15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tyrkiske tepper – gamle og moderne kilim med en rekke mønstre

tyrkiske tepper rosa antikt vegggulv

Hvis du vil bringe et snev av Orienten inn i hjemmet ditt, kan du gjøre det med orientalske tepper. De orientalske teppene inkluderer blant annet tyrkiske tepper, som forvandler rommet til en koselig oase og fremkaller en fortryllende atmosfære med sine fargerike og praktfulle ornamenter. I det følgende bildegalleriet finner du antikke tyrkiske kilims samt veldig moderne designertolkninger av klassikeren. Kanskje finner du det orientalske teppet som passer din egen smak blant forslagene.

Historie og egenskaper ved det tyrkiske teppet

etnisk-mønster-stein-vegg-tekstiler

Tyrkiske tepper feirer sin kombinasjon av en grunn og nyter stadig større popularitet. De er en viktig, kulturell komponent i dagens Tyrkia. Et tyrkisk teppe er tradisjonelt håndlaget i regionene Anatolia eller Lilleasia, samt i nærområdene. Produksjonen av antikke tepper har sin opprinnelse i den pre-islamske perioden.

moderne-fargerikt-mønster-firkant

I løpet av tiden har det tradisjonelle håndverket for teppeknyting mottatt forskjellige kulturelle påvirkninger, noe som faktisk indikeres av det eksisterende mønsteret og fargene. Så hvis du vil sette et stykke historie i dine egne fire vegger, kan du dekorere leiligheten din med et så mangefasettert teppe.

Skandinavisk teppe: moderne for alle områder av hjemmet

Kilim teppe presentert på en moderne måte – ideer og omsorg

Vintage tepper som et høydepunkt i moderne interiør

dekorere-teppe-orientalsk-stue

Tyrkiske tepper passer inn i en landlig stil og passer også inn i et interiør som har blitt definert med et snev av vintage og etno. Det tunge gulvbelegget i tekstil passer også inn i en moderne atmosfære, som også kan sees på de følgende bildene. Et tyrkisk teppe skaper ikke bare varme og komfort, men kan også sette unike dekorative aksenter i hjemmet ditt.

runner sofa stue lenestol

Det tyrkiske teppet kalles også kilim eller kilim (det tyrkiske ordet for teppe). Kilim er et glatt, flatvevd teppe. Det er ikke bare mønstrene og fargene, egenskapene til det anatolske teppet, som forklarer denne langvarige innredningstrenden. Først og fremst blir håndarbeid selvfølgelig mer og mer verdsatt.

denizli teppe tyrkisk salongbord

Materialene som de tyrkiske teppene hovedsakelig er laget av er ull, bomull og silke. Som en naturlig fiber er ull relativt ufølsom for smuss. Den glatte overflaten på kilimene så vel som den faste bindingen bidrar også til å forhindre at støv og smuss setter seg fast. Du kan enkelt rengjøre tyrkiske tepper med en støvsuger. Forresten, de virkelige kilimene ser like ut foran og bak, noe som selvfølgelig gjør dem brukbare på begge sider.

pledd-mønster-kilim-soverom

De vevde teppene brukes ikke bare på gulvet, men også som veggtepper, noe som skaper en unik veggdekorasjon og bringer et snev av Orienten med seg. Det som gjør disse teppene unike er fargene og de forskjellige mønstrene. Det er definitivt verdt å nevne at tyrkiske tepper i mellomtiden ikke bare imponerer med orientalske mønstre og motiver, men også kan inneholde moderne elementer.

Ulike mønstre, former og farger som matcher enhver livsstil

kelim-fransen-oval-innredning-moderne

De unike mønstrene har blitt skapt gjennom årtusener og fortsetter å bli foredlet og modifisert. Selv om tyrkiske kilims opplever moderne, individuelle tolkninger av mange designere, er det noen grunnleggende funksjoner som gjør det virkelige tyrkiske teppet umiskjennelig. Mesteparten av tiden er tyrkiske tepper rektangulære i form. Ellers er det firkantede, sekskantede og runde kilim, men rektangelet er det vanligste.

prøve-møblering-moderne-rektangulær

Kilimene er laget i forskjellige størrelser, noe som betyr at de kan brukes hvor som helst i hjemmet. Enten du vil dekke en stor del av stuen med et antikt teppe eller vil bruke en eller flere løpere som en aksent på soverommet, kjøkkenet eller gangen, vil du definitivt finne det.

neon-moderne-tyrkiske farger

Mønstrene til de tyrkiske kilimene og alle andre orientalske tepper gjenspeiler folks lengsel etter mangfold og skjønnhet. De presise og filigranmønstrene er vanligvis ordnet i et sentralt felt, som er innrammet av en kant med striper i forskjellige bredder. Medaljongmønsteret er et av de grunnleggende mønstrene for den midterste delen av et teppe, også kjent som fond.

rød teppe-moderne-tyrkisk

Dette motivet kan være midt på teppet. Imidlertid kan flere små medaljonger også ordnes på langs etter hverandre. Det er også vakre tepper der baksetningen med vilje har blitt stått tom. Disse kalles også speiltepper. Et annet mønster er feltmønsteret, der midtområdet er delt inn i firkanter, rektangler, diamanter eller diagonale striper.

mønster-lyst-tyrkisk-teppe-spisestue

Hvis du vil ha et vevd teppe som pryder rommet med et helt bilde, er bildeteppene et utmerket valg. Bildemotivene kan representere en hage, dyr, figurer, planter eller vaser og er et ekte kunstverk. Et annet mønster som ofte forekommer er det såkalte repeteringsmønsteret, der det samme motivet gjentas i bakgrunnen.

Puff-bord-lenestol-skinnsofa

Både de gamle og moderne tyrkiske teppene kan grovt deles inn i tre stiler. For eksempel, hvis du foretrekker de enkle mønstrene, kan et teppe med geometriske figurer være noe for din smak. Den geometriske stilen kjennetegner en gruppe tyrkiske Usak -tepper og imponerer med forskjellige firkanter og åttekanter.

oppholdsrom-gull-elementer-teppe-tyrkisk

Hvis du synes blomstermotivene er tiltalende, kan du friske opp hjemmet ditt og gjøre det mer muntert med et tyrkisk teppe med blomster avbildet på det. Roser, dahliaer, blåklokker, samt krysantemum og valmuer pryder hovedsakelig disse teppene. Et slikt teppe er et skikkelig blikkfang på gulvet. Den intense fargen står i kontrast til det lyse parkettgulvet. Blomstermønstrene med små ranker utfolder sin skjønnhet best i store rom.

stue-sofa-lenestol-bilde-teppe

Hvis du vil skape lyshet og plass i rommet, kan du sette en elegant aksent i rommet med et lyst, tyrkisk teppe med fine blomstermønstre. For et harmonisk helhetsbilde kan du bruke putevar som gjenspeiler fargene på teppet. Lyse tepper skaper en vellykket kontrast til et mørkt parkett.

antikk tyrkisk kilim -stue

De for tiden veldig populære tyrkiske kilimene med sine mangfoldige og detaljerte mønstre står for velprøvd håndverk og tradisjoner og kan oppgradere ethvert rom i forskjellige innredningsstiler og gi det det bestemte. Det unike mønsterparadiset vi kan velge mellom, etterlater ingenting å ønske når det gjelder dekorering og design.

tyrkiske-tepper-kjøkken-ekte-prøver

Tyrkiske tepper forandrer atmosfæren i rommet og muliggjør et unikt samspill mellom forskjellige kulturer. Kombinert med dagens livstrender, bygger kilimene en bro mellom tradisjon og moderne design.

Previous Post
Hvilke gardiner på badet? Disse løsningene er best for baderomsvinduet!
Next Post
Trendy grønn sofa: 18 interiørdesign ideer og tips om hva som følger med!