15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Foldedører innvendig – 25 innerdører som plassbesparende romdelere

Foldedører inne -hvitt-kontor-parkett-gulv-rom-åpne-sammen

Foldedører inne sparer enormt mye plass og brukes oftest når rom skal skilles på et senere tidspunkt. I utgangspunktet består en foldedør av blader som kan brettes i en bestemt retning. Førervalser i vinkelen på hvert andre ledd lar de enkelte elementene bevege seg. Festing er nødvendig øverst, nederst og i midten. Foldedørsdesignet fungerer etter trekkspillprinsippet.

Foldedører inne – trekkspilldør

Foldedører inne-dør-trapper-minimalistisk-design-interiør

En annen type foldedør innvendig er den sammenleggbare skyvedøren. Den brukes først og fremst som vindusfront for butikker, men også som romdeler for store rom på kontorer eller offentlige bygninger. Disse dørene går over en skinne som vanligvis er festet på toppen. De henger og kan åpnes rundt et hjørne.

Foldedører innvendig som garderobe vingedører

foldedører-inne-hvitt-kontor-teppebelagt-brunt-moderne-funksjonelt arbeidsområde

Vingene til en trekkspilldør kan være veldig smale. Dette er spesielt plassbesparende med store innebygde skap, dører til boder og en liten kjeller. Dette muliggjør svært store passasjebredder. De er fantastisk egnet som romdelere i langstrakte rom. Den eneste ulempen er den langsomme åpningen når vingene er store.

Passer for enhver livsstil

Foldedører inne-garderobe-dører-hvitt-soverom-seng-moderne-klær

Dørene sparer mye plass og ser veldig hyggelige og harmoniske ut i kombinasjon med romdesignet. Versjoner med forskjellig frontoptikk gir muligheten til å tilpasses resten av møblene i rommet. Standardmålene til en foldedør for interiøret er 82-85 cm bred og 203-205 cm høy. Skreddersydde produkter er mulig på forespørsel fra produsenten.

Design for et harmonisk interiørdesign 

Foldedører inni-garderobe-trapp-hvite-dører-moderne-minimalistisk

Garderobeskapet kan også låses med den praktiske dørdesignen og åpnes praktisk hvis det er nødvendig, uten å ta opp unødvendig plass når den er åpen. På denne måten får du en perfekt romdeler, og du kan la garderoben stå halv eller helt åpen, slik at du kan brette vingene for å spare plass. Foldedørsgarderobene er ikke bare funksjonelle, de gir også rommet et spesielt, elegant preg. Når du kjøper en garderobe med foldedører, trenger du ikke å gi ekstra plass som med de svingbare dørene. På denne måten kan du utnytte ledig plass på gangen, stuen eller soverommet optimalt, selv med små rom. De sammenleggbare skapdørene gjør det mulig å plassere et skap selv i hjørner. En garderobe med foldedør er på ingen måte dårligere enn en vanlig garderobe.

Som romdeler eller skapdør

foldedører-inne-walk-in-closet-moderne-design-lenestol-hvit-vindu vegg

Når det gjelder konstruksjonen av foldedørene, er det forskjellige konstruksjonsmetoder. Med den nedhengte konstruksjonen er det for eksempel festet en føringsskinne til dørkarmen. Det er også den stående konstruksjonen, der en løpende maskin kjører på en føringsskinne i gulvet. De fleste plassbesparende dører kan bare åpnes til den ene siden. De doble foldedørene kan derimot åpnes i midten og de enkelte elementene kan skyves til venstre eller høyre.

Tvedelt foldedør for walk-in closet

foldedører-inne-walk-in-closet-glass-brun-gulv-grå-indirekte-belysning

Den plassbesparende dørløsningen er spesielt egnet for smale og små rom. Du kan også bruke foldedører innendørs hvis du vil gi leiligheten din et unikt preg. I motsetning til konvensjonelle dører er foldedører mindre vanlige i leiligheter, noe som gjør dem unike i en viss forstand. En vanlig passasje forvandles til et attraktivt og moderne element i ethvert interiør takket være en foldedør. Siden disse dørene kan settes sammen fra praktisk talt et stort antall bretteelementer, er de også ideelle for brede passasjer.

