15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sammenleggbare glassdører til terrassen og vinterhagen – 20 inspirasjoner

Sammenleggbare glassdører for terrasse utvendig-grå-vinduskarmer-tregulv-fasadebekledning av tre

Terrasser er et populært sted som forbinder stuen med hagen om sommeren og gir utsikt over rommet utenfor. Sammenleggbare glassdører til terrassen og vinterhagen skape en grenseløs romfølelse og samtidig sikre mer sikkerhet hjemme. I artikkelen finner du informasjon om foldedører og foldevegger av glass, samt de forskjellige utseendet og åpningsvariantene. En sammenleggbar glassdør kan åpnes helt og skyves til siden slik at grensen mellom de to områdene forsvinner. Når de er lukket, gir glassfrontene derimot utsikt til utsiden og gir mye dagslys i interiøret.

Sammenleggbare glassdører til terrassen forbinder stuen med uteområdet

Sammenleggbare glassdører for terrassefellende vegg-delvis åpnet-treramme-betongplater-grusfuger

Sammenleggbare glassdører til terrassen inviterer naturen inn i leiligheten din, og forbinder kjøkkenet, stuen eller et annet rom med hagen. Kjennetegnet ved en elegant design, legemliggjør de ideen om en ny type moderne bygning. Spesielt er begrepet lys ment her, ettersom nye bygninger er lyse og har mange vinduer og vinduer. I tillegg er moderne hus designet med et åpent livskonsept som forener de enkelte områdene i et felles rom.

Hvordan folding av glassdører for terrasse fungerer

Folding glassdører for terrasse folding-vegg-åpning-til-utsiden-terrasse-fliser-planter

Patio -foldedørene kan skyves sammen som et trekkspill og er et godt alternativ til de vanlige dørene og vinduene som tar mye plass når de åpnes. I kontrast danner de brettede dørbladene en pakke som kan skyves til siden og dermed ikke forhindrer fri tilgang og utsikt mot utsiden. Likevel bør du planlegge nok plass til de stablede vinduene, for avhengig av antall individuelle dørblader kan de ta opptil en meter gulvplass.

Sammenleggbare glassdører til terrassen og de forskjellige åpningsmulighetene

Folding glassdører for terrasse tre-ramme-tre-blader-lett åpning-stue

Varianter for åpning av de sammenleggbare glassdørene til terrassen er forskjellige og avhenger av antall nødvendige dørblader og plassen som er tilgjengelig. En ofte brukt variant av åpning med flere blader er mekanismen for å åpne det første bladet i en retning og skyve hele bladpakken i motsatt retning. Andre varianter er å skyve alle foldedørene sammen på samme side eller fordele dem i to like store pakker. Når du velger åpningsretning, bør du om mulig bestille glassdørene med åpning mot yttervegg eller vegg. Som regel åpnes foldedører til terrassen utover slik at dørbladene ikke tar noen plass i interiøret. Likevel er en åpning til innsiden også mulig.

Sammenleggbare terrassedører av tre

Glass foldedører for terrasse lukket-safe-låsing-stue-teppe-glass-sidebord

Sammenleggbare glassdører til terrassen med en treramme har en tosidig, naturlig effekt. På den ene siden er barrierefri tilgang til uteområdet mulig, på den annen side formidler treet en velværefølelse som minner om naturen. Dørkarmer av tre kombinerer vakkert med naturlige farger og elementer i interiøret. Gulvbelegg laget av tre eller med treutseende, rustikke tremøbler og polstring i beige eller jordfarger harmonerer fantastisk med dør- og vinduskarmer av tre. Ofte brukes imidlertid ikke ekte tre til rammen, men en spesiell film som gir det populære treutseendet.

Sammenleggbare glassdører for terrasse med karm i aluminium

folding-glass-dører-terrasse-i-åpning-svart-ramme-cantilever-paraply-hagemøbler

Sammenleggbare terrassedører med aluminiumsrammer sikrer maksimal funksjonell pålitelighet og har fortsatt et vakkert utseende. Du kan vanligvis velge mellom hvit, svart eller grå som fargen på rammen, noe som gjør det mulig å tilpasse seg interiøret og eksteriøret. Antrasitt er for tiden veldig trendy som farge på dørkarmer i aluminium og kombinerer perfekt med et moderne interiørdesign. Du kan også selv bestemme om vingene skal åpnes innover eller utover. Beslutningen avhenger vanligvis av plassen som er tilgjengelig i hvert område.

Sammenleggbare glassdører til terrassen – et skikkelig blikkfang

brett-glass-dører-terrasse-interiør-brett-dører-tre-rammer-delvis åpnet

Enten de er helt presset sammen, delvis åpne eller helt lukkede, er de sammenleggbare glassdørene til terrassen et iøynefallende på fasaden av huset. Ved første øyekast ser de ut som mange store vinduer ved siden av hverandre som, når de er åpnet, avskaffer avgrensningen mellom det indre og det ytre rommet. Hvis de bare er delvis åpne, sørger de for god ventilasjon av interiøret og trekkspillutseendet skaper en flott visuell effekt.

Sammenleggbare terrassedører med låsing for mer sikkerhet

brett-glass-dører-terrasse-tre-lukket-flere-fløy-interiør-visning-stue-terrasse

Å sikre huset mot tyver og kriminelle er en viktig oppgave for hver familie. Det første du tenker på er inngangsdøren og vinduene, men ikke glem terrassen, selv om den er på baksiden av huset. Tyver pleier nesten alltid å bruke bakinngangen til huset. Hvis du vil garantere sikkerheten til din familie og ditt hjem fullt ut, bør de sammenleggbare glassdørene til terrassen definitivt være utstyrt med en integrert lås. Det er best å investere i låser av høy kvalitet som ikke kan brytes.

Sammenleggbare glassvegger til terrassen – en jevn overgang fra innsiden til utsiden

brett-glass-dører-terrasse-terrasse-stue-interiør-svart-hvitt-åpnet-folding-dører

Foldedørene på terrassen kan tilpasses ethvert interiør og innredning. Moderne leiligheter er vanligvis innredet på en minimalistisk måte og trenger ikke overflødige elementer som store dørkarmer eller vinduskarmer. I dette tilfellet er foldbare glassdører til terrassen, som beveger seg på en uttrekkbar flat gulvskinne, egnet. Disse passer like godt for barrierefrie leiligheter. På denne måten blir grensen mellom innendørs og utendørs områder fullstendig opphevet og det åpne livskonseptet realisert.

Sammenleggbare glassdører gir termisk isolasjon

brettglassdører-terrasse-varmeisolering-glass-termisk isolasjon-komfort låsesikkerhet

Avhengig av det sammenleggbare glassveggsystemet kan de sammenleggbare glassdørene til terrassen isoleres termisk og beskytte leiligheten mot dårlige værforhold. Til dette formålet brukes varmebeskyttelsesglass, som ikke slipper ut varmen og hyggen selv om vinteren. I tillegg slipper slike vinduer og brettglassdører ikke varm luft inn i interiøret om sommeren. En slik investering er spesielt verdt for nordlige områder, hvor vinteren er mye kaldere.

Foldedører i mål i glass

sammenleggbare glassdører-terrasse-tre-trapper-belysning-kveld-rotting-bord-rosa-puter

Foldedører og foldevegger kan skreddersys etter avhengig av tilgjengelig plass, størrelse og antall dørblad. De er egnet for både front- og sideglass og er perfekte for rask ventilasjon av huset. Mindre brettede glassdører med ikke mer enn tre eller fire dørblad anbefales for små terrasser og balkonger. Jo mindre antall dørblad, desto mindre plass tar de.

Energibesparende med sammenleggbare glassdører til terrassen

folding-glass-dører-terrasse-folding-gulv-fliser-åpen-stue

Glassdørene med termisk isolasjon sikrer energibesparelser, spesielt om vinteren. Klimaanlegg er vanligvis ikke nødvendig om sommeren, da åpningen tillater en sjenerøs luftutveksling. På denne måten sparer du ikke bare penger, men beskytter også miljøet som helhet. Videre slipper de varmeisolerende glassdørene ingen varm luft inn i interiøret når de er lukket. Derfor gir de fordeler for beboerne både om vinteren og om sommeren.

Sammenleggbare glassdører for vinterhager gir maksimal åpning til naturen

brett av glassdører-vinterhage-aluminiums-ramme-monopitch tak-fasade-mur i tre

Vinterhagen på huset står for en hyggelig atmosfære og direkte forbindelse med uteplassen i hver sesong. Kraftig regn, kald vind eller til og med dyp snø kan ikke skremme vekk den naturlige følelsen. Mens vinterhagen stort sett er stengt om vinteren og høsten, ville det være fint å åpne den om sommeren og våren og forene deg med naturen.

Funksjonalitet og fordeler med foldedørene for vinterhagen

brett-glass-dører-vinterhage-forlengelse-tak-glass-moderne-interiør-stue-møbler

De samme brettdørene i glass som brukes til terrasser, er egnet for vinterhager. Dørbladene roteres først med et rullelager og flyttes deretter til siden. Fordelene inkluderer den forstørrede åpningen, den plassbesparende designen og den brukervennlige mekanismen. De er like enkle å bruke og gir god luftutveksling. Også i dette tilfellet anbefales foldedører som åpner utover for ikke å redusere plassen i vinterhagen.

Foldedører for den moderne vinterhagen

brett-glass-dører-vinterhage-moderne-forlengelse-aluminium-foldedører-elegant-møbler-hvit

Som en terrasse har vinterhagen utsikt over hagen eller området rundt. Når det er fint vær og glassdørene som skyves til side, blir vinterhagen omgjort til en overbygd terrasse. En terskelfri foldedør kan også bidra til dette, ettersom den lar de to områdene smelte helt inn i hverandre. Uansett om de er åpne eller lukkede, blokkerer ikke de foldende glassdørene utsikten mot utsiden og slipper inn mye dagslys i vinterhagen.

Utestue med komplett glass

brette-glass-dører-vinterhage-brette-glass-vegger-takvinduer-solbeskyttelse-markise-rød-vegg

Hvis du ikke vil blokkere utsikten over himmelen i vinterhagen, kan du få hele utvidelsen glassert. Den store glassoverflaten slipper inn naturlig dagslys og har en gunstig effekt på helsen. Siden solen er sterk om sommeren, kan taket beskyttes mot solen av markiser. Lyse farger anbefales for solbeskyttelse fordi de ikke mørkner rommet så mye som de mørkere. Hvis du har hele vinterhagen glasert, trenger du sannsynligvis gardiner eller persienner for glassveggene i tilfelle de blir direkte opplyst av solen.

Sammenleggbare glassdører for terrassen eller vinterhagen montert på et hjørne

brettede glassdører-vinterhage-klinkerfasade-sollys-planter-hage

For å åpne opp et større område av vinterhagen kan de foldbare glassdørene til terrassen installeres rundt hjørnet. Hele fronten av hagen er plassert utendørs og boarealet blir en del av hagen. På denne måten regnes vinterhagen som en dekket del av terrassen om sommeren når dørene skyves til side. For foldedører som er montert i et hjørne, kreves en åpning i motsatt retning.

Hyggelige følelser i vinterhagen

Folding glassdører-vinterhage-hus-forlengelse-stue-hvit-møblering-terrasse fliser-naturstein

Med en åpen vinterhage kan du nyte fuglesangen og duften av blomstrende blomster og planter om våren og sommeren uten å forlate komforten i ditt eget hjem. Hvis du også har barn, tilbyr de sammenleggbare glassdørene til terrassen eller vinterhagen muligheten til å overvåke uteleken.

Sammenleggbare glassdører forvandler vinterhagen til en overbygd terrasse

brett-glass-dører-vinterhage-sollys-komplett-glass-rottingstoler-trebord

En annen fordel med vinterhagen er at den tilbyr et sted hvor du kan la plantene og blomstene overvintre. Foldedører av varmeisolerende glass skaper passende forhold for plantene for å forhindre at de dør. De grønne plantepottene forvandler vinterhagen til en grønn oase om vinteren og skaper en naturlig atmosfære i dette området.

Aluminium foldedør for en liten vinterhage

brette glassdører-vinterhage-aluminium-vinduskarmer-hus-klinker fasade-spisestue

Uansett om den er stor eller liten, ser vinterhagen alltid bra ut med sammenleggbare glassdører til terrassen. For en vakker fasadedesign anbefaler vi å matche rammens materiale og farge til de andre vinduene. På denne måten kan et harmonisk helhetsbilde skapes både innendørs og utendørs. Dørkarmene bør også være i harmoni med fasaden eller, om ønskelig, skape en vellykket kontrast til den.

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer