15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Massivtre senger: hvilket tre er best for interiøret ditt?

Det er bevist at du kan finne ren avslapning i naturen. Derfor er det fornuftig å gjøre soverommet, der vi tilbringer omtrent en tredjedel av våre liv i gjennomsnitt, så naturlig som mulig. Naturmaterialer sikrer ikke bare komfort, men har også en positiv effekt på romklimaet. En seng i massivt tre fungerer for eksempel som en klimaregulator fordi den åpne porestrukturen på treet kan kompensere for fuktighetsgraden til en viss grad. I det følgende vil du finne ut hvilke andre fordeler med massivtre tilbyr og hvilket tre som passer best til møblene dine når det gjelder farge.

Fordeler med senger av massivt tre for et sunt soverom

Fordeler med senger av massivt tre for et sunt soverom

Bortsett fra deres naturlige karisma, ta dem med Senger i massivt tre enda flere fordeler:

  • De er preget av en veldig lang levetid.
  • De produseres på en økologisk bærekraftig måte.
  • De er ekstremt motstandsdyktige og robuste.
  • Trykkpunkter, riper og bulker i treverket kan enkelt repareres.
  • Hver seng i massivt tre er helt unik takket være den individuelle kornet av treet.
  • Massivt tremøbler er tidløst vakkert og passer perfekt inn i ethvert interiør.

Hvilket treverk er best for massive senger?

Hvilket tre er best for massivtre

Eik -Eiketre er gulhvitt til gulbrunt og varierer avhengig av trebehandlingen. Kald grønn, som smaragd eller salviegrønn, passer perfekt til en seng laget av massiv eik. Denne kombinasjonen minner om en skog og er også perfekt for den moderne urbane jungeltrenden. Og kombinert med steingrått og hvitt gir du soverommet ditt i det skandinaviske utseendet en naturlig sjarm.

Vill eik er også veldig populær for å lage senger av massivt tre. Begrepet refererer ikke til en treslag i tradisjonell forstand. Den brukes heller for å gjøre det klart at det er et spesielt eiketre. Et karakteristisk trekk ved vill eiken er det veldig interessante, iøynefallende kornet og særegne porene, som gir sengen en rustikk stil.

Seng i vill eik i massivt tre i kombinasjon med metallmøbler og grønne planter

bøk er også et løvtre, men er mykere enn eik. Det samme gjelder vill eik Kjernebøk hovedsakelig om optikken. Treverket er tungt, mindre elastisk og kan bearbeides og farges veldig godt. Av denne grunn er massiv bøk senger tilgjengelig i mange forskjellige farger. Når det gjelder innredning, kan du stole på varme farger som gul, oransje og rose, fordi de pent understreker varmen i bøk.

kjeve tilhører bartrær og har en behagelig lys farge. På grunn av det høye innholdet av naturlige harpikser, er furutre fuktighetssikkert og motstandsdyktig mot møll. En seng laget av massivt furu kan kombineres på en fantastisk måte med andre møbler i landlig stil eller Scandi -stil.

en mørk grønn vegg på soverommet fremhever pent furusengen

Stein furu – Den sveitsiske stein furu er et mykt tre. Dette naturlige treet har en lys farge og karakteristisk, livlig korn. Den inneholder også eteriske oljer og harpikser og gir en uimotståelig duft. Hvis du vil bringe komforten til en alpin hytte inn på ditt eget soverom, bør du investere i en stein furuseng.

valnøtt er en veldig hard tresort som også er ekstremt motstandsdyktig mot insektangrep. Valnøtten har et mørkt, elegant utseende og har en retro stil som er spesielt egnet for store rom. En solid valnøttseng passer perfekt i et soverom fra midten av århundret.

kirsebærtre er kjent for sin rødbrune farge, som blir stadig mørkere over tid. På grunn av treets ensartede, edle utseende, er dette materialet veldig populært for produksjon av møbler av høy kvalitet. Den rødlige tretonen kommer til sin rett i kombinasjon med hvit og antrasitt.

Tresorten i massivtrebedene spiller også en avgjørende rolle i prisen. Bøk eller kjernebøk er betydelig billigere enn valnøtt- eller kirsebærtre. Men å kjøpe en slik seng kan sees på som en god investering, fordi massivt tre ofte varer i generasjoner uten å miste sin skjønnhet eller kvalitet.

Ta vare på en seng i massivt tre på riktig måte

Massiv treseng mørkt mot en grå vegg på soverommet

Når massivtre -sengen kommer hjem til deg, gi den litt tid til å tilpasse seg. Bare la det ligge på soverommet for en dag, uten madrass eller laken.

Sjekk miljøet, da massivtre kan deformeres på grunn av høye svingninger i temperatur og fuktighet i rommet. For å sikre at det verdifulle treet ikke tørker ut, bør sengen ikke plasseres for nær radiatorer eller utsettes for direkte sollys.

Sengene i massivt tre bør flyttes ekstremt forsiktig på grunn av sin tunge vekt. Hvis du vil omorganisere møblene på soverommet, må du unngå å skyve sengen på gulvet, da du kan klø det.

Som et naturlig produkt trenger også massivt tre regelmessig vedlikehold. Det anbefales å olje sengen i massivt tre en eller to ganger i året. For å gjøre dette kan du bruke spesielle vedlikeholdsoljespray som er tilgjengelige fra spesialforhandlere og vanligvis er laget på basis av linolje. Oljen beskytter treet mot smuss, vann og slitasje og oppdaterer den naturlige tretonen.

Innred soverommet naturlig med heltre, naturlige materialer og planter

Previous Post
Hvilke gardiner på badet? Disse løsningene er best for baderomsvinduet!
Next Post
Trendy grønn sofa: 18 interiørdesign ideer og tips om hva som følger med!