15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Innredning av et 12 kvm stort rom – tips om hvordan du best oppnår dette på soverommet og møbleringsideer

Akryl aksenter som denne benken får rommet til å se større ut

Små rom er en utfordring når det gjelder møblering og design av dem perfekt. Mange ting må finne sin plass i det lille rommet uten at det fremstår for overfylt og uryddig etterpå. Mens stuer vanligvis har et større boareal, kan det skje på soverommet, men også i barne- og gjesterom at du må takle mindre plass. Men hva er den beste måten å skape hygge og stil, unngå kaos og imøtekomme alt du trenger? Vi vil ikke bare hjelpe deg med noen tips som du kan sette opp et 12 kvm rom med, men også vise deg noen eksempler på slike soverom. Du er sikker på at du raskt får tak i det og kommer til et ideelt anlegg!

Innredning av et 12 kvm stort rom – hva skal rommet brukes til?

Sett opp et rom med bare 12 kvadratmeter - peis og lite skrivebord

Hvis du vil innrede det 12 kvm store rommet, er en grundig foreløpig vurdering viktig. Du bør først avklare selv hvilke funksjoner den skal ha. Denne regelen gjelder også hvis du ønsker å sette opp et 10 kvm stort rom, men også hvis du har mer ledig plass. Det er klart at et soverom hovedsakelig brukes til å sove. Men kanskje du også vil sette opp et lite arbeidsområde med et skrivebord der? Eller et hjørne for å sy? Så bør du selvfølgelig vurdere dette senere med størrelsen på møblene. Det bør være nok plass mellom de enkelte møblene til å bevege seg fritt og enkelt kunne nå hvert område.

Idee til tenåringsrom med innebygd garderobe, skrivebord og seng

Tenk også på hvor mange klær, sko og annet tilbehør soverommet ditt skal ha plass til. Hvis du har muligheten til å stuve en del av den i et annet rom (f.eks. I et skap på gangen eller i en skuff i stua), kan du bruke dette alternativet. Ellers er mengden av ting som skal stuves bort et viktig poeng å huske på når du velger skap, hyller og kommoder for innredning. Alt skal være enkelt å stuve bort og ikke stå i grovheten og forstyrre.

Lagringsplass er alt og til slutt

Sett opp et 12 kvm stort rom med hvite Ikea-møbler og et skap

Den lille plassen kan brukes optimalt hvis det opprettes tilstrekkelig lagringsplass og det overalt der det er mulig. Skuffer under sengen, lave hyller eller lavbrett under vinduet, innebygde møbler som skap eller hyller i veggnisjer og lignende er områder som kan brukes når du skal sette opp et lite 12 kvadratmeter stort rom. Åpne hyller ser mye ryddigere ut i et lite rom hvis du ikke bare legger ting i, men bruker esker og kurver til oppbevaring. Du kan også lagre mange flere ting på hyllen.

Riktig valg av møbler når du setter opp et 12 kvadratmeter stort rom

Innred 12 kvm rom med murstein, laminat og retro aksenter for industriell stil

Bare fordi selve rommet er veldig lite, betyr det ikke at du må velge alle møblene i lite format også. I stedet kombinerer du små og store modeller for å skape en balanse. Hvis garderoben er på den lille siden, kan du bruke en stor seng og omvendt. En større kommode er også et alternativ, og på denne måten får du også verdifull lagringsplass.

Stor garderobe med en front laget av speil for visuelt å forstørre rommet

Speil er ekstremt viktige og ikke bare for å sjekke antrekket ditt. Hvis du setter opp et 12 kvadratmeter stort rom eller et enda mindre speil, må du sørge for at rommet ser større ut ved å speile alt. Hvis det ikke er noen passende vegg igjen for et veggspeil og det ikke er plass til et stående speil, velger du en stor garderobe med speilfront.