Foldedør inne unik fra Adielle

Foldedører-interiør-unik-adielle-mørk brun-partisjon-hvit-moderne-minimalistisk

Foldedører for innredning kan finnes på markedet i forskjellige design. Uansett om de er laget av tre, med et stort visningsvindu, fullstendig glassert eller laget av PVC, tilbyr de forskjellige modellene et bredt utvalg for enhver smak og stil. Før du kjøper en foldedør, er det første du må tenke på, hvilket formål den vil tjene. Prøv å velge et materiale som passer til stilen i rommet. Hvis rommet hovedsakelig er laget av tre, kan du velge foldedører med treutseende.

foldedører-inne-unik-adielle-mørk-brun-ramme-glass-stue-moderne-hvit

Akkurat som møblene utstråler en slik dør den uforlignelige sjarmen til tre. Foldedører i tre er enkle å ta vare på. For eksempel kan du male noen modeller og oppdatere dem etter år om nødvendig. Sammenleggbare glassdører eller kanskje de med aluminiumsutseende går spesielt godt i moderne rom. De har en spesiell letthet. Innvendige foldedører har også fordelen av at de slipper gjennom lys. På denne måten fremstår rommet mer åpent og friskere. I butikkene kan du finne foldedører med innsatser av satinert plastglass, klart glass eller strukturert glass.

foldedør-interiør-rom-divider-unika-adielle-glass-mørk-brun-ramme

De praktiske innvendige foldedørene kan brukes hvor som helst i hjemmet ditt. Som en del av en renovering kan disse dørene gjøre store endringer. For eksempel, hvordan finner du en stue som smelter sammen med terrassen? Ved å bruke en foldedør får du en ubegrenset utsikt over terrassen, og de varme solstrålene kan trenge inn i stuen. De foldbare glassdørene skaper gjennomsiktighet mellom innsiden og utsiden. Hvis du vil unngå uønskede blikk eller vil beskytte deg mot for mye sol, kan du utstyre transparente foldedører med rullegardiner eller persienner.

Som romdeler for kontorer og offentlige bygninger

foldedører-inne-kontoret-tepper-hvite-moderne-stoler-vinduer

I et større rom kan du bruke en foldedør for å skille veggenheten eller fjernsynet, for eksempel når det ikke er i bruk. Som romdeler kan den også skille arbeidsplassen eller det åpne kjøkkenet. En liten kjøkkenkrok kan låses med foldedøren, spesielt hvis rommet brukes som arbeidsrom. Hvis du ikke alltid vil holde øye med kjøkkenbenken, kan den raskt gjemmes med slike dører, og hvis du vil vaske opp raskt, kan døren åpnes.

Skillevegg med forskjellig frontoptikk

foldedør-interiør-rom-skillelinje-tre-ser-ahron-hel-kontor-stoler-blind-belysning

En foldedør er ideell for å skjule en vaskemaskin eller tørketrommel. Kanskje du også vil oppbevare nye håndklær, strykebrett, strykejern og diverse andre redskaper bak døren. Foldedøren på innsiden lukker denne verdifulle lagringsplassen og ser stilig ut. På barnerommet kan du også skille et garderobeskap eller oppbevare lekene bak en stilig dør med et praktisk hyllesystem.

Idee til et halvåpent kjøkken

Foldedører-inne-partisjon-tre-lyst-kjøkken-stue-område-liten-leilighet

Perfekt for trange steder

foldedører-interiør-skillevegg-soverom-tregulv-sengeteppe-teppe-hvitt-frostet glass

foldedør-inne-partisjon-tre-utseende-glass-mørk-rød-løper-bilder

foldedør-innvendig-partisjon-grå-bilde-svart-hvit-ramme-aluminium

foldedør-interiør-rom-skillelinje-treramme-glass-kjøkken-spisestue-grå-veggmaling

foldedør-inne-grå-rom-divider-flat-f1-foa-design

foldedører-inne-glassmalerier-tre-ramme-skillevegg-vegg-stol-lampe

foldedører-inne-innebygd skap-walk-in-garderobe-speil-front-vegg-farge-grønn

foldedører-inne-walk-in-closet-hvit-speil-front-parkettgulv

foldedører-inne-anthea-boffi-kjøkken-moderne-minimalistisk-kantet-hvitt-høyglanset

Foldedører-inne-glass-kanter-hvit-stue-spisestue-glass vegg-skillevegg

foldedører-inne-andrew-vassallo-spisestue-bilder-eple-banan-gulv-grå

Foldedør-innside-glass-metall-stripesporlist

foldedører-inne-glass-metall-kanter-tepper-grå-hvite vegger

Previous Post
35 Halloween-sminketips for hele familien
Next Post
22 ideer til dekorative grønnsakshager – nytelse for øynene og ganen