengen fungerer også pålitelig. Når det gjelder holdbarhet og kostnad, skiller ikke motpartene seg veldig fra hverandre, fordi begge oppnår en veldig lang levetid. Med boksfjærsengen er den nedre delen av boksen beskyttet tilsvarende av topperen og er derfor veldig holdbar.

Bildekilder:

1. Dima Sidelnikov – 350725535 / Shutterstock.com

2. claudioscot / Pixabay.com

3. Antonio Guillem – 316139723 / Shutterstock.com

4. ErikaWittlieb / Pixabay.com

5. Studio Tesic – 570744322 / Shutterstock.com

Previous Post
Moderne tepper og veggbelegg fra Kyle Bunting
Next Post
Bygg et dukkehus selv og organiser et lekeområde på barnerommet