15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Praktiske levende ideer skjul rom – hemmelige dører

Praktiske levende ideer -hemmelig dør-tapet-soverom-barokk-tradisjonelt

Tidligere var det minst en hemmelig gang eller hemmelig rom i hvert staselige slott, og selvfølgelig førte en godt skjult dør til den. Det fungerte som et gjemmested og som en rømningsvei. Det som pleide å fungere godt kan være nyttig i dag. Av et par praktiske levende ideer la oss avsløre hvor mange muligheter det faktisk er å designe en dør til bod, til hagen eller bare som en veggpassasje, skjult estetisk.

Praktiske levende ideer med hemmelige dører og rom

Praktiske levende ideer -hemmelig dør-vegg-skap-tregulv

Stort sett handler det om overgangsrom, rom som ligger ved siden av hverandre og ofte er koblet diskret, eller om en dør som sjelden brukes. I alle situasjoner vil du ikke ha denne døren i ditt direkte synsfelt. En andre dør er estetisk forstyrrende, spesielt i stua, og tar opp plass som kan brukes til andre formål.

For å skjule praktiske levende ideer som dører og rom

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-speil-veggbekledning-forskjøvet-moderne

Rom som smelter inn i hverandre kan deles relativt enkelt ved hjelp av gips. Noen ganger er det imidlertid ønskelig å ikke skille de nyopprettede separate rommene eller rommet og gangen helt. En skillevegg har flere fordeler, men forbindelsen mellom to rom kan på den annen side være veldig nyttig. Den optimale løsningen for denne romsituasjonen er å designe skilleveggen som et veggsystem og innlemme en hemmelig dør i den.

Praktiske leveideer med skjulte dører

Praktiske levende ideer -hemmelig dør-roterbart-skap-vegg-wenge

En hemmelig dør kan gjemmes i et veggsystem, ettersom de enkelte skapelementene kan måles og proporsjonene tilsvarer en konvensjonell dør. Spesielle mekanismer tillater en rotasjon rundt sin egen akse, og dermed kan den hemmelige døren åpnes. En annen variant er at bare dette skapelementet kan flyttes.

Praktiske leveideer – skjult dør bak veggbekledning

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-bibliotek-skap-veggbekledning-tre-bokhyller

Veggbelegg skjuler ufullkommenheter på de originale veggene og får dem til å se ensartede ut. De gir veggen en ny struktur og et moderne utseende. Veggbekledning er imidlertid den perfekte måten å skjule en koblingsdør på en veldig estetisk måte. Trepaneler og andre med et natursteinutseende er blant de mest populære for moderne veggbekledning, og på grunn av deres rette proporsjoner er de også perfekte for å skjule en dør.

Praktiske levende ideer – hemmelig dør i bibliotekveggen

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-grå-bibliotek-vegg-spisestue

Vi kjenner alle den “hemmelige passasjen” gjennom bibliotekhyllene fra filmer og historier. Når den riktige boken er tatt ut og den hemmelige døren åpnes. Vi kan også bruke dette hemmelige tipset til oss selv. En vegg av bøker ser ikke nødvendigvis gammeldags ut. Deres design bør alltid tilpasses de individuelle forholdene og egenskapene til rommet og møblene i rommet. I tillegg kan bøkene sorteres veldig kreativt, for eksempel etter farge.

Praktiske levende ideer for kjøkkenet – skjul pantry

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-bod-kjeller-pantry-wood

Hemmelige dører er veldig praktiske for å optimalisere vertikal plass. Praktiske vegghyller kan bygges inn i en dør som sjelden brukes, dvs. ikke en ytterdør, og gir dermed mer lagringsplass. I ingen andre rom er lagringsplassalternativene like høyt verdsatt som på kjøkkenet.

Praktiske leveideer – bod bak et kjøkkenskap

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-kjøkken-bod-pantry-bod-skap

Hvis en husmor har et kjøkken med pantry, vil hun garantert bli veldig glad. Imidlertid kan en ekstra dør gjøre moderne kjøkkendesign vanskeligere. Smart er å konvertere denne designulempen til en fordel. Døren til pantryet eller bodet kan designes vellykket som en del av kjøkkenutstyret. En roterende mekanisme gjør at døren kan åpnes og lukkes.

Praktiske stueideer for stue – skjult minibar

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-moderne-hvit-stue-bar

Hvis du liker å ta imot gjester i stua, er en liten bar også nyttig. Slik at dette ikke er direkte synlig, spesielt når det bor barn i husholdningen, er det forståelig å holde alle drikkene og tilbehøret litt mer skjult. Den praktiske levende ideen er å installere et lite hemmelig rom bak en bokhylle eller skapelement. Du får lett tilgang til ministangen ved å trykke på en knapp eller vri den.

Praktiske leveideer – skjulte mellomrom

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-vegg-kledning-hvit-moderne-veggdekorasjon

Hemmelige dører er ikke annet enn dører som huseieren på en eller annen måte har dekket slik at de ikke umiddelbart blir merkbar. Disse kan tjene som en veggpassasje, men kan også føre til en hemmelig gang eller skjulte rom. Spesielt veggbekledning, for eksempel panel, gir ideelle forhold for estetisk skjuling av en dør.

Praktiske levende ideer med tapet – hemmelige dører

praktisk-levende-ideer-hemmelig% cc% 88r-tapet-svart-hvitt-mønster-veggbekledning

I tillegg til veggbelegg fungerer tapet også ganske godt som kamuflasje for å skjule en hemmelig dør. Lekne mønstre, farger og strukturer tiltrekker øyet og får de rektangulære konturene til en konvensjonell dør visuelt til å forsvinne. Selvfølgelig, for å oppnå en optimal visuell illusjon, kan tapetet så vel som på veggen, så vel som på den bevegelige delen, eller på døren, perfekt å feste. Stukkelementer og gulvlister må kuttes perfekt.

Praktiske boideer for bad – skjult dør fører til badet eller badstuen

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-tapet-veggbekledning-bad-badstue

Praktiske levende ideer – skyvehemmelig dør fungerer som en romdeler

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-loft-skrånende-tak-tre-takpanel

Glidbare romdelere og mellomdører som går inn i veggen kan også beskrives som moderne hemmelige dører. De er helt flush og sparer mye plass. Med innebygde vegghyller forsvinner de fra synet og passer perfekt inn i interiøret.

Praktiske leveideer optimaliserer plassen under trappene 

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-rom-under-trapper-kjeller

Det er mye ledig plass under hver trapp, som stort sett er ubrukt. I tillegg er det ikke uvanlig at stue og garasje eller kjeller grenser til hverandre på dette tidspunktet. Denne plassen kan optimaliseres gjennom en gjennomtenkt konstruksjon. Ta en titt på våre to forslag.

Praktiske levende ideer – hemmelig kjeller under trappen

praktisk-levende-ideer-hemmelig% cc% 88r-trapp-kjeller-rom-automatisk

Praktiske levende ideer – skjul safe bak veggspeilet

praktisk-levende-ideer-hemmelig-dør-safe-skjul-speil-vegg

Lenge før safer eksisterte, beskyttet du verdisakene dine bak en hemmelig dør eller i et skjult rom. Selv da ble store veggspeil med tykke rammer ofte brukt som kamuflasje. Hvis døren åpnes fremover, er dørbevegelsen garantert, men selve døren gjenkjennes ikke. Ellers, når døren åpnes bak, bør dørkarmen også fungere som speilramme.

Praktiske leveideer – skyvedører deler rom og sparer plass

praktisk-stue-ideer-hemmelige-dør-rom skillevegger-rom skillevegger-skyvedører-tre

Praktiske levende ideer skjuler forvirrende levende elementer

praktisk-levende-ideer-hemmelig% cc% 88r-skyveveske% cc% 88ren-kjøkkenkrok-moderne-shclicht

Enkle skyvedører som mer ligner vegggips eller veggbekledning kan kalles hemmelige dører fordi de også gjemmer noe bak seg. Stort sett er dette våte flekker og kjøkkennisjer som er inkludert i stuen fra planløsningen. Hvis denne nisjen er i et karnappvindu, er det enkelt å lukke den med en skyvedør. Hvis det er mer i midten av rommet, er det fornuftig å innlemme det våte området i et slags skap eller kommode.

Praktiske levende ideer å etterligne – lag din egen hemmelige dør

praktisk-levende-ideer-design-hemmelig-dør-gjør-det-selv-tre-veggbekledning

Du kan også bygge en hemmelig dør selv. Vi vil anbefale varianten som praktisk veggbekledning. Med rektangulære forskyvningselementer kan det opprettes en struktur, bak hvilken hver veggpassasje optisk vil forsvinne.

Previous Post
Egyptiske symboler og deres betydning som tatoveringer
Next Post
Undertrukket menns frisyrer – et symbol på moderne maskulinitet og mot