15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gjør det riktige valget av gardinstoffer – 10 tips før du kjøper

Valg av gardinstoffer-pastellfarger-nøytral-beige-olivengrønn

Det er vanskelig å finne den rette blant det store utvalget av verftsvarer Valg av gardinstoffer hold sannheten. I tillegg til utseendet og følelsen – hvordan stoffet ser ut og føles, må gardiner og gardiner harmonisere med resten av møblene. Siden disse dekker et relativt stort område, er det tilrådelig å betrakte dem som et forbindelseselement og som et dominerende. Du må selvfølgelig like fargene og mønstrene, men de må også utfylle interiøret. Siden dette ikke er en enkel oppgave, tilbyr vi hvilke designtips du kan støtte.

Valg av gardinstoffer – praktiske faktorer

gardinstoffer-utvalg-verftet varer-fargerike-farge-farge-palett-materiale

Uansett om du må velge fabrikerte gardiner og gardiner eller stoffet for dem, bør de ikke bare appellere til deg visuelt, men også virkelig gi deg glede og tjene deg lenge senere. Rent praktiske ting, som rengjøring og stoffets egenskaper, må tas i betraktning, slik at investeringen er verdt enda år senere. Ikke alle tekstiler er fargerike og lette. Mønstre og strukturer ser helt forskjellige ut i kunstig og dagslys, så vel som når stoffet lyser bakfra.

Valg av gardinstoffer – avhengig av formålet

Valg av gardinstoffer-grå-antrasitt-monokrom-tett

Først og fremst bør du vurdere formålet som gardinstoffet brukes til. Er det behov for personvern i rommet? I hvilken grad er påvirkningen av sollys ønsket i rommet? Er en blackout -effekt målrettet? Vil du ha en termisk effekt? Lengden og fargen på gardinene eller gardinene bør forholde seg til størrelsen på rommet. Gardinstoffer til barnerom oppfyller andre kriterier som har mer å gjøre med visuell oppfatning.

Valg av gardinstoffer – gjennomsiktig, ugjennomsiktig, termisk

Valg av gardinstoffer-varme-farger-stue-oliven-grønn-beige

Transparente gardiner er imidlertid ikke helt gjennomsiktige. Under visse lysforhold – når utsiden av huset er lysere enn innsiden av huset – har de muligheten til å avverge irriterende blikk inn i rommet. Samtidig kan du se utenfor deg selv. Ugjennomsiktig gardinstoff er vanligvis tungt og tykt, blokkerer lyset og mørker intensivt. Disse typer tekstiler er vanligvis foretrukket for soveområder, ettersom godt mørklagte rom fremmer bedre søvn. Termostoffer er laget av den siste generasjonen av fibre, som har en isolerende effekt, men også beskytter strålende solenergi. Om vinteren, men også om sommeren, er denne eiendommen høyt verdsatt, spesielt når det gjelder energikostnader.

Valg av gardinstoffer – fargebestandig, lysfast, naturlig fiber eller syntetisk fiber

Valg av gardinstoffer -hvitt-svart-mønster-blomstermønster-deco

Få råd fra en spesialist før du kjøper eller sjekk selv hvilke gardinstoffer som er fargebestandige og lette. Direkte sollys kan få fargene til å falme betydelig, for eksempel når det gjelder silke. I dette tilfellet er et mellomliggende fôr tilrådelig slik at fargeintensiteten beholdes lenger. Andre naturlige fibre, for eksempel bomull eller lin, kan krympe under vask og miste opptil 20% av lengden. I dette tilfellet bør forvask unngås, og en “vaskekrøll” sys ofte under gardinbåndet.

Valg av gardinstoffer – rengjøring og pleie

Gardin stoff utvalg-tekstiler-mønstre-eksotiske-ornamenter-verftet varer

På grunn av rengjøring og omsorg er det spesielt viktig når du velger gardinstoff at det kan vaskes i vaskemaskinen eller ikke. Den første varianten vil gjøre husmorjobben mye lettere, ettersom det å vaske noen meter stoff for hånd er ærlig tøft. På den annen side er det mulig at med meget lange eller brede gardiner eller gardiner overstiger den totale tørkede mengden vaskemaskinens maksimale belastning. I slike tilfeller er profesjonell rengjøring et alternativ. For gardiner som består av et ytre stoff og et fôr, er det lurt å få dem på en slik måte at de kan vaskes separat.

Valg av gardinstoffer – utseendet

gardinstoffer-utvalg-semi-gjennomsiktig-grå-vinduskarmen puter

Valget av de riktige gardinene eller prosessene gjelder hovedsakelig det endelige utseendet. Effekten av det valgte gardinstoffet varierer avhengig av lysintensiteten. Fargen er også merkbar annerledes i naturlig eller kunstig lys. Dessverre kan det skje at gardinstoffet du har valgt ikke appellerer til deg når det er festet til vinduene i din egen leilighet, og derfor er det verdt å ta med et stykke av det samme stoffet hjem og teste hvordan det ser ut på få øye på.