Hvis det er lite plass, bruk veggene med hyller

Hengende hyller hjelper deg med å utnytte plassen fullt ut, selv i høyden. Så hvis du skal sette opp et 12 kvadratmeter stort soverom eller et annet rom i denne størrelsen, bør det ikke mangle hyller. Disse skal helst være åpne og ikke låsbare og skaplignende, ellers ser de veldig klumpete ut og får rommet til å virke smalere. Og det er akkurat det du vil unngå.

Praktiske møbler, tilbehør og tips

Innred 12 kvm rom med innebygd garderobe og integrert seng og skrivebord

Hvis du setter opp et 12 kvm stort rom, har du et stort utvalg av møbler og tilbehør som du ikke bare får lagringsplass til, men også lurer utseendet. Vi har satt sammen noen ideer som kan hjelpe deg med å sette sammen et ideelt anlegg.

Møbl 10 kvm rom med lowboard, garderobe med skyvedører og veggskap

Garderoben

Selvfølgelig er garderoben på et soverom ekstremt viktig fordi den gir mest lagringsplass. Hvis du velger en praktisk innebygd garderobe, har du til og med muligheten til å bruke hele høyden på rommet og veggen, avhengig av hva plassen tillater. Vi har allerede nevnt at speil er for frontene. Men skyvedører er ikke mindre en fordel i små rom. Disse tillater en mindre avstand mellom skapet og sengen eller andre møbler, da det ikke er nødvendig med plass for å åpne den foran. Dette sparer plass, som du kan bruke til noe annet.

Bygg et podium som soveplass og bruk det som lagringsplass på det lille soverommet

Sengen

Sengen kan være litt større hvis du kompenserer for plassen med mindre møbler i stedet. En ramme med integrerte skuffer, der du blant annet kan lagre sengetøy, er veldig praktisk. Det er også plass til puter og tepper, noe som igjen betyr at flere klær får plass i garderoben. Alternativt kan multifunksjonelle møbler også brukes hvis du ønsker å sette opp et 12 kvm stort rom. Hva med en sovesofa som tar mindre plass i løpet av dagen eller en sammenleggbar seng? Hvis du jobber på soverommet ditt, er dette den perfekte måten å legge til litt plass i løpet av dagen.

Innred 12 kvm rom med seng, teppe, kommode og rundt speil

Enklere innredningsstiler og lite dekor

Som nevnt tidligere, bør mange dekorasjoner unngås. Et lite rom blir raskt veldig kaotisk med dem. Sett heller en aksent her og der. En enkel nattlampe, for eksempel, er praktisk, men også dekorativ på samme tid. I stedet for å sette sammen en hel fotovegg, velger du et favorittfoto som du presenterer i stort format på en vegg. Bruk dekorative gjenstander sparsomt når du setter opp et 12 kvadratmeter stort rom. Når du velger dekorasjoner, velg materialer som reflekterer lys. Speilet er en mulighet. Men glass, akrylglass og metall er også flott. Disse materialene er enkle og moderne på samme tid og gjør et lite rom lysere og vennligere.

12 kvm rom innredet i minimalistisk stil med seng uten hodegjerde og speil på veggen

Stilen på møblene bør også være ganske enkel. Hvis du ikke liker den moderne, minimalistiske stilen, kan du også falle tilbake på den skandinaviske stilen hvis du setter opp et 12 kvm stort rom. Rette linjer, slanke ben og senger uten hodegjerde, som også er lave, ser ryddig ut og åpner rommet optisk. Utsmykkede møbler som også er mørke har en tendens til å ha en negativ effekt og få rommet til å virke enda mindre.

Lite soverom for en person med metallseng og parkett

gardiner

Gardiner gjør et rom mer behagelig og hjemmekoselig. Du kan bruke dem på to måter når du setter opp et 12 kvadratmeter stort rom: Gardinlengder anbefales spesielt på vinduet, da de får rommet til å se høyere ut. Hvis du også er avhengig av lyse og lette stoffer, får soverommet ditt dybde og bredde, og det ser allerede ut til å være mye større.

Idé om å innrede et 12 kvm stort rom fra Ikea med åpen hylle og gardiner som romdeler

Den andre varianten er å bruke gardiner som romdelere når du setter opp det 12 kvadratmeter store rommet. Dette kan være en fordel, spesielt hvis rommet har to funksjoner og du kan lukke gardinene som du ønsker eller la dem stå åpne slik at de bare fungerer som dekorasjon. Lette og lysende stoffer anbefales også for gardinene i form av romdelere.

Klesstang for oppbevaring av klær i stedet for en klumpete garderobe

Skifte av garderobe

Er det rett og slett ikke nok plass til mer enn en kommode som lagringsplass, eller er du så heldig å ha et skap i et eget rom? Da kan du også bruke en klesstang som erstatning. Med det mener vi disse mobilvariantene som også er tilgjengelige i butikker. Der kan du henge bluser, jakker eller andre ting du gjerne vil ha like ved hånden. En slik klesstang er ikke bare praktisk, men også pen å se på. Det får rommet til å se luftig ut og klærne på en eller annen måte ta rollen som dekorasjon.

Møbl 10 kvm rom med skråtak og tredør

En annen erstatning for garderoben er dørkroker, som nå er tilgjengelige i et stort utvalg av former og farger og som ganske enkelt henger på døren. Ingen boring er nødvendig, så alle kan virkelig bruke dem når de må sette opp et 12 kvadratmeter stort rom. Daglige klesplagg som jakke, belte, skjerf eller morgenkåpe kan lagres der.

Sett opp 12 kvm rom og hold det ryddig

Ungdomsromside i liten størrelse med alle nødvendige møbler

Selv de mest praktiske og plassbesparende møblene for et rom på 10 eller 12 kvadratmeter er ikke til nytte hvis du leverer det med mange andre ting. Av denne grunn er det viktig å holde ting ryddig og unngå for mange bjeller og fløyter. Bruk dekorasjoner ekstremt sparsomt. Det er best å legge klær og sko som du ikke bruker i skapet med en gang. Den gode gamle stolen som oppbevaringsplass og utskifting av garderobe er ikke en god idé hvis du innreder et 12 kvadratmeter stort rom og vil ha det koselig. Fordi spesielt med liten plass, kan selv små og noen få ryddige objekter virke kaotiske.

Takhøy innebygd garderobe med skrivebord og hylle for innredning på 12 kvadratmeter

Enten du liker det eller ikke, fortsetter det å akkumulere nye ting over tid. Spesielt nye klær blir stadig kjøpt, og på et tidspunkt er lagringsplassen i skapet, som inntil nylig var utilstrekkelig, ikke lenger tilstrekkelig. Du kan enkelt unngå dette ved å jukse ut regelmessig. Vær kompromissløs når det gjelder å bli kvitt gamle ting. Dette er den eneste måten å holde det lille rommet ryddig og få mest mulig ut av det.

Olivengrønn vegg på tresoverommet og fargerikt sengetøy

Lite soverom med peis og kommode med rundt speil

Idee til et lite soverom med okseskinn som dekorasjon, speil og gulvlengde gardiner

Idee til et lite rom i hvitt og grått

Sett opp det perfekte rommet i liten størrelse med de riktige tipsene og triksene

Smal plass til soverommet med hjerte som pynt på veggen og som pute

Designideer for et loftsrom med en liten størrelse og dobbeltseng

Lett soverom med en liten størrelse og få dekorasjoner

Velg lyse farger for det lille rommet og forstør optisk på denne måten

Innred et 12 kvm stort rom med sove- og arbeidsområde med skrivebord og hylle

Sett opp et 12 kvm stort rom med garderober i stedet for nattbord ved siden av sengen

Romantisk rom i landlig stil med lenestol og speil, sidebord og gardiner som dekorasjon

Soveromside i hvitt og med et rustikt nattbord

Enkelt og vakkert designet, lite rom med subtile dekorasjoner

Fin seng i svart for et 10 kvadratmeter stort soverom

Design rom på loftet med seng og nattbord

Rom på loftet og med skråtak i hvit farge

Previous Post
Kjøkkenopplegg og romlig fordeling
Next Post
Laget med blondedukler for attraktive DIY -dekorasjoner