15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Innredning og dekorering av det døde hjørnet på soverommet: slik forskjønner du soveområdet!

For mange mennesker er soverommet deres personlige tilfluktssted. Her kan vi virkelig slappe av og nyte en pause. For at vi virkelig skal føle oss komfortable, bør rommet ikke bare være praktisk, men også stilfullt designet og dekorert. Vi viser deg 20 ideer om hvordan du kan dra nytte av et dødt hjørne på soverommet. Gjør tomme nisjer til koselige lesehjørner, design et hundehjørne eller sett opp det ultimate chillområdet for meditasjon om morgenen.

Benytt deg av det døde hjørnet på soverommet

Dekorer døde hjørner med veggdekorasjoner og eventyrlys

Du glemte et hjørne da du planla soverommet og vil nå bruke plassen? Lag et koselig lesehjørne. Lyse nisjer rett ved vinduet er best for dette. Når det gjelder møbler, er det bedre å sette opp lesehjørnet sparsomt slik at du kan bevege deg fritt rundt i rommet. Et sidebord som tilbyr oppbevaringsplass for lesebriller, en lampe og en komfortabel lenestol fullfører oppholdet.

En polstret lenestol med armlener eller en dagseng er gode sitteplasser. Når det gjelder belysning, er det mange varianter å velge mellom. Fra gulvlamper til svingbare vegglamper og bordlamper: alle kan finne et passende design. Det er spesielt viktig at lyskildens belysningsstyrke er minst 400 lux og at lampen er dimbar. Hvis du fortsatt har ledig plass, kan du legge til en hjørnehylle. Under monteringen må du imidlertid passe på at du ikke slår på hodet når du står opp.

En fin veggdekorasjon, for eksempel en håndtegnet tegning eller et svart -hvitt foto, samt et pelsteppe vil legge til en fin detalj. Ikke glem å matche fargen på lesehjørnet med interiøret.

Bruk tomme hjørner: Når nisjer og hjørner tilbyr lagringsplass

moderne og maritim dekorasjon for soveromshjørne

Er du en hobbyidrettsutøver og surfer eller skateboarder? Sett surfebrettet eller skateboardet i rampelyset. De kan monteres på veggen så vel som å lene seg mot, og sammen med et tematisk matchende foto danne et ekte blikkfang. Denne dekorasjonsideen er perfekt for sparsomt innredede rom i minimalistisk eller skandinavisk stil. På denne måten kan du gi det ellers enkelt utformede rommet mer karakter.

Dekorasjon for mørke hjørner på soverommet

Dekorasjon for hjørne i soverommet ideer i skandinavisk stil

Hvis du vil designe et mørkt dødt hjørne på soverommet, står du overfor en stor utfordring. Her kommer et enkelt triks til unnsetning: et speil kan avlede dagslyset perfekt og bringe det inn i hvert hjørne. For best effekt, lene et stort speil mot veggen overfor vinduet. Du kan vikle en kjede av lys rundt speilrammen slik at hjørnet ikke ser mørkt ut på kvelden. Slik lager du spennende lyseffekter.

Design hjørnet av soverommet: Slik får du mest mulig ut av plassen

Dekorasjon for mørke hjørner med stort speil og hjørnehylle

Vil du fylle tomme hjørner i rommet? Med dette trikset kan du skape enda mer plass i et lite rom: Plasser et smalt sidebord med rom eller skuffer ved siden av en liten rund krakk. Bøker, blader og andre småting kan oppbevares under sidebordet. Det er plass til statuer, hjemmelaget hjemmetilbehør eller vaser på sidebordet og krakken. I tillegg kan du forvandle strandposen til et lite mirakel. Et speil i hjørnet får rommet til å virke mer romslig. Med en hjørnehylle i øyehøyde, tilbehør, favorittbøker osv. alltid innen rekkevidde.

