15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Velge riktig vindusprofil – praktiske og nyttige tips

vindu stor hvit stue design sollys glass

Windows spiller en stor rolle i hjemmet og bør velges nøye. Det er noen ting som bør vurderes, og derfor har vi noen tips om hvordan du velger den riktige Profilvindu kompilert. Så her er hva du bør vite.

Vindusprofil med en interessant trekantet form

pvc vinduedesign trekant moderne mørk vindusramme

– På den ene siden er vinduet og vindusprofilen en fremtidsrettet investering som definitivt ikke bør spares. Ellers vil du en dag mest sannsynlig måtte bytte vinduer igjen fordi du vil oppdage at de ikke lever opp til forventningene du hadde. Av denne grunn er det bedre å investere i de riktige enn å betale for dem to ganger.

Vindusprofil i hvitt til takvinduet

takvindu pvc plasthåndtak hvitt loft

– Kostnadene for det nye vinduet og den tilhørende vindusprofilen avhenger av forskjellige faktorer. Størrelsen på vinduet spiller en rolle, så vel som om og på hvilken måte det kan åpnes. Men også typen og fargen på profilen og

Stor vindusprofil i stua

vindusprofil hvit moderne velg form

– Utskifting av vinduer og vindusprofil er følgelig på ingen måte et oppkjøp som skal presenteres som en unødvendig luksus. Hvis de er av høy kvalitet, har de en energibesparende effekt som ikke kan forventes fra gamle vinduer. Dette kan spare mye penger i fremtiden.

Vindusprofil med vinduskarme i hvitt

vindusprofil hvit vinduskarme plastskive

– Den beste tiden på året for å installere nye vinduer og spesielt vindusprofilen er vår eller høst. I disse to sesongene er ikke temperaturene så ekstreme. Derfor utvides eller trekker ikke vinduskarmen seg så mye, noe som ville være tilfelle våren og sommeren. Dette vil føre til unøyaktig innsetting og bør derfor unngås.

For karnappprofilen i PVC

karnappvindu hvitt pvc glassrutehus

– Profilvinduet tar bare 10 til 20% av vinduet. Resten er laget av glass. I dag består sistnevnte ikke lenger bare av en glassrute, men av to eller til og med tre, som er innebygd i vindusprofilen i en viss avstand fra hverandre (vanligvis mellom 14 og 16 millimeter). I mellom er det kamre som er hermetisk forseglet. Luften som er i den er i sin tur tørket på forhånd slik at det ikke kan dannes fuktighet inne i kamrene og glasset kan tåke. Dette rommet brukes til varmeisolasjon og er vanligvis fylt med en inert gass i stedet for luft til dette formålet. Slike gasser er argon eller krypton.

Tre-kammer vindusprofil

vindusprofil tre kamre lufttett isolasjonsvindu

– Kamrene i vindusprofilen bestemmer selv hvor varmegjennomtrengelig vinduet er til slutt. Følgelig er mange kamre et bedre valg. Jo færre kamre vindusprofilen har, jo mer varme går tapt.

Fem-kammer vindusprofil

vindusprofil fem kammer tre ruter av pvc glass

Før du snakker med eksperten om profilvinduet:

design vindusmøbler brun pvc classic

– Hvis du for tiden bygger et hus, bør du være tydelig på hvordan du planlegger å fordele dem rundt huset. Du bør også vurdere hvordan vinduene skal åpnes. Vil du at hele vinduet skal åpnes, eller skal det deles i to eller flere deler, hvorav bare en kan åpnes. Først da kan eksperten gi deg tilstrekkelig og presis råd.

– Når du velger glass, må du være oppmerksom på U-verdien. På den ene siden lar dette varmen fra solen trenge inn i rommet om vinteren, men gir samtidig isolasjon for varmen som er i det indre av huset.

– Velg et selskap som tilbyr deg en kvalitetsgaranti. Dette er viktig fordi en feil installert eller på en eller annen måte ødelagt vindusprofil ikke bare kan settes i stand, men må byttes helt ut.

Vinterhage og veranda laget av PVC vindusprofil

vinterhage pvc vindusprofil hvit vindusdør av plast

– Før du signerer en kontrakt, bør du be om en skisse av vinduet og profilen, samt måten vinduet skal installeres på senere.

– Under installasjonen av vindusprofilen bør du sørge for at skjøtene mellom vinduskarmen og veggen er godt fylt. Dette forhindrer fuktighet i å trenge inn, for eksempel når det regner, og gir bedre lydabsorbering. Det er også viktig at du krever at vinduet festes med plugger på alle sider.

– For installasjon bør du velge varianten der den nedre delen av profilen heves av en annen. Dette gir profilvinduet en tilstrekkelig helling.

åpningsvindu pvc hvit design idé balkong

vindusprofil 6 kammer plast design hvit pvc

vindusprofil inne i glass tre kammer pvc

pvc mørk plast vindusramme design

vindusprofil 8 kammerramme hvitt glass tre

pvc mørkebrun lukket treimitasjon

Previous Post
Kjøkkenopplegg og romlig fordeling
Next Post
Laget med blondedukler for attraktive DIY -dekorasjoner