15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Innredning av et stort soverom – designideer for en koselig atmosfære på soverommet

Vil du vite hvordan du komfortabelt innreder et stort soverom? Vi har satt sammen noen tips og design for deg for å gjøre oppgaven enklere. På bildene og plantegningene undersøker vi også utformingen av soverommet på 20 kvm og mer. Bare les videre for å finne praktiske eksempler og informasjon om dem, og bruk dem til å optimalisere tilgjengelig plass.

Møbler ideer stort soverom

For å imøtekomme alt du trenger for å sove og fritid om kvelden, er 14 til 18 kvadratmeter vanligvis tilstrekkelig. Men hvis størrelsen lar deg få mest mulig ut av plassen, kan du få mer ut av det. Et stort soverom kan ikke være gunstig i bare ett tilfelle. Hvis det er akutt plassmangel for alle beboerne i leiligheten, er det flere alternativer tilgjengelig. I alle andre tilfeller er svaret ja, forstør soverommet uten å nøle. Så de romslige rommene har mange fordeler. Først vil du få en bedre natts søvn i den mens følelsen av døsighet og sløvhet vil forsvinne. For det andre muliggjør det større området flere planleggingsalternativer.

Kombiner planløsning for å dele et stort soverom med bad og badekar

Den ideelle størrelsen for et soverom er 24 kvadratmeter. I et slikt rom og i forskjellige områder av rommet kan du gjøre et så stort soverom koselig og komfortabelt i henhold til dine behov. For å gjøre dette, kan du bare se på layouteksemplet ovenfor. På planen kan du se en variant av et romslig, komfortabelt soverom. I tillegg til sove- og påkledningsområdet er det bad og walk-in closet. Det sentrale rommet er tilsvarende stort og romslig, selv om hoveddelen ikke nødvendigvis er nødvendig for så store soverom, skap eller kommoder. Så du trenger ikke nødvendigvis å fylle den med møbler, og du kan for eksempel installere et TV -stativ.

Del stort soverom

design og soverom ideer 20 kvm med skrivebord og svarte dører i retrostil

Om nødvendig kan du dele soverommet slik at det skaper områder med forskjellige funksjoner, for eksempel en arbeidsplass. Slike soner kan for eksempel gjemmes bak en partisjon. Skillet fra hoveddelen av soverommet lar deg bytte klær i et visuelt skjult rom. Du kan fjerne alle klesplagg som brukes hjemme fra det synlige området på soverommet og forbedre estetikken.

Omkledningsrom med forrom

Kledningsområde med skuffer og skostativ

Med denne løsningen kan du lagre og prøve alle dine klær, sko og tilbehør uten å forlate soverommet. Ikke gå fra gangen til skapet to eller tre ganger før du går ut. Det er også en flott grense for utenforstående. For å komme inn på hovedsoverommet må de gå gjennom skapet, noe som egentlig bare kan skje ved et uhell.

For eksempel, hvis rommet er stort, men for langt, kan en stor feil i utformingen av soverommet skje 20 kvadratmeter og mer. Fremfor alt består dette i at mange mennesker fester møblene sine på veggene for å spare plass. Plantegningene nedenfor viser at slike feil også kan redusere komforten når du deler et stort soverom, nemlig i to separate rom.

30 kvadratmeter stort soverom med seng-garderobe og TV-design-feil

På bildet ovenfor kan du observere et arrangement av møbler som ligner et soverom på 30 kvadratmeter. Dette ser mer ut som en korridor med en seng på enden.

feil ved oppsett av et soverom fordel 20 kvadratmeter møbler på veggene

Hvis du deler et soverom på 20 kvadratmeter eller større i to soner, sikrer du deg et hvile- og soveområde, samt et sted for et sminkebord eller en garderobe. En vegg mellom sengen og bordet kan også optisk skille rommet og ikke virke for langstrakt.

soverom 30 kvm fordelt på forskjellige soner med arbeidsområde og dobbeltseng garderobe

I dette tilfellet er et stort, langstrakt soverom delt i to deler ved hjelp av et garderobe -forrom. Et slikt lagringssystem gjør også rommet mer behagelig. I tillegg kan du sette opp et sted for et toalettbord eller arbeidsområde i den resulterende nisjen.

Bad på soverommet

Innred badet og det store soverommet komfortabelt og kombiner dem i farger

Det er alltid bedre å ha ditt eget private dusjrom i stedet for å måtte dele det med gjester eller andre beboere. Dessverre får du sjelden dette i en konfigurasjon med soverommet. Imidlertid er det noe du kan gjøre med det hvis du har et stort soverom. Imidlertid er et bad med soverom vanligvis bare mulig i to tilfeller:

  • I henhold til den godkjente oppsettet kan våte områder ligge ved siden av soverommet ditt, og dette er den eneste måten å lage et bad på.
  • Administrasjonsselskapet gir nødvendig tillatelse til å installere et bad på soverommet.

Det er et annet interessepunkt. Nylig har boligkomplekser med status som leiligheter blitt populære. De er lovlig ikke-bolig, og derfor har et joint venture for eksempel ingen makt mot dem. Det vil si at du kan bygge kjøkken og bad hvor som helst i leiligheten. Vi anbefaler imidlertid på det sterkeste at du først avklarer omstruktureringsproblemet med administrasjonsselskapet, selv om det ikke er noen formelle juridiske hindringer.

Monter toalett ved siden av soverommet

Det er vanligvis ikke vanlig å installere toalettet i stua eller kjøkkenet. Unntaket kan derfor være et passende rom på soverommet, spesielt når det gjelder hus. Dette er tilgjengelig fra det kombinerte badet. Samtidig er det vanligvis slik at leiligheten skal ha et annet toalett med egen inngang fra gangen.

Soverom ideer 20 kvadratmeter eller mer

Så hvordan gjør du dette hvis soverommet ditt er 20 kvadratmeter? Dette er litt mye for en vanlig stue, men du kan ikke sette et bad med separat omkledningsrom i et slikt område. Du kan fortsatt lage et romslig og komfortabelt soverom av det, som du vil se i planen nedenfor.

22 kvm soverom med dobbeltseng i midten av rommet foran tv -en

I dette tilfellet inneholder et 22 kvadratmeter stort soverom alt du trenger for et slikt rom, i tillegg til et skjult omkledningsrom og et arbeidsområde. Romoppsettet er derfor på det optimale nivået, så du trenger ikke å klare deg uten et moderne design og en stil som passer din smak.

Store soverom deler seg i mer enn to rom

Anta at du bor sammen med en kone og en førskolegutt og venter et andre barn. Du har et område hvor du enten kan sette opp to store rom på 20 m² hver eller tre små soverom. Hva kan du velge i dette tilfellet? I ditt tilfelle er det første alternativet å foretrekke.

Mest sannsynlig vil du de første årene dele soverommet med den nyfødte, og det er bedre hvis rommet er romslig. I løpet av denne tiden vil det eldre barnet vokse opp og vanligvis trives i nabolaget med den yngre broren eller søsteren. Men hvis du har kone, barn og mor med deg, er det bedre å ordne tre soverom – et separat for hver aldersgruppe.

Fem tips til for å sette opp

Unngå garderober for soverom som ikke er veldig store

  • Sett aldri møbler rundt et stort rom. Ikke la midten stå tom. Tomheten på soverommet vil legge press på eieren – å sovne får ham til å føle seg ubehagelig.
  • Ikke lag et åpent omkledningsrom ut av soverommet (vi mener skap langs veggene, som på bildet). Ellers vil rommet ditt bli fylt med klesvask i nær fremtid. En tørketrommel og strykebrett rett overfor sengen vises også umiddelbart. Garderoben skal skilles fra soverommet med soverommene med dører eller en skillevegg som oppfyller en sonefunksjon.

Stort soverom satt opp uten møbler med et stort speil og bilde på veggen

  • Ikke prøv å eksperimentere med noe du ikke vet. Mange trender innen moderne design passer deg ikke nødvendigvis. Et badekar på soverommet eller en glassvegg mellom badet og sengen ser veldig imponerende ut i interiøret. Men spør deg selv: kan du bruke dette i full oversikt over din andre halvdel? Kanskje det er bedre å gi opp ideen.

romslig hotellrom med buede vinduer og dobbeltseng omgitt av gulvlamper

  • Når du oppretter et designprosjekt for et soverom større enn 20 kvadratmeter, se etter kunstneriske stiler. Det store soverommet skal være romslig og lyst. Overfloden av innredning og møbler vil ødelegge romsligheten og visuelt redusere plassen.

  • Når du utfører reparasjoner på soverom som er 20 kvadratmeter eller mer, må du ikke senke taket for å belyse nisjer på flere nivåer. Et 2,6 meter tak i et 25 kvadratmeter stort soverom vil legge press på deg. Det er en spesiell formel for å beregne den optimale takhøyden: h> ½ a eller h> 2/3 b og h <¾ a eller h

Siste tanker

badekar i soveområdet med dobbeltseng og glassdører til utendørsterrassen

På bildet: Soverommet er mer enn 20 kvadratmeter og ser veldig tiltalende ut i en moderne stil. Imidlertid er muligheten for å bade direkte på soverommet ikke egnet for hver familie. Resten er opp til deg.

matchende design for soverom 20 kvm med lenestol og trehyller samt osmannisk

Du kan sonere, for eksempel ved å sette opp soveområdet nær et vindu og et nattområde ved siden av et lesehjørne ved inngangen eller omvendt. Dermed slipper leseren å forstyrre den sovende personen. Hovedsoverommet er også en flott plattform for enhver design, inkludert de mest vågale. Det viktigste er imidlertid at du ikke går til ekstremer og ikke fokuserer på hylleløsninger.

Previous Post
10 originale ideer for innendørs og utendørs planter
Next Post
Lag veggdekorasjon selv i 16 ideer med et flott utseende