15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Forskjønne gamle dører – 20 tips og triks for redesign av innerdører

Pynt gamle dører-ideer-tips-remodel-dekorere

Å reparere eller fornye dørene er en del av innredningen og redesignen av leiligheten. De er uten tvil ansiktet på rommet eller leiligheten og gjør det første inntrykket når du besøker. Hvis kjøp av nye dører ikke er planlagt for øyeblikket, er her løsningen. Avhengig av materialet kan gamle dører forskjønnes, repareres eller rett og slett dekoreres på en mer vennlig måte.

Forskjønne gamle dører: med maling eller folie

Forskjønne gamle dører-ideer-farge-eller-klistremerker

Ved modernisering og renovering kan rimelige løsninger være en fordel. Spesielt hvis det ikke er planlagt et dyrt nytt kjøp. Den lave innsatsen og den høye kvaliteten spiller også en viktig rolle her. Alt i alt kan du selvfølgelig ha problemer, men med noen få nyttige tips ser oppgaven oppnåelig ut. Fremfor alt er den avgjørende faktoren materialet som den respektive døren er laget av.

Forskjønne gamle dører: romantisk i roser og blomster

Forskjønne gamle dører-ideer-ytterdør-romantisk-rosa

En tredør kan renoveres når som helst. Du kan endre fargen, bruke en annen trebeis og i utgangspunktet behandle overflaten på en rekke måter. Situasjonen er en annen med dørene i laminat. Plastoverflaten er vannavvisende og tar ikke på seg fargen etterpå. Et nytt belegg anbefales, spesielt hvis det har oppstått skadede områder. Et annet alternativ ville være å legge selvklebende ark på toppen, men dette er en midlertidig løsning.

Det som fortsatt må vurderes er om det er en utleieleilighet eller ikke. I et sameie kan du gjøre og endre hva du vil. Hvis du bor under leie, har du ikke lov til å gjøre store endringer i leiligheten. Innerdørene kan krydres, men ikke males eller belegges. Leietaker bør forlate leiligheten i samme stand som den var ved innflytting. Eller du kan diskutere mulig renovering med utleier og signere en tilleggskontrakt.

Forskjønne gamle dører – farging: instruksjoner og tips

Forskjønne gamle dører-ideer-farge-instruksjoner-tips

Med små triks skaper gamle dører helt nye inntrykk. Før oppussingen påbegynnes, bør døren forbehandles. Den fjernes best fra sin vanlige plass, løftes fra fiskestangen og plasseres på et stabilt underlag. Dette gjør håndteringen enklere og forhindrer mulig skade. Alle beslag må fjernes.

Gjør det forberedende arbeidet foran dørene 

forskjønne-gamle-dører-ideer-instruksjoner-overflate-klargjøre-sliping

Hvis det er flere riper, bulker og lignende på døroverflaten, bør disse repareres. Du kan gjøre dette med et spesielt ferdig filler for tre. Ujevnhetene fylles og repareres med en slikkepott. Etter at de fylte områdene har tørket godt, behandles de med sandpapir og glattes ut.

gamle dører-forskjønne-ideer-farge-instruksjoner-tips

Hele døroverflaten og spesielt kantene bør slipes med sandpapir. Du er velkommen til å bruke en passende slipemaskin hvis en er tilgjengelig. Imidlertid kan bare de flate områdene behandles med det, og fordypningene og detaljene må bearbeides for hånd. Ta til slutt sandpapir med en 240 krone og slip hele døroverflaten. Etterpå skal den frigjøres fra fettrester med alkohol.

Forskjønne gamle dører og dekorere dem pent 

gamle dører-forskjønne-ideer-før-etter-ytterdør

Til slutt påføres en malingsfarge. Et hvitt underlag påføres vanligvis i en matt eller blank finish. Når du velger riktig farge, anbefaler vi å velge lyse toner. De fremstår som mer positive og vennligere og sørger derfor for en behagelig mottakelse. Endringen i farge er mindre egnet for bruk på dører i utleieleiligheter. Uansett om de er blanke eller matte, skinner selv gamle dører med en ny glans.

Forskjønne gamle dører og få dem til å skinne: lyse farger

gamle dører-forskjønne-ideer-rosa-oransje-lyse-lyse

Når du maler med ønsket malingsfarge, begynner du med hjørner og kanter. Disse males først med pensel og deretter behandles resten av døroverflaten med en malervals. For best resultat, påfør et hvitt grunnlag og bare deretter ønsket farge. På denne måten får ønsket farge ønsket nyanse og intensitet. En farget bakgrunn vises vanligvis som en undertone og endrer effekten av malingsfargen.

Forskjønne gamle dører og sette aksenter i pastellfarger

gamle dører-forskjønne-ideer-farge-geometriske-figurer

Før maling anbefaler vi å maskere dørkarmen eller bare døroverflaten med maskeringstape slik at kantene holder seg fine og rene. Hvis du arbeider med flere eller forskjellige farger, kreves det en malertape av høy kvalitet. De billige tar opp malingen og er da veldig vanskelige å fjerne, uten rene kanter.

Forskjønne gamle dører i barnehagen: tavlemaling

gamle dører-forskjønne-ideer-svart-tavle-maling-barnerom-kritt

Dørkarmer og dørflater kan utformes annerledes. Dette gjør døren til en designaksent i leiligheten eller i rommet. Med innerdører kan du eksperimentere med lekne design og bruke døroverflaten som et slags lerret. På barnerommet blir uvanlige effekter og ideer alltid veldig godt mottatt. Det er fantasifullt å male innsiden av døren med tavlemaling og dermed gi barna muligheten til å designe den med kritt som de ønsker.

