15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kombiner kreativt mørkere og vindusdekorasjon – 20 designideer

vindu-dekorasjon-mørkere-personvern-skyve-gardin-mønster-farge-stue

Det er mange varianter gjennom Mørking og vindusdekorasjon å bringe mer variasjon inn i interiøret. Ofte står man overfor en reell utfordring når man ser etter den riktige typen personvern og solbeskyttelse som også kan innlemmes i interiøret på en visuelt tiltalende måte. På den annen side tilbyr det store utvalget fantasifulle designalternativer for å designe vinduene individuelt.

Mørking og vindusdekorasjon – en oversikt over de forskjellige designalternativene

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-romerske persienner-brun-spisestue-stilig

Gardiner, skyvegardiner, rullegardiner og persienner for enhver smak tilbyr personvern og solbeskyttelse fra innsiden og fungerer også som vindusdekorasjoner. Disse bør generelt velges og smakfullt kombineres i henhold til farge og romdesign. Stol på mønstre, mørke eller intense farger i tilfeller der interiøret er ganske enkelt og reservert. Husk at når lyset kommer bak, kommer stoffet og strukturen til materialet tydeligere ut.

Mørking og vindusdekorasjon – 20 mulige varianter

vindusdekorasjon-mørkere-personvern-gardiner-romerske persienner-stoff-mønster-spisestue

Noen varianter for mørkere kan også kombineres med hverandre og festes til vinduet sammen. Rullegardiner eller persienner ser fantastisk ut i kombinasjon med gardiner. Den ene skal være halvgjennomsiktig og den andre ugjennomsiktig. Ulike fiberstrukturer og stoffer er vanskelig å plassere ved siden av hverandre, så det er lurt å kombinere lignende fibertyper.

Blackout og vindusdekorasjon – ugjennomsiktige gardiner

vindusdekorasjon-mørkere-personvern-skjerm-gardiner-mønster-paisley-grå-stue

Gardiner har blitt brukt som blackouts siden romertiden og er fortsatt like populære i dag som da. De kan festes og festes på forskjellige måter over eller samtidig på vinduet. Vurder typen installasjon før du kjøper stoffet eller gardinene.

Sett aksenter gjennom mørkere og vindusdekorasjon

vindusdekorasjon-mørkere-personvern-gardiner-ugjennomsiktig-oker-farge-soverom

Gardiner og gardiner kan festes godt til taket eller veggen ved hjelp av en gardinskinne. Hvis du monterer det i taket, får du et større rom. Gardinlisten kan vellykket gjemmes bak dekorative stukklister. Gardinstenger kreves for å feste gardinene til veggen. Dette anbefales å bruke hvis romhøyden er tilstrekkelig.

Mørklægning og vindusdekorasjon – mønstrede gardiner

vindusdekorasjon-mørkere-personvern-beskyttelse-gardiner-ugjennomsiktig-mønster-stue

Hvis du selv eller får gardinene skåret etter mål, må du ta hensyn til riktig lengde. Kanten på gardinet skal ideelt sett berøre gulvet slik at det ikke dannes bretter, men heller ikke kortere, ellers vil rommet virke mindre.

Mørking og vindusdekorasjon – halvgjennomsiktige skyvedører

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-skyve gardiner-svart-hvitt-soverom

Skyve gardiner er et godt og svært lite krevende, moderne alternativ til gardiner og gardiner. De er ugjennomsiktige eller halvgjennomsiktige og i fantasifulle design. De kommer opprinnelig fra Japan som skyve, halvtransparente dører og vegger og kan brukes på en rekke måter, ikke bare foran vinduene. Glidegardiner er tett hengende stofflengder som beveger seg i en løpeskinne og kan flyttes. Ofte kombineres flere deler i forskjellige farger eller med forskjellige mønstre.

Halvtransparente rullegardiner i hvitt til kjøkkenvinduene

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-rullegardiner-kjøkken-hvitt-kjøkken-vinduer

Rullegardinene er veldig populære og enkle å bruke. De er spesielt egnet for bruk i alle områder, spesielt på kjøkken og bad, da de tåler fuktighet godt og kan festes direkte til vinduskarmen. Rullegardin er faktisk solid materiale som rulles over et rullrør og enkelt kan rulles ut.

Stripete rullegardiner – ugjennomsiktige og gjennomsiktige strimler

vindusdekorasjon-mørkere-personvern-rullegardiner-svart-hvitt-kjøkken-vintage-moderne

Rullegardiner kommer i alle størrelser og er virkelig en praktisk variant for små eller smale vinduer. Det er også et stort utvalg materialer: bomull, polyester, papirtråd, bambus, i fantasifulle design og farger.

