15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mørklægningsgardiner av papir: Bærekraftig solbeskyttelse for vinduene

blendingsgardiner tilgjengelig i beige pastellrosa

En innovativ kolleksjon presenterer alternativer til konvensjonell solbeskyttelse. Designeren Natchar Sawatdichai har designet en blendingsgardin av papir. Designet ligner et origami kunstverk og skårer med et moderne utseende. Den miljøvennlige, bærekraftige varianten for solbeskyttelse viser seg å være ekstremt praktisk og gir flere avgjørende fordeler. Kan rullegardin laget av papir vise seg å være en erstatning for persienner?

Mørklægningsgardiner av papir: det innovative konseptet i detaljer

blackout rullegardin oransje mørk blå

For prosjektet hennes – en blendingsgardin av papir – ble designeren inspirert av miljøet. Natchar Sawatdichai, som studerte produkt- og møbeldesign ved Kingston University, ønsket å finne et alternativ til de tradisjonelle materialene som brukes for å lage rullegardiner og persienner. Hun er av den oppfatning at produsenter i dag ikke engang trenger å produsere solbeskyttelse laget av plast og tekstiler. På den ene siden er de dyre, og på den andre siden går bort verdifulle ressurser i produksjonen. Enda mer – hun er av den oppfatning at kundenes behov også godt kan dekkes av et annet materiale.

blendingsblind papir origami

Papirgardiner er funnet å være rimelige. Materialet er også ganske holdbart og tåler lett med god forsiktighet. Og skulle rullegardinet gå i stykker, kan papirdelen enkelt fjernes fra skinnen og byttes ut med en ny. Monteringen er ganske enkel, selv for uerfarne brukere. De gamle rullegardinene kan resirkuleres for dette.

Mørklægningsgardiner av papir: designen med et blikk

Mørklægningsgardin for solbeskyttelse

To detaljer er kuttet ut for hver papirgardin. Deretter brettes papiret for hånd. Produksjonen av ett vindusgardin kan ta over 7 timer. En blonder i midten gjør at den kan brettes raskt opp. Så når det gjelder funksjonalitet, kan design ikke skilles fra masseproduksjon. Rullegardinens attraktive utseende og de mange fargekombinasjonene taler også til fordel for papirrullegardiner. For øyeblikket er prosjektet fremdeles i utviklingsfasen, men etter det bør rullegardinene settes i produksjon.

blendingsgardiner gul blå solbeskyttelse moderne

Brett rullegardinvindu

Mørklægningsgardiner mørkeblå tiltrekker seg moderne ideer

blendingsgardiner beige origami solbeskyttelsesvindu

blendingsgardiner designidee brette origami

Brett blendingsgardiner i en sirkel

Prosjekt av Natchar Sawatdichai

Previous Post
Moderne hjørnehus tilbyr et hjem for en stor familie
Next Post
Arbeide hjemmefra med barn: Kule ideer til rolle- og sensorspill med barnebordet “Flisat” fra Ikea