15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Planlegger du en peis i huset riktig – hvilken passer meg?

peis-innsats-vegg-glassvindu-tre-stue

Med en peis dreper du flere fugler i en smekk. Moderne peisanlegg tilbyr en flott design, er ekstremt effektive og gir en fantastisk atmosfære til rommet på kort tid. Utvalget av skorsteinssystemer er omfattende. Å gjøre det riktige valget her er ikke alltid lett. Med noen få enkle tips er den riktige peisen imidlertid ikke langt unna.

Planlegg peisen din riktig – still deg noen spørsmål først

peis konstruksjon-glass-dobbeltsidig-stue-ved-lagring

Før du bekymrer deg for designet eller konstruksjonen, må det avklares om, hvordan og hvor en peis kan plasseres i dine fire egne vegger. Lovgiveren har en katalog med krav til peiskonstruksjon klar. Manglende overholdelse av forskrifter kan ha kostbare konsekvenser. Før du kjøper, er det viktig å klargjøre følgende punkter:

• Er undergrunnen dekket med brannsikre materialer?

• Hvor er skorsteinsakselen??

• Hvor stor er skorsteinsakselen?

• Har rommet et eksosanlegg?

• Hvor stort er området som skal varmes opp?

I tillegg er det spørsmål om undergrunnens bæreevne. Store skorsteinsystemer kan være veldig tunge og et tak må forsterkes separat. Hvis det er et avtrekksluftsystem i rommet, må det ikke installeres åpen peis. Avhengig av skorsteinens størrelse må skorsteinen ha tilstrekkelig avtrekksluftkapasitet.

Tips: Den lokale skorsteinsfeieren kan gi profesjonelle råd. Han er kjent med gjeldende krav. I noen regioner støttes de miljøvennlige peisystemene økonomisk av den føderale regjeringen. Skorstensfeieren kan også gi informasjon om hvilke tiltak som er nødvendige og nyttige for installasjon av skorsteinen. Hvis du har ytterligere spørsmål, B. personalet hos spesialforhandlere som f.eks ofen.de til avhending.

Hvilket design for skorsteinen skal det være?

peis åpen muret-stue-hvit-murstein

Kostnadene for det første kjøpet av en peis varierer sterkt avhengig av design, størrelse og materialvalg. Det er to alternativer for designet. Massive murpeiser kan være individuelt designet og skreddersydd for forholdene i rommet eller stuen. En høy kostnadsfaktor i dette tilfellet er installasjonen av en profesjonell skorsteinbygger. Det ofte billigere valget, derimot, er et peissett. Individuelle komponenter kan kombineres med hverandre for å lage en skreddersydd peis. Kittene kan settes sammen hjemme. I noen tilfeller tar det bare noen få timer å sette opp.

Pelletsovn eller komfyr?

Skorstein-velg-pellet-komfyr-hvordan-det-fungerer-illustrasjon

Klassiske peiser fyres med tre. Hvilken tresort som er mest effektiv avhenger av mange faktorer og dine egne preferanser. Som regel kan det sies at en enkel peis kan fyres med alle typer tre.

Et alternativ til dette er Pelletsovner. Disse er fylt med spesielle pellets og skorsteinen gjør resten nesten automatisk. Denne skorsteinsformen har en rekke fordeler:

– Lite innsats

– Meget god temperaturkontroll

– Miljøvennlig og kostnadseffektivt

– Oppdag andre peisformer

Hva mantel for skorstein?

peis-naturstein-murverk-ved-åpent

En annen faktor som spiller en rolle ved valg av riktig peis er foringsrøret. Ulike materialer har forskjellige egenskaper å tilby:

Metall: Et veldig vakkert utseende brukes ofte til dekorative peiser som fyres med etanol.

Naturstein: Et klassisk utseende for en elegant atmosfære. Natursteinen beholder varmen selv etter selve oppvarmingen og slipper den sakte ut i rommet.

Keramikk: Keramiske lag brukes til lagring av peiser, noe som er spesielt fordelaktig for store rom. Her kombineres høy varmeutslipp og lagringskapasitet.

peis-frittstående glass-underlag-stue-tre-pellets

Previous Post
Møbler ideer for sittegrupper på kjøkkenet – plassbesparende og koselig
Next Post
Bygg en loftseng selv med Ikea -møbler – design av senger med lagringsplass