Ideer for tomme hjørner på soverommet: sminkebord og skap i ett

Lag et hjørne med et toalettbord og skapideer

I puristiske og minimalistiske fasiliteter bør ingenting forstyrre utsikten. Sminke og kosmetikk kan ordnes tydelig med et multifunksjonelt møbel som kombinerer et skap og toalettbord i ett.

Sett opp et chill -hjørne på soverommet

Sett opp et slapphjørne på soverommet for meditasjon

I et stort soverom kan du dele rommet i flere områder avhengig av funksjonen. For eksempel kan du lage et kult avslapningshjørne rett ved siden av soveområdet. Med flere pynteputer, et sidebord og mange stueplanter kan du visuelt avgrense sittegruppen. Dette hjørnet gir plass til avslapning og meditasjon. Siden du ikke skruer noen møbler til veggene, kan du alltid dekorere eller innrede hjørnet etter eget ønske. Slik gir du variasjon til interiøret. Sørg imidlertid for at du bruker de samme materialene som i resten av rommet. Et ensartet fargevalg kan også være forbindelseselementet mellom meditasjons- og soveområder.

Dekorasjon for hjørnet av rommet på en selvlaget hjørnehylle

Gjør godt bruk av soverom hjørne ideer for vegghylle gjør-det-selv

Hjørnehyller sparer plass og gir god plass til hjemmetilbehør, hjemmelagde ting, bilder fra din siste ferie og til og med for blomsteroppsatser. Ofte passer ingen hyllesystem i et lite hjørne. Men nødvendigheten gjør deg oppfinnsom. Med litt kreativitet kan du også lage vegghyller selv. Det første du må tenke på er høyden du vil montere vegghyllene på. Øyehøyde viser seg å være optimalt. Så du kan bevege deg rundt i sengen fritt og ikke støte på hodet når du står opp. Den største fordelen med hjørnehyllen: den har plass til både større og mindre dekorasjoner.

Sett opp et hundehjørne på soverommet

Hundehjørne i soverommet designidee for hundemøbler med lagringsplass

Et permanent sted å sove er et absolutt must for hundene. De fleste firbeinte venner ser derfor etter et hjørne eller en nisje i leiligheten eller huset der de føler seg trygge og kan slappe av etter en lang tur. Siden kjæledyrene liker å være i nærheten av sin herre eller elskerinne, er soverommet ideelt for de fleste hunder. Du kan sette hundesengen i en nisje eller et hjørne. Sørg for at ledig plass er minst like lang som hunden din. Dyret skal også kunne snu mens det sover uten problemer.

Dekorer tomme hjørner: stigehyller

Bruk hjørner med omhu Dekorer stiger

Stigehyller er mer populære enn noensinne. Det funksjonelle møbelet kutter en fin figur hvor som helst i huset og kan settes opp på en rekke måter. Med riktig dekorasjon blir det et høydepunkt selv på det lille soverommet. Det kan alltid pusses opp for å matche sesongen. Hvis du ikke vil investere stort i et nytt møbel, kan du også bygge en stige selv av metallrør (for eksempel med messing) og 3-veis kontakter.

Design en fotovegg i et hjørne

Design en fotovegg på hjørnet på soverommet

Hvis skap, hyller og sengens hode tar opp veggen på soverommet, er det ikke plass til veggdekorasjon. Løsningen: design en fotovegg i et hjørne. Vis tegninger, bilder, collager og plakater i et tomt hjørne. Varier motivene og rammestørrelsene som du vil, men hold deg til et fast fargevalg. Prøv forskjellige hengemuligheter: noen ganger ordne bildene tett, noen ganger forskjøvet fra hverandre.

Dekorer soveromshjørne: husplanter

dekorere et lite hjørne på soverommet med hengende planter

Temaet “innendørs planter på soverommet” er veldig kontroversielt. Selvfølgelig er de et flott blikkfang, men for mange planter kan være helseskadelige. Årsaken: De fleste planter stopper fotosyntesen om natten og begynner å konsumere oksygen. En plante bruker vanligvis like mye oksygen som en frosk. Så 2-3 planter på soverommet vil ikke ha en negativ innvirkning på luftkvaliteten. Men det burde ikke være mer, spesielt i små rom. Allergikere, småbarn og babyer bør sove bedre uten husplanter. I tillegg kan noen duftende planter utløse et migreneanfall. Ørkenplanter som echeveria, som frigjør oksygen om kvelden, er spesielt egnet.

Bruk nisjer på soverommet

Bare nisjer på soverommet bruker ideer

Skreddersydde møbler er ideelle for nisjer på soverommet. Når plassen er trang, bør du sette opp minimalistiske møbler og konsentrere deg om det viktigste. Dette gjelder forøvrig også dekorasjonen. Bedre å henge opp to eller tre store bilder enn flere små. Dette optiske trikset utvider nisjen og får soverommet til å se større ut.

Avhengig av dine egne behov og de romlige forholdene, kan du markere nisjer med farge. Mal nisjen i en mørk nyanse, så ser den koselig og dyp ut. Hvis du maler den i en lys nyanse, vil den se åpen og innbydende ut.

Dekorasjonsideer for romhjørner: kunst på veggen

Kunst lener seg mot veggen i hjørnet på soverommet

Har du mange bilder du vil henge, men de passer ikke på soveromsveggen? Spar deg selv bryet med å henge den opp og legg den på gulvet i stedet. Lenet uformelt mot veggen, får de mer øye.

Påkrok på soverommet

Soverom satt opp med kleskinne

Det er ikke alltid mulig å ha et stort klesskap på soverommet. Men et omkledningshjørne på soverommet kan settes opp uten store anstrengelser. Et klesstativ på hjul og en stor rottingkurv med rom har plass til klær og sko.

Dekorasjon for et hjørne på soverommet: skjermer

Lag et tomt hjørne på soverommet med en skjerm og husplanter

Paravents bringer et snev av Fjernøsten inn i dine egne fire vegger. Samtidig skjuler de stygge hjørner og setter aksenter. Tredelede skjermer er ideelle for et lite hjørne og kan settes opp sammen med annet dekorativt hjemmetilbehør og innendørs planter. Det er mange design å velge mellom i butikkene. Vårt tips: Kjøp en enkel skjerm og dekk den med stoff av høy kvalitet.

Dekorasjon for det tomme hjørnet på soverommet: lyseffekter

Lag et soveromshjørne med lenestoler og krakker og taklamper

Spesielt på soverommet har belysningen en enorm innvirkning på atmosfæren. Pendellamper, som skaper et spennende spill av lys og skygge, sprer en orientalsk stil og gir mer komfort. Sammen med en vintage lenestol, et sidebord fra loppemarkedet og en beanbag med skinndeksel, tar du et romantisk preg fra svunnen tid inn i soveromshjørnet.

Å sette opp og dekorere et tomt hjørne på soverommet: bunnlinjen

Soverom hjørne bruk ideer med vegghylle

Døde hjørner er sløsing med plass. Med litt kreativitet kan du bli forvandlet til kule lesenisjer eller avslapningshjørner. I det ene hjørnet er det også plass til innendørs planter, musikkinstrumenter, sminketuier og speil. Fotovegger kan også utformes i hjørner og dekorative lys gir mer hygge. I bildegalleriet nedenfor finner du flere eksempler på hva som passer i et soveromhjørne og hvordan du effektivt kan iscenesette det. la deg inspirere.

Musikkinstrumenter i hjørnet

Soverom hjørner dekorere ideer i en shabby chic stil

Shabby-chic stil lesehjørne

Sett opp dødt hjørne på soverommet ved siden av vinduet

Moderne og klassisk på samme tid

Lag døde hjørner med svart -hvite bilder og moderne møbler

Skandinavisk stil hjørne

Ideer til tomme hjørner med speil og eventyrlys og planter for lite lys

Previous Post
Hvilke gardiner på badet? Disse løsningene er best for baderomsvinduet!
Next Post
Trendy grønn sofa: 18 interiørdesign ideer og tips om hva som følger med!