15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Riktig sengetøy for hver sesong: tips og passende materialer

Velg tekstiler for sengetøy

Vi drømmer alle om en sunn og avslappende søvn. I tillegg til mange andre faktorer, har materialene som er laget av sengetøy også en stor innflytelse på søvnkvaliteten. Noen stoffer gir varme og gir et passende valg for vinteren, men det er også andre som holder deg kjølig på varme sommernetter. Hvordan velge riktig sengetøy for hver sesong, avslører vi i artikkelen!

Hvilket sengetøy er riktig for de forskjellige årstidene??

riktig sengetøy vintersommer mako sateng

Når de velger sengetøy, legger mange mennesker for stor vekt på farger og mønstre og neglisjerer dermed materialets egenskaper. For avslappende netter i hver sesong spiller stoffet til sengetøyet imidlertid den viktigste rollen, ettersom det kommer i direkte kontakt med kroppen. Noen stoffer som lin og perkale er for eksempel best for sommermånedene, mens andre som bever og flanell bare brukes om vinteren. For de som leter etter en praktisk løsning, er det også helårssengetøy som passer for alle årstider. Et godt eksempel på dette er Mako satenglaken, som består av langfiberbomull og har de perfekte klimatiske egenskapene for sommer og vinter. I det følgende vil vi se nærmere på de forskjellige variantene for å hjelpe deg med å velge.

Egnede tekstiler til sommeren

Velge riktig sengetøy sommer

De såkalte tropiske nettene er typiske for månedene mellom juni og september. Man taler for dette når temperaturene holder seg over 20 grader Celsius selv om natten. For at du skal kunne sove godt i løpet av denne tiden, er det viktig at sengetøyet holdes kjølig og at det er god luftsirkulasjon.

Uten tvil er dette et av de beste stoffene til sommersengetøy sengetøy. Linfibrene absorberer fuktighet raskt og puster helt. Rent lin er snill mot huden og er takket være smussavvisende egenskaper perfekt for allergikere.

Sengetøy Velge kvalitetsdesign

Renforcé det er et middels fint stoff som er motstandsdyktig og har en myk, glatt overflate. Dette sengetøyet er også allergivennlig og veldig slitesterkt.

Percale er et slitesterkt materiale med en glatt overflate som er veldig myk og behagelig å ta på. Sammenlignet med Renforcé er bomullen i perkalsengetøyet mer fint vevd, noe som forklarer prisforskjellen mellom de to.

Det ikke-jern Seersucker På grunn av sin crepe-lignende struktur, kan sengetøy neppe forveksles. Det er nettopp denne spesielle strukturen som muliggjør god luftsirkulasjon, som er veldig viktig i sommermånedene.

Velge riktig sengetøy for vinteren

skikkelig sengetøy vinteren varm tykk

Akkurat som vi tar på oss våre varme klær i den kalde årstiden, er det også passende sengetøy for sengen vår for vinteren. Vinterlaken bør være tykk, fast og koselig og varm, men også pustende for å forhindre overdreven svette.

Hvis du vil ha varmt sengetøy spesielt for vinteren, er du hos oss Fin bever eller flanell definitivt riktig. Deres litt ru overflate og tykkelsen på stoffet gjør dem til den ideelle følgesvennen for kalde vinternetter. Ulempen med vinter sengetøy er at det er tyngre, noe som kan være ubehagelig for noen mennesker.

Varm om vinteren og kjølig om sommeren med helårssengetøy

Sengetøy for valg av sengetøy

Stoffer som kan brukes som sengetøy hele året er et spesielt praktisk valg. Allroundere har flotte, temperaturregulerende egenskaper som holder deg behagelig varm i de kalde månedene og veldig kjølig og luftig i den varme årstiden. Disse materialene brukes også perfekt i overgangsperioden.

Et stoff av høy kvalitet som er kjent som det perfekte sengetøyet hele året Mako sateng. Det er en veldig fin tekstil laget av 100% egyptisk bomull. Den er spesielt tettvevd, lett å ta vare på og har en fin glans. Mako Satin er det riktige sengetøyet for hver sesong av året, da det har en fuktregulerende effekt og sikrer perfekt temperaturutjevning.

riktig sengetøy sesongtrøye allrounder

Det klimaregulerende strikkematerialet jersey er spesielt myk og elastisk og minner om det lette T-skjortestoffet. Sengetøy laget av dette materialet er jernfritt og derfor veldig lett å ta vare på. Deres gode sugeevne gjør dem perfekte for de varme sommernettene. Den noe tykkere interlock-trøyen er bedre egnet for sengetøy året rundt, da den også holder deg behagelig varm om vinteren.

Bildekilde: bettwaesche-mit-stil.de

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer