15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Monter boxmadrassen selv – i 7 trinn til drømmesengen din

boks vår seng sovekomfort soverom innredning

Boxfjærsenger finnes ikke bare på eksklusive hoteller i lang tid. De siste årene har markedet utviklet seg så mye at du allerede har muligheten til å designe din egen seng i henhold til dine individuelle ønsker og behov. Du kan sette sammen den perfekte boxmadrassen selv i bare noen få skritt og nyte den sjenerøse sovekomforten innenfor dine egne fire vegger.

De 7 trinnene til den perfekte boksen våren

Monter boksfjærseng selv topper metalliske føtter

Leter du etter en ny boxmadrass, men du liker ikke de ferdige modellene? Heldigvis har gode sengeprodusenter allerede muligheten til det å designe en komplett boksfjærseng individuelt. Med de såkalte konfiguratorene kan du velge alle elementene i din nye seng selv ned til minste detalj. I det følgende oppsummerer vi hovedtrinnene til din egen drømmeseng.

1. Velg sengestørrelse

Når du monterer sengen med springfjær selv, er valg av sengestørrelse det første trinnet. Den eksakte størrelsen er en veldig individuell sak og kan variere for mennesker i forskjellige aldersgrupper. Enten en enkeltseng eller dobbeltseng, for yngre par eller pensjonister, kan liggeområdet tilpasses dine egne behov.

boksfjær sengetrekk imitert skinn beige moderne

2. Bestem passende hardhetsgrad

Det viktigste kravet for god søvn i en boxmadrass er riktig grad av fasthet på madrassene. Dette spenner fra H1, som står for veldig mykt, til H5 – ekstremt hardt. Den individuelle hardhetsgraden for hver person avhenger av vekten, kroppsmasseindeksen (BMI) og den foretrukne soveposisjonen. Siden den imidlertid ikke har en fast standard, kan informasjonen fra forskjellige produsenter variere.

topper boksfjær seng varianter hardhet materiale

3. Velg topper for boxfjærsengen

I tillegg til en øvre og nedre madrass, har de fleste boxmadrasser også en madrassunderlag – den såkalte topper. Det forbedrer liggekomforten og øker senghøyden med noen få centimeter. Du kan velge mellom en topper laget av kaldt skum, viskose eller latex. Den kalde skumtoppen anses å være den fasteste, viskosetoppen tilpasser seg nøyaktig til kroppens konturer, mens latex -topperen er veldig myk og fleksibel.

boksfjær seng farge brune treføtter

4. Match farge og stoff til interiøret

Boksen våren imponerer ikke bare med god sovekomfort, men tilbyr også en visuelt tiltalende innredningside for soverommet. Hvis du setter sammen din egen boksfjærseng selv, er valg av farge og materiale til sengetrekk rent et spørsmål om smak. For ikke å miste oversikten over ting, bør du først og fremst bruke farger som allerede er brukt i innredningen eller som følger med. Når det gjelder materialet til omslaget, kan du vanligvis velge mellom stoff, syntetisk lær eller imitasjon av naturlig skinn.

sengegavl sengetøy i sengegav stoff mørkegrå

5. Tilpass hodegjerden

Noen produsenter av boxmadrasser tilbyr til og med muligheten til å velge design, farge og høyde på hodegjerden selv. Dette er en stor fordel, spesielt for mindre leiligheter eller soverom med skråtak. I tillegg kan selv noen få vakre sømmer gjøre hodegjerden til et skikkelig blikkfang i rommet.

6. Vurder forskjellige fotvarianter

Selv om føttene er den minste delen av sengen, kan de i stor grad påvirke dens generelle utseende. Avhengig av soverommet er forskjellige modeller, farger og materialer tilgjengelig. Et flytende utseende er også mulig – hvis føttene ikke er synlige, men heller forskjøvet.

Monter boxmadrassen selv. Matchende farge på nattbordet

7. Finn passende tilbehør – sengebenk og nattbord til boksen våren

Hvis du allerede har satt sammen drømmesengen din, trenger du bare det riktige tilbehøret. Som alle andre senger, kan boxmadrasser også suppleres med nattbord eller en praktisk sengbenk. Disse kan velges i samme farge som sengen eller skape en kontrast til den. Høyden på nattbordet bør best tilpasses høyden på sengen. For en boksfjærseng ville en høyde mellom 57 og 65 cm være ideell. Sengebenken må derimot verken være høyere eller bredere enn sengen. For eksempel, hvis sengestørrelsen er 180 x 200 cm, kan en matchende benk være 140 cm bred.

Unn deg selv en avslappende søvn i din individuelt utformede boxmadrass!

Previous Post
10 originale ideer for innendørs og utendørs planter
Next Post
Lag veggdekorasjon selv i 16 ideer med et flott utseende