Valg av gardinstoffer – med mønstre eller ikke

gardinstoffer-utvalg-pastell-farger-blomstermønster-romantisk-teppe-dekorasjon

Mønstre kjøres enten horisontalt eller vertikalt og gjentas på tvers av panelet. Denne særegenheten er avgjørende, slik at det ikke er stygge overraskelser når du henger den opp. Størrelsen og tettheten til mønsteret er også spesielt viktig for ønsket, harmonisk utseende. Store former og figurer er mer egnet for store vindusflater. Små ornamenter kommer bedre til sin rett for små vinduer, men de bør ikke skrives ut veldig nær hverandre. Monokrome gardinstoffer er alltid et godt valg og passer for alle vindusstørrelser.

Valg av gardinstoffer etter farge

gardinstoffer-utvalg-varme-farger-oransje-stue-polstring

Farger spiller en viktig rolle i design og innredning av hjemmet. Du kan velge mellom kule, varme og nøytrale farger. Kule nyanser som blått, lilla, blågrønt har en frisk og stimulerende effekt. De er perfekte på badet, men de myke pasteltonene til disse vil også være perfekte for soverom. Varme farger som okergul, terrakotta, rød og olivengrønn skaper en koselig, innbydende atmosfære og kan brukes fantastisk i fellesrom som stue eller kjøkken. De nøytrale fargene inkluderer ikke-fargene svart, hvit og grå, samt lysebrun, beige og krem. De harmonerer ved siden av varmt og kaldt og myker opp den sterke effekten av intense farger. På denne måten ville de passe godt til ethvert boareal og atmosfære.

Gardinstoffer Valg av materiale – egenskaper til lette og tunge gardinstoffer

gardinstoffer-utvalg-vindus-størrelse-lin-bomull-hvitt-soverom

Det valgte materialet for gardiner og gardiner har sterk innflytelse på den endelige visuelle effekten. I denne sammenhengen skilles det mellom lette og tunge stoffer. De tunge inkluderer vanligvis bomull, fløyel, lin og damast og brukes hovedsakelig til ugjennomsiktige gardiner. Vi anbefaler en gulvlengde og dype, attraktive folder på overkanten. Voile og chintz er kjent som tekstiler av lette gardiner, som er løst og enkelt samlet og om nødvendig bringes i form med fôr eller interlining.

Gjør det riktige valget av gardinstoffer

gardin-stoffer-utvalg-flerfarget-store-prøver-verftet varer-okergult

Selv om det er vanskelig å velge gardinstoff, fyller gardiner og gardiner en dekorativ og praktisk funksjon. Hvis du ønsker mørkere rom og personvern er ønsket, er tunge stoffer et alternativ. Hvis du streber etter en visuelt attraktiv effekt, er lyse gjennomsiktige eller halvtransparente gardiner med stilige mønstre perfekte. Når du tar vare på gardinstoffet, er det alltid lurt å først studere pleieetiketten og, hvis den mangler, alltid sette vaskemaskinen på ‘kald’.

Flerfargede gardinstoffer uten mønster – fargegradienter og ombre -effekter

gardinstoffer-utvalg-farge-ombre-effekt-hvit-blå

Kombiner gardinstoffer – monokrom og mønstret

gardinstoffer-utvalg-kald-pastell-farger-soverom-nøytral

Utvalg av gardinstoffer til soverommet  

gardinstoffer-utvalg-soverom-hvitt-mønster-fint

Velge gardinstoff til barnerommet – fargerikt og stemningsfullt

gardinstoffer-utvalg-barnerom-fargerikt-jente-dekorasjon-design

Valg av gardinstoffer til det moderne kjøkkenet

gardinstoffer-utvalg-moderne-kjøkken-minimalistisk-levende-stil

Ugjennomsiktige, mørke gardiner for studiet

gardinstoffer-utvalg-svart-ugjennomsiktig-studie-tulipan-bord

Send GardinPresentere tekstiler på en attraktiv måte

gardinstoffer-utvalg-elegant-gull-effekter-halvgjennomsiktig mønster

Valg av gardinstoffer avhengig av livsstil – vintage og landsted

gardinstoffer-utvalg-vintage-krem-hvit-planke gulv-veggbekledning

Previous Post
Lag vårkranser – 10 enkle DIY -ideer for vårdekorasjoner med instruksjoner
Next Post
Loftleilighet med en dynamisk og livlig atmosfære