Stripete rullegardiner til badet – sort -transparent stripet mønster

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-rullegardiner-bad-moderne-svart-hvitt

Rullegardiner med gjennomsiktige eller halvgjennomsiktige og ugjennomsiktige mønstre er gode designalternativer for personvern i private rom, for eksempel bad og toaletter, og samtidig ikke helt avstått fra naturlig lys.

Blackout og vindusdekorasjon på badet – blå persienner

vindusdekorasjon-blendingsgardiner-persienner-stoff-blå-bad

Rullegardinen rulles sammen i en kassett som beskytter stoffet mot støv. Kassetten festes til vinduskarmen ved hjelp av klips eller direkte på veggen ved hjelp av pinner. I likhet med gardinskinnen, kan den dekorativt tilpasses miljøet med stukkelementer.

Mørking og vindusdekorasjon med romerske persienner

vindusdekorasjon-blackout-personvernbeskyttelse-romerske persienner-stoff-mønster-farge

Romerske persienner fremstår som en midtre melding mellom: gardin og plisségardin. Et rullegardin er laget av solid materiale, som gardinet, men brettes med snorer som ligner det foldede persiennet og trekkes ut og sammen i henhold til trekkspillprinsippet.

Romerske persienner – noe mellom gardiner og plisségardiner

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-romerske persienner-stoff-rød-hvit-mønster-kjøkken

Romerske persienner kan festes spesielt godt til små vinduer eller vinduer som ikke samsvarer med standardmålene. De ser veldig dekorative ut som gardinene, men er mye billigere fordi du trenger like mye stoff som størrelsen på vinduskarmen, og ikke dobbelt så mye som med gardinene.

Romerske persienner av mønstret stoff for Mørking og vindusdekorasjon

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-romerske persienner-mønster-stoff-kjøkken

Nesten ethvert stoff er egnet for romerske persienner, avhengig av formålet. Dempede og trykte stoffer setter aksenter med sine lekne farger og motiver, men ser samtidig ikke for ekstreme ut på grunn av det lille området de dekker.

Fantastiske romerske persienner satte aksenter i det enkle soverommet

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-romerske persienner-farge-stoff-hvit-blå

Fornuftig personvern og solbeskyttelse for babyrommet – ugjennomsiktige romerske persienner i rosa

vindusdekorasjon-mørkere-personvern-skjerm-barnerom-jente-baby-rosa-rosa

Romerske persienner med lekne trykk og mønstre ville være den ideelle løsningen for barn og babyrom. Den kan stå halvåpent og lages helt uten at noen deler henger rundt, ettersom ledningen tilsvarer lengden på stoffets lengde og trekkes opp sammen med den. Det er ingen risiko for at det lille barnet leker med snoren.

Mørking og vindusdekorasjon for terrasseglass

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-romerske persienner-balkong-terrasse-skyggelegging

Med romerske persienner forblir gulvet under vinduet fritt, og det er ikke igjen stoff når du støvsuger eller tørker gulvet. I motsetning til rullegardiner og rullegardiner kan romerske persienner vaskes i vaskemaskinen på 30 grader, som gardinene.

Mørking og vindusdekorasjon – halvgjennomsiktige hvite foldede persienner 

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-romersk persienner-hvit-fleksibel-vegg-farge-lyseblå

Plisségardiner er en flott løsning for vanskelige vinduer og er tilpasset vinduskarmen. De er laget av brettet stoff og fungerer etter trekkspillprinsippet. Bredden på et element tilsvarer nøyaktig bredden på vindusruten og er enten installert direkte i vinduet med en klemmeanordning uten boring eller festet på vinduskarmen.

Vindusdekorasjon og personvernskjermer i treningsrommet – stol på farge

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-plissert-oransje-farge-mønster-hvitt-treningsrom

Monteringen med klemmer muliggjør en meget fleksibel bruk av plisségardinen. Den kan trekkes ut på en rekke måter slik at lyset kan komme inn i rommet over eller under vinduet. På denne måten brukes det naturlige lyset optimalt gjennom dagen og avhengig av orienteringen.

Blå plisségardiner i barneområdet – et herlig gutterom

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-plissert-blå-barnerom-ugjennomsiktig

Plisségardiner er veldig allsidige og kan tilpasses forskjellige vinduskarme modeller. For eksempel kan en buet vindusramme bli mørkt pent og diskret uten å forsvinne plassen på vinduskarmen.

Plisségardiner kan brukes veldig fleksibelt

vindusdekorasjon-mørkere-personvernbeskyttelse-plisee-blå-korridor-hvite-møbler

Det store utvalget av alternativer for mørkere gir muligheten til å dekorere vinduene og samtidig gi personvern og solbeskyttelse.

Previous Post
Lære mens du sover – Hvordan hjernen lagrer viktig informasjon
Next Post
DIY adventskalender – 3 enkle ideer til julekalendere å lage selv