Design skyvedører annerledes: Stripes

gamle dører-forskjønne-ideer-skyvedører-mønster-strimler

Spesielt skyvedører er ideelle for lekne design. Dørhåndtaket eller bolten mangler ofte og passer ofte perfekt inn i veggdesignet. Disse konverteres raskt til et rullbart bilde. Kanskje ikke veldig kreativ, men veldig stilig utseende geometriske figurer og striper. Det er her en god malertape kommer godt med. Hvis du heller vil ha nøytrale farger i det enkle, elegante interiøret, ville du bruke vertikale striper i lys grå og hvit.

Forskjønne gamle dører: geometriske former 

gamle dører-forskjønne-ideer-geometrisk-mønster-hvit-grå

Geometriske mønstre er veldig populære for tapeter og veggdekorasjoner. De er også relativt enkle å komme til. Det er best å velge to eller tre farger, for eksempel to nøytrale og en intens nyanse, og bruke den tredje sparsomt. Bildet ovenfor er et godt eksempel. Sildbeinmønster i grått og hvitt ser lite iøynefallende, men fortsatt interessant, og den knallrøde dørkanten setter en aksent.

Forskjønne gamle dører og redesigne dem på en moderne måte: svart og hvitt

gamle dører-forskjønne-ideer-svart-hvitt-mønster-folie

Å forskjønne gamle dører er ikke bare mulig med et nytt farget strøk med maling. Versjonen med folie er spesielt egnet for skjemmende dører i utleieleiligheter. Filmer er tilgjengelig i mange forskjellige farger og varianter i dag. Du kan til og med bestille en egendesignet trykkfilm eller i det minste velge bildet selv. Det beste med det – filmen er lett å fjerne når som helst. Bare varme opp overflaten med en hårføner og trekk av filmen etter hverandre.

Gjør gamle dører minimalistiske

gamle dører-forskjønne-ideer-minimalistisk-hvit-neon-kant

På samme måte kan hver innerdør enkelt designes kreativt med farget teip. Minimalistisk og effektivt, mer etter mottoet: ‘Mer er mindre’, du kan velge en vakker farge og bruke den til å beskrive lekne former. Alternativt kan du feste fargede striper til de indre og ytre kantene og skape en flott effekt med liten innsats.

Forskjønne gamle dører og dekorere dem med tape

gamle dører-forskjønne-ideer-svart-hvit-vaskebånd

Hvis du vil dekke et større område av døren med folie, anbefales det å spraye døren med glassrenser på forhånd og påføre folien forsiktig bit for bit. Alternativt kan den samme effekten oppnås med en vann-vaskemiddelblanding. Fremfor alt er det viktig at overflaten på døren er fuktig, fordi dette gjør det lettere å påføre filmen og forhindrer bobler.

Forskjønne gamle dører med vasketape

gamle dører-forskjønne-ideer-font-washitape-dekorere

Hvis du vil oppnå visse former og figurer med tape, anbefales en foreløpig tegning på døroverflaten. Ved hjelp av linjaler og kritt eller blyant kan du bestemme riktig plassering av hver figur og plassere de selvklebende partiklene på den.

Forskjønne gamle dører med selvklebende folie

gamle dører-forskjønne-ideer-vaskebånd-dekorere-hvit-folie

For å få mer farge inn i rommet, anbefaler vi å bruke washi -tape. I kontorrekvisita er det flotte varianter med lekne mønstre eller i vakre farger som gir godt humør. Alternativt er det også en rekke klistremerker som er enkle å påføre. Dette skaper vakre motiver, og bare enkelte områder av døren er dekket. Du kan raskt lage prikker, striper, geometriske figurer og store fonter selv.

Forskjønne gamle dører med selvklebende klistremerker

gamle dører-forskjønne-ideer-selvklebende-klistremerke-prikker

Når du limer døroverflaten, er bare én betingelse veldig viktig – overflaten må være plan. Skadede dører kan muligens fylles, men bare hvis det er en tredør. Et annet alternativ er å reparere det med dekorative paneler. Innerdøren er dekket med en lett MDF eller sponplate med et dekorativt lag og festet på døroverflaten. Det fungerer etter prinsippet om trelaminater. Det dekorative laget består vanligvis av papir og er foliert matt eller blank. Dette beskytter dem mot fuktighet og gjør bildet mer holdbart.

Forskjønne gamle dører med papir

gamle dører-forskjønne-ideer-papir-blomster-fargerike

Gamle dører kan forskjønnes midlertidig hvis du legger dekorasjoner på dem. Dette er dekorert avhengig av sesong eller festlig og sikrer dermed et mer godt humør. Mønstre og bilder kan være vakre motiver for dørdekorasjon. Hjemmelagde kranser laget av papir, kunstige blomster eller små gjenstander er iøynefallende og kan tinkeres av alle med litt kreativitet. Her presenterer vi denne vakre vårideen for fargerike papirblomster. Disse kan festes til døroverflaten med dobbeltsidig teip. Disse gir absolutt godt humør når du kommer inn i rommet.

Previous Post
Lag vårkranser – 10 enkle DIY -ideer for vårdekorasjoner med instruksjoner
Next Post
Loftleilighet med en dynamisk og livlig atmosfære