15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vindusprofiler – årsaker til kondens og mugg

vinduet profiler kondens mugg stell tips

Kondens oppstår når fuktig luft kommer i kontakt med de kalde glassruter i vinduet. Det er flere mulige årsaker til dannelse av kondens på vinduene og den påfølgende formen. På den ene siden kan det være at Profiler vindu ikke riktig installert og isolert. På den annen side kan en vinduskarme også føre til fuktighet, samt dårlig kvalitet på profilene eller glasset. Fuktigheten i luften er en del av interiøret som skapes ved matlaging, tørking av tøy, planter eller et akvarium, og til og med pusten til beboerne. Og siden glassrutene i vinduene og vindusprofilene er den kaldeste delen av et hus, er dette også områdene som er mest utsatt for kondens.

Vindusprofiler – Hvordan oppstår kondens og mugg

vindusprofiler kondensvann inne i gardinfuktighet

For å unngå kondens er det nødvendig å velge vindusprofiler som har lavest mulig termisk transmittans. Det spiller ingen rolle om profilen er laget av PVC eller aluminium. Med PVC påvirkes imidlertid verdien også, blant annet av antall kamre – jo flere jo bedre. Når det gjelder aluminiumsprofilen, bestemmes dette igjen av varmeisolatorer. Emisiviteten til glassene må også være lav og installasjonen av vinduene må være perfekt. Det er viktig at varmeisoleringen til profilene er utenfor.

Vindusprofiler – hvilken variant i et fuktig klima?

vindusprofil schüco ventilasjonssystem ventilasjon hvit pvc

I et fuktig klima spiller ikke bare vindusprofilene en viktig rolle. Dette bør imidlertid ha lavest mulig termisk permeabilitet. Videre bør effektiv ventilasjon vurderes slik at fuktigheten kan transporteres ut av rommene. I dette tilfellet er også radiatorer som er installert direkte under vinduene fordelaktige. Disse varmer opp de truede områdene og forhindrer dermed kondensdannelse.

Unngå og fjern vindusprofiler med mugg og kondens

vindusprofiler installasjon schüco komprimeringsventilasjon

Også her er ventilasjon alt og alt. Du bør huske på at fuktighet ofte kan oppstå selv etter at vinduet er skiftet ut, noe som ikke nødvendigvis betyr at vindusprofilene er av dårlig kvalitet. Stort sett er dette til og med et tegn på at montering og kvalitet på de nye vinduene er veldig bra. Disse har en bedre tetning og unngår trekk, som igjen var tilstede med de gamle vinduene og som bar fuktighet utenfor sammen med den varme luften. Du kan unngå den “nyopprettede” fuktigheten ved å isolere husets vegger fra utsiden i tillegg til de nye vinduene og, som allerede nevnt, sikre god ventilasjon. Du kan oppnå dette manuelt ved å åpne vinduene regelmessig eller ved å bruke et effektivt ventilasjonssystem som du har installert. Det er også moderne vinduer der slike systemer er innebygd i profilen.

I tillegg til vindusprofiler, utvendig isolasjon

vindu isolasjon utvendig kondens mugg bygge hus

Imidlertid kan mugg også utvikle seg hvis forbindelsen mellom profilene og veggen er dårlig. Hvis det er små hull eller ufylte ledd, kan kald luft trenge inn i rommene, noe som igjen fører til fuktighet og økt risiko for muggvekst. Problemet med mugg er ikke bare at det ser skjemmende ut, men fremfor alt at det er helseskadelig og til og med kan føre til astma. Så sjekk vindusprofilene for slike problemer og fikse dem om nødvendig.

Vindusprofiler med fuktighet er en ubehagelig ting

formasjon fuktighet vindu mugg pvc tips

Hvis tipsene ovenfor ikke viser noen endring, er det bare det mest ubehagelige alternativet, og det er å erstatte vinduene med nye, høyere kvalitet.

Fukt på vindusprofilen fører til mugg

mugg vindusprofil pvc hvit fuktighet

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer