15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å sette en seng foran et vindu – fordeler og ulemper ved et øyeblikk

seng foran vinduet feng shui soverom satt opp skråtak

Et soverom er øya for ro og avslapning – et privat rike der beboerne kan slappe av etter en lang dag. Dessverre ser situasjonen ikke alltid så idyllisk ut som forestilt – fordi det også er plass til andre møbler ved siden av sengen i soveområdet – en garderobe og kommode gir lagringsplass for klær, nattbordene rommer bøker og mye mer . Senest når du velger møbler, oppstår spørsmålet – hvor skal du sette sengen? Det er ikke alltid mulig eller til og med ønskelig å plassere det med hodegjerde på en indre vegg. Å sette en seng foran et vindu viser seg noen ganger å være et plassbesparende og praktisk alternativ. Du kan finne ut hvilke fordeler og ulemper denne beslutningen innebærer i artikkelen.

Sett sengen foran vinduet – avstanden til ytterveggen garanterer virkelig en god søvn?

seng foran vinduet skrånende trebjelker hvit

Når det gjelder fordeling av møbler på soverommet, er det alltid lurt å ikke plassere sengen rett mot en yttervegg. Innerveggene er mye bedre egnet for dette, så du føler deg trygg og ikke trenger å bekymre deg for trekk. Men faktisk garanterer ikke avstanden til ytterveggene god søvn. Hvis soverommet grenser til badet, går vannrørene ofte langs denne kantveggen. Det er også ubehagelig hvis for eksempel naboens stue er på den andre siden av veggen.

seng foran vinduet avslappende soveplass

Hvis sengen er mellom garderoben og veggen, føler du deg også ukomfortabel. Når du setter opp, bør du også sørge for at resten av møblene ikke mørkner eller skjuler soveområdet. En romfordeling der garderoben er i et hjørne dannet av to indre vegger, sengen grenser også til en indre vegg med sengegavlen og fotseksjonen peker mot vinduet viser seg å være optimal. Døren er på en annen vegg. En minimumsavstand på 80 cm mellom sengen og de andre møblene tillater fri bevegelse i rommet. Hvis det ikke er mulig, er det to alternativer: garderoben forblir alltid på en indre vegg og sengen plasseres under vinduet eller langs en yttervegg.

Sov i en seng foran vinduet – fordelene på et øyeblikk

seng foran vinduet skandinavisk stuedørstilling

Å sove i en seng foran et vindu har flere viktige fordeler: på den ene siden faller alltid behagelig lys på sengen slik at den kan bli til et lesehjørne i helgene, og på den annen side gjør rommet ikke føler meg overfylt. Enda viktigere er det at de fleste alltid vil ha fri sikt til døren. Det oppleves derfor som mer behagelig å sove direkte under vinduet enn når hodegjerden skjuler døren fra synet. Soverom med skråtak er ofte en stor utfordring – i disse tilfellene er det ikke annet enn å plassere sengen i en nisje – takvinduer skaper dybde og er å foretrekke fremfor mørke områder. Her er fordelene på et øyeblikk:

 • Tillater plassbesparende fordeling av møblene på det lille soverommet.
 • Sengen ligger i solen om dagen og kan brukes som lesehjørne.

Sett sengen direkte under vinduet – ulempene

seng foran vindusglassfronter hus feng shui

Å ha en seng rett under vinduet har også flere store ulemper:

 • Fukt kondenserer ved siden av ytterveggen og det dannes kalde soner – noe som kan føre til dannelse av mugg. Derfor er ovner vanligvis installert under vinduene – de skal utjevne temperaturene.
 • Men hvis sengen ligger rett ved siden av varmeapparatet, kan den ikke fungere skikkelig, den varme luften kan ikke sirkulere i rommet og varmer sengen og ikke rommet. Derfor fraråder ekspertene å sove nær en varmekilde. De fleste synes dette er ubehagelig.

sengevindu rundt skandinavisk plantegulv i livsstil

 • Hvis du liker å sove med vinduet åpent, risikerer du å bli syk i den kalde brisen. Folk mister kroppsvarme gjennom hodet, så i det minste skal hodegavlen ikke være rett foran vinduet.
 • Selv med dør og vindu lukket, er det alltid et lite trekk – en avstand på minst 40 cm anbefales i dette tilfellet.

Design soverommet i henhold til Feng Shui -læren: Hvis sengen er under vinduet, går energien tapt

seng foran vinduet soverom svart -hvitt design

Feng Shui -undervisningen prøver å skape et harmonisk forhold mellom mennesker og omgivelsene gjennom passende rom- og hagedesign. Dette gjøres gjennom visse regler som beboerne må følge og følgelig fordele møblene i rommene. En viktig forutsetning for suksess er å sikre fri strøm av energi gjennom bygningen. Så alle gjenstander som er på energienes vei og forstyrrer mennesker på denne måten, bør ryddes opp. Soverommet er det viktigste rommet i huset. Ifølge Feng Shui bør sengen plasseres optimalt mot en indre vegg. Plassen rett under vinduet anses som ugunstig, det samme er plasseringen mellom vinduet og døren. Hvis sengegavlen er mot veggen, føler du deg trygg og trygg.

Sett sengen foran vinduet – disse tipsene vil hjelpe hvis det er plassmangel

himmelseng vindu sove industrien livsstil

Hvis det allerede er klart at det optimale stedet for sengen på ditt eget soverom er rett under vinduet, kan disse tipsene hjelpe deg:

 • En avstand mellom seng og varmeovn / vindu på minst 40 cm beskytter mot trekk og varme. Hyller kan også skjerme sengen.
 • Tett vinduet godt og mørk det med gardiner.
 • Ikke sov med vinduet åpent, men ventiler flere ganger om kvelden og morgenen i 5-10 minutter.
 • Ikke monter hodegjerden på ytterveggen slik at det ikke kan dannes mugg bak den.
 • Du kan eventuelt plassere fotdelen av sengen under vinduet, slik at hodet i det minste er godt beskyttet mot kulde og det ikke er spenning om morgenen.

seng vindusdør lite soverom

seng vindu dør plassering feng schui flyt av energi

seng vindu svart vegg lite soverom

seng vindu soverom dekorere puristisk

sengevindu sove skandinavisk soverom

seng vindu anheng lys lyspærer fuskepels teppe gulvbord

sengevindu parkett hvite vegger skandinavisk stol

seng vindu landlig feng shui prinsipper satt opp

sengevindu ideer til innredning av små soverom

seng vindu tre vegg fuskepels teppe hengende stol hakket krakk

oppvarming av sengevinduer er pro contra

seng vindu avstandstips romdesign oppvarming

Previous Post
10 originale ideer for innendørs og utendørs planter
Next Post
Lag veggdekorasjon selv i 16 ideer med et flott utseende