15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sov godt med boksfjærsenger – fordeler og ulemper samt beslutningshjelpemidler

Boxfjærsenger komfort-justerbar-topper

Alle som har å gjøre med anskaffelsen av en ny seng i dag møter de såkalte oftere og oftere Boxfjærsenger. De skal være spesielt komfortable og tilby maksimal søvnkvalitet. Men hva er det med disse påstandene, og hva bør du tenke på når du kjøper? Vi har sett nærmere på fordeler og ulemper for deg og forklart hvilke faktorer som er viktige.

Hva er boxmadrasser?

box-spring-bed-180x200-grå-grønn-topper-vår-blomst-sengetøy

Opprinnelsen til boxmadrassene finnes i hotellbransjen. De ble også brukt på cruiseskip lenge før de fant veien inn i tyske husholdninger. Det mest fremtredende eksemplet: Titanic. Selv den gang tilbød det verdensberømte passasjerskipet cruisepassasjerer sovekomfort i toppklasse. Boxfjærsenger, som også kan kalles amerikanske eller kontinentale senger, er preget av sin individuelle konstruksjon. Den klareste forskjellen med konvensjonelle modeller er det faktum at boksfjærsenger ikke har en rammekarm. I stedet består de av disse tre elementene:

1. Box våren: Springfjærsener skylder rammen sitt navn, som også kalles boksfjær og betyr “boks med fjærer”. Men begrepene fjærramme, fjærkjernekasse eller basemadrass er også vanlige. Den integrerte fjærkjernen består vanligvis av lomme eller Bonell fjærkjerne. Forskjellen mellom disse to fjærkjernetypene ble bestemt av Stiftung Warentest i en test forklart på test.de. Boksen våren er fjæret, gir nødvendig stabilitet og er vanligvis plassert i en solid treramme laget av massivt tre.

boxmadrasser, overmadrass, visualisering av understell

2. Toppmadrass: Toppmadrassen er plassert over den nedre rammen. Den er vanligvis laget av fatlommekjerne for fat. Tønnefjærene fylles individuelt i lommer og arrangeres i store mengder. Det høye antallet sørger for optimal punktelasticitet og anatomisk tilpasningsevne. I den amerikanske versjonen av boksfjærsen er toppmadrassen spesielt tykk (rundt 30 centimeter).

box-spring-bed-topper-madrass-konstruksjon-beige-polstring

3. Topper: Det tredje og siste laget av en boxfjærseng er topperen, som er noen få centimeter tykk. Den kommer fra den skandinaviske versjonen og mangler vanligvis helt i den amerikanske versjonen. Madrassputen brukes til å regulere klimaet og til perfekt sovekomfort. Avhengig av merke, er toppmadrassen laget av jomfru saueull, hestehår, kaldt skum, latex eller viskoskum. Toppmadrassen som er plassert under, er beskyttet av den luftgjennomtrengelige topperen. Det er gjennomtrengelig for luft, fuktighetsregulerende og hudvennlig.

3-komponentstrukturen er illustrert i følgende video fra den østerrikske møbelkjeden XXXLutz:

Fordelene med boxmadrasser

boks-fjær-seng-svart-metall-føtter-skandinavisk-møblering

Det mest slående plusspunktet med boxmadrasser er det Sovekomfort. Takket være de tre perfekt koordinerte elementene er sengens ventilasjon maksimert, og du får fordel av en liggeunderlag som kan tilpasses optimalt til kroppens form. De to madrassene garanterer dobbelt så mye høy støttekraft, som med vanlige senger. Høyden på boksfjærsenger har også en positiv effekt, fordi det er lettere å komme inn og ut. I tillegg er trykket på ryggraden og muskel- og skjelettsystemet effektivt balansert. Samspillet mellom topp- og madrasslag forbedrer også Pusteevne. Komponentene som brukes er mindre slitte enn tilfellet er med vanlige senger bestående av lamellrammer og individuelle madrasser. Boxfjærsenger er derfor mer holdbare, robuste og holdbare.

Ulempene

boks-vår-senger-vattert-hodegjerde-grå-møbeltrekk-soverom-maritim

For å få et objektivt inntrykk av boxmadrasser må man ikke se bort fra ulempene. For eksempel, på grunn av konstruksjonen, er disse sengene relativt klumpete og tunge. Når det gjelder sovekomfort, må du ta hensyn til en høy kvalitet. Som med alle møbler er det store forskjeller. Fra dårligere varianter med dårlig fukttransport og ustabile lagsystemer til luksusmodeller, alt er representert på markedet. Ved billigere versjoner kan det skje at basen vibrerer ubehagelig. På den ene siden kan dette skyldes for lav hardhetsgrad, på den andre siden kan det også skyldes utilstrekkelige madrasser.

Kjøpstips

boksfjær seng-elektrisk justerbar-grå-polstring

For at en boxmadrass kan forbedre søvnen din, må den oppfylle høye standarder. Når du kjøper, må du ta hensyn til en rekke faktorer. Et sentralt kriterium er valg av riktig hardhetsgrad for dine individuelle behov. “Boxfjærsenger er tilgjengelige i hardhetsgrader H1 til H4 – men ikke alle hardhetsgrader passer for hver vekt”, står det på nett på en plattform som analyserer et stort antall boksfjærsenger og -flater. Mer på Boxspringbett.org, det tilsvarende nettstedet, som, i tillegg til en rekke beslutningshjelpemidler, inneholder følgende tabell med anbefalinger om fasthetsgraden for boxfjærsenger:

boks-vår-senger-bord-hardhet-vekt

For en hygienisk hverdag er Topper kan vaskes på 60 ° C være. Dette gjør det lettere for deg å vedlikeholde utgaven. Hvis du ikke er redd for noen investeringer, kan en boxmadrass være inkludert Motorisering være et alternativ. Her kan du gjøre forskjellige innstillinger, for eksempel helling av hodeseksjonen for behagelig lesing eller se på TV.

Til slutt anbefaler vi deg å Prøv det. Du kan kjøpe den nye boksen vår billigere på Internett enn i lokale møbelbutikker, men før du kjøper den, er det viktig å sjekke på stedet om denne typen senger er fornuftig for deg. Hvis dette er tilfelle, vil det være lurt å sammenligne forskjellige merker, madrasssystemer og krav. Når du har bestemt din favoritt, kan du sammenligne mellom stasjonære butikker og internettleverandører for å få tak i det mest attraktive tilbudet.

Previous Post
Pianobord – bord i eiketre med skjult piano av Georg Bohle
Next Post
Kinesiske spisepinner – hvilke kreative ting kan du gjøre